X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake sukienkę kupiłam na Ali za 50 parę zł. Ale założyłam rajstopy i podsuwa mi się pod sam tylek 🙈 muszę co chwilę ją do dołu brać 😅 Ale bez brzucha tak nie działo się 😁
    Tu na allegro podrzucam linka
    https://allegro.pl/oferta/sukienka-ciazowa-do-karmienia-kopertowa-nude-l-10137767253

Martyna jeżeli chodzi o acard to jest bez recepty. No ale bez konsultacji z lekarzem oczywiście nie namawiam bo to nie cukierki 😁 Tak teraz jestem obstawiona lekami i jak na razie odpukać jest wszystko w porządku 😉

Ahh dziękuję za komplementy 🥰😘 Jesteście kochane 😍

Jagodowa cieszę się że dzisiaj już lepiej i niech już tak zostanie 🙂

Adu piękna lampka i dywan 😍 ahh nie mogę się doczekać jak i my już górę zrobimy i będziemy uzadzac pokoje 😅

Ja już prawie dojeżdżam do przychodni ale wizyta dopiero 13:20 ale w autobusie taki gorąc mógłby włączyć klimę 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, zęby nie wykluczone oczywiście. A może taki miała dzień po prostu i już.

Jejku jakie piękne pokoiki szykujecie dla swoich pociech 😍. No cudne to wszystko. Ja ubolewam bardzo, że nie mieliśmy warunków, żeby stworzyć Jagódce czegoś lepszego i przede wszystkim większego 😥. No taka dziupla sówki jest tylko 😖. Ale miło mi chociaż popatrzeć jak powstają Wasze pokoje 👌👍. Może kiedyś i my dożyjemy takiej chwili, że będziemy mogli dać dziewczynkom coś lepszego.

Endzi, daj znać po wizycie. 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 12:33

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i mamy 1300g zdrowej pannicy. Ułożyła się już główką do dołu no i ręce i nogi ma akrobatka przy głowie 😅 Włączyła mi na 3d Pani dr ale tak się zasłoniła tymi rękami i nogami że niestety mało co dało się zobaczyć.
    Dostałam skierowanie na immunoglobuline do poradni na NFZ. Mam jutro pojechać tam i dostać zastrzyk 😉
    Sprawdzała szyjkę i ma niby 28mm ale stwierdziła że się nie skraca. I nie ma co panikować na razie. Mam zrezygnować ze słodyczy i mówiła żeby już do końca ciąży nie jeść winogrona zielonego, pić zielonej herbaty i nie jeść truskawek 🙈 Muszę zmniejszyć długość spacerów jak mi brzuch twardnieje i starać się spać z rogalem. W razie jakby się coś działo to w kontakcie jesteśmy.

kredka, Martyna33, Jagodowa Mama, sandrina22 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje, zwariowały te kobiety! Ledwo Was nadrobiłam a i tak już większość zapomniałam i nie ma opcji żeby się odnieść. 🤣

Annamaria - u mnie 18 lipca i córka. ☺️

Martyna - ogroooooomnie się cieszę! ❤️❤️❤️ I trzymam kciuki najmocniej jak tylko potrafię żeby było dobrze! Czekamy na wieści.

Ja korzystam z pięknej pogody i dziś poszło pierwsze bejbiczkowe pranie, jutro planuje następne a później pakowanie walizki.

Mój maluch zaczął znów „szczekać” tym swoim krtaniowym kaszlem i czekam na tel od pediatry z nadzieją, że powie że mamy podjechać na wizytę.
    A jutro ostatnie prenatalne! ☺️

Martyna33, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:19

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, to w związku z cukrzycą te zalecenia?

kredko, o nieee, tylko nie krtaniowe kaszle, nienawidzę.. poziom stresu level hard. Masz inhalator do nebulizacji w domu w razie czego?

adu, piękny zestaw, no cudo :) Ślicznie to imię wycięli w drewnie :)

Snowflake, to miłego goszczenia się, wypij dużo kawek i nagadaj się :)

zaktualizowana lista póki co:

Jagodowa Mama -15.07, córka
    sandrina22 -18.07 córka Adrianna
    kredka - 18.07, córka Nela
    Snowflake - 21.07, syn
    adu, - 26.07 córka Nadia
    Endzi - 1.08, córka Zuzia
    AnnaMaria - 26.08, córka

terminy porodu DO UZUPEŁNIENIA :)

Baśka89 - , syn Dorian
    Lady Dior - , syn (Miłosz? Dobrze pamiętam?)
    Monika87 - , syn
    Martoszka - ,

Dzięki dziewczyny, ale gardło boli. Na szczęście nic więcej mi nie dolega, mam do ssania coś dla ciężarnych, miód, wit C, odebrałam żłobki i przedszkola i leżę.

