X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam poszewki na kołdrę do łóżeczka i taki sam wzór prześcieradła a na dole otulacz do gondoli i kocyk. Mąż sobie wybrał taki wzór i w sumie niech ma bo to jak na razie jedyna rzecz jaką wybrał dla malucha tak to ja wszystko wybieram 😅No i materac do łóżeczka razem wybraliśmy. https://zapodaj.net/64734c3e548ff.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/291b8296aaae.jpg.html

Adu ja mam jelpa płyn do płukania i mi się bardzo podoba. A do prania mam z loveli i odplamiacza też z loveli. No i te ciuszki co teraz upralam nie widać żadnych żółtych plam. Chociaż nie pamiętam do końca czy to były na 50 czy na 56 🤔 No ale będę prała następnym razem 56 to sobie przepatrz jeszcze raz wszystko 🙂 Heh no i płyn wlewa się tam gdzie proszek tu masz rację 😁 Ja przestałam używać kapsułki właśnie bo kiedyś koleżanka mówiła że prała cały czas w kapsułkach i kiedyś jej się tak wąż zalepił taką mazią po tym że myśleli iż padła pralka całkiem 😅

Kredka ten płyn kiedyś na allegro sprawdzałam i kosztował bodajże z 80zl. Dalej taka cena tego jest czy gdzieś indziej wynalazłaś?

Annamaria no właśnie może faktycznie na razie się w torby zapakuje tak z grubsza a jak siostra wróci do domu to mi walizkę swoją pożyczy i się przepakuje po prostu 😅 A w razie czego zawsze warto być już spakowanym.

A zapomniałam napisać wcześniej. Hemoglobina mi podskoczyła i już nie muszę brać żelaza 😁 Także pozbyłam się anemii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 19:13

Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę do domu i co zastaje na blacie?
    https://zapodaj.net/f80618394d73e.jpg.html

Jak tu nie jeść słodyczy? 🙈 Maz poszed ogródek glebogryzarką przejechać sąsiadom a to jego rodzina no i przyniósł brat cioteczny ciasta 😅

kredka lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi aż sprawdziłam po ile ja kupiłam bo te 80 zł to jakiś kosmos mi się wydaje. No i za żel do prania na 38 prań płaciłam 39 zł a płyn do płukania na 54 prania - 24,90 zł.
    Sprzedaj No mi jakieś sposoby na anemię jak ogarnęłaś plissss! ☺️ Mi przy tardyferonie wyniki spadają wiec lekarz zmienił na sorbifer. Natkę pietruszki dokładam gdzie tylko się da, pije sok z kiszonych buraków i liczę na cud. 😄

Omg ale bym zjadła te ciemne ciacho 😍😍😍

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, super z hemoglobiną! :) a jakie ciacho, wow!

Zapomnialam wam pokazać łupów lumpkowych z dziś :)

399e3f194f21.jpg

588358adfe03.jpg

cbb57a7ce029.jpg

dcc4e72a1bb5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 19:59

Snowflake, Endzi, kredka, Jagodowa Mama, sandrina22 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:19

Endzi, kredka lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka teraz patrzyłam i faktycznie są dużo tańsze. Za pierwszym razem jak polecałaś to sprawdzałam i się przeraziłam ale była tylko jedna oferta może coś wtedy źle wpisałam 🙈🤔 No sama już nie wiem 😅 W każdym bądź razie na razie mam z 8l loveli w domu 😅 także może następnym razem.
    Co do anemii to właśnie z tym terdyferonem ostatnio łykałam folian metylowany a jak mi się folian skończył to b complex metylowany zaczęłam dodatkowo łykać z tym więc może to pomogło. Tak jak rodzinna mówiła żeby witaminy z grupy B dodatkowo brać i kwas foliowy. Może to pomogło bo buraków ani kiszonek nie jem a nawet unikam bo nie lubię po prostu 🤷‍♀️

Annamaria narobiłaś mi ochoty na lumpka 😅 może i ja się wybiorę niedługo 🙈

Snowflake niestety nie da się mieć oczu dookoła głowy 🤷‍♀️ Dobrze ze nie płakał tylko podniósł koronę i poszedł się dalej bawić 😁

A ciacho no cóż trzeba będzie spróbować przecież nie wyrzucę 🙈 A mąż mało ciastkowy jest więc szybciej się popsuje niż on by to zjadł 😁 No ale jutro ogarnę sobie listę zakupów i więcej zdrowego jedzenia się zakupi i bez słodyczy już 🙈 Najgorzej to będzie mi nie jeść lodów 🙄 tym bardziej w taką pogodę 😔

