Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake sukienkę kupiłam na Ali za 50 parę zł. Ale założyłam rajstopy i podsuwa mi się pod sam tylek 🙈 muszę co chwilę ją do dołu brać 😅 Ale bez brzucha tak nie działo się 😁
Tu na allegro podrzucam linka
https://allegro.pl/oferta/sukienka-ciazowa-do-karmienia-kopertowa-nude-l-10137767253
Martyna jeżeli chodzi o acard to jest bez recepty. No ale bez konsultacji z lekarzem oczywiście nie namawiam bo to nie cukierki 😁 Tak teraz jestem obstawiona lekami i jak na razie odpukać jest wszystko w porządku 😉
Ahh dziękuję za komplementy 🥰😘 Jesteście kochane 😍
Jagodowa cieszę się że dzisiaj już lepiej i niech już tak zostanie 🙂
Adu piękna lampka i dywan 😍 ahh nie mogę się doczekać jak i my już górę zrobimy i będziemy uzadzac pokoje 😅
Ja już prawie dojeżdżam do przychodni ale wizyta dopiero 13:20 ale w autobusie taki gorąc mógłby włączyć klimę 🙈💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Sandrina, zęby nie wykluczone oczywiście. A może taki miała dzień po prostu i już.
Jejku jakie piękne pokoiki szykujecie dla swoich pociech 😍. No cudne to wszystko. Ja ubolewam bardzo, że nie mieliśmy warunków, żeby stworzyć Jagódce czegoś lepszego i przede wszystkim większego 😥. No taka dziupla sówki jest tylko 😖. Ale miło mi chociaż popatrzeć jak powstają Wasze pokoje 👌👍. Może kiedyś i my dożyjemy takiej chwili, że będziemy mogli dać dziewczynkom coś lepszego.
Endzi, daj znać po wizycie. 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 12:33
Endzi lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i mamy 1300g zdrowej pannicy. Ułożyła się już główką do dołu no i ręce i nogi ma akrobatka przy głowie 😅 Włączyła mi na 3d Pani dr ale tak się zasłoniła tymi rękami i nogami że niestety mało co dało się zobaczyć.
Dostałam skierowanie na immunoglobuline do poradni na NFZ. Mam jutro pojechać tam i dostać zastrzyk 😉
Sprawdzała szyjkę i ma niby 28mm ale stwierdziła że się nie skraca. I nie ma co panikować na razie. Mam zrezygnować ze słodyczy i mówiła żeby już do końca ciąży nie jeść winogrona zielonego, pić zielonej herbaty i nie jeść truskawek 🙈 Muszę zmniejszyć długość spacerów jak mi brzuch twardnieje i starać się spać z rogalem. W razie jakby się coś działo to w kontakcie jesteśmy.kredka, Martyna33, Jagodowa Mama, sandrina22 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Co tu się dzieje, zwariowały te kobiety! Ledwo Was nadrobiłam a i tak już większość zapomniałam i nie ma opcji żeby się odnieść. 🤣
Annamaria - u mnie 18 lipca i córka. ☺️
Martyna - ogroooooomnie się cieszę! ❤️❤️❤️ I trzymam kciuki najmocniej jak tylko potrafię żeby było dobrze! Czekamy na wieści.
Ja korzystam z pięknej pogody i dziś poszło pierwsze bejbiczkowe pranie, jutro planuje następne a później pakowanie walizki.
Mój maluch zaczął znów „szczekać” tym swoim krtaniowym kaszlem i czekam na tel od pediatry z nadzieją, że powie że mamy podjechać na wizytę.
A jutro ostatnie prenatalne! ☺️Martyna33, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Endzi, to w związku z cukrzycą te zalecenia?
kredko, o nieee, tylko nie krtaniowe kaszle, nienawidzę.. poziom stresu level hard. Masz inhalator do nebulizacji w domu w razie czego?
adu, piękny zestaw, no cudo Ślicznie to imię wycięli w drewnie
Snowflake, to miłego goszczenia się, wypij dużo kawek i nagadaj się
zaktualizowana lista póki co:
Jagodowa Mama -15.07, córka
sandrina22 -18.07 córka Adrianna
kredka - 18.07, córka Nela
Snowflake - 21.07, syn
adu, - 26.07 córka Nadia
Endzi - 1.08, córka Zuzia
AnnaMaria - 26.08, córka
terminy porodu DO UZUPEŁNIENIA
Baśka89 - , syn Dorian
Lady Dior - , syn (Miłosz? Dobrze pamiętam?)
