Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    No ba 😉😁. A stres w ciąży gorszy niż najgorsze świństwo. Tylko spokój może nas uratować ☺️.

Na szczęście z tym stresem tak nie do końca (przynajmniej na w to wierzę). Miałam okazje rozmawiać kiedyś z pewna psycholog która powiedziała mi, że płód nie odbiera stresu matki. Po prostu jego mózg nie jest na tyle rozwinięty. Chyba chodzi o neuroprzekaźniki, ale nie jestem pewna. Zapytałam tez o to swoją ginekolog i powiedziała, że w tym momencie mamy już wiele badań mówiących, że stres nie wpływa na płód szczególnie biorąc pod uwagę kobiety, które rodziły po wojnie. I tak jakoś głęboko trzymam się opinii tych kobiet. Może kiedyś będą jakieś inne badania, ale teraz głęboko chce wierzyć w to, że natura jest po prostu mądrzejsza i wie, że stres to coś co towarzyszy nam od początków istnienia i nie naraziłaby naszych maleństw na jakieś negatywne konsekwencje z tego powodu 🙂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jeszcze dopisujecie. Ale ten 25-ty taki samotny, że może zrobię wtedy teścik dla sportu :P

Baśka 89, Ślimak lubią tę wiadomość

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
    Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼‍♀️🙈

Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
    W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
    Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
    Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
    Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
    Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignoruję

Baśka 89, Norka01 lubią tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
    Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼‍♀️🙈

Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
    W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
    Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
    Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
    Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
    Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignoruję

Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.

• .A. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.

Dziękuję za odpowiedź. Wyniki powinnam mieć jutro? Bo nie pomyślałam, żeby zapytać

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.

Poczekaj spokojnie jeszcze te kilka dni. Może energia i nadzieja jutro powrócą

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia trzymaj się kochana jakoś choć wiem, że nie jest Ci latwo. Najpierw strata a teraz jeszcze szpital ale dobrze, że tam trafiłaś bo jak sama mówisz różnie mogłoby być... 🥺 Ściskam Cię dzielna kobieto.

Lady Dior kurczę idź lepiej do tego lekarza. Olać te pieniądze chociaż wiem jakie to wkurzające że człowiek płaci w cholerę forsy a na końcu i tak znów płaci bo idzie prywatnie. Najważniejsze jednak żeby wszystko było w porządku.

Jasminum No widzisz, czasem jednak koronę można przekuć w przyjemność. 😅 7 dni pod rząd... imponująco. Chociaż moje libido nie ma takich potrzeb to aż mi się przypomniały czasy jak zamieszkaliśmy razem... jak króliki. 🤭😅😅😅 kiedyś to było... 🤣

.A. pewnie lekarze mają rację ale ja uważam że stres a stres to ogromna różnica. Dodatkowo kwestia jak kto sobie z tym stresem radzi. Dla jednego coś może być pierdołą a dla drugiego czymś nie do przeskoczenia. Jeżeli ktoś czuje, że coś jest ponad jego siły to trochę nie nam to ocenić. Uważam też, że w ciąży powinno się unikać stresu jeśli tylko jest taka możliwość - oczywiście nie na wszystko mamy wpływ ale jeśli mamy to chociaż próbować. Ja widzę co się ze mną dzieje w nerwach i wierzę, że to może oddziaływać na ciąże. Na bardzo początkowym etapie pewnie nie ale pamiętam jak w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala koło 34 tyg ze skurczami i dość długo czekałam na info co się w ogóle dzieje i bardzo się zdenerwowałam i położna powiedziała, żebym starała się uspokoić bo dziecku strasznie skacze tętno i to na pewno z powodu moich nerwów. Także ja tam wolę uważać. I właśnie też z tego w powodu w środę jak wszystko będzie git to poproszę o zwolnienie bo moja praca mnie wykańcza nerwowo. 😐

PS. Taaaak znów nie mogę spać. Zasnęłam przed 20 bo od 18 zamulałam i teraz nie spie... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 03:04

Ewciia lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Moja tempka w dół o kilka kresek, test biały (25, 10 pod domem nie ma ). Czyli wszystkie moje omamy to przepowiednia @
    Nie wiem jak przetrwam ten dzień bo na bank mi będzie przykro;( eh muszę nastawić się na grudzień

Dawajcie znać jak u Was sytuacja?

