Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem. 🙂
Czy Wy też macie taki leniwy dzień?
Ja próbuje ogarniać dom ale jedyne co zrobiłam to pranie plus zmywarka i wyniosłam pudla na strych. No i pościel zmieniłam 🙈 Nie mam po prostu weny do robienia czegokolwiek. A jutro mamy mieć gości i nie chciałam zostawiać sobie wszystkiego na jutro. 🤨
Basiu łączę się z Tobą w lenistwie 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hejka!
Leniwy dzień powiadacie.... Marzenie ściętej głowy 😁. Dobrze, że mój ma teraz kilka dni wolnego to trochę mi pomaga ale i tak czuję już po brzuchu, że podobnie jak wczoraj, trochę przegięłam z wysiłkiem. Zaraz idę odpoczywać.
Annamaria, jeśli Cię to urządza, wszystkie produkty Dzidziusia są dostępne od ręki na Allegro, chociaż cenowo to nie wychodzi dobrze chyba... Nawet nie wiem. Od kiedy jestem w ciąży i jest ten cały wirus, to mąż jeździ na zakupy.
Aaaaa.... Przyjaciółka dziś rano urodziła w końcu 😍😍😍. Jupi!!! Cieszy się, że ma to już za sobą a ja się cieszę, że wszystko poszło szybko i bez komplikacji. No i że śliczna córeczka jest już w objęciach mamusi ❤️ cała i zdrowa.
A ja mam już też chyba wszystko, po weekendzie pakuje torby i zamykam temat 👍. Pozostanie przywieźć z kawalerki wanienkę, fotelik, kołyskę i gondolę do wózka i w zasadzie też będziemy gotowe.
Uciekam bo ledwo siedzę, tak mnie kość ogonowa boli...
Miłego wieczoru ❤️Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi wrote:
Czy Wy też macie taki leniwy dzień?
Endzi, Baśka, och, raczej dzień nie w humorze.. te pomylone półki o poranku jakoś mnie wybiły. Sprzedawca wklepał sobie od dziś urlop na Allegro i nie odbiera tel, ale od czego jest Allegro Smart. Po prostu odklikałam ZWROT na allegro i nadałam je z powrotem paczkomatem i koniec pewnie przez ten urlop poczekam chwilę na zwrot należności, ale mam z głowy kłopot.
Snowflake, pokaże ci jutro jak mam przechowywanie zabawek, cyknę fotkę, choć to nic nadzwyczajnego. Tony Duplo są w zwykłych materiałowych koszach z uchwytami, lego w takim Ikeowskiem stoliku z dwoma pudłam wpuszczanymi w blat i chowanymi pod płaskim wierzchem stolika.. Zwierzątka gumowe w jednym koszyku, klocki sensoryczne z groszkami i piaskiem w drugim, i na półkach trochę zabawek. A, no i regał pełen książek. I koniec
Jagodowa, osiągnęłaś mój cel, chciałabym do 30 tc być spakowana, super!!
I taki offtop... dopiero jak zamówiłam materiał i półprodukty do uszycia materacyka , to WTEDY znalazłam też takie gotowe na Ali!
Zamiast się wkurzyć, po prostu wzięłam oba, będą na zmianę
Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość
-
Jeżu leniwy dzień to ja nie wiem kiedy miałam.
Belzebubiusz daje czadu, stary w robocie od rana do wieczora,nawet jutro idzie. Padam na twarz.
Jeszcze dziś zrobiliśmy szybki objazd po meblowych i jest dramat. Nigdzie nie ma ciemnych klasycznych mebli 😭 a jak jest coś ładnego to się staremu nie podoba.
Wyciągnęłam też ubranka po starszaku i część się jednak nie nadaje. Muszę coś na olx upolować a nie mam gdzie trzymać.
Plus boli mnie dupa, brzuch i łydki.
Się pożaliłam i już mi lepiej.
Nie mam kiedy was nadrobić 😭😭😭
Annamaria piękne 😍😍 a z materiałów też mi się 1 jak dziewczynom podobał.
A w biedrze nie ma Dzidziusia?
Baśka też mi się te naklejki z królikami podobają.
