Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Otter wrote:Dziewczyny!
Dziękuję Wam za bardzo za wspólnie spędzony czas w listopadzie 🍁🍂🌻 za wszystkie dobre słowa i wsparcie. Jesteście cudowne 😊😊
Jeszcze raz gratuluję wszystkim zakreskowanym i życzę spokojnej i zdrowej ciąży ❤️❤️
Za oczekujące na testowanie trzymam kciuki 🍀🤞
Powoli przenoszę się na wątek grudniowy, ale na pewno będę tutaj zaglądała i się udzielała 😁
A tymczasem dziś wieczorem idę przywitać się z swoim przyjacielem Jackiem 😎 Wasze zdrowie Dziewczyny! 🍹🍸
Ps. Info do zaciążonych- jeżeli zakładacie jakaś grupę dla ciężarnych z tego wątku to ja się piszę 😀 nie udało mi się, ale wciąż widzę potencjal na poród w sierpniu jak zaciąże teraz w grudniu 🤣
Kochana, dawaj nam znać jak u Ciebie sytuacja, z resztą będę zaglądać na wątek grudniowy. Trzymam kciuki, za poród w sierpniu 🥂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
adu wrote:Kurde a ja mam rozkmine.. wleciała wlasnie wizyta na usg ma 4.12 i zastanawiam się czy nie lepiej iść wtedy zamiast juz teraz..
Zawsze możesz iść w środę i 4.12.
W środę pewnie za dużo się nie dowiesz ale może Cię wizyta uspokoi a tego 4.12 już pewnie będzie serducho.Baśka 89, adu, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Kredka, no niby tak, najwyzej dodatkowo zaplace. Chyba, ze lekarz wystawi potem znowu drugie skierowanie.
Moja szefowa rozwiązała moj problem bo klepnęła mi urlop na środę 😂 ale na razie potrzymam ta wizytę, zobaczymy jaki będzie rozwoj sytuacji. -
Hej dziewczyny! Faktycznie bardzo pozytywna tu atmosfera mimo że nie wszystkich marzenia o ciąży już się spełniły ❤️ jak was czytam to uśmiech nie schodzi mi z twarzy 🤗 ja też już mam stresa. W sobotę termin okresu i tak chcę żeby nie przyszedł 😧😲
Nunakala, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Laski!
W południe objawiło się plamienie, a teraz już nie mam złudzeń, ze to 💃🙊. Nie będzie Kowidiana ani Koronieusza 😂🦠👑
Do zobaczenia w grudniu!
Tak się cieszę z tylu sukcesów w listopadzie, a niepowodzenia przekujmy w ⏸
Pozytywy:
*w końcu faza lutealna miała pełne 12 dni (czy ona tak sama, czy dzięki Mg i B6) a nie 10-11 po odstawieniu tabsow
*mialam niezle pole do obserwacji-mimo, ze od początku listopada mam codziennie gorączkę za dnia (tli się Covid) to wykres temp nad nad ranem jest taki jak zwykle! Te same wartości! Na początku tylko jedna temp ewidentnie zaburzona. NIESAMOWITE
*napije się winka jutro i sobie po pół kieliszka będę popijać wieczorami a co 🍷
*zbadam jeszcze raz estradiol w 3dc, przekonam sie czy ostatni skrajnie niski wynik to nie był błąd labu, W KOŃCU dotrę do doktorka, zobaczę co powie
Zastanawiam się jaki plan obrać:
*estrogennie chce jesc tofu, pic siemię lniane i olej wiesiołka (co jeszcze)?
*mam owu ok 19-20 dc, chciałabym przyspieszyć, może NAC tu coś da? Mam to sobie pobiorę
*mysle nad Dong quai, ale trochę się boje, macie doświadczenia?
*facetowi podbieram macę
Co by tu jeszcze?
Chciałoby się mieć wpływ tam gdzie się da, prawda?