Aaa takie pytanie jaki rozmiar ubranek pakować do szpitala? Część 50 i 56 czy tylko te większe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 20:18

kredka lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, nie mam pojęcia jak wagowo twój maluch się zapowiada..? Przy moich dzieciach o wadze 4 kg lub nieco poniżej, np. 3700 nie miałam szans założyć im rozmiaru 50, w życiu by nie weszli. 56 i w górę szło :)
    Z drugiej strony te ubranka są tak tyciunie, tak mało miejsca zajmują, że pakuj jak chcesz te 50, na pewno się zmieści :)

kredko, poszłam za ciosem. Wiem, wiem, pisałam, że poszłam po rozum i kupię coś co jest blisko i stacjonarnie... a tu zamawiam online, ale ciul z tym. No muszę poniuchać czegoś co ma tak dużo dobrych opinii :)
    Wzięłam płyn do prania - płyn do płukania i dodatkowo delikatny płyn do wełny, bo mam trochę bodziaków i ubranek z wełny merynosa, będzie jak znalazł.. Dam znać, jak przyjdzie :)

Snowflake, nie da się zawsze upilnować, szczególnie drabinki i zabawa na kilkoro dzieci, nie wyrzucaj sobie, jesteś najlepszą mamą dla niego, jaką mógł mieć!!! :)

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake daj spokój 😘 Belzebubio wygląda ciągle jak ofiara, codziennie bójki z grawitacją toczy 😂 Piernik przynajmniej godnie to znosi.
    Póki nie ma złamań i siekacze w paszczy nie ma co sobie wyrzutów robić 😘

Endzi ja biorę tylko 56. W 50 to chyba poniżej 3000g bobaski się mieszczą 🤔 a nie zakładam, że mała będzie taka, bo czuję że przykoksowała ostatnio.

Adu ja cukrzycowa, ale truskawek sobie nie odmówię 🍓🍓🍓 Uwielbiam i dla mnie sezon już rozpoczęty. A w tym roku te zagraniczne są już wyjątkowo pyszne.

Aaa i kupiłam w Rossmann tę pastę odplamiającą co Annamaria polecała. Będzie testowanie w tym tyg😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 23:57

Snowflake, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake nie ma się co przejmować jeśli tylko Piernik nie wymaga interwencji lekarza. Dziecka się chyba nie da wychować bez guzów i siniaków - mnie się nie udało. 😂
    Dla pocieszenia powiem, że u mnie czym starszy tym gorzej. Jak wróciłam ze szpitala i smarowałam go po kąpaniu to się przeraziłam i pytam męża „coś ty go bił?!” 😂 na co on „nie, wyciągnąłem mu rower z piwnicy”. 🤣🤣🤣 No siniak na siniaku a młodego ro wręcz bawi, jakby odznaki zbierał za dziką jazdę na rowerze. 🤷🏻‍♀️

Endzi u mnie młody miał 51 cm i 3510 g, miałam tylko pajacyki bez stóp w rozmiarze 50 cm (z HM a one wychodzą trochę większe) i stwierdzam, że dobrze że nie miałam nic więcej bo były takie w sumie akurat ale to tak naprawdę będzie na kilka dni bo dziecko rośnie w oczach. Chyba, że tak jak dziewczyny piszą- zapowiada się u Ciebie kruszynka to inna sprawa. Ja tam obstawiam u mnie kolejnego klopsa więc biorę 56. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 06:41

Snowflake, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙂 Mam sporo ubranek z Lidla i to są rozmiary często 50/56 więc może też coś takiego wezmę. A tak to może body z długim rękawem i spodenki do tego i skarpetki? No i jakieś pajace takie na 56 🤔 heh to w sumie nie takie łatwe 🙈

Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem jak duży ten klocek się zapowiada 🤔 Nie pytałam i Pani dr też nic nie mówiła 😁 Ja jak się urodziłam miałam 3200 i 52cm a moje siostry to jedna powyżej 4 a druga też coś koło tego 🤔 No nic będziemy jeszcze kontrolować to mniej więcej się człowiek dowie czego można się spodziewać.

Ja niedługo zbieram się na zastrzyk tylko czekam na teściową bo akurat jedzie dziś na miasto to mnie zabierze ze sobą 🙂

Annamaria koniecznie daj znać jak te płyny 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Z Wiercipiętą takie akcje nas totalnie nie dotyczyły. Będąc w gościach najczęściej siedziała u mnie na kolanach, bo się wstydziła 🙈 a ten gościu to ja nie wiem...

