Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodowa Mama wrote:Jeśli tak czujesz, to może właśnie tak będzie 🙂. I rozkmina Dorian czy Przemek 😁. Ale powiem Ci, że moja córa tak właśnie skakała w brzuchu i to od początku do końca, jak mała koza normalnie 😁. Więc reguły nie ma i może się okazać, że to właśnie Milenka tak szaleje 😊.
Ja też tak szalałam u mamy w brzuchu 😁 tatę po plecach kopałam 🤣 myśleli że chłopak hahahha 🤣 będę się cieszyć jak będzie Milenka 🥰 a mój oszaleje z radości 🤩 ostatnia dziewczyna urodziła się u Niego w rodzinie 41 lat temu 😁[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dobra Snowflake, zrozumiałam 😁, zmieniam nagłówek na
NASZE POCIECHY
Sandrina - dziewczynka ❤️
Monika - chłopiec 💙
Adu - dziewczynka ❤️
Snowflake - chłopiec 💙
Kredka - dziewczynka ❤️
Endzi??
Jagodowa ??
Basia??
Annamaria??
Lady_Dior ??
Czekamy na resztę wizyt 🍀🤞😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:47
kredka lubi tę wiadomość
-
Endzi wrote:Ahh ta glukoza niedługo i nas czeka 🙄 brr aż się boję..
W drugiej ciąży pani farmaceutka dała mi glukozę o smaku coli! Ta to była naprawdę przyzwoita 😀 teraz też będę szukać tej właśnie -
Snowflake wrote:Ej no 😀 ale ja nie miałam nic złego na myśli 🙈 jeśli nie dołączy do nas żadna Mamusia to mamy nieparzystą liczbę Maluchów 😀
Jeszcze Lady Dior chyba ma córeczkę? 🙂
Haha ja wiem przecież 😁, luzik. Nałaziłam się dziś chyba zbyt dużo i jeszcze na wietrze. Może mózg mi przewiało 😲🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 17:51
-
Ja wyczytałam że robi się między 24 a 28tc krzywą cukrową. No i w luxmedzie napisali ze według najnowszych wytycznych nie dodaje się cytryny do glukozy ani nie zaleca się już smakowych. Także pożyjemy zobaczymy pewnie zależy od laboratorium też.
Monika87 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Co do glukozy to ja robiłam dwa razy, za każdym razem czułam się po niej śpiąca, miałam ból głowy i ogólnie taka łaziłam nie swoja do końca dnia. Za pierwszym razem piłam tą bez smaku i dla mnie to był dramat (lubię słodycze ale nie jestem w stanie tknąć niczego do picia co jest słodkie, nawet soki są dla mnie niemożliwe do wypicia), cofało mnie na wymioty kilka razy w trakcie picia i już po też mi się tak odbijało że miałam przed sobą worek w razie w. 😂 za drugim razem piłam cytrynową i smakowała jak strasznie przesłodzona lemoniada i była obrzydliwa ale już mnie tak nie rzucało jak za pierwszym razem więc to sukces. 🤣
Ja muszę zapytać gina czy będzie ok jak zrobię koło 23+5 bo 29 marca mam endo i ona mówiła żebym przyszła z wynikami tarczycowych i krzywej właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 11:24
-
Snowflake wrote:😱😱😱 Coooo?! Jak to? Przecież to było takie, małe ale zawsze, ułatwienie 😵
Ja pitolę. To kaszanka. 🙁 A napisali dlaczego?
Nie mam pojęcia napisali tylko ze takie są nowe wytyczne. A jak jest tak na prawdę to nie mam pojęcia 😁 okaże się za jakiś czas jak pójdziemy robić 😉
A powiedzcie mi jakbym poprosiła Gin żeby dała mi też skierowanie na krzywa insulinową to czy to będą jakieś inne wartości w ciąży niż normalnie? Któraś się orientuję w tym temacie? Bo ogólnie chciałabym zrobic jedno i drugie żeby był komplet ale czy robić teraz czy poczekać na to jak już urodzę?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, w ciąży nie robi się insuliny, bo jest nie adekwatna. W ciąży każda kobieta ma IO. Dopiero chyba po skończeniu karmienia się bada insuline, a na pewno 6 tygodni po porodzie co najmniej.
Kredka, piękne sugestie ma synek! Mi się podoba i Aurora i Marcelina 🥰
Byla u mnie koleżanka, wypiłyśmy kawę i zjadłyśmy ciacho i super 😊 przed chwilą mialam awanturę z mężem, bo on chce pieczona kielbase i się upiera jak dzieciaki, nie rozumiejąc ze ja nie zniosę tego smrodu.. popłakałam się, ze to nie ode mnie zależne, powiedziałam xo o nim myślę to zrozumiał. 😂😂Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Kredka super, że wizyta ok.
Mi Aurora podoba się o tyle, że nie bardzo można zdrobnić. Zwłaszcza u dorosłej osoby.
Lilianna piękne 😍
Adu smaka mi na tą kiełbasę zrobiłaś 😂
Ale znam Twój ból, bo stary czasami je flaczki - na szczęście ze słoika, ale i tak 🤢🤮🤢🤮🤢🤮
-
Mi się podoba właśnie zrobienie od Aurory bardzo, Auri 😊
Sandrina, flaki to luz, ale rozumiem, że Cie podbija. Ja nigdy nie lubiłam kiełbasy smażonej pieczonej, ten zapach jest okropny, a teraz to na sama myśl bleeehBaśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi, moja endo mówiła dokładnie to samo co napisała Adu. W ciąży krzywa insulinowa jest niemiarodajna i nie ma sensu robić.
O Boże flaki 🤮🤮🤮 do dziś na samą myśl czuje smród, który poczułam jak weszłam do domu jak mama je gotowała. 🤢 chyba bym wolała wypić dwie porcje glukozy niż dwie łyżki flaków. 🤣Endzi lubi tę wiadomość