Monika87 - , syn
Martoszka - ,
Dzięki dziewczyny, ale gardło boli. Na szczęście nic więcej mi nie dolega, mam do ssania coś dla ciężarnych, miód, wit C, odebrałam żłobki i przedszkola i leżę.
Aaa, z radosci, kupiłam stacjonarnie proszek Dzidziuś tylko kurcze... już nie pachnie tak fajnie jak zapamiętałam.. no jaja... także może jeszcze znajdę jakiś inny fajniejszy No i postanowiłam się kierować DOSTĘPNOŚCIĄ proszku/płynu, bo nie będę na drugi raz latać po całym mieście przecież.. Wybiorę coś co jest w Rossku lub w marketach, żeby sobie życie nieco ułatwić. No, poszłam po rozum do głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 17:24
-
Annamaria cukrzycy ciążowej nie mam właśnie 😁 Tak szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia dlaczego tak. Może jakieś substancje mają wpływające na przyspieszenie porodu? 🤔 Później poczytam z ciekawości o tym. Według wagi bejbisia to poród wychodzi mi na 27.07 ale z Om na 01.08 także już niech tak zostanie bo tego chyba się najlepiej trzymać. Aczkolwiek mam nadzieję na końcówkę lipca 😅 Co do proszku to masz rację trzeba brać to co jest. Jak będziesz miała gdzie to powąchaj sobie też jelpa mi się ten zapach spodobał 😍
Snowflake tak na prawdę to się nie zapytałam dlaczego tak. Ogólnie mam 3kg do przodu więc słodycze to rozumiem dlaczego mam odstawić. Ogólnie kazała jeść więcej warzyw niż owoców i 5 posiłków dziennie. Co do zastrzyku to tak przyfarcilo mi się bo to kilka stówek które mogę wynac np na detektor tętna zamiast zastrzyku 🙈
Pierwsze ciuszki też poprane idę teraz je rozwiesić na dwór niech słońce na nie świeci 😍💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi super, że wizyta udana. ☺️ Co do tych zakazów jedzeniowych to też się zastanawiam skoro nie masz cukrzycy... a i wagowo guzik przybrałaś🤔 przecież lada chwila sezon truskawkowy i ja sobie nie wyobrażam nie jeść truskawek... 🥺🥺🥺
Annamaria u mnie data się zgadza ale nie syn tylko teraz córka Nela. 😄 a nebulizator mam bo nasz mały to typowy krtaniowiec i bez inhalacji mało kiedy udaje się nam wygrzebać.
Co do proszków to ja jestem absolutnym fanem żelu i płynu do płukania Fairy Non Bio. Kupowałam na Allegro i właśnie siedzę i inhaluje się zapachem dziecięcego pranka. 😂 w dodatku przypomina mi zapach pierwszego malucha i aż się wzruszam. 😅Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość
-
Endzi wrote:Według wagi bejbisia to poród wychodzi mi na 27.07 ale z Om na 01.08 także już niech tak zostanie bo tego chyba się najlepiej trzymać.
No właśnie mi też się wydaje że najlepiej podać termin z OM.
Annamaria, także u mnie przewidywany termin porodu to 15.07, córka 😊.Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, o to widzę, że Twoja kawal pannicy jak i moja 😁 te zakazy to dziwne, lol, myślę, że nie masz się co sugerować tymi truskawkami i winogronami a słodycze wiadomo, że zawsze lepiej mniej niż więcej. Dla mnie to niestety zguba i ilość posiłków, mi się w ogóle nie chce jeść i często jem tylko dwa posiłki 🙊 w porywach 3 🙊
Kredka, zdrówka dla małej. Moja chrześnica zawsze choruje z krtani, dramat to jest.
👧 07.2021 -
Jagodowa, poprawiłam
Kredko, no opinie ma super ten Fairy twój. Serio stacjonarnie nigdzie go nie ma? Może bym spróbowałaJagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Hehe no właśnie dzisiaj kończyłam makaron z truskawkami bo zrobiłam parę dni temu. 😅 Uwielbiam truskawki także będzie ciężko 🙈
To że zielonej herbaty nie powinno się pić to słyszałam ale truskawki i winogrona?
