X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    No ba 😉😁. A stres w ciąży gorszy niż najgorsze świństwo. Tylko spokój może nas uratować ☺️.

Na szczęście z tym stresem tak nie do końca (przynajmniej na w to wierzę). Miałam okazje rozmawiać kiedyś z pewna psycholog która powiedziała mi, że płód nie odbiera stresu matki. Po prostu jego mózg nie jest na tyle rozwinięty. Chyba chodzi o neuroprzekaźniki, ale nie jestem pewna. Zapytałam tez o to swoją ginekolog i powiedziała, że w tym momencie mamy już wiele badań mówiących, że stres nie wpływa na płód szczególnie biorąc pod uwagę kobiety, które rodziły po wojnie. I tak jakoś głęboko trzymam się opinii tych kobiet. Może kiedyś będą jakieś inne badania, ale teraz głęboko chce wierzyć w to, że natura jest po prostu mądrzejsza i wie, że stres to coś co towarzyszy nam od początków istnienia i nie naraziłaby naszych maleństw na jakieś negatywne konsekwencje z tego powodu 🙂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jeszcze dopisujecie. Ale ten 25-ty taki samotny, że może zrobię wtedy teścik dla sportu :P

Baśka 89, Ślimak lubią tę wiadomość

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
    Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼‍♀️🙈

Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
    W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
    Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
    Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
    Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
    Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignoruję

Baśka 89, Norka01 lubią tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
    Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼‍♀️🙈

Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
    W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
    Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
    Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
    Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
    Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignoruję

Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.

• .A. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.

Dziękuję za odpowiedź. Wyniki powinnam mieć jutro? Bo nie pomyślałam, żeby zapytać

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.

Poczekaj spokojnie jeszcze te kilka dni. Może energia i nadzieja jutro powrócą

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia trzymaj się kochana jakoś choć wiem, że nie jest Ci latwo. Najpierw strata a teraz jeszcze szpital ale dobrze, że tam trafiłaś bo jak sama mówisz różnie mogłoby być... 🥺 Ściskam Cię dzielna kobieto.

Lady Dior kurczę idź lepiej do tego lekarza. Olać te pieniądze chociaż wiem jakie to wkurzające że człowiek płaci w cholerę forsy a na końcu i tak znów płaci bo idzie prywatnie. Najważniejsze jednak żeby wszystko było w porządku.

Jasminum No widzisz, czasem jednak koronę można przekuć w przyjemność. 😅 7 dni pod rząd... imponująco. Chociaż moje libido nie ma takich potrzeb to aż mi się przypomniały czasy jak zamieszkaliśmy razem... jak króliki. 🤭😅😅😅 kiedyś to było... 🤣

.A. pewnie lekarze mają rację ale ja uważam że stres a stres to ogromna różnica. Dodatkowo kwestia jak kto sobie z tym stresem radzi. Dla jednego coś może być pierdołą a dla drugiego czymś nie do przeskoczenia. Jeżeli ktoś czuje, że coś jest ponad jego siły to trochę nie nam to ocenić. Uważam też, że w ciąży powinno się unikać stresu jeśli tylko jest taka możliwość - oczywiście nie na wszystko mamy wpływ ale jeśli mamy to chociaż próbować. Ja widzę co się ze mną dzieje w nerwach i wierzę, że to może oddziaływać na ciąże. Na bardzo początkowym etapie pewnie nie ale pamiętam jak w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala koło 34 tyg ze skurczami i dość długo czekałam na info co się w ogóle dzieje i bardzo się zdenerwowałam i położna powiedziała, żebym starała się uspokoić bo dziecku strasznie skacze tętno i to na pewno z powodu moich nerwów. Także ja tam wolę uważać. I właśnie też z tego w powodu w środę jak wszystko będzie git to poproszę o zwolnienie bo moja praca mnie wykańcza nerwowo. 😐

PS. Taaaak znów nie mogę spać. Zasnęłam przed 20 bo od 18 zamulałam i teraz nie spie... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 03:04

Ewciia lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Moja tempka w dół o kilka kresek, test biały (25, 10 pod domem nie ma ). Czyli wszystkie moje omamy to przepowiednia @
    Nie wiem jak przetrwam ten dzień bo na bank mi będzie przykro;( eh muszę nastawić się na grudzień

Dawajcie znać jak u Was sytuacja?

