X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Kredka, do wieczora będę w niepewności żyła 🙈 i jeszcze przez te sto postów się przekopać co dziewczyny nadprodukcją...
    Kciuki oczywiste ...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kciuki 🤞🤞

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczko i jak, i jak??

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:42

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZDROWA dziewczynka! 💕💕💕
    Ma 339 gram, wszystkie narządy jak należy, wody i przepływy ok. Wymiary idealne jak na ten możemy ciąży. Jestem mega szczęśliwa i spokojna. Nie mam zbyt ładnych zdjęć bo mała złośnica była głową w dół i twarz miała w stronę moich wnętrzności. 😅

W drodze do domu kupiliśmy z mężem balona wypełnionego różowym konfetti z napisem boy or girl żeby mały mógł sobie przebić. Ucieszył się bardzo i mówi : teraz będzie po równo chłopaków i dziewczyn w domu! 😅😅😅 Teraz tylko musimy go przekonać że Aurorka to niekoniecznie imię, które chcielibyśmy dać maluszkowi... 🤦🏻‍♀️🤣 bo taki właśnie jest jego typ.

Snowflake, Lady_Dior, Annamaria, Monika87, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:42

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    AnnaMaria, No nie tacy młodzi bo mąż 32 lata, ja mniej. Ale co z tego ze taki wiek, jak mam problemy hormonalne i cykle wystrzelone w kosmos 🤷🏼‍♀️ A odżywiam się zdrowo cały czas + joga. A słuchaj czy pyłek pszczeli ma smak jak woda z kukurydzy? Czy mi się taki trafił? No nie mogę go pic, obrzydlistwo 🤭🤭
    Adu, No bardzo duże brzuchy :P Nadia to takie ukraińskie imię, pełne Nadzieja- bardzo ładnie :) Wiem bo mieszkam na UA.

Słyszałam jeszcze o monokoncentracie z ananasa po owulacji, brała któraś z was? A w ogóle przypomnijcie swoje czasy starań, i powiedzcie co zmieniliście w cyklu w którym się udało 😂

Jak wyglądał mój cykl w którym zaszłam?🤔🤔🤔
    W zeszłym roku(ale straciłam ta ciążę) ODPUŚCIŁAM 🤣 Ale tak bardzo jak nigdy jeszcze w życiu.Bykam wściekła że nie potrafię zajsc i stwierdzilamz e Jan kuzwa nie chce mnie za mamę żaden brzdąc to kurwa nie!ja się prosić nie będę...Ból podbrzusza,takie kkucie przed termin spodziewanej ale taki okropny że aż w pół mnie zgielo.I nic mnie tak nie wkurzało jak wsyztskk🤣🤣🤣sama ze sobą nie umiałam wytrzymać.Wkurzalo mnie słońce,trawa że jest zielona,szum liści,śpiew ptaków ...wszystko 🤣🤣🤣
    W drugie ten sam ból , kłucie w podbrzuszu i wszystko mnie wkurzało 🤣🤣🤣 już wiedziałam

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, hurrra!!! :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka gratuluję dziewczynki i że dzieciaczek zdrowy❤️ Cieszę się bardzo takie dobre wieści napawają optymizmem. Fajnie ze będziecie mieć parkę 😊

Ehh a mój stary wrócił z pracy i na wejściu już mnie wpienił. Pierwsze że za dużo jedzenia mu nałożyłam i że nie jest świnią opasową. A później mówiłam mu że pisałam z koleżanką od nas z pracy że będzie robiła kariotypy. I coś tam się śmiał że skąd ona weźmie pieniądze jak wiecznie ich nie ma. To mówię mu ze będzie robiła na NFZ. No i dlaczego ona robi na NFZ a my robiliśmy prywatnie i tyle kasy wydaliśmy dlaczego nie załatwiłam tego aby nie płacić. Aż mi się przykro zrobiły a moje hormony w tym nie pomagają.
    Ja po prostu chciałam to w szybszym tępię zrobić wszystko i nie czekać niewiadomo ile.

Ehh wziąć i ukatrupic to za mało 🤦‍♀️

Przynajmniej mój dziec się ruszał i chyba tańcował tam 😁 Z prawej do lewej.

Idę zaraz kawkę zrobić i do ogródka na słoneczko wypić może jak mnie słońce przygrzeje to mi lepiej się zrobi🌅☀️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, leje z tego ze wkurzała Cię trawa hahahha
    Kredka, gratuluje 😍😍😍😍😍 Aurorka to rzeczywiście dość specyficzne imię 🤣 powiedz małemu ze na trzecie dacie Aurorka😂😂
    Endzi, nie przejmuj się starym, może ma zły dzień. Faktem jest ze nie ważne ile pieniędzy zostało stracone, ważne ze nosisz pod sercem bobasa 😘

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja się pieniędzmi nie przejmuje tak jak mówisz to że się udało to jest ważne. Może jakieś przesilenie wiosenne go złapało 😅
    W poniedziałek też za wizytę zapłacę 370zl bo to usg genetyczne plus wizyta. To prawie tyle co za swój kariotypy zapłaciłam czy za mutacje. Ale to raz na całe życie wydane pieniądze były. To genetyka to się nic nie zmieni już.
    Ale żadnego badania nie żałuję przynajmniej dały mi konkretny obraz sytuacji. Po za tym teraz na NFZ to tak można liczyć. Trzeba na prawdę dobrze trafić.

