Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
kredka wrote:Widzę od rana tu żywo 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści. ❤️
Adu zorientuj się jak z tym usg i testem pappa w pakiecie jest bo ja np mam luxmed i też ten szeroki pakiet gdzie nie płace za żadne badania krwi, wizyty, usg, prześwietlenia i inne bajery ale badania prenatalne nie są objęte.
Tak się w ogóle zastanawiam... można mieć dwie karty ciąży? Bo w następny czwartek mam wizytę na NFZ i mówił ze jak przyjdę z wynikami morfo glukozy i moczu to założy mi kartę. Ten z luxmedu wypisał mi skierowanie wczoraj na 16 badań i tez mówił że na następnej założy mi kartę 😂 a już wiem że lepiej żeby o sobie nie wiedzieli bo będą nosem kręcić.
Ja w ciąży miałam dwie karty, prywatna i publiczna
Nie chwaliłam się ale tez nie krylam nadmiernie.
Chodziłam do lokalnej przychodni i to było fajne bo już znałam położne i jedna z nich przychodziła po porodzie do mnie. Na ktg tez do nich chodziłam zamiast na izbę przyjęć.
Ogólnie w przychodni jest poradnia gin gdzie te położne są fajne i rodzinnie tak jest nawet same dzwonią z wynikami! I ogólnie się troszczą.
Ale w gabinecie nie ma nawet usg wiec gin prywatny to podstawa..
Jejku dziewczyny ile tu radości! Cieszę się z Wami!
💕💕💕💕
-
CRL=0,34, pulsuje, ale lepiej będzie widać jak podrośnie ❤️ a tak to wszystko ok! Ciąża w takim wieku jaki sobie wyliczyłam
Lekarz powiedział, ze pękły dwa pecherzyki w owulacje wiec może pojawić się jeszcze jeden zarodek 😨😨😨😨
mgielka, Monika87, adu, Baśka 89, kredka, Karolina33, Jagodowa Mama, sandrina22 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:CRL=0,34, pulsuje, ale lepiej będzie widać jak podrośnie ❤️ a tak to wszystko ok! Ciąża w takim wieku jaki sobie wyliczyłam
Lekarz powiedział, ze pękły dwa pecherzyki w owulacje wiec może pojawić się jeszcze jeden zarodek 😨😨😨😨
Kiedy kolejna wizyta Martynka ?? -
Dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo. Narazie jeden zarodek, są szanse ze może się pojawić drugi. Jezu, ja bym bardzo chciała żeby ten zarodek pozostał jedynakiem 😂😂 mam nadzieje ze to nie znaczy że jestem złą matką
mgielka lubi tę wiadomość
Martyna33 wrote:Dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo. Narazie jeden zarodek, są szanse ze może się pojawić drugi. Jezu, ja bym bardzo chciała żeby ten zarodek pozostał jedynakiem 😂😂 mam nadzieje ze to nie znaczy że jestem złą matką
Grunt to realizmMartyna33 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:CRL=0,34, pulsuje, ale lepiej będzie widać jak podrośnie ❤️ a tak to wszystko ok! Ciąża w takim wieku jaki sobie wyliczyłam
Ale bosko 😍zawsze chciałam mieć bliźniaki ☺️
Powodzenia i niech będzie tak jak chcesz 😘[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Martyna33 gratuluję z całego ❤️ hehe może pozostanie jedynakiem wszystko się okaże ☺️
A ja dalej jestem zdania że ten mój lekarz jest nawiedzony. Rozumiecie że mnie nawet nie zbadał a o usg już nie wspomnę bo stwierdził że 6tc to za wcześnie. No kurła flaki się przewracają na niego. Mówi że najlepiej żebym przyszła w sylwestra ale pewnie nie będą pracować to po nowym roku 7 stycznia wypada akurat. Po dwóch poronieniach takie rzeczy to ja nie słyszałam... Mam nerwa na niego i utwierdził mnie w fakcie że muszę go wymienić na kogoś innego. Albo pozostać już tylko przy prywatnych wizytach. Przecież do 7 stycznia można zawału 15 razy dostać🤦♀️😵
Wyliczył mi termin na 2.08, założył kartę ciąży i dał zwolnienie do tego 7 stycznia..💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika87 wrote:Cudnie !!! Najważniejsze, że wszystko w porzadeczku ! Czyli co ??? Bliźniaki ? Woooowww to by było podwójne szczęście ❤️
Kiedy kolejna wizyta Martynka ??
Kolejne usg myśle ze za ok 2 tyg, wtedy już powinno być dobrze widać serduszko i czy zarodek pozostał jedynakiem.