A co do przechowywania zabawek - u nas super się sprawdza ikea trofast. Fakt widok tych plastikowych misek rani me oczy, ale nic na wierzchu nie leży i mały tego nie zdewastuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 22:08
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Annamaria ten z Ali pierwszy też mi szwagierka zamówiła do kosza i jakąś pieluszkę muslinowa w podobnym stylu. Także wzór piękny 😁 Co do smarta to też mam i to najlepsza rzecz jaka może tylko być a ile pieniędzy zaoszczędzonych 🙈 Więc skoro masz smarta to polecam zakupy płynu na allegro najwyzej dobierz sobie coś z chemii do domu 😉
Sandrina trzymaj się kochana. Spokojnie leniwe dni to i niedługo u nas nie będzie 😅 Wszystko w swoim czasie 🙂
Ja byłam dzisiaj w luxmedzie zrobić badania no i zobaczymy jak te wyniki wyjdą. Niestety o 5 się obudziłam na siku i nie było że nie trzeba było pójść zrobić. Ale od 5 do 8 też się jeszcze nazbierało 😉 Niestety dzisiaj nie dało się inaczej 🙂 Ja dzisiaj będę próbowała domyć okna z tynku. Mąż mi je zdejmie i będą się moczyć na leżąco mam nadzieję że jakoś to zejdzie.
Miłego dnia wszystkim życzę 🙂Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Reanimowałam jedno okno z tynku trochę czasu mi to zajęło 🙈 A jeszcze do końca nie jest czyste bo został taki delikatny tynk na szybach. A to drugie to aż się boję co to będzie z nim. Ale w poniedziałek nadają ładną pogodę to trzeba będzie wynisc na dwór i moczyć na dworze. Ale jakieś światełko w tunelu jest. Dzisiaj mam jakiś przypływ energii bo i w łazience na podłodze fugi umyłam i łazienkę posprzątałam 🙈 Pewnie jutro mi to wyjdzie bokiem i nie będę mogła się ruszyć.
A tak po za tym to zamówiłam sobie jeszcze jedną koszule z formomy taką różową z napisem love i dwa biustonosze do karmienia też od nich. Ciekawe jak to będzie wyglądać na żywo 😉kredka lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:zamówiłam sobie jeszcze jedną koszule z formomy taką różową z napisem love i dwa biustonosze do karmienia też od nich. Ciekawe jak to będzie wyglądać na żywo 😉
Endzi, bo nagroda za sprzątanie musi być pokaż jak przyjdą
U mnie dzis też intensywnie, od rana dostawą pudel plastikowych z Ikei, na szybko przestawiałam w piwnicy znów, coś tam po wrzucałam, powyrzucałam kilkanaście kartonów w których były jakieś inne rzeczy, ale segregacją jeszcze tego nie można nazwać.
Jak dzieci będa w placówkach to widzę szanse na tu by to zacząć pomału ogarniać..
Potem starówka, bo był dziś Pchli Targ i dzieci chciały zajrzeć (maja tam stoiska z różnymi ludzikami Lego, dziś kupiliśmy dwa i encyklopedię Star Wars za 15 zł
Najmłodszy padł w wózku, szybki obiad.. I teraz czuję wszystkie miesnie.. Można powiedzieć, że to koniec moich sił na dziś. Albo M zrobi im dziś kolacje, albo nie wiem..
-
Annamaria i co z kolacją? Mąż chyba nie dał Ci umrzeć z głodu, co? 😉 Ja dziś też intensywnie ale dałam radę 💪.
Kredka, zdaje się, że sił powolutku nabierasz? To bardzo dobrze 👍. Ojjjj..... zaległości rodzinno - towarzyskie to i ja mam 🙄.
Endzi, no oby faktycznie ten nagły przypływ sił nie złożył Cię jutro. A może to już wicie gniazda, co? U mnie chyba właśnie się zaczyna. Ze szmatą i żelazkiem to ja się już właściwie nie rozstaję 😁. Ale też muszę przystopować, ostatnie 2 - 3 dni bardzo boleśnie odczuwam każdy ruch Malucha, może domaga się żebym w końcu odpoczeła?? Tylko kurczaczek...jak i kiedy...
Jutro niedziela, mój ma wolne i PODOBNO czas dla nas 😁. No, to się jeszcze okaże. Ma być piękna pogoda a to mi już pachnie jakimś wypadem rowerowym i powiem szczerze, że nie będę miała sumienia mu zabronić. Też coś mu się należy. Trochę pojeździ, trochę z nami pobędzie i git. Głowę przewietrzy to może i imię jakieś wymyśli 😁.
Miłego wieczoru dziewczyny!