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ciążę z nahmłodszym.Cały drugi miesiąc nie mogłam spać w nocy.Zasypiałam o 5rano i wstawałam o 11.Czasem miałam krótką drzemke w ciągu dnia,sprawdzałam bez znaczenia dla snu nocnego,gin chciał przepisać leki,ale się nie zgodziłam bo chyba z grupy c

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało, do dupy. Czekam na okres :( ajj szkoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 06:30

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    U mnie biało, do dupy. Czekam na okres :( ajj szkoda
    Łączę się w bólu :(

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. :) Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘

.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..

A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.

Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. :) Jeszcze kilka dni! ☘

Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.

Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.

Hej!

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    To może napiszę jeszcze o niedoczynności, bo jestem w temacie 😂 TSH dla staraczki powinno być w okolicach 1,0. Nie patrzy się na normy laboratoryjne w tym przypadku. TSH w ciąży wzrasta, więc jeśli ja planujemy to powinnyśmy mieć właśnie około 1,0 żeby zdążyć zrobić badanie i pójść do Endo po teście ciążowym. Każda z nas z niedoczynności po teście powinna jak najszybciej pójść do Endo, żeby dopasować dawkę leku.
    Aaa, no i lekarze zazwyczaj dają na początek dawkę 25, nie ważne jaki mamy poziom TSH, żeby zobaczyc jak reagujemy na lek. Powtarzamy za 3 miesiące i wtedy zwiększa lub zostawia.

Tyle wiem, więc dziele się 😂

Teraz to ja się wystraszyłam czy nie za późno mam wizytę u Endo 😱 7 grudnia nie będzie za późno? Może w czwartek uda mi się przyspieszyć ten fakt.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. :) Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘

.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..

A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.

Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. :) Jeszcze kilka dni! ☘

Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.

Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.

Hej!

Wiem wiem ale nie mam innego bo wszystkie w okolicy wykupiłam 😂
    Ćmi mnie w macicy wiec zbliża się @ ;) nie ma co latać po testy

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem 2 raz w ciąży w tym miesiącu a łącznie 3 raz w przeciągu 5 cykli. Teraz biorę 2x1 duphaston. Trzymajcie proszę kciuki by ciąża się utrzymała.

kredka, Endzi, Otter, futuremama, sandrina22, Lady_Dior, Paulinaaa, Annamaria, joka789, CestLaVie, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Ślimak, Monika87 lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, akurat cienie w macicy to żaden objaw zwiastunach @, to samo jest w ciazy 😂

Nunakala, Baśka 89, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    No i jestem 2 raz w ciąży w tym miesiącu a łącznie 3 raz w przeciągu 5 cykli. Teraz biorę 2x1 duphaston. Trzymajcie proszę kciuki by ciąża się utrzymała.
    Kcouki!! Robilas test czy bete?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Paulaa Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

Dzisiaj nie wytrzymałam. Zrobiłam test(25dc). Bez większej nadziei bo tempka znów poszła trochę w dół. Wczoraj w pracy zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, a do tego mnie zemdliło.
    Byłem pewna że nic z tego. A tu taka niespodzianka.
    https://naforum.zapodaj.net/6219f2bf151c.jpg.html
    Powiedzcie, że to nie sen 🤞

adu, kredka, Otter, Titanickova, futuremama, sandrina22, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Monika87 lubią tę wiadomość

qb3c9vvje64cpxsx.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Kcouki!! Robilas test czy bete?
    Test. To narazie 8dpo. Więc cud, że wyszlo na nim cokolwiek. normalnie cienie miałam dopiero 10 i 12 dpo.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