Snowflake, to chyba różnica płci po prostu. Ja jak poszłam z moją mamą w gości, siedziałam w jednym miejscu i bawiłam się klockami przez godzinę. A mój brat... mama któregoś razu trzymała go kurczowo za rękę, żeby spokojnie pogadać chociaż z przyjaciółką.. a on co..? Drugą ręką oberwał WSZYSTKIE listki z jej metrowego kwiata doniczkowego.......!!!! :) także ten.... :)
    kredka wrote:
    No siniak na siniaku a młodego ro wręcz bawi, jakby odznaki zbierał za dziką jazdę na rowerze

kredko, u nas dzieci nazywają swoje siniaki "medalami za odwagę!" No ale ciezko powiedzieć coś innego, jak np za to fajnie wchodzą na drzewo, łażą po murkach, skaczą sprawnie, no to wolę to, niż takie gapcie siedzące tylko przed tv.. :)

kredka, Endzi lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Annamaria koniecznie daj znać jak te płyny 😁

Dam, dam!! Wyciągnęłam jeszcze jedną torbę ubranek z lumpka, które kupiłam i zapomniałam, i aż mnie skręca, tak chce mi się prać :) No i ta pogoda, w końcu wszystko mi wyschnie na balkonie.. :)

Snowflake, a wy na nowym domku macie pomalowane pokoje już? Coś pisałaś, ale zapomniałam sierota... podłogi tam macie? Jaki tam jest stan i co musicie zrobić?
    Też bym wolała przeprowadzkę nawet bez całkowitego rozpakowywania się, bo z noworodziem.... to nie widzę tego... zostaniesz pewnie z teściami jeszcze na długo...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, medale za odwagę! Genialne! 😂 Masz rację, wolę żeby moje dziecko miało zdarte kolana i poobijane nogi niż zamulało w domu. Ja pamietam, że przed komunią dostałam rolki i jak mi przyszło klękać w kościele to był duży problem bo miałam takie kolana poobklejane plastrami. 😂

Zapowiada się piękny słoneczny dzień, można by odstrzelić się w letnią sukienkę na prenatalne tylko trzeba ogolić nogi. 🙄 ehhhh... ten wysiłek. 🤯

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:20

kredka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, łe, to jeszcze sporo pracy.. Masz za to dobre podjeście, tak trzymać! Jak się nie da przed porodem, to nie da i koniec. Ale wigilię może już tam spędzicie :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:20

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, Ty to masz nosa do zakupów w tych lumpkach! Super lupy😊

Endzi, smaczne ciastko? 😁 z ubranek ja będę brała i 50 i 56. U mnie mimo, że dzieciaki się rodziły 57 cm to przez tydzień czy dwa np nosily 50, bo w 56 się topiły. A tak s ubrania na wyjście to w zależności od pogody, albo body na krotki csy dlugi i spodenki albo jakiś rampers.

Oj macie hustorie z tymi waszymi dziećmi, im to nic nie straszne jest 😅 a potem rodzice patrzą na te siniaki itp 😅

U mnie była przyjaciółka z synem na kawce, a teraz już sobie siedzę. Może pojde sobie na miasto do pepco zobaczyć co tam ciekawego i do Rossmann wejdę, bo promocja na waterwipes jest, 180szt za 28 zł chyba.

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake tak to jest z remontami i budowami że się wszystko przedłuża ale to w większości są rzeczy niezależne od nas. Najważniejsze że już bliżej niż dalej to wszystko 🙂 miesiące a nie lata także wytrzymasz kochana. 😁

Też już bym chciała aby pokój był zrobiony a tu jeszcze został sufit, podłoga, lekki tynk, malowanie podłączyć gniazdka i żyrandol. Także jeszcze trochę. Może uda mi się namówić męża żeby sobie urlop wziął aby trochę to podgonić.
    Pożyjemy zobaczymy co to wyjdzie z tego🙂

Pojechałam do tej przychodni na ten zastrzyk a Pan doktor do mnie ze mam nieaktualna gr krwi. Ze ważna jest 14 dni a moja ma już 19 🙈 no i kazał zrobić nową i zadzwonić się umówić jak już będę miała papierek w ręku... Więc poszłam do luxmedu i po raz 4 w tej ciąży zrobiłam badanie gr krwi 🙈 Stwierdził że moja Pani dr powinna się dokształcić jeszcze złośliwiec 😅 skoro widziała to badanie i mnie wysłała z nim. 🤷‍♀️

Adu a podobno z finansami przegięłaś 😅 hehe pokaż później co tam wynalazłaś w pepco. Ja na razie stopuje też w tym miesiącu bo sporo rzeczy kupiłam i też sie spłukałam 🙈 A do kolejnego 10 to jeszcze daleko 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