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ciążę z nahmłodszym.Cały drugi miesiąc nie mogłam spać w nocy.Zasypiałam o 5rano i wstawałam o 11.Czasem miałam krótką drzemke w ciągu dnia,sprawdzałam bez znaczenia dla snu nocnego,gin chciał przepisać leki,ale się nie zgodziłam bo chyba z grupy c

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało, do dupy. Czekam na okres :( ajj szkoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 06:30

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    U mnie biało, do dupy. Czekam na okres :( ajj szkoda
    Łączę się w bólu :(

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. :) Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘

.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..

A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.

Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. :) Jeszcze kilka dni! ☘

Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.

Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.

Hej!

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    To może napiszę jeszcze o niedoczynności, bo jestem w temacie 😂 TSH dla staraczki powinno być w okolicach 1,0. Nie patrzy się na normy laboratoryjne w tym przypadku. TSH w ciąży wzrasta, więc jeśli ja planujemy to powinnyśmy mieć właśnie około 1,0 żeby zdążyć zrobić badanie i pójść do Endo po teście ciążowym. Każda z nas z niedoczynności po teście powinna jak najszybciej pójść do Endo, żeby dopasować dawkę leku.
    Aaa, no i lekarze zazwyczaj dają na początek dawkę 25, nie ważne jaki mamy poziom TSH, żeby zobaczyc jak reagujemy na lek. Powtarzamy za 3 miesiące i wtedy zwiększa lub zostawia.

Tyle wiem, więc dziele się 😂

Teraz to ja się wystraszyłam czy nie za późno mam wizytę u Endo 😱 7 grudnia nie będzie za późno? Może w czwartek uda mi się przyspieszyć ten fakt.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. :) Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘

.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..

A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.

Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. :) Jeszcze kilka dni! ☘

Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.

Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.

Hej!

Wiem wiem ale nie mam innego bo wszystkie w okolicy wykupiłam 😂
    Ćmi mnie w macicy wiec zbliża się @ ;) nie ma co latać po testy

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem 2 raz w ciąży w tym miesiącu a łącznie 3 raz w przeciągu 5 cykli. Teraz biorę 2x1 duphaston. Trzymajcie proszę kciuki by ciąża się utrzymała.

kredka, Endzi, Otter, futuremama, sandrina22, Lady_Dior, Paulinaaa, Annamaria, joka789, CestLaVie, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Ślimak, Monika87 lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, akurat cienie w macicy to żaden objaw zwiastunach @, to samo jest w ciazy 😂

Nunakala, Baśka 89, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    No i jestem 2 raz w ciąży w tym miesiącu a łącznie 3 raz w przeciągu 5 cykli. Teraz biorę 2x1 duphaston. Trzymajcie proszę kciuki by ciąża się utrzymała.
    Kcouki!! Robilas test czy bete?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Paulaa Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

Dzisiaj nie wytrzymałam. Zrobiłam test(25dc). Bez większej nadziei bo tempka znów poszła trochę w dół. Wczoraj w pracy zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, a do tego mnie zemdliło.
    Byłem pewna że nic z tego. A tu taka niespodzianka.
    https://naforum.zapodaj.net/6219f2bf151c.jpg.html
    Powiedzcie, że to nie sen 🤞

adu, kredka, Otter, Titanickova, futuremama, sandrina22, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Monika87 lubią tę wiadomość

qb3c9vvje64cpxsx.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Kcouki!! Robilas test czy bete?
    Test. To narazie 8dpo. Więc cud, że wyszlo na nim cokolwiek. normalnie cienie miałam dopiero 10 i 12 dpo.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