Aaa, z radosci, kupiłam stacjonarnie proszek Dzidziuś :) tylko kurcze... już nie pachnie tak fajnie jak zapamiętałam.. no jaja... także może jeszcze znajdę jakiś inny fajniejszy :) No i postanowiłam się kierować DOSTĘPNOŚCIĄ proszku/płynu, bo nie będę na drugi raz latać po całym mieście przecież.. Wybiorę coś co jest w Rossku lub w marketach, żeby sobie życie nieco ułatwić. No, poszłam po rozum do głowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 17:24

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria cukrzycy ciążowej nie mam właśnie 😁 Tak szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia dlaczego tak. Może jakieś substancje mają wpływające na przyspieszenie porodu? 🤔 Później poczytam z ciekawości o tym. Według wagi bejbisia to poród wychodzi mi na 27.07 ale z Om na 01.08 także już niech tak zostanie bo tego chyba się najlepiej trzymać. Aczkolwiek mam nadzieję na końcówkę lipca 😅 Co do proszku to masz rację trzeba brać to co jest. Jak będziesz miała gdzie to powąchaj sobie też jelpa mi się ten zapach spodobał 😍

Snowflake tak na prawdę to się nie zapytałam dlaczego tak. Ogólnie mam 3kg do przodu więc słodycze to rozumiem dlaczego mam odstawić. Ogólnie kazała jeść więcej warzyw niż owoców i 5 posiłków dziennie. Co do zastrzyku to tak przyfarcilo mi się bo to kilka stówek które mogę wynac np na detektor tętna zamiast zastrzyku 🙈

Pierwsze ciuszki też poprane idę teraz je rozwiesić na dwór niech słońce na nie świeci 😍

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi super, że wizyta udana. ☺️ Co do tych zakazów jedzeniowych to też się zastanawiam skoro nie masz cukrzycy... a i wagowo guzik przybrałaś🤔 przecież lada chwila sezon truskawkowy i ja sobie nie wyobrażam nie jeść truskawek... 🥺🥺🥺

Annamaria u mnie data się zgadza ale nie syn tylko teraz córka Nela. 😄 a nebulizator mam bo nasz mały to typowy krtaniowiec i bez inhalacji mało kiedy udaje się nam wygrzebać.

Co do proszków to ja jestem absolutnym fanem żelu i płynu do płukania Fairy Non Bio. Kupowałam na Allegro i właśnie siedzę i inhaluje się zapachem dziecięcego pranka. 😂 w dodatku przypomina mi zapach pierwszego malucha i aż się wzruszam. 😅

Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Według wagi bejbisia to poród wychodzi mi na 27.07 ale z Om na 01.08 także już niech tak zostanie bo tego chyba się najlepiej trzymać.

No właśnie mi też się wydaje że najlepiej podać termin z OM.

Annamaria, także u mnie przewidywany termin porodu to 15.07, córka 😊.

Endzi lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, o to widzę, że Twoja kawal pannicy jak i moja 😁 te zakazy to dziwne, lol, myślę, że nie masz się co sugerować tymi truskawkami i winogronami :) a słodycze wiadomo, że zawsze lepiej mniej niż więcej. Dla mnie to niestety zguba :P i ilość posiłków, mi się w ogóle nie chce jeść i często jem tylko dwa posiłki 🙊 w porywach 3 🙊

Kredka, zdrówka dla małej. Moja chrześnica zawsze choruje z krtani, dramat to jest.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, poprawiłam :)

Kredko, no opinie ma super ten Fairy twój. Serio stacjonarnie nigdzie go nie ma? Może bym spróbowała :)

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie dzisiaj kończyłam makaron z truskawkami bo zrobiłam parę dni temu. 😅 Uwielbiam truskawki także będzie ciężko 🙈
    To że zielonej herbaty nie powinno się pić to słyszałam ale truskawki i winogrona?