Adu no powiem Ci ze kawał człowieka już tam siedzi w tym brzuszku 😉 Właśnie się dupką rozpycha aż brzuch faluje 😅 Co do posiłków to ja też zjadam 2-3 dziennie no bardziej 3 bym powiedziała a 5 to już będzie wyczyn 🙈
Kredka wagowo w sumie mam 7kg na plusie. Ale mówiła że norma jest do 4kg miesięcznie no i że w 3 trymestrze najwięcej się przybiera właśnie. No nic ze słodyczami to przystopuje bo to żadnych korzyści nie daje zdrowotnych 😁
A u nas babcią dyryguje sadzenie ogrodu a męża już krew zalewa 🙈😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, dla mnie truskawki to są tak cudne owoce, które sezon maja wlasnie za chwilę, że jeśli tylko nie cukrzycy ani alergii to nie można ich sobie odmawiać jeny, ja musze zastosować że słodyczami, bo one smakują mi wybitnie 😂 właśnie zjadłam kremówkę i już już, że dziś nici z kolacji, bo pęknę chyba 😂
Macie wesoło z ta wasza babcia 😅kredka, Endzi lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Annamaria wrote:Jagodowa, poprawiłam
Kredko, no opinie ma super ten Fairy twój. Serio stacjonarnie nigdzie go nie ma? Może bym spróbowała
Właśnie nie wiem czy jest, szczerze to nie widziałam. A znam go bo używałam ze starszakiem jak był mały bo mieszkaliśmy wtedy na wyspach i tam był mega popularny. Pachnie cudownie i delikatnie. A sam zapach utrzymuje się naprawdę długo bo jak przeglądałam rzeczy syna to po 5 latach leżenia w worach ciuchy nadal cudownie przypominały dzidziusia. 😄
Właśnie zdjęłam pierwszą partię prania i się zastanawiam jak bardzo nie chce mi się tego prasować w skali 1-10.
No i już wiem, co najmniej 100. Nienawidzę prasować, a już szczególnie takich malutkich rzeczy. 🤯
Truskawki, truskaweczki przybywajcie! 😍😍😍
A jak już mowa o słodkościach to czekam aż młody pójdzie spać bo mam schowane w zamrażalniku lody kokosowo-czekoladowe. 😈 #złamatkaEndzi lubi tę wiadomość
-
Kredka piona z praniem u mnie już też prawie wszystko wyschło. A co do prasowania to zanim się do tego zabiorę to pewnie minie. Teraz jak nie mam gdzie tego wsadzić to chyba bez sensu nie? No nic zobaczymy 😉 muszę wgl posegregować sobie co mam wziąć do szpitala dla malucha.
Zapakować niedługo torby żeby sobie leżały i czekały. Jeszcze zastanawiam się co z tą walizką zrobić czy ją kupić czy nie 🙈 Czy ja się pomieszczę w torby? 😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, wyciągnij torby, ładuj i patrz ile ci to miejsca zajmuje. Ja pod fotelem do karmienia mam już torbę i dorzucam tylko
Kredko, nakręciłam się. Kupię. Tylko co? Są kapsułki Fairy, proszek, płyn... Ba, żel nawet.
Co ty miałaś? -
Endzi, myślę, że się pomieścisz, ale będzie Ci niewygodnie je nosić. Walizkę się ciagnie, a teraz jednak samemu się wchodzi.. Kurcze ja walizkę dk szpitala to chyba w czerwcu. Wtedy też w sumie prania zrobię na raz, dokupię resztę ubranek. W maju juz nagielam mocno wydatki.
Kredka, mmmm, lody brzmią pysznie 🤤👧 07.2021 -
Endzi jako stały gość szpitala w ostatnim czasie zdecydowanie polecam walizkę. I to najlepiej taką na 4 kółkach, której nawet się nie ciągnie a po prostu prowadzi koło siebie. Jak obserwowałam teraz dziewczyny wychodzące ze szpitala z bobaskami to zdecydowana większość właśnie takie miała.
Z torbą też pewnie dasz radę ale jak dla mnie z walizką jest zdecydowanie wygodniej i mi jakoś łatwiej zorganizować w niej rzeczy i w szpitalu utrzymać porządek. 😄
Annamaria ja mam żel do prania i płyn do płukania. Dokładnie te.
-
Kredka, o właśnie o taką mi chodzi, że można ją prowadzić na kółkach. jaki fajny ten plyn, nigdy go nie widziałam! Ja zamowilam teraz Jelp, mam nadzieję, że będzie ok. W ogóle ja zawsze używam tylko kapsułek, nigdy nie używałam proszku czy płynu i nie wiem jak to się robi😂 q kupilam plyn do prania 🤣 ale domyślam się, że się wlewa tam gdzie proszek.
Endzi lubi tę wiadomość
👧 07.2021