-
Mgiełka a jaką bierzesz Wit b6? Zwykłą czy metylowaną. Na pewno warto brać też folian czy kwas foliowy w zależności co tam możesz. Kwasy dha, olej z wiesiołka też fajna sprawa. A jeżeli chodzi o resztę specyfików co napisałaś to ja nie mam doświadczeń. Mojemu mężowi dawałam witaminy z NOW ADAM. Ja biore jeszcze inozytol i acard.
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Esperanza wrote:Hej dziewczyny! Faktycznie bardzo pozytywna tu atmosfera mimo że nie wszystkich marzenia o ciąży już się spełniły ❤️ jak was czytam to uśmiech nie schodzi mi z twarzy 🤗 ja też już mam stresa. W sobotę termin okresu i tak chcę żeby nie przyszedł 😧😲
Tego Ci życzymy aby wredna 🐒 nie przyszła. Trzymam kciuki ✊Esperanza lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Mgiełka a jaką bierzesz Wit b6? Zwykłą czy metylowaną. Na pewno warto brać też folian czy kwas foliowy w zależności co tam możesz. Kwasy dha, olej z wiesiołka też fajna sprawa. A jeżeli chodzi o resztę specyfików co napisałaś to ja nie mam doświadczeń. Mojemu mężowi dawałam witaminy z NOW ADAM. Ja biore jeszcze inozytol i acard.
Biorę 2 kapsułki Swansona P-5-P czyli razem 40mg, wg różnych źródeł na fazę lutealna działa końska dawka 10x większa , ale się boję 🧐
Kwas foliowy biorę metylowany z Aliness.Endzi lubi tę wiadomość
-
mgielka wrote:Laski!
W południe objawiło się plamienie, a teraz już nie mam złudzeń, ze to 💃🙊. Nie będzie Kowidiana ani Koronieusza 😂🦠👑
Do zobaczenia w grudniu!
Tak się cieszę z tylu sukcesów w listopadzie, a niepowodzenia przekujmy w ⏸
Pozytywy:
*w końcu faza lutealna miała pełne 12 dni (czy ona tak sama, czy dzięki Mg i B6) a nie 10-11 po odstawieniu tabsow
*mialam niezle pole do obserwacji-mimo, ze od początku listopada mam codziennie gorączkę za dnia (tli się Covid) to wykres temp nad nad ranem jest taki jak zwykle! Te same wartości! Na początku tylko jedna temp ewidentnie zaburzona. NIESAMOWITE
*napije się winka jutro i sobie po pół kieliszka będę popijać wieczorami a co 🍷
*zbadam jeszcze raz estradiol w 3dc, przekonam sie czy ostatni skrajnie niski wynik to nie był błąd labu, W KOŃCU dotrę do doktorka, zobaczę co powie
Zastanawiam się jaki plan obrać:
*estrogennie chce jesc tofu, pic siemię lniane i olej wiesiołka (co jeszcze)?
*mam owu ok 19-20 dc, chciałabym przyspieszyć, może NAC tu coś da? Mam to sobie pobiorę
*mysle nad Dong quai, ale trochę się boje, macie doświadczenia?
*facetowi podbieram macę
Co by tu jeszcze?
Chciałoby się mieć wpływ tam gdzie się da, prawda?
Fajne podsumowanie. Brzmi jak dobry plan na grudzień !
Ja biorę tylko witaminy dla kobiet planujących z Olimpu, wiesiołek i euthyrox. Coś jeszcze podpowiecie?
mgielka lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
mgielka wrote:Biorę 2 kapsułki Swansona P-5-P czyli razem 40mg, wg różnych źródeł na fazę lutealna działa końska dawka 10x większa , ale się boję 🧐
Kwas foliowy biorę metylowany z Aliness.
Hehe no ja to też się boję za dużo tych witamin łykać. Ja mam B complex z bicaps i łykam jedna tabletkę z magnezem co któryś dzień bo nie chce przesadzić tam są takie dawki właśnie. To dobrze że postawiłaś na metylowane witaminy przynajmniej lepiej wchloną się.