Forum rozdzieliło się na 1. Wow, bliźniaki! I 2. O matko, bliźniaki... 😂😂😂
Trzymajcie kciuki żeby jednak dzieciątko było jedno❤️
Endzi, koniecznie zmień lekarza... wyobrażam sobie jak bardzo jesteś zawiedziona ((
Ktoś dziś jeszcze ma usg, prawda? Kciuki!Baśka 89 lubi tę wiadomość
Tak jeszcze Baśka o 17 ma wizytę.
Ja po prostu jestem tylko w szoku że tak mnie potraktował. Założył mi kartę ciąży na podstawie samego hcg. Także jaja do kwadratu.
Lekarza na pewno innego poszukam bo tego już mam po dziurki w nosie.
Martyna33 bliźniaki nie są takie straszne jak się ma drugie ręce do pomocy a tak to faktycznie może być ciężko.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna33 cieszę się że wszystko w porządku! ❤️ Co do drugiego zarodka to wcale się nie dziwie że jesteś przerażona. Bliźniaki to piękna sprawa ale jednocześnie mega ciężka robota. Przy jednym są ręce pełne roboty a przy dwójce to już w ogóle. Nie wspominając też, że bliźniaki to tez ogromne obciążenie dla organizmu mamy.
Endzi No powiem Ci słabo... szukaj innego! Twoje zdrowie i spokój są najważniejsze! A przy takim podejściu to o spokoju raczej nie mamy co mówić. 🙄Martyna33, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Co za cymbał ten lekarz Twój Endzi !! Ja nie mam słów 🤦
Co to znaczy za wcześnie ? Idiota !to przecież ten mój gin co poleciałam po wykonaniu testu ciążowego nawet zrobił USG.
Uciekaj od niego czym prędzej ... Skąd ten lekarz ? Może.on to specjalnie robi żebyś od niego uciekła i miał mniej roboty ? 🤦 Nie mam słów . -
Endzi wrote:Tak jeszcze Baśka o 17 ma wizytę.
Ja po prostu jestem tylko w szoku że tak mnie potraktował. Założył mi kartę ciąży na podstawie samego hcg. Także jaja do kwadratu.
Lekarza na pewno innego poszukam bo tego już mam po dziurki w nosie.
Martyna33 bliźniaki nie są takie straszne jak się ma drugie ręce do pomocy a tak to faktycznie może być ciężko.
Ja mieszkam za granicą z mężem i jesteśmy tu kompletnie sami, wiec nie mam co liczyć na kogokolwiek pomoc, a maz wiadomo, musi pracować. Dlatego proszę trzymać kciuki za jednego ❤️❤️❤️
Kredka, moja kuzynka niedawno urodziła bliźniaki i ma taki zapieprz... a prawie całą ciąże przeleżała... nie chce
kredka lubi tę wiadomość
O spokoju to nie ma co mówić nawet. Całą noc się budziłam co chwilę. Ajj szkoda słów na niego.
Zaraz poszukam innego lekarza i się zapisze.
Martyna trzymam kciuki za jednego robaczka ✊Martyna33 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Nie o 17 tylko między 14 a 14:30 w zależności która wejdę 😁 zawsze w takich godzinach będę mieć bo On tak przyjmuje.
Na Śląsku sypie śnieg ❄️🌨️❄️Ja mieszkam w Bytomiu a do ginekologa jezdze do Katowic dzielnica Załęże.Autobusem mam 15-20minut więc niema źle.
Martyna33 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka 89 wrote:Nie o 17 tylko między 14 a 14:30 w zależności która wejdę 😁 zawsze w takich godzinach będę mieć bo On tak przyjmuje.
Na Śląsku sypie śnieg ❄️🌨️❄️Ja mieszkam w Bytomiu a do ginekologa jezdze do Katowic dzielnica Załęże.Autobusem mam 15-20minut więc niema źle.
To coś mi się powaliło z tymi godzinami 🤦♀️😅
Trzymam kciuki ❤️✊Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, wszystko dzieje się po coś! Może jakby dziś zrobił usg to by serduszko jeszcze Np nie biło i byś się zamartwiała, a tak to pójdziesz za kilka dni to większe prawdopodobieństwo ze już będzie ❤️ Także nie smuć się tą sytuacją
Baśka, kciuki!Baśka 89 lubi tę wiadomość
Ja z kolei mam rozkminy ja się zupełnie nie znam, nie byłam nigdy w ciąży 😅
1. Czy jak kazal mi przyjść na wizytę (nie usg) za 4 tygodnie a pojde za 5 to będzie bardzo źle?
2. Czy jak mam na takiej kartce ogólnej, ze do 10 tc robi się konsultacje stomatologiczna to musze coś z tym robic, czy to dla mojej wiedzy?