Adu no powiem Ci ze kawał człowieka już tam siedzi w tym brzuszku 😉 Właśnie się dupką rozpycha aż brzuch faluje 😅 Co do posiłków to ja też zjadam 2-3 dziennie no bardziej 3 bym powiedziała a 5 to już będzie wyczyn 🙈

Kredka wagowo w sumie mam 7kg na plusie. Ale mówiła że norma jest do 4kg miesięcznie no i że w 3 trymestrze najwięcej się przybiera właśnie. No nic ze słodyczami to przystopuje bo to żadnych korzyści nie daje zdrowotnych 😁

A u nas babcią dyryguje sadzenie ogrodu a męża już krew zalewa 🙈😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, dla mnie truskawki to są tak cudne owoce, które sezon maja wlasnie za chwilę, że jeśli tylko nie cukrzycy ani alergii to nie można ich sobie odmawiać :) jeny, ja musze zastosować że słodyczami, bo one smakują mi wybitnie 😂 właśnie zjadłam kremówkę i już już, że dziś nici z kolacji, bo pęknę chyba 😂

Macie wesoło z ta wasza babcia 😅

kredka, Endzi lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Jagodowa, poprawiłam :)

Kredko, no opinie ma super ten Fairy twój. Serio stacjonarnie nigdzie go nie ma? Może bym spróbowała :)

Właśnie nie wiem czy jest, szczerze to nie widziałam. A znam go bo używałam ze starszakiem jak był mały bo mieszkaliśmy wtedy na wyspach i tam był mega popularny. Pachnie cudownie i delikatnie. A sam zapach utrzymuje się naprawdę długo bo jak przeglądałam rzeczy syna to po 5 latach leżenia w worach ciuchy nadal cudownie przypominały dzidziusia. 😄

Właśnie zdjęłam pierwszą partię prania i się zastanawiam jak bardzo nie chce mi się tego prasować w skali 1-10.
    No i już wiem, co najmniej 100. Nienawidzę prasować, a już szczególnie takich malutkich rzeczy. 🤯

Truskawki, truskaweczki przybywajcie! 😍😍😍
    A jak już mowa o słodkościach to czekam aż młody pójdzie spać bo mam schowane w zamrażalniku lody kokosowo-czekoladowe. 😈 #złamatka

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka piona z praniem u mnie już też prawie wszystko wyschło. A co do prasowania to zanim się do tego zabiorę to pewnie minie. Teraz jak nie mam gdzie tego wsadzić to chyba bez sensu nie? No nic zobaczymy 😉 muszę wgl posegregować sobie co mam wziąć do szpitala dla malucha.

Zapakować niedługo torby żeby sobie leżały i czekały. Jeszcze zastanawiam się co z tą walizką zrobić czy ją kupić czy nie 🙈 Czy ja się pomieszczę w torby? 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, wyciągnij torby, ładuj i patrz ile ci to miejsca zajmuje. Ja pod fotelem do karmienia mam już torbę i dorzucam tylko :)

Kredko, nakręciłam się. Kupię. Tylko co? Są kapsułki Fairy, proszek, płyn... Ba, żel nawet.
    Co ty miałaś? :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, myślę, że się pomieścisz, ale będzie Ci niewygodnie je nosić. Walizkę się ciagnie, a teraz jednak samemu się wchodzi.. Kurcze ja walizkę dk szpitala to chyba w czerwcu. Wtedy też w sumie prania zrobię na raz, dokupię resztę ubranek. W maju juz nagielam mocno wydatki. :P

Kredka, mmmm, lody brzmią pysznie 🤤

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi jako stały gość szpitala w ostatnim czasie zdecydowanie polecam walizkę. I to najlepiej taką na 4 kółkach, której nawet się nie ciągnie a po prostu prowadzi koło siebie. Jak obserwowałam teraz dziewczyny wychodzące ze szpitala z bobaskami to zdecydowana większość właśnie takie miała.
    Z torbą też pewnie dasz radę ale jak dla mnie z walizką jest zdecydowanie wygodniej i mi jakoś łatwiej zorganizować w niej rzeczy i w szpitalu utrzymać porządek. 😄

Annamaria ja mam żel do prania i płyn do płukania. Dokładnie te.

D90-BCC89-9-A5-B-444-C-90-AD-08-BF5-F3-CAC04.png

7-D05-E5-F8-B108-4315-91-FF-D49606817-A12.png

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczko, dziękuję :)

kredka lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, o właśnie o taką mi chodzi, że można ją prowadzić na kółkach. :) jaki fajny ten plyn, nigdy go nie widziałam! Ja zamowilam teraz Jelp, mam nadzieję, że będzie ok. W ogóle ja zawsze używam tylko kapsułek, nigdy nie używałam proszku czy płynu i nie wiem jak to się robi😂 q kupilam plyn do prania 🤣 ale domyślam się, że się wlewa tam gdzie proszek. :D

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