X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na poranny obchód już cała w stresie ale i z nadzieją, że jest ok i mogę palić gumę do domu. 😅 Trzymajcie kciuki, plissssss!

Snowflake uwielbiam takie akcje właśnie jak piszesz, że znacie się tyle lat i śluby i dzieci w tym samym czasie! Mega to fajne i też mam wrażenie że jeszcze bardziej zbliża bo tematów do rozmów robi się wtedy nieskończenie wiele. 😉

Baśka 89, Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi uciekł kredka Twój wcześniejszy post. Ubezpieczenie dobra kwestia jest nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać tak na prawdę. A kasa zawsze się przyda dodatkowa.
    Trzymam kciuki aby Cię dziś wypuścili do domu. ✊Masz rację pamiątka będzie 🙃 Chociaż nie jest to lekki czas tak na prawdę 🙈
    A co do męża to w Twoim przypadku pewnie już tylko wylicza do końca porodu aby jak najszybciej ten czas zleciał 🙈

Snowflake super są takie przyjaźnie 😍 Cieszę się że masz taką osobę bo to skarb ❤️ A po majówce to ciężko dojść do normalności więc nie ma co się przejmować.

A ja się dzisiaj zważyłam i mam 3kg na plusie w miesiąc. Już skończyły się powolne przyrosty po niecałym kg na miesiąc. Po świętach 2kg a teraz 3kg. W sumie jest już 7kg na plusie.. Ale wydaje mi się że napuchlam trochę bo ledwo co ściągnęłam dziś pierścionek i obrączkę 🙈 Muszę zacząć więcej wody pić. Miłego dnia wszystkim 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:18

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁 no dopiero w weekend będziemy ogarniać coś z autem bo on pracuje.
    W weekend również będziemy kupować farby i zaczniemy malować.

ENDZI Ty nawet nie mów o dodatkowych kilogramach zachodząc w ciaze miałam 68 kg a już ważę 81... Więc 13+ a gdzie tam koniec 🤦🤦🤦 ale nie przejmuje się zbytnio 😁 zbyt długo czekałam żeby się kilogramami przejmować 😉 właśnie też ostatnio 3 kilo przybrałam w ciągu miesiąca.Teraz będę mieć częściej wizyty to się zobaczy jak przybieram 🤦 aż się boje 😂😂😂 ale czuję że młody jest duży...Dzisiaj takie harce odwalał z rana jak jeszcze nigdy 👣👣👣😂

Dołączam do klubu chodzących jak kaczka 🦆🦆🦆
    Ból pachwiny prawej mam okropny 🙄

Narożnik do salonu i meble już zamówione w przyszłym tygodniu będą pod koniec więc trzeba malować heheheh 😉

kredka, Endzi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huraaaaa wychodzimy do domu! Czekamy już tylko na wypis. 😊 Ordynator mówi że szyjka skrócona w 50% ale uformowana i zamknięta. Zalecenie żeby leżeć jak najwięcej, magnez, dużo żelaza i podwójna dawka luteiny na noc. Nie robili mi usg więc nie wiem dokładnie ile ma długości ale jutro podjadę wieczorem do mojego gina żeby zmierzył i zobaczył z jaką długością mnie wypisali co by nie panikował na kolejnej wizycie. Mam nadzieje wrócić tu najwcześniej na koniec czerwca już do porodu. 🤦🏻‍♀️

Baśka bardzo dobre podejście do kilogramów. Wiadomo, że nie ma co w siebie ładować żarcia na umór ale jak jemy mądrze a kilogramy przybywają to po prostu trzeba to przyjąć na klatę i cieszyć się maluchem. A na zajęcie się nadwyżką przyjdzie czas jak będziemy biegać z wózkami. 😉

Snowflake, Endzi, Baśka 89, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak mi zrobili usg bo miałam zlecone na wczoraj ale ktoś nie zauważył i się lekarz przy kompletowaniu dokumentów do wypisu zorientował.
    Mała ma się dobrze, waży 1330 gram. 😊
    Szyjka 31 mm więc mówi, że przy takiej jeśli znów coś niespodziewanego się nie zadzieje to powinno być dobrze.

Endzi, Baśka 89, Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super ze wychodzisz i w końcu będziesz w domku❤️ Miejmy nadzieję że ta szyjka się nie skróci już bardziej i zostanie tak jak jest. Pewnie mąż i młody ucieszeni że wracasz do domu. Teraz to już pewnie mąż będzie trzymał nad Tobą "bata" co byś nic nie robiła w domu i leżała tylko.