Ahh kawka na świeżym powietrzu to jest to ❤️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredzia !!! Wspaniałe wieści :)) rosnijcie dalej zdrowo :)
    Świetny pomysł z tym balonem!
    My też tak chcemy zrobić na wyjeździe nad jezioro :) i tak rozesłać filmik do naszych znajomych :)
    A jak Twoja szyjka czy tego nie miałas badanego ?

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Martyna ja się pieniędzmi nie przejmuje tak jak mówisz to że się udało to jest ważne. Może jakieś przesilenie wiosenne go złapało 😅
    W poniedziałek też za wizytę zapłacę 370zl bo to usg genetyczne plus wizyta. To prawie tyle co za swój kariotypy zapłaciłam czy za mutacje. Ale to raz na całe życie wydane pieniądze były. To genetyka to się nic nie zmieni już.
    Ale żadnego badania nie żałuję przynajmniej dały mi konkretny obraz sytuacji. Po za tym teraz na NFZ to tak można liczyć. Trzeba na prawdę dobrze trafić.

Ahh kawka na świeżym powietrzu to jest to ❤️

Dokładnie. Nic nie robiłaś sobie o tak, każde badanie coś wniosło. Nie przejmuj się :)
    Pogoda jest piękna, aż się chce żyć !

Endzi lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że przesilenie wiosenne. Już mu przeszło przyszedł do mnie kawę wypić.🤣

Trzeba korzystać bo w piątek znowu ma u nas śnieg padać i być tylko 2 stopnie. Gdzie ta wiosna taka prawdziwa?

W czwartek jadę papiery na praktyki zawieźć do koleżanki i na badania przed wizytą.
    Mam nadzieję że w poniedziałek i my się dowiemy kto tam siedzi tak jak kredka dziś 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:43

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie wiadomości i pozytywny odbiór. ❤️ Teraz czekam jak na szpilkach na info z Waszych wizyt. ☺️

Endzi dobrze, że już mu przeszło. Kasa rzecz nabyta a czasem naprawdę święty spokój i zdrowie nie mają ceny. Też dziś wydałam 250 zł za usg i mogłam bym nie iść bo chodzę na NFZ oprócz tego prywatnie i miałam dokładne usg robione w szpitalu ale spokój jest bezcenny.

Ps. Jest postęp- z Aurorki młody przeniósł się na Marcelinkę, to już mi się podoba. 😁

Endzi, Baśka 89, Snowflake, Monika87 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka no wiadomo pieniądze są i zaraz ich nie ma a spokój ważny. Hehe Marcelinka też ładnie takie mało spotykane. Najważniejsze że wszystko dobrze wyszło ❤️ Cieszę się Twoim szczęściem a ten pomysł z balonem bardzo fajny 😍

kredka lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, po dzisiejszej wizycie z przyjemnością dopisuję Twoją Królewnę do listy naszych pociech. Gratuluję zdrowej dziewczyny! Na razie dziewczyny rządzą 😜.

DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka
    Snowflake - chłopiec
    Kredka - dziewczynka
    Basia??
    Annamaria??
    Lady_Dior??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 18:14

Baśka 89, Monika87, kredka lubią tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka 🤩🤩🤩 Będziesz miała córeczkę 😍😍😍 Ale bosko 🤩🤩🤩
    Aurora piękne imię 😍 Ma gust Twój synuś.
    Niewiem czy wiecie ale Śpiąca Królewna miała na imię Aurora 😁 Ja myślałam o Aurorze 😉

Ja w czwartek mam Gina-mam nadzieję że powie ktj tam siedzi 🤩 w piątek szkole rodzenia i tak co piątek przez 6tygidni zajęcia będę mieć 😁😁😁
    W przyszłym tygodniu w środę 2prenatalne 🤩 ale się ciesze na długie spotkanie z maleństwem 🤩🤩🤩
    Dziewczyny mój dzidź oszalał 😱 w nocy cała noc buszował ale tak że mnie budził 😉 teraz szalej tak że aż mnie już flaki bolą 🤣 😱😱😱 będzie synuś jak nic 🤣🤣🤣

kredka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Dziewczyny mój dzidź oszalał 😱 w nocy cała noc buszował ale tak że mnie budził 😉 teraz szalej tak że aż mnie już flaki bolą 🤣 😱😱😱 będzie synuś jak nic 🤣🤣🤣

Jeśli tak czujesz, to może właśnie tak będzie 🙂. I rozkmina Dorian czy Przemek 😁. Ale powiem Ci, że moja córa tak właśnie skakała w brzuchu i to od początku do końca, jak mała koza normalnie 😁. Więc reguły nie ma i może się okazać, że to właśnie Milenka tak szaleje 😊.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