Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna, jak dobrze, kojarzę, to chyba pisałaś, że wy młodzi, więc czas was nie goni chyba , no nie? Na wiosnę zrób sobie mega zdrową dietę, jedz kiełki, pij pyłek pszczeli, zadbaj o picie wody, i niech czas i natura działa cały czas trzymam kciuki
Monika, nie ma sprawy, te serie to hiciory, kryminałów czytam mnóstwo, ale te to moje perełki
I pisałyście o 4 piętrze bez windy..... HA HA.. to ja i moja rzeczywistość!!
Niestety, kiedy przez prawie rok szukania przez kilka biur nieruchomości nawet, nie znaleźliśmy mieszkania z kuchnią, która pomieści stół dla wszystkich naszych dzieci i krzesełko do karmienia i i miałoby to mieszkanie ze 4 pokoje, to kupiliśmy takie na 4 piętrze bez marudzenia.. Coś za coś.. nie powiem, że łatwo się wnosi zakupy dla rodziny wielodzietnej ,ale mam na szczescie 2 duzych synów i nie jestem z tym sama, no są plusy i minusy. Za to mamy 4 duże pokoje, w tym ogromny salon, 2 łazienki i bardzo duży balkon.. Jakoś z wdzięcznością znoszę to włażenie i schodzenie póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 10:15
Endzi lubi tę wiadomość
-
Jeny, tez uwielbiam Jo Nesbo😁 w ogóle ja lubię kryminały 😊
Ja teraz czytam Zaginione, zapowiada się ciekawie.
Martyna, juz nie przesadzaj, że takie wielkie 😂😂
To powiem wam, ze ja mieszkam w cichej okolicy, mam balkon i dla mnie to wystarczy. Kawałek ogródka dla psa byłby git, ale da się żyć. 😊 Ale my mamy naprawdę q porządku sąsiadów.
Monika, tez mysle, że to zwilenienie to zleci jak z bicza strzelił. 😂 A wyczułam u szefowej zdziwienie, że na home office wole zwolenienie.
Martyna, trzymam kciuki żeby Twoje szczęście było tuż za rogiem! 😊 -
AnnaMaria, No nie tacy młodzi bo mąż 32 lata, ja mniej. Ale co z tego ze taki wiek, jak mam problemy hormonalne i cykle wystrzelone w kosmos 🤷🏼♀️ A odżywiam się zdrowo cały czas + joga. A słuchaj czy pyłek pszczeli ma smak jak woda z kukurydzy? Czy mi się taki trafił? No nie mogę go pic, obrzydlistwo 🤭🤭
Adu, No bardzo duże brzuchy Nadia to takie ukraińskie imię, pełne Nadzieja- bardzo ładnie Wiem bo mieszkam na UA.
Słyszałam jeszcze o monokoncentracie z ananasa po owulacji, brała któraś z was? A w ogóle przypomnijcie swoje czasy starań, i powiedzcie co zmieniliście w cyklu w którym się udało 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna ja o zajście w ciążę dmuchałam świeczkę 3 lata z rzędu dopiero w tamtym roku miałam inne życzenie. Także tym nie ma co się przejmować.
Od poronienia w kwietniu minęło 7 miesięcy jak zobaczyłam dwie kreski. Na moje też wystrzelone cykle pomagał inozytol pamiętam że pisałas że on raczej dla IO I PCOS ale ja nie mam ani jednego ani drugiego. Tyle że ja bralam inozytol od swansona w proszku a oddzielnie methylofolian. I polecam z całego serca metylowane witaminy z gr B. Tym bardziej jeżeli nie robiłaś badan na mutacje. To tylko czysty folian i metylowane b12, b6. Ja mojemu mężowi podsuwałam codziennie witaminy z "now Adam" to nie były konkretnie na poprawę jakości nasienia a ogólnie komplex witam. Do tego piłam jeszcze olej z wiesiołka i przed pierwszą i przed 2 ciąża w tamtym roku No i Wit d3 ma też ogromne znaczenie.
Może to też głupio zabrzmi ale przy tej ciąży miałam nogi w górze ale nie po stosunku tylko w trakcie. Mój mąż czasem wpada na głupie pomysły 😅 Ale tak na prawdę nie sądziłam że się uda bo ja zawsze leżę i już nie wstaje na noc a tym razem ja zaraz wstałam z łóżka więc duża część po prostu wypłynęła 😂 Widziałam że też o kubeczkach pisałyście po takich wygibasach jakby włożyć kubeczek od razu to mogłoby coś z tego być 🤔
A jakieś badania robiłaś przez ten czas?Martyna33 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna, pyłek sam w sobie jest dla mnie niezbyt smaczny, ja zalewam go wodą i łyżeczką miodu na noc, a rano wciskam cytrynę do smaku i wtedy smakuje jak pyszna lemoniada inaczej bym go też chyba nie piła! A może miałaś jakiś zwietrzały?
Co do monokoncentratu, dziewczyny polecają, ale ja jadłam go świeżego po prostu , co drugi dzień pół ananasa szłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 10:52
-
Martyna uda się ! Zobaczysz 😘 moja koleżanka też poroniła na wczesnym etapie ciąży i chyba za 3 czy 4 miesiące znów była w ciągu azy i szczęśliwie donosiła córa będzie miała 2 lata.