Co do kg to jakoś tak bardzo się nimi nie przejmuje wiem że dzidzia tam sobie swoje waży i to wszystko inne też. A jem w sumie tak samo cały czas. Najważniejsze że bejbik tam sobie rośnie 🥰 Już nie mogę się doczekać poniedziałku jak zobaczę na usg jak bryka sobie.

Basiu ale fajnie ze tyle nowości Was czeka w domku niedługo. Jak to fajnie tak odświeżyć mieszkanie 🥰 Ja już się nie mogę doczekać aż już będzie u nas ten etap malowania 🙈 Czekam z niecierpliwością na to. A kg lecą jak szalone ale to nic tak jak mówisz za długo się czekało na maleństwo aby się tym teraz przejmować. Ehh kiepsko że i Ciebie dopadły pachwiny. Mnie to już ponad 2 tyg non stop męczy. A w nocy się budzę jak się przekręcam z boku na bok 😔

Niedługo mam zajęcia w szkole rodzenia. Do tego później muszę zakupy zrobić i jeszcze chciałam do mamy pojechać. Także wieczór zleci szybko 😉

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie w nocy ostatnio to porażka 😓😓😓 boli wszystko 🥴 i co się chce odwrócić to się budzę ...ehhh...

Jeszcze 20.05 będę świadkiem na bierzmowaniu mojej chrzesniaczki ☺️
    Mówiłam żeby fajnie było gdyby zdążyła przed porodem heheheh 😉
    I teraz myślę co założyć ale chyba poprostu leginsy,luźny lekki sweterek i balerinki 😉 byle wygodnie 👌

Kredziu kochana super że wychodzicie 💓 ale duży już twój bejbik 😍 który tydzień już masz ?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu wygoda przede wszystkim 😁 Także jak najbardziej załóż to w czym się będziesz dobrze czuła. No i uważaj tam na siebie bo w kościołach bywa duszno 🙄

A spanie to jest masakra jakas to prawda.

A mi się dzisiaj w nocy śniły sexy 🙈 A tak mi się marzy taki normalny sex bez uważania na cokolwiek 🤷‍♀️ Ehh jeszcze trochę sobie poczekam 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rozwolnienie jest normalne 🤔 mam mdłości i troszkę boli brzusio ale niewiem czy z tej sraczki już czy ogólnie 🤦🤦🤦

Ja Wam to mówię już teraz że na bank urodzę wcześniej dlatego włączyło mi się Wicie gniazda...czuję w środku że będzie to wcześniej niż 40tc...ale pożyjemy zobaczymy czy dobre mam przeczucia czy nie 😉

• adu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko, bo wróciliśmy z Ikea i zaraz przyjdzie gość od moskitier znowu.
    Z Nadia wszystko dobrze, pieknie rośnie, waga jest powyżej średniej, bo 1296 g🙊 spala i nie chciała poszaleć, ale maz zobaczyl na żywo i nawet mamy zdjęcie w 3d 🥰
    aaea1a2f88f5.jpg

Snowflake, Lady_Dior, Monika87, Endzi, Jagodowa Mama, sandrina22, Baśka 89, Annamaria, Martyna33 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak na szybciutko, bo dopiero wróciliśmy z wizyty, mała padła a ja jestem wściekle głodna i już czuję jak z tego powodu zgaga mnie męczy.

Na usg wszystko dobrze, 1375g człowieka, główka do dołu - czyli dobrze czułam jakiś czas temu, że się obróciła 😁. Nooo... To poród sn jak najbardziej możliwy. Szyjka nieznacznie się skróciła ale nie ma co się czepiać. Mam straszne żylaki całego podwozia i to dlatego czasem mnie boli tam wszystko 🙄... A tak to ok. Przepływy, serduszko, organy wewnętrzne, wszystko cacy. Główka może trochę za mała w stopniu do tygodnia ciąży ale wiem już po Jagodzie, że pewnie wszystko wyrówna do następnej wizyty bo po prostu rośnie skokowo.

Uciekam babeczki.

Adu, słodka śpiąca Królewna Nadia 😍.

Kredka 👍 nareszcie do domu 😊.

Snowflake, Annamaria, Monika87, Endzi, sandrina22, Baśka 89, Martyna33 lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:18

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że tym razem też nie przekroczę 6-7kg na plusie. Choć w tej ciąży jest gorsze samopoczucie i też mam mniej ruchu przez problemy szyjkowe no i słabą pogodę.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa a skąd się biorą te żylaki? Cieszę się że dzidzia zdrowa 🥰 Z tą główką to na pewno nadrobi niedługo. Ale duża już jest malutką ahh rosną te pociechy nasze.