-
https://naforum.zapodaj.net/8355dc169520.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/6f17615c8db7.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/9477058ec8f1.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/b19fed2ab12d.jpg.html
Hejo i troszkę zdjęć 😜 Matka poszalala w Pepco hehhe 😁 ręczniczek,dwa kocyki,skarpetki(w końcu 😜) pieluchy tetrowe,i pieluchy flanelowe,ten balon 🎈 to pozytywka 😍 zakochałam się 😍 były też chmurki i serduszka także różowe dla dziewczynek 😍
Wczoraj miałam mega intensywny dzień zakupowy ☺️
Od dzisiaj malowanie zaczynamy 😍 po intensywnym malowaniu dodam fotki ☺️Snowflake, sandrina22, Endzi, Jagodowa Mama, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Annamaria, te rzeczy z alie sliczne! Ale miałaś intensywny dzień.. odpoczywaj trochę!
Endzi, daj znać koniecznie jak te biustonosze. musze w końcu i ja kupic, ale chyba w czerwcu. Teraz w maju to muszę kupić czarny i bezowy, zeby mieć na sesję, więc takie ładniejsze a nie miękkie.
Jagodowa, dobrze wyczułas z pogoda, bo zapowiada nam się piekny dzień!
Baśka, ale super zakupy 😊
Snowflake, nie mów takich rzeczy, że ti juz zaraz 😂 nie jestem gotowa
My dziś pojedziemy do moich rodziców, chyba jakiś grill się zrobi, bo w majówkę nie było pogody do tego. Mieliśmy jechać w najbliższy weekend do Gdańska, ale zapowiadają deszcz, więc przesuwamy na jakiś inny. Liczę, że się uda pojechać w ogóle 🙄 bardzo bym chciała.
W ogóle musimy kupic jakas obudowę na grzejnik kupic, bo nasz deweloper to debil. :p jak można powiesic tak grzejnik albo zrobić go za małego nie pos całe okno. Obecnie to jest jedyna rzeczy, która widzę w tym pokoju 😂
https://naforum.zapodaj.net/e9cfb1c87dc7.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 10:58
👧 07.2021 -
Adu jak kupiłam ten biustonosz
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-ciazowy-oddychajacy-85f-10161642458?snapshot=MjAyMS0wNS0wN1QxOTo1NzoxNC4zMzZaO2J1eWVyO2VlNGFlMjY2MmYwMzI0NmJlNDgwYWE0OTYzMjA0ZjM3M2U2YTViZDgyZWFlMjE1YmYxOWU0ZjdmNTE4MTI1Y2Q%3D
I drugi taki właśnie czarny ale z tego co widzę to chyba już tego rozmiaru nie ma. Pewnie we wtorek będzie dopiero w paczkomacie więc jak przyjdą to wstawię zdjęcia.. On jest bez fiszbin i o to mi chodziło. Miałam w sumie ochotę na te z hm co kredka wstawiła ale wzięłam takie jak na razie.
Hehh ten grzejnik to faktycznie śmiesznie wygląda 😅
Jagodowa jak tam niedziela? Mąż dzisiaj z Wami cały dzień czy jeździ trochę?
Basiu super zakupy 😍 Takie małe rzeczy a cieszą 😍
Snowflake masz rację ja dzisiaj weszłam w 28tc i mówię do męża że za 10 tygodni w sumie już bezpiecznie możemy się rozpakowywać a on z przerażeniem patrzy że pokój jeszcze nie gotowy 😅 Mówi że musi przyspieszyć z remontem 😁 No i oczywiście że ten czas tak bardzo szybko leci.
Ja też jadę niedługo do teściowej robić paznokcie jej szwagierce. No i może będzie coś dobrego do jedzenia miała 😅 A mój małż jedzie po 15 z kolegą w pole na motocyklach. A dzień piękny i mogłoby już tak zostać całkiem 😍
Miłego dnia wszystkim 😘Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu, a wiesz, że mnie ten grzejnik w ogóle nie razi? Wręcz zastanawiałam się, o co chodzi... co takiego brzydkiego mam szukać na zdjęciu, hihi Pokoik Piękny będzie, i te zasłonki, fajowo
Baska, ale poszalałaś zakupowo, czad.. I SKARPETKI!!! Wiedziałam, że o czymś zapomniałam! No nie mam ani jednej pary!
Snowflake, ja tak na szybko zanim będzie znów sajgon u nich.. Pamiętałam dziś o twoim pytaniu o przechowywanie zabawek, u mnie to mniej więcej tak wygląda:
Tu mają zwierzatka
Tu druga strona na przeciwko pietruska, u góry w koszykach na kuchence jest samo jedzenie pluszowe
A w tym muchomorku koszu chowamy części od kulodromu, w worku z materiału jest sto milionów szklanych kulek jakby się kto pytał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 12:46
Jagodowa Mama, Endzi, Baśka 89, Snowflake, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Adu yyy no ja nie widzę co jest nie tak z tym grzejnikiem 😂 serio...
Baśka faljne te zakupy. Też muszę nalot na Pepco zrobić, może w tym tyg się uda🤔
Póki co czekam na bodziaki z vinted.
Uwaga mamy imię!!!
Będzie Adrianna 😁
Miłej niedzieli wszystkim, zmykam obiad robić i Belzebulio do piaskownicy wynieść...
Annamaria udaje Ci się taką ilość zabawek utrzymać w jednym pokoju? Chętnie przyjmę patent jak to osiągnąć, ewentualnie od jakiego wieku jest to realne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 12:47
Jagodowa Mama, Annamaria, Baśka 89, Snowflake, Lady_Dior, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Snowflake, tak, zauważyłam że to już 30 tygodni minęło i powiem tak: ekscytacja miesza się z przerażeniem, że to już tak niedługo...
Endzi, na razie małż siedzi z nami, czeka na obiad. A poza tym Jagodzianka daje od samiutkiego rana popalić i potrzebowałam asysty 🙄☹️. Najpierw o 6 rano awantura o skarpetki (tata założył, nie mama) a koło 10.30 wojna o sprzątanie zabawek. To nie jest mój dzień chyba.
Pogoda piękna, korzystajcie ile możecie.
Annamaria, jak fajnie i kolorowo 👍.
Sandrina, sukces!😁 Mi się Adrianna podoba 👍👍😊.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 12:44
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Annamaria udaje Ci się taką ilość zabawek utrzymać w jednym pokoju? Chętnie przyjmę patent jak to osiągnąć, ewentualnie od jakiego wieku jest to realne 😂
Duplo regularnie ląduje w salonie, bo mamy duży i nawet wywalone w całości na podłogę nie przeszkadzają, jak "gotują" coś na kuchence, to też jest wszystko dookoła, i tu trzeba morza cierpliwości, żeby dyrygować sprzątaniem tak, żeby się udało. To chyba jest robota na lata, ileśset razy zrzędzisz i mówiszo to samo, sprzątacie razem, a potem nagle jest ten moment, że już potrafią.. Od 3 lat to już się da, żeby taki maluch samodzielnie ładnie posprzątał..
a reszta to się bawią w pokoju i tam rozwalają W salonie mają mini zjeżdżalnię drewnianą i tam w sumie bardziej ruchowo szaleją jak już a ten pierdolnik mały zabawkowy na szczęście się ogranicza do ich pokoju, więc nie jest źle
Gratki imienia, bardzo ładne Adusia będzie -
To ja widzę tylko ten grzejnik, nienawidzę takich rzeczy 😂 ale ja jestem czepliwa i mam nerwice natręctw:P moj maz na szczęście to rozumie i sam mowi, ze jakiś kretyn musiał to tak zamontować zamiast na środku:) poszukamy zabudowy.
Endzi, ooo to jestem ciekawa opini bardzo. Co do tego czasu to dziś mowilam mężowi, że tak naprawdę 8 tygodni i mala może wychodzić. A on do mnie, żebym jeszcze nie rodziła, bo nie jest gotowy. 😂 Ja zaczynam panikować.
Annamaeia, ale super pokoj!
Sandrina, jako Adrianna juz współczuję Twojej córce powtarzania, że dwa "n" i ze nie jest Adriana😂 niestety ludzie dookoła tworzą swoje imiona 🤣 ale imię ogólnie ładne jest tak sobie myślę. lubię jak ktoś mówi do mnie Ada, Aduśka, a nienawidzę Adzia. 🤣
👧 07.2021 -
Adu ja też widzę ten grzejnik 😁 Nie tylko Ty masz nerwice natręctw. U nas też wszystkie grzejniki są na środku okna. Ale to mój mąż wszystko montował w tym domu także jest po naszemu 😉 Co do zdrobnień to moje siostry mówiły na mnie Ada jak były małe bo Angelika to im jednak ciężko było wymówić. No i moja mama do tej pory mówi na mnie Ada a siostry Andzia 😁 Hehe mój też dziś był przerażony jak mu mówiłam że za 10 tygodniu mogę już rodzić 😅
Annamaria podziwiam za ten porządek ale w sumie tak jak mówisz wszystkiego się da dzieci nauczyć. Mam nadzieję że i mi się uda je nauczyć porządku 😉 Dzisiaj mąż stwierdził że jak Zuzka będzie miała z 5 lat to nauczy ją robic nam śniadanie do łóżka 😅
Sandrina imię bardzo ładne 🙂 Może Wam się już nie zmieni do porodu.
Jagodowa kciuki za lepszy dzień dzisiaj ✊ Dobrze że mąż został z Wami. 🙂
Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud