Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodowa Mama wrote:No ba 😉😁. A stres w ciąży gorszy niż najgorsze świństwo. Tylko spokój może nas uratować ☺️.
Na szczęście z tym stresem tak nie do końca (przynajmniej na w to wierzę). Miałam okazje rozmawiać kiedyś z pewna psycholog która powiedziała mi, że płód nie odbiera stresu matki. Po prostu jego mózg nie jest na tyle rozwinięty. Chyba chodzi o neuroprzekaźniki, ale nie jestem pewna. Zapytałam tez o to swoją ginekolog i powiedziała, że w tym momencie mamy już wiele badań mówiących, że stres nie wpływa na płód szczególnie biorąc pod uwagę kobiety, które rodziły po wojnie. I tak jakoś głęboko trzymam się opinii tych kobiet. Może kiedyś będą jakieś inne badania, ale teraz głęboko chce wierzyć w to, że natura jest po prostu mądrzejsza i wie, że stres to coś co towarzyszy nam od początków istnienia i nie naraziłaby naszych maleństw na jakieś negatywne konsekwencje z tego powodu 🙂Baśka 89 lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Nie wiem czy jeszcze dopisujecie. Ale ten 25-ty taki samotny, że może zrobię wtedy teścik dla sportu
Baśka 89, Ślimak lubią tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼♀️🙈
Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignorujęBaśka 89, Norka01 lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. wrote:Ja byłam dziś na progesteronie. Powiedzcie mi ile powinien wynosić w 7 dniu po owulacji żeby było wiadomo ze owulacja się odbyła?
Miałam tez zrobić glukozę ale o tym zapomniałam i już dawno nie urządziłam sobie takiej slodyczowej uczty jak wczorajszego wieczoru 🤦🏼♀️🙈
Ciążę już sobie oczywiście wkręciłam. 7 dpo to przecież oczywisty czas na wszelkie ciążowe oznaki 😂
W każdym razie tę opryszczkę tez traktuję jak znak 🙈 No bo jak inaczej wytłumaczyć, że to akurat teraz. Po 11 miesiącach przerwy. Gdzie przeziębiona jestem co chwilę, ale opryszczki brak. W każdym razie objaw jak nic 😆
Do tego ból piersi. Nie to ze jakiś czas temu miałam tam zabieg, wycinanego guzka i pewnie ma prawo boleć od czasu do czasu...nie nie. Dla mnie to oznaka ciąży 🤪
Noooo i ból węzła chłonnego pod pachą. Też wcale nie jest oczywiste, że pewnie boli od tej piersi. Ależ skąd...to najprawdziwszy ciążowy objaw 🙈
Aaaaa i jak wstawałam to zabolał mnie kręgosłup...poczułam się jak w 35 tygodniu ciąży wiec to musi być to! 😂
Jajniki ciągną jak pierun ale ten objaw po 5 cyklach w których występował a ciąży się nie doczekałam to już ignoruję
Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.33l. ♀ ➥PCOS -
Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.
-
Morgana wrote:Coś kojarzę, że czytałam gdzieś, że jak poniżej 3 to znaczy, że jej prawie na pewno nie było. A co najmniej 10, żeby uznać, że była.
Dziękuję za odpowiedź. Wyniki powinnam mieć jutro? Bo nie pomyślałam, żeby zapytaćWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Niebieska Gwiazda wrote:Testować będę 26.Jakoś się nie czuje.Jestem pesymistycznie nastawiona.Po owulacji ciągnęły mnie jajniki,teraz pobolewa brzuch na dole.Jakoś myślę,że to zbliżająca się@.Jakieś plamienia bardzo delikatne wczoraj raz i dziś też raz,śladowe.Pewnie niski progesteron.Nawet testować mi się nie chce.Jakaś zrezygnowana jestem.
Poczekaj spokojnie jeszcze te kilka dni. Może energia i nadzieja jutro powrócąNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ewcia trzymaj się kochana jakoś choć wiem, że nie jest Ci latwo. Najpierw strata a teraz jeszcze szpital ale dobrze, że tam trafiłaś bo jak sama mówisz różnie mogłoby być... 🥺 Ściskam Cię dzielna kobieto.
Lady Dior kurczę idź lepiej do tego lekarza. Olać te pieniądze chociaż wiem jakie to wkurzające że człowiek płaci w cholerę forsy a na końcu i tak znów płaci bo idzie prywatnie. Najważniejsze jednak żeby wszystko było w porządku.
Jasminum No widzisz, czasem jednak koronę można przekuć w przyjemność. 😅 7 dni pod rząd... imponująco. Chociaż moje libido nie ma takich potrzeb to aż mi się przypomniały czasy jak zamieszkaliśmy razem... jak króliki. 🤭😅😅😅 kiedyś to było... 🤣
.A. pewnie lekarze mają rację ale ja uważam że stres a stres to ogromna różnica. Dodatkowo kwestia jak kto sobie z tym stresem radzi. Dla jednego coś może być pierdołą a dla drugiego czymś nie do przeskoczenia. Jeżeli ktoś czuje, że coś jest ponad jego siły to trochę nie nam to ocenić. Uważam też, że w ciąży powinno się unikać stresu jeśli tylko jest taka możliwość - oczywiście nie na wszystko mamy wpływ ale jeśli mamy to chociaż próbować. Ja widzę co się ze mną dzieje w nerwach i wierzę, że to może oddziaływać na ciąże. Na bardzo początkowym etapie pewnie nie ale pamiętam jak w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala koło 34 tyg ze skurczami i dość długo czekałam na info co się w ogóle dzieje i bardzo się zdenerwowałam i położna powiedziała, żebym starała się uspokoić bo dziecku strasznie skacze tętno i to na pewno z powodu moich nerwów. Także ja tam wolę uważać. I właśnie też z tego w powodu w środę jak wszystko będzie git to poproszę o zwolnienie bo moja praca mnie wykańcza nerwowo. 😐
PS. Taaaak znów nie mogę spać. Zasnęłam przed 20 bo od 18 zamulałam i teraz nie spie... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 03:04
Ewciia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Moja tempka w dół o kilka kresek, test biały (25, 10 pod domem nie ma ). Czyli wszystkie moje omamy to przepowiednia @
Nie wiem jak przetrwam ten dzień bo na bank mi będzie przykro;( eh muszę nastawić się na grudzień
Dawajcie znać jak u Was sytuacja?8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Pamiętam ciążę z nahmłodszym.Cały drugi miesiąc nie mogłam spać w nocy.Zasypiałam o 5rano i wstawałam o 11.Czasem miałam krótką drzemke w ciągu dnia,sprawdzałam bez znaczenia dla snu nocnego,gin chciał przepisać leki,ale się nie zgodziłam bo chyba z grupy c
-
Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘
.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..
A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.
Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. Jeszcze kilka dni! ☘
Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.
Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.
Hej! -
Jasminum wrote:To może napiszę jeszcze o niedoczynności, bo jestem w temacie 😂 TSH dla staraczki powinno być w okolicach 1,0. Nie patrzy się na normy laboratoryjne w tym przypadku. TSH w ciąży wzrasta, więc jeśli ja planujemy to powinnyśmy mieć właśnie około 1,0 żeby zdążyć zrobić badanie i pójść do Endo po teście ciążowym. Każda z nas z niedoczynności po teście powinna jak najszybciej pójść do Endo, żeby dopasować dawkę leku.
Aaa, no i lekarze zazwyczaj dają na początek dawkę 25, nie ważne jaki mamy poziom TSH, żeby zobaczyc jak reagujemy na lek. Powtarzamy za 3 miesiące i wtedy zwiększa lub zostawia.
Tyle wiem, więc dziele się 😂
Teraz to ja się wystraszyłam czy nie za późno mam wizytę u Endo 😱 7 grudnia nie będzie za późno? Może w czwartek uda mi się przyspieszyć ten fakt.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:Jasminum, mam nadzieje, ze ten maraton przyniesie wam wasze szczęście. Ja takie maratony to tylko na wakacjach 😂 trzymam kciuki za wyniki testu! ☘
.A. No ja myślę, że mimo wszystko dzieci na pewno odczuwają stres rodziców, bo jak człowiek cały się spina, to musi to wpływać..
A. Peogesteron powyżej 10 świadczy o owulacji.
Niebieska Gwiazda, nie ma co się doszukiwać, większość z nas nie miala objawów świadczących o ciazy. Jeszcze kilka dni! ☘
Kredka, moja siostra w niedoli. Ja dzis niby przespałam do 6, ale w nocy się obudziłam i z godzinę kręciłam.
Nunukala, przykro mi, ze tempka q dol. Ale w 12 dpo na 25 ravzej by nic nie wyszło. Mi w 14 dpo wyszla lekka kreska.
Hej!
Wiem wiem ale nie mam innego bo wszystkie w okolicy wykupiłam 😂
Ćmi mnie w macicy wiec zbliża się @ nie ma co latać po testy
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
No i jestem 2 raz w ciąży w tym miesiącu a łącznie 3 raz w przeciągu 5 cykli. Teraz biorę 2x1 duphaston. Trzymajcie proszę kciuki by ciąża się utrzymała.
kredka, Endzi, Otter, futuremama, sandrina22, Lady_Dior, Paulinaaa, Annamaria, joka789, CestLaVie, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Ślimak, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊
Dzisiaj nie wytrzymałam. Zrobiłam test(25dc). Bez większej nadziei bo tempka znów poszła trochę w dół. Wczoraj w pracy zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, a do tego mnie zemdliło.
Byłem pewna że nic z tego. A tu taka niespodzianka.
https://naforum.zapodaj.net/6219f2bf151c.jpg.html
Powiedzcie, że to nie sen 🤞adu, kredka, Otter, Titanickova, futuremama, sandrina22, Jasminum, Baśka 89, Niebieska Gwiazda, Monika87 lubią tę wiadomość