Adu ale super zdjęcie macie 😍 Mąż pewnie zadowolony że mógł zobaczyć malutką. Heh ta waga na tym usg to też trzeba brać z przymrużeniem oka. Czasami lekarze straszą że będzie wielkie dziecko a wcale tak nie jest. Co ciekawego w Ikei kupiliście?

Martoszka kg to tylko kg zawsze można je potem zrzucić jak się tego chce. Nie ma co się stresować tym.

Ehh a ja zadzwoniłam do mamy czy mogę przyjechać jak wyszłam ze szkoły rodzenia. No i powiedziała że pewnie i wgl. Przyjechałam to otworzyła mi siostra. Była w szoku ze przyjechałam ale się ucieszyła. Zrobiła mi herbatkę i tak sobie siedziałyśmy. Może po pół godziny mama wyszła z pokoju bo siedziała ze swoim Warchlakiem. No wybaczcie ale innego określenia dla tego chłopa nie mam. Aż mi się przykro zrobiło bo mnie olała... Nikt tego jej chłopa nie lubi po za tym on po 6 latach ich "związku" dalej nie jest rozwiedziony. Mnie po prostu krew zalewa 🤮 Ona sama wie że ten "związek" jest dla niej zły i wgl ale wciąż z nim jest. Ja rozumiem że z naszym ojcem miała ciężkie życie bo lubi sobie wypić ale ona chyba lubi się pakować w takie bagna.. Ehh brak mi słów na to wszystko po prostu.. Więc mam na nią focha i zamiast tam siedzieć dłużej to tak się złożyło że wyszłam razem z nim pod pretekstem zakupów 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:53

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Jagodowa a skąd się biorą te żylaki? Cieszę się że dzidzia zdrowa 🥰 Z tą główką to na pewno nadrobi niedługo. Ale duża już jest malutką ahh rosną te pociechy nasze.

Adu ale super zdjęcie macie 😍 Mąż pewnie zadowolony że mógł zobaczyć malutką. Heh ta waga na tym usg to też trzeba brać z przymrużeniem oka. Czasami lekarze straszą że będzie wielkie dziecko a wcale tak nie jest. Co ciekawego w Ikei kupiliście?

Martoszka kg to tylko kg zawsze można je potem zrzucić jak się tego chce. Nie ma co się stresować tym.

Ehh a ja zadzwoniłam do mamy czy mogę przyjechać jak wyszłam ze szkoły rodzenia. No i powiedziała że pewnie i wgl. Przyjechałam to otworzyła mi siostra. Była w szoku ze przyjechałam ale się ucieszyła. Zrobiła mi herbatkę i tak sobie siedziałyśmy. Może po pół godziny mama wyszła z pokoju bo siedziała ze swoim Warchlakiem. No wybaczcie ale innego określenia dla tego chłopa nie mam. Aż mi się przykro zrobiło bo mnie olała... Nikt tego jej chłopa nie lubi po za tym on po 6 latach ich "związku" dalej nie jest rozwiedziony. Mnie po prostu krew zalewa 🤮 Ona sama wie że ten "związek" jest dla niej zły i wgl ale wciąż z nim jest. Ja rozumiem że z naszym ojcem miała ciężkie życie bo lubi sobie wypić ale ona chyba lubi się pakować w takie bagna.. Ehh brak mi słów na to wszystko po prostu.. Więc mam na nią focha i zamiast tam siedzieć dłużej to tak się złożyło że wyszłam razem z nim pod pretekstem zakupów 🤷‍♀️
    Tylko takie kg w ciąży nie są tylko kg.
    Ja dodatkowo mam problemy zdrowotne, które nie ułatwiają zgubienia kg. Po tamtym porodzie od razu miałam swoją wagę, ale to przez komplikacje w 3 fazie porodu.

M&M
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , wpadam na szybko pogratulować udanych wizyt !!
    Kredka super, że Cię do domu wypuścili 😘
    Mam chwilowo taki młyn w domu, że dopiero w weekend postaram się was nadrobić dokładniej.
    Trzymajcie się ciepło 😘😘😘

Jagodowa Mama, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo matko, padam... Dzień zaczęliśmy o 5 rano i już poważnie ledwo zipię... A jeszcze na dobranoc Jogoda urządziła małą awanturę i przy zmianie pieluchy trzasnęła mnie nogą w brzuch. Pięknie.