Co do starania to ja to krótko ale w drugim cyklu tak się już do tego konkret przyłożyłam 😬
Choć pięć srok za ogon łapałam 🤣
Z suplementów to brałam femibion 0 a dużo wcześniej jakieś z pół roku zanim się zaczęliśmy starać ja sam kwas foliowy, tran Wit C i D, a ówczesnemu jeszcze narzeczonemu 😁 Wit. C ,D i tran.
W tym cyklu co zaszłam w ciążę kubeczek, nogi do góry 🤣🤣 ❤️ było chyba że 4 czy 5 razy. Dokładnie nie wiedziałam kiedy owu wystąpiła bo śluz który obserwowałam był identyczny przez cały cykl 🤦albo ja nie umiałam tego ocenić.
2.11 straciłam węch i smak, nałykałam się ibupromu i witaminy c a raczej rutinoskorbinu i ogólnie stwierdziłam że ten cykl na pewno nie wyjdzie i już mowiłam mężowi że ide do gina po jakieś wskazówki ,.badania czy coś bo nic z tego nie wyjdzie ... No i 26.11 dwie kreseczki ... Także tak to właśnie wyglądało... 🤔😱
Więc nie ma chyba reguły ... -
Endzi, hahah z tymi nogami śmiesznie wyszło, Twój maz to ma fantazje 🤣 Ja mam zrobiony cały pakiet hormonalny i mam wyjaśnioną przyczynę długich cykli. Mam tez zrobione wszelkie wymazy na infekcje. Narazie zawieszam badania. Jak nie pyknie to w maju idę do endo po steryd, a maz na badanie nasienia. Ale obyśmy nie musieli
Adu, Mikołaj chyba to akurat nie ukraińskie 🤔 W Polskiej wersji mi się bardzo podoba, a analogicznie na Ukrainie jest Mykola, w zdrobnieniu Kolja 🤯W ogóle na Ukrainie są ładne imiona, ale koszmarne zdrobnienia!25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Annamaria wrote:Martyna, pyłek sam w sobie jest dla mnie niezbyt smaczny, ja zalewam go wodą i łyżeczką miodu na noc, a rano wciskam cytrynę do smaku i wtedy smakuje jak pyszna lemoniada inaczej bym go też chyba nie piła! A może miałaś jakiś zwietrzały?
Co do monokoncentratu, dziewczyny polecają, ale ja jadłam go świeżego po prostu , co drugi dzień pół ananasa szło
Sprobuje tak jak mówisz z miodem i cytryną. Ja zalewałam na noc tez, ale bez dodatków i okropna ta woda z kukurydzy 🥵 dzięki za sugestie!
Po ananasie mnie język boli, pół to wydaje mi się dużo 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna, no ale rosyjskie, a jeśli nie stamtąd to mocno się kojarzące z Rosją, od cara 😊 faktycznie nie za fajne zdrobnienie 😅 ja specjalnie wzielam imię, którego się nie będzie dało zdrabniać specjalnie
A wiecie, że ja nigdy nie wierzyłam q nogi w górze i nie chciałam tak leżeć po seksie😂 choć moj maz mowil, że będzie mi wiązał nogi i podiweszal pod sufit, żeby xos z tego wyszło 🤣🤣🤣🤣Endzi lubi tę wiadomość
-
Patrzę i widzę, że piszecie o tym inozytolu i pamiętam jak siostra mojego męża chciała mi to dać bo ona już była w ciąży ( choć nie wiedziałam jeszcze o tym ) i oni chyba z rok się starali i ona brała ten Inofem właśnie a to jak teraz czytam to ma to w składzie więc może dziewczyny mają rację że ten inozytol pomaga ?
Może warto spróbować oczywiście konsultując może jeszcze z lekarzem.
Ja też już tego nie chciałam od niej bo też już byłam w ciąży (ona też o tym jeszcze nie wiedziała)
A jak poczytałam to tym to faktycznie PCOS itp. a ona chyba też nie miała z tym problemu a mimo to to łykała. -
adu wrote:Martyna, no ale rosyjskie, a jeśli nie stamtąd to mocno się kojarzące z Rosją, od cara 😊 faktycznie nie za fajne zdrobnienie 😅 ja specjalnie wzielam imię, którego się nie będzie dało zdrabniać specjalnie
A wiecie, że ja nigdy nie wierzyłam q nogi w górze i nie chciałam tak leżeć po seksie😂 choć moj maz mowil, że będzie mi wiązał nogi i podiweszal pod sufit, żeby xos z tego wyszło 🤣🤣🤣🤣
Ja tez nie wierzyłam, a w zaciazonym cyklu miałam nogi w gorze po stosunku 🤣 może to zbieg okoliczności
A widzisz, mi się nigdy Mikołaj nie kojarzyło z Rosją. A w przypadku Nadii, na Ukrainie pełne brzmi Nadieżda, wiec moim zdaniem zdrobnienie ładniej. Ale wiadomo ze u was będzie po prostu Nadia
U mnie faworytami imion są Diana i Maksym25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Cześć babeczki!
Wczoraj już padłam i nie miałam siły nawet palcem kiwnąć więc nadrabiam Was dopiero teraz.
Cześć Martyna, fajnie, że dałaś sie namówić, u nas ploteczki non stop na wszystkie możliwe tematy 🙂. Nie uciekaj za szybko 😘.
O pierwszą ciążę 12 lat starań (endometrioza), druga ciąża raz dwa, udało się zanim endomenda wróciła. Nie mam pojęcia co pomogło za pierwszym razem, na nic już od wielu lat wtedy nie liczyłam, po prostu sobie żyłam swoim życiu aż tu nagle dwie kreski... Owoc powalentynkowej nocy !😜
Kredka, zdrówka dla synka, Ty to się dziewczyno w życiu nie nudzisz, serio. Jak nie urok to... przemarsz wojska. Zawsze coś 😲. Więc ja Ci życzę NUDY, obyś już limit pecha wykorzystała.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Adu powiem Ci ze ja wierzyć w to też nie wierzyłam bo już nie raz trzymałam nogi w górze ale nie pomagało 😅
W tej mojej lutowej ciąży to na pewno pomógł monitoring owulacji i sexy co 2 dni wtedy były jak zalecił lekarz. Po poronieniu w sumie ten pierwszy był bardzo długi zanim dostałam @. Potem to w sumie jakoś specjalnie się nie spinalismy bez liczenia dni płodnych i testów. Dopiero we wrześniu poszłam na monitoring przed wyjazdem w góry no i pamiętam że pęcherzyk miał 22mm już wtedy i sexy były. Ale nie robilam testów brzuch mnie bolał ale dostałam @. Później po przyjeździe do domu miałam w październiku wizytę u mojej teraźniejszej gin i dostałam jeszcze luteine od 15dc ale wydaje mi się że to było za wcześnie i dostałam @. Później z kolejnym cyklem zaczęłam spowrotem mierzyć temperaturę plus te nogi w górze. Według tempki owu miałam 16dc a w nocy z 15 na 16 były wygibasy 🤣 i od 18 czy nawet 19dc zaczęłam brać dopiero tą luteine pod język. Jak to do dziś wspominam to mi się śmiać chce. A i jeszcze od owulacji brałam acard 150mg. Ale to miałam z zalecenia lekarza przez mutacje i wcześniejsze poronienia. A w 7tc doszła jeszcze heparyne w zastrzykach.
Także Martynka spróbuj z kubeczkiem jak masz i nogi do góry 😁 Na pewno nie zaszkodzi 😉💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna fajnie że wpadłaś do nas, ja mocno trzymam za Ciebie kciuki. 😊 u mnie w szczęśliwym cyklu clo, Miovelia, Miovelia NAC (myśle że to ona podkoksiła jajeczko bo wcześniej po clo był lipa straszna, nawet jak brałam podwójną dawkę), olej z wiesiołka i donq quai. W pierwszą zaszłam biorąc dong i olej z wiesiołka. Cykle miałam w cały świat i pół Ameryki, po 60-90 dni bo nam stwierdzone pcos i IO na które brałam też metformine. Po bzykach leżenie do rana, nie podnosiłam nóg ani nic ale starałam się już do rana nie wstawać, ewentualnie w nocy na siku jak musiałam żeby się armia rozgościła. 🤣 seksy co 2 dni, doktorek mówił żeby nie bzykać codziennie.
PS. U lekarza lekka obsuwa czasowa więc siedzę i dreptam nogami. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 11:39
-
Kredka, właśnie ten mój Nac który biorę to taki sam skład jak miovella Nac. No to może coś z tego będzie u mnie 💪🏼 Seksy co 2 dni obecne, tez uważam ze codziennie nie ma co.
Trzymam kciuki za wizytę!
W ogóle każdej z was dziękuje za kciuki za mnie ❤️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna, no car Mikolaj i księżniczka Anastazja to ja od razu widzę Rosję 😁 taaa, tata oczywiście moj od razu, że to od Nadiezdzy🤣 mój tata pol mojego życia spędził w Rosji, nadal częściej jest tam niż tu, więc śmiejemy się, że nie może się dziwić, że dzieci wybierają ruskie imiona dla wnuków 🤣
Endzi, wiadomix, każda metoda dobra, byle akurat zadziałała!
Kredka, a liczyłam, że to już powizytowy post 😁 czekamy razem z Toba 😊 -
Hej Martyna 😘
Ja ten cykl miałam stymulowany, więc myślę, że tu po prostu zasługa dobrego jaja była, nie nasza.
Ale w obu szczęśliwych cyklach seksy zaczynaliśmy po skończonej 🐵, co dwa dni, plus jeszcze dwa razy po owu. Nie leżałam plackiem do rana i nie trzymałam nóg w górze (po latach praktykowania tego stwierdziłam, że to nie działa😂😂 )
Z witamin femibion.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki i wierzę, że to tylko kwestia czasu jak będziesz narzekać na mdłości i wielki brzuch😘
Endzi lubi tę wiadomość