Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa wrote:Cześć dziewczyny 😊
Dzisiaj nie wytrzymałam. Zrobiłam test(25dc). Bez większej nadziei bo tempka znów poszła trochę w dół. Wczoraj w pracy zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, a do tego mnie zemdliło.
Byłem pewna że nic z tego. A tu taka niespodzianka.
https://naforum.zapodaj.net/6219f2bf151c.jpg.html
Powiedzcie, że to nie sen 🤞
Woooow, cudnie!! Niech listopad się nie kończy!!
Ja również mam bóle okresowe, dziś jest już lżej, ale poprzednie 3 dni dały mi popalić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
EveB wrote:Zastanawiam się czy nie zwiększyć dupka do 3 na dzień co myślicie?
EveB lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Paulaa wrote:Ogólnie to czuje się jak na okres, dlatego dziewczyny nic straconego
✊ Trzymam za was mocno kciuki. Ja wciąż nie wierzę 🙆
Martyna, rozumiem. No my w sumie mieliśmy jeden 🐝 przez ostatnie 3 tygodnie, bo maz jest podziębiony. Ale ja ochotę mam, mimo, że brzuch mnie boli, to mam ochotę wieksza niż kiedykolwiek 😂 ale spytam na wizycie dopiero :p
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wciągam jablko😅 kto powiedział że nie można zrobić sobie dodatkowej przerwy na przekąskę? Skoro bąbel się domaga🤷
Ja jakoś dziś mam nijaki humor. Napisałam wczoraj do lekarki na znanym lekarzu ale nawet nie odczytała. Więc napisalam jej sms żeby zadzwoniła jak będzie mogła. No i będę czekać niewiadomo ile 😔 ehh jakiś dziwny ten dzień mi się wydaje. Poszłabym spać najchętniej💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, smacznego 😁 może lekarka jeszcze nie pracowała od czasu wiadomości?
Ja jestem trochę załamana, bo mam +2kg od testu, czyli w dwa tygodnie. A się nie objadam, nie jem żadnych złych rzeczy. Nie mam problemów z 2. Masakra. a startuje z otyłości, wiec dlatego tak się martwię. Po usg spytam, czy mogę chodzić na biezni. Na początku ostatniego cyklu kupilam sobie bieżnie za miliony mont, skorzystałam z niej raptem kilkanaście razy. :p liczę se spacerować q tempie 4km/h będę mogła, to zawsze jakis ruch, a ja mam prace siedzaca i nie wylaze za bardzo na dwor. -
adu wrote:Pociesze Cie, ze ja wiem w sumie od 2 tygodni i nadal nie wierze 😂 licze, ze jak jutro zobacze kropka na usg to dopiero uwierzę 🥰
Martyna, rozumiem. No my w sumie mieliśmy jeden 🐝 przez ostatnie 3 tygodnie, bo maz jest podziębiony. Ale ja ochotę mam, mimo, że brzuch mnie boli, to mam ochotę wieksza niż kiedykolwiek 😂 ale spytam na wizycie dopiero :p
Zapytaj oczywiście, ale pewnie skoro ciało się domaga to i lekarz pozwoli 🤪
A Twój brzuch tez boli? Okresowo? Ja się uspokajam ze nie ma nic złego w takich bólach jeśli nie ma krwawienia itp
No i ja tez nie mogę uwierzyć, ze jestem w ciąży 😍 mąż już zaczyna- kawy dużo nie pij, idź na spacerEndzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
Lady Dior co za ceny! 🙄 draaaamaaaaat, naprawdę! Do Pl się nie wybierasz pewnie w bliskiej przyszłości? 🤔
Co do 🐝 to ja się wstrzymuje do wizyty u gina i zapytam. W poprzedniej miałam całkowity zakaz od początku to końca z uwagi na krwawienie w 6 tyg a później na strasznie twardniejąca brzuch.
Zresztą aktualnie zasypiam razem z dzieckiem więc i tak nie ma kiedy. 😂😂 a jak tylko brzuch lekko się zarysuje to mąż ma blokadę psychiczną, że nie będzie wbijał na teren malucha. 🤣🤣🤣 -
adu wrote:Endzi, smacznego 😁 może lekarka jeszcze nie pracowała od czasu wiadomości?
Ja jestem trochę załamana, bo mam +2kg od testu, czyli w dwa tygodnie. A się nie objadam, nie jem żadnych złych rzeczy. Nie mam problemów z 2. Masakra. a startuje z otyłości, wiec dlatego tak się martwię. Po usg spytam, czy mogę chodzić na biezni. Na początku ostatniego cyklu kupilam sobie bieżnie za miliony mont, skorzystałam z niej raptem kilkanaście razy. :p liczę se spacerować q tempie 4km/h będę mogła, to zawsze jakis ruch, a ja mam prace siedzaca i nie wylaze za bardzo na dwor.
Nie martw się, napewno nie przytyłaś bo jadłaś dużo. Może to woda się zatrzymała? No wiesz, te cycki ciężkie też ważą
Bieżnia, joga, zbilansowana dieta i będzie dobrze! Najważniejsze to nie jeść za dwóch
Martyna, tak, mnie cmi okresowo. Raz mocniej, raz mniej, raz tylko z lewej strony, a raz cale podbrzusze. Podobno powodem do zmartwienia jest, jeśli bol brzucha jest połączony z bólem kręgosłupa jednocześnie, a takie cmienie to po prostu efekt rozciągania tego wszystkiego. Hahahah, moj maz z kolei pilnuje, żebym jadla kolacje, bo ja niekoniecznie chętnie. ;p Oj tak, liczę, że to te ciężkie cycki swoje zrobiły z waga. ;p
-
Jak z ciążą wszystko ok to można 🐝. Moja kumpela bzykała w poniedziałek w nocy a we wtorek rano rodziła i mówiła że w ciąży to ona miała bzyki życia. 😅 podobno pod koniec sperma dobrze działa na szyjkę jak się chce lokatora eksmitować gdy się ociąga. 😅
Adu spokojnie to pewnie woda, zwiększa się też objętość krwi. Hormony robią swoje, zupełnie jak w cyklu. Ja w drugiej fazie czułam się zawsze jak balon i na wadze było więcej. Najważniejsze to się nie obżerać non stop. Czasem można sobie pozwolić ale nie non stop. 😉
Jeszcze tyle godzin do jutra do 16:30 😫😫😫Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Ta tempka mnie zmobilizowała i się umówiłam na monitoring w grudniu żeby sprawdzić owulke
Musi wyjść bo to mój ostatni cykl starań, potem odpuszczam na jakiś czas 🤞Martyna33, kredka, Baśka 89, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Nunakala wrote:Ta tempka mnie zmobilizowała i się umówiłam na monitoring w grudniu żeby sprawdzić owulke
Musi wyjść bo to mój ostatni cykl starań, potem odpuszczam na jakiś czas 🤞
Oo, super! Będziesz wiedzieć co i jak z owulką.
A dlaczego odpuszczasz ? po prostu odpoczynek?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Oo, super! Będziesz wiedzieć co i jak z owulką.
A dlaczego odpuszczasz ? po prostu odpoczynek?Martyna33 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
kredka wrote:Nunakala dobra decyzja! Zawsze warto sprawdzić co tam się dzieje zwłaszcza, że ma to być ostatni cykl przed dłuższą przerwą. 😉
Martyna33 Ty dziś nie byłaś na becie prawda? Kiedy to się wybierasz? Jutro czy w czwartek?
Wybieram się w czwartek! Mam nadzieje ze zobacze tam już wtedy min100 🙏🏼 wtedy zadzwonię do lekarza i zapytam co i jak Narazie kazał brać luteine i czopki przeciwbólowe na ten brzuch
Nunakala, właśnie może jak przestaniesz podporządkowywać się pod owulacje, liczyć , tylko będziecie wie kochać gdy jest ochota, to może wtedy zaskoczy ❤️ Ja powiedziałam ze po ostatnich badaniach w tym cyklu daje sobie spokój z chodzeniem do lekarza, na usg, po prostu będziemy próbować sami, bo lekarz już sugerował stymulację. I proszę- zaskoczyłokredka, Nunakala, Baśka 89, Titanickova lubią tę wiadomość
Martyna33 wrote:Wybieram się w czwartek! Mam nadzieje ze zobacze tam już wtedy min100 🙏🏼 wtedy zadzwonię do lekarza i zapytam co i jak Narazie kazał brać luteine i czopki przeciwbólowe na ten brzuch
Nunakala, właśnie może jak przestaniesz podporządkowywać się pod owulacje, liczyć , tylko będziecie wie kochać gdy jest ochota, to może wtedy zaskoczy ❤️ Ja powiedziałam ze po ostatnich badaniach w tym cyklu daje sobie spokój z chodzeniem do lekarza, na usg, po prostu będziemy próbować sami, bo lekarz już sugerował stymulację. I proszę- zaskoczyło
Napewno masz racje za bardzo się zafiksowałamBaśka 89, Martyna33 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
adu wrote:Kredka, teren malucha hqhahaha 😂 obstawiam, że moj maz jak brzuch się pojawi tez będzie mial opory.
Teren malucha 😳
Ja bzykalam w ciąży sukcesowej, ogólnie w ciąży było najlepiej! W poronionej, pierwszej po teście mało się widzieliśmy , mieszkaliśmy jeszcze osobno.
Przerwę mieliśmy tylko w połogu, No i ze dwa dni podczas okresu
Ogólnie przerwy są tylko kiedy wyjeżdżamy osobno do pracy poza chatę
Mam 🐇 w domu 🙈 mi by wystarczyło co drugi-trzeci dzień.. jemu 2x dziennie byłoby optymalnie 🤪 wiec robimy coś pomiędzy.
W ogóle musimy się dogadać, zaczął podawać w wątpliwość czy chce drugie 😣