Endzi, ja tak naprawdę zapomniałam zapytać lekarza o te żylaki 🤦. Pogadałam o dzidziusiu, o szpitalu (na szczęście działa normalnie) o porodzie no i zapomniałam. Ale jak się goliłam....eee... z lusterkiem 😁 (no kurcze inaczej już się nie da) to je zobaczyłam właśnie. Skąd się biorą? Trochę moja skłonność do tego trochę ciężka macica, która tam wszystko dociska a trochę pewnie i zaparcia od żelaza. Ale podpytam za trzy tygodnie na następnej wizycie.
    Co do seksow - kurde, chęci to ja mam ale sił wieczorami to już za grosz 😁. No i racja - ja się już ledwo kulam czasami a gdzie tu jakieś wygibasy jeszcze 😁. 8,5 kg na plusie i to niestety gracji mi w ruchach nie dodaje... Żeby tak na jeden dzień odpiąć ten brzuch i pobzykać się normalnie. E tam pobzykać - buty by człowiek normalnie założył a nie tak jak teraz 😁.

Snowflake, boję się cholernie bo poród sn to byłaby dla mnie nowość ale tak, będę próbować,dlatego pytałam dziś jak to wygląda, co z blizną po cc i tak dalej. Generalnie jeśli się zdecyduję na vbac i nie będzie przeciwskazań to mój lekarz też jest za. Jeden argument już jest - dzidziuś główką do dołu. I już raczej tak zostanie bo miejsca ma tam coraz mniej, chociaż ....nic nie jest przesądzone. Właściwie argumentów za jest dużo więcej ale przynajmniej dziecko leży tak, jak powinno.

Jutro też dzień zleci migiem bo mamy sporo w planach. Zakupy, sklep z bucikami dziecięcymi, szmateks, obiad... Serio, ani się obejrzymy a będziemy rodzić. Szok, jak to szybko zlecialo. A dopiero co mówiłam swojemu że jest jakaś kreska na teście 😁.

Sandrina, wierzę... Też się trzymaj 😘

Dobrej nocy wszystkim 😴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:42

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję udanych wizyt i takich pięknych dzieciaczków 💓 duże bejbisie 😍 będzie co przytulać i nosić 😉☺️💓

Rozwolnienie mam nadal ale tj może po zupie szpinakowej 🤔 niewiem

Ogólne samopoczucie dobre ale zgaga po ARBUZIE to jakaś kpina 🥴🤦😅

Dobranoc 😘

• adu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, lacze się w bólu jeśli chodzi o spanie to porazka, ale u mnie nie ma bolu, tylko po prostu bezsennosc.. I doszło to, że wstaje już 3-4 razy na siku. 🤦‍♀️ co do ubioru to myślę, że na lajcie :) my mamy chrzest 20.06 i to mnie przeraża, bo ja się już będę toczyć konkretnie. A to najbliższą rodzina, bo syn mojego brata, q dodatku moj maz jest chrzestnym.

Endzi, hahaha, 80% moich snów jest o seksie😂 u nas niestety posucha w tym temacie.

Baśka, podobno pierwsze ciążę częściej są przenoszone niż wcześniej rodzone. :D ja liczę, że urodzę 21.07 😂

Jagodowa, cudnie, ze na wizycie wszystko dobrze! Kurde, moja to kluska😂 u mnie mala tez glowa q dół, ale mi się wydaje, że ona się jeszcze kręci. :)

Snowflake, no patrzył jak zaczarowany jak się zasłaniała rączka:) niestety spala, więc się nie wygłupiała, ale i tak fajnie, że widzial.

Endzi, kupiliśmy komode, taki stolik-przewijak, bo stwierdziliśmy, że w sumie mamy duzy ten pokój to kupimy to, a nie taki na komode czy lozeczko. Te pudełka do układania q komodzie, prześcieradła dla małej, ramki na zdjęcia. :) a co do wagi, ja też mam 7 kg na plusie. Liczyłam tyle na całą ciążę, no ale jak skończę na 10 to będę szczęśliwa. :P tyle, że ja zaczynałam z wysokiej wagi, stąd myslalam, że może wzrost nie będzie duzy. Ale jakos to będzie. :)
    Współczuję sytuacji z mamą.

Jagodowa, powodzenia w dzisiejszym dniu!

Baśka, arbuz to teraz moj smak, więc współczuję tej zgagi!

Nadrobiłam jako tako tą stronę. :) Qczoraj to w sumie padłam po tym usg I ikea, zmęczona btlam jak nie wiem. Ale komoda i przewijak już stoją, zasłony zamówione, dywan zamówiony, materac tak samo. Także zbliżam się do końca urządzania pokoju. :D

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