Ja już nie mogę się doczekać wyniku bety.
Udało mi się umówić do gina na NFZ już w ten czwartek i do Endo na 7 grudnia. Wiem że jeszcze nic nie zobaczę ale liczę po cichu na L4.
A do mojej prywatnie napisałam wiadomość ale jeszcze nie odpisała ani nie oddzwoniła.mgielka, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Hehe no ja to też się boję za dużo tych witamin łykać. Ja mam B complex z bicaps i łykam jedna tabletkę z magnezem co któryś dzień bo nie chce przesadzić tam są takie dawki właśnie. To dobrze że postawiłaś na metylowane witaminy przynajmniej lepiej wchloną się.
Ja już nie mogę się doczekać wyniku bety.
Udało mi się umówić do gina na NFZ już w ten czwartek i do Endo na 7 grudnia. Wiem że jeszcze nic nie zobaczę ale liczę po cichu na L4.
A do mojej prywatnie napisałam wiadomość ale jeszcze nie odpisała ani nie oddzwoniła.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Dziewczyny znowu muszę Wam się wypłakać. Zaczynam wpadać w panikę i po prostu czuje ogromna potrzebę napisania do Was. Dostałam właśnie opryszczki na ustach! Jestem załamana. Tym bardziej ze w ostatniej ciąży tez miałam opryszczkę po czym poroniłam...naczytałam się już w internecie tyle ze łzy zaczynaja mi napływać do oczy. Jedynie co z ratunkiem przychodzi mama ginekolog i jej artykuł o hipotetycznej Hani (bo u mnie dzisiaj 7dpo) i drugi o opryszczce, że niby nie wpływa. Ale to nie pomaga na chwile obecna....co za pech...ostatni raz miałam opryszczkę 11 miesięcy temu...i to właśnie w ciąży...a teraz gdy liczę, że znowu w niej jestem to to dziadostwo powróciło... 😢Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
A. mój gin też twierdzi, że jak już się miało opryszczkę to nie wpływa na ciążę i nie jest on odosobniony w swojej opinii!!
Rozumiem, że jesteś wystraszona, ale nie zakładałabym najgorszego. Zwłaszcza, że masz to za sobą!!
W "internetach" to tyle jest teorii różnych, że prędzej osiwiejesz niż się uspokoisz.
Esperanza lubi tę wiadomość
-
Nunakala wrote:Jaki miałaś wynik tarczycy ostatnio? Od kiedy bierzesz euthyrox?
Euthyrox biorę od kwietnia na początku brałam 25, ostatnio mi zleciła 25/50 a od pozytywnego testu cały czas 50. A tsh miałam ostatnio wysokie bo ponad 2,8. Mam zrobić badania teraz przed wizytą 7 grudnia.
Jest beta 87,29 ❤️ 15dpofuturemama, adu, Lady_Dior, Titanickova lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny 😄 u mnie dzis 9 dpo, mam zamiar siknąć w środę, o dziwo jakoś w tym cyklu w ogóle nie mam na to parcia 😃 póki co to czasem coś tam mnie zakuje w brzuchu albo cycku 😅 ale próbuje to ignorować żeby się nie nakręca, czekam grzecznie na testowanie, ciezko mi określić jak się czuje bo zazwyczaj w poprzednich cyklach czułam, że 🐒 przyjdzie, a teraz jakoś tak ani na 🐒 ani na ciążę 🤔
Mam do Was pytanie, od jakiegoś tygodnia zaczęłam brac pregna start rano a wieczorem jedna tabletkę ovarin, myślicie ze mozna to łączyć? Wcześniej brałam sam ovarin ale tylko jedna tabletkę, bo tak mi kiedyś powiedziala pani ginekolog u której byłam... nie chciałabym przesadzić z tymi witaminami 🤨Nunakala, Endzi lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne