Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi, na duże rzeczy na pewno, do pepco to chciałam tak wejść o mamy ten chrzest za miesiac i liczę, że może będą jakieś sukienki co by się nadawały na taką imprezę, ale żeby potem były dobre. Tam czasem można coś takiego znaleźć. Ale nie poszłam, bo wyszłam po 12 z psem i tak mi lampa grzała w moja biala głowę, że stwierdziłam, że pierdziele. Siedzę sobie więc na balkonie i oglądam jakieś głupoty.
A powiem Ci, że u Ciebie komedia z ta grupa krwi! Nie ważna, pffff. Dwa razy się robi, żeby wyjluczyc ewentualną pomyłkę, a im nadal nie pasuje!👧 07.2021 -
adu wrote:Endzi, na duże rzeczy na pewno, do pepco to chciałam tak wejść o mamy ten chrzest za miesiac i liczę, że może będą jakieś sukienki co by się nadawały na taką imprezę, ale żeby potem były dobre. Tam czasem można coś takiego znaleźć. Ale nie poszłam, bo wyszłam po 12 z psem i tak mi lampa grzała w moja biala głowę, że stwierdziłam, że pierdziele. Siedzę sobie więc na balkonie i oglądam jakieś głupoty.
A powiem Ci, że u Ciebie komedia z ta grupa krwi! Nie ważna, pffff. Dwa razy się robi, żeby wyjluczyc ewentualną pomyłkę, a im nadal nie pasuje!M&M -
Jeżeli matka ma gr krwi dodatnią to owszem robi się tylko dwa razy. Ale ja mam brh- i tu bardziej chodzi o przeciwciała czy się nie wytworzyły. Także pewnie dlatego ale mógł już na te 5 dni tak bardzo nie patrzeć 🙈 Jakbym wiedziała że tak jest to bym w tamtym tygodniu zrobiła a nie jeszcze wcześniej 🤷♀️ No nic trudno mam nadzieję że tyle już im wystarczy 😅
Wstawiłam drugą turę prania tym razem rozmiar 56 no i trzeba to będzie później znowu gdzieś poupychać jak już wybiorę ciuszki do torby. A prasowanie zrobię chyba dopiero jak będzie komoda. Tylko te rzeczy do szpitala po prasuje na razie. Jeszcze muszę poprac drobnicę ale pierwsze muszę zakupić siatkę na bieliznę żeby pralka nie zjadła tego. No i kocyki i ręczniki też do prania i inne pierdoly 😉
Adu no co do pepco to faktycznie można znaleźć takie kiecki czasem. Ja jestem ciekawa czy pomieszczę się w te letnie co mam. Ale się zobaczy jak to będzie.
Dobra uciekam smażyć kotlety 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Widocznie trafiłam na jakiegoś służbiste 😅
No nic trudno najważniejsze właśnie ze zastrzyk darmowy udało się załatwić 😁
A ja dalej reanimuje te nieszczęsne okna. Jeszcze trochę i ta najgorsza warstwa będzie zdrapana 🙈 A później jeszcze te mniejsze plamy ale to wszystko powoli 🙂 Nie można się przecież przemęczać 😅
Mąż kurnik rozbiera i już żadnej pamiątki po kurkach nie będzie 😁
Edit: Przyszło szwagierce prześcieradło do kosza dla nas.
https://zapodaj.net/8cbd7eb69d914.jpg.html
Annamaria to chyba ten sam wzór co zamawiałaś prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 16:56
sandrina22, Snowflake, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Daje szybciutko znać, że u małej na prenatalnych wszystko ok. Według pomiarów wychodzi na tydzień starszą i waży jak mały klopsik 1680 gram. 🙈
Jedyne co ją trochę zaniepokoiło to duża ilość wód płodowych. Mówi, że nie ma dramatu ale jest ich powyżej normy i należałoby to kontrolować co 2 tyg żeby zobaczyć czy to chwilowa akcja czy też nie będzie ich więcej.Annamaria, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Annamaria nie jestem pewna ale chyba zamawiała jakoś w święta wielkanocne. Przywiozła mi je bo oddawali nam samochód no i powiem Ci ze materiał jest trochę sztuczny niestety. No ale wygląda bardzo ładnie.
Snowflake a Ty robiłaś przeciwciała bez gr krwi? Ja zawsze robię gr krwi i tam jest też odczynnik combsa. Mam nadzieję że po zastrzyku będzie spokój.
Kredka kawał pannicy masz tam w brzuszku. Miejmy nadzieję że poziom wód się wyrówna na odpowiedni poziom.
Ja sobie spisałam ciuszki jakie mam 50-56 i w sumie brakuje mi z krótkim rękawem body. Bo mam 50 jedne a 56 dwie pary. Ale coś się wynajdzie jeszcze.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hejo 😁 melduję się późno bo niemam czasu przy tym remoncie 😳
Został pokój wspolny-sypialniano dziecięcy.Wiecie jak to jest przy remontach zawsze coś.I się niestety przedłużylo w salonie i w kuchni.Ale na szczęście zostały tylko małe detale 👌😁😍
Mam mały problem.Wczoraj zauważyłam,ze mam lekko brązowy(niewiem jak to nazwać) wyciek płynny z pochwy.To nie jest śluz ani nie jest to gęste to jest jakby beżowa woda-taka kawa z mlekiem.
Dzisiaj jest tego więcej...Boje się że to wody się sączą 😓
Jutro dzwonię do mojego gina zapytać co mam robić z tymi płynami czy szpital mnie czeka 😳🤢🤦🤷 czy wizyta u Niego.
Powiedziałam Dorianowi że ma jeszcze poczekać bo mamy burdel jak UJ 😳😳😳 nie wspomnę o nie popranych ubrankach 😳😳😳 część rzeczy kupiona dla małego.Jutrk napadami aptekę i kupuje resztę rzeczy dla siebie i młodego bo to już nie jest śmieszne.
Termin mam według OM na 29.07 według każdego badania USG na 24.07.
Badanie prenatalne 3 mam 19.05 także za tydzień.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dzień dobry! ☀️
Baśka kurczę lepiej to sprawdzić bo takie nietypowe. Ogólnie bardzo wodnisty śluz przypominający wodę może się w ciąży pojawić ale ten kolor mnie zastanawia. 🤔 Mam nadzieje, że to nic groźnego i będziesz mogła na spokojnie cieszyć się ostatnią prostą. 😉 Daj znać co powiedział lekarz!
Sandrina na raporcie z badania napisane tylko: płyn owodniowy -wielowodzie, bez konkretnej liczby. Jeśli dobrze pamietam to mówiła 22 (?) zaznaczając, że norma jest do 20. Niby jak w necie czytam to w większości piszą o normach do 25 ale nie będę się sugerować internetem skoro specjalista od badań prenatalnych mówi inaczej. Muszę zerknąć na wypis ze szpitala czy mam tam wpisane AFI i ile było bo tam nic o wielowodziu nie wspominali a mierzyli na pewno.
Ogólnie to uspokajała mnie, że nic nie wskazuje na to żeby powodem wielowodzia były jakiekolwiek problemy zdrowotne u małej bo wszystko wyglada w porządku. No nic, będziemy kontrolować i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Życzę Wam cudownego i słonecznego dnia! 😊 -
Endzi, piękne piękne prześcieradło! Szkoda, że taki słaby materiał. Współczuję Ci tego mycia okien, ja zawsze się upieram przy oklejaniu wszystkiego gruba warstwa, żeby tylko mniej myć i skrobać. 😅
Kredka, kawal dziewczynki 😁 mam nadzieje, ze z tymi wodami to tylko jakiś błąd, a jeśli faktycznie za dużo, to, że to nic takiego.
Baśka, ciemna wydzielina jest dziwna, ro fakt. A może Ty bierzesz coś dopochwowo i to resztki? Lepiej sprawdzic w sumie masz racje..
U nas od wczoraj emocje jak nie wiem, bo w mojej pracy zmiany jakich nikt się nie spodzirwal.. Mam nadzieję, że nie będzie yylko gorzej i będę mogła wrócić do tych ludzi, których znam i w ogóle wrócić. Masakra.
Maz juteo się szczepi, wiec wyrobi sie z drugą dawka przed porodem. Chciałabym, żeby to coś umożliwiło więcej w szpitalu, ale prwnie tak nie będzie. No ale będzie przynajmniej on zaszczepiony.👧 07.2021 -
Baśka 89 wrote:
Mam mały problem.Wczoraj zauważyłam,ze mam lekko brązowy(niewiem jak to nazwać) wyciek płynny z pochwy.To nie jest śluz ani nie jest to gęste to jest jakby beżowa woda-taka kawa z mlekiem.
Dzisiaj jest tego więcej...Boje się że to wody się sączą 😓
Jutro dzwonię do mojego gina zapytać co mam robić z tymi płynami czy szpital mnie czeka 😳🤢🤦🤷 czy wizyta u Niego.
Basiu, zadzwoń jak najszybciej do lekarza.. Szczerze, ja bym pewnie od rana pojechała na IP z takim kolorem wycieku
dawaj znać i mocno trzymam kciuki za was!!!
kredko, ale kluseczka duża Super
Ja się czuję nadal fatalnie. Gardło po prostu, nie no, dzieci w tamten dzień dobrze poubierałam, o wszystkim pamiętałam, tylko nie o sobie, tak czułam, że to się skończy przeziębieniem. Kupiłam jeszcze Prenalen syrop, mam 1000 do 2000 mg wit C i jakoś to będzie chyba. Humor mam za to ok:)
Za to przyszły już półprodukty do uszycia materacyków i pierwsze dwa materiały pokażę wam
Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
Basiu moja Pani dr mówiła na wizycie, że jakiekolwiek plmienia, krwawienia, wycieki wód od razu mam jechać do szpitala. Także dzwoń do doktorka albo od razu jedz niech to sprawdzą.
Adu no ja niestety nie okleilam okien przed tynkowaniem no i musiałam się męczyć. Ale dzisiaj ma mi znajoma w przywieźć jakiś specyfik do mycia okien z tynku. Aczkolwiek i tak na razie tak dokładnie ich myć nie będę bo jeszcze się pobrudzą. Prześcieradło fajne masz rację ale właśnie ten materiał taki sobie 🙂 No nic trudno zobaczymy jak to się będzie spisywać. Najwyżej dokupię na allegro po prostu jakieś prześcieradła jeszcze. Co do zaszczepienia męża to miałam ten sam pomysł że może udałoby się aby wszedł do szpitala. Ale nie ma takiej możliwości. Pani dr powiedziała że to iż on się zaszczepi nie oznacza że nie chodzi i nie zaraża także do szpitala nie wejdzie. A pytałam się jej czym ja się mogę zaszczepić to mówiła że Moderną albo Pfaizerem niczym innym się mam nie szczepić.
Snowflake co do badania gr krwi i przeciwciał to jest różnica taka ze jedno kosztuje 37zl a drugie 36zl. Przynajmniej u nas w Lublinie w luxmedzie. No ale niestety muszę wszystko robić prywatnie. Może w następnej ciąży uda mi się ogarnąć jakiegoś lekarza na NFZ jeszcze i będę chodzić do dwóch.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria, piękne materiały! Super wybór 😍 jak ja zazdroszczę wszystkim, którzy potrafią sami xos Szyc 😁 ja to dwie lewe ręce 🙊
Endzi, wiem wiem, prwnie to nic nie zmieni, mi zależy tylko żeby był chociaz na porodzie i po mógł kangurowac❤ moj lekarz tez mowil, że my możemy się szczepić tymi mRna czyli moderną i Pfizerem. Ja się wahałam, ale postanowiłam, że na razie nie, tylko od razu po porodzie jak będzie możliwość. Maz jutro moderną.
👧 07.2021 -
Basia daj znać czy byłaś u dr/IP!!
Annamaria cudne te materiały 😍
Kuruj się biedaku. A na gardło nie można czasem Tantum Verde brać?
Kredka to jeszcze nie takie duże przekroczenie.
Może to jeszcze wynik covida i się unormuje.
Stary się astrą szczepił i zdychał tydzień.
Ja bym w sumie się zaszczepiła, ale skoro nie ma gwarancji, że mnie to uchroni przed koroną to sobie póki co odpuszczę 🤷
A jak znosicie upały? Dla mnie jest za ciepło zdecydowanie, brakuje mi takiej wiosny 20 stopni, że niby już ciepełko a się człowiek nie umęczy.
Odstawiłam starszaka do żłobka ( dzisiaj to ja beczałam, bo nawet się za mną nie obejrzał) i zamiast odpoczywać to ogarnęłam zakupy i kuchnię. Jeszcze szybkie prasowanie i będę musiała po niego lecieć 🤦
Dziewczyny zamawiała któraś z was meble internetowo z brw lub Agaty? Bo na stronie czas oczekiwania kilka dni a w salonie kilka tyg. I ciekawa jestem skąd różnica 🤔
Trzymajcie się zdrowo, miłego dnia😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 09:44
-
Cześć dziewczynki :*
nie było mnie trochę ale uwierzcie normalnie czasem już padałam na twarz, dziś mam wreszcie chwilę dla siebie.
I nadrobiłam Was wszystkie, uff ..
Odpaliłam kompa, żeby Wam sprawniej odpisać
UWAGA BĘDZIE DŁUGO ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE DOTRWACIE DO KOŃCA
Jagodowa - dzięki, że za pamięć o mnie Na szczęście zdrowotnie ok. Dziękuję.
Co do Twoich wypowiedzi wcześniejszych. Super, że córcia dobrze ułożona i że cudnie się rozwija Cieszę się też, że Twoja przyjaciółka urodziła i że również mała zdrowa a na zmęczenie Kochana nie mam żadnej rady, mam nadzieję, że już lepiej i jak jest taka piękna pogoda to i u Ciebie samopoczucie lepsze.
Kredzia - późno pisze ale super że wyszłaś z tego szpitala i że po prenatalnych też dobrze z Dzidzią oby tylko z tymi wodami się wszystko unormowało.
Endzi - W ogóle współczuję sytuacji z partnerem Mamy szkoda, że sama się pakuje w takie związki
Fajny ten stanik, taki miękki się wydaje. Może sama na noc bym sobie taki zamówiła? Daj znać jak dojdzie i przymierzysz
W ogóle pięknie wyglądasz w tej sukience, taka sexi Mama ))) co do ułożenia dziecka to widzę , że mamy podobnie bo nasz syn tez nogi przy głowie
Jeśli chodzi o płyn do prania to ja kupiłam mleczko do prania Lovela do białego i do kolorów na aptece Gemini bo była akurat promka -50% na drugi produkt i za dwa 4,5 litrowe opakowania zapłaciłam 86 zł ale jak mój mąż patrzył (łowca promocji hehe) to stwierdził że dobra cena za nie.
Adu - Cudna Nadia na zdjęciu 3d i dobrze, że wszystko z nią ok
W ogóle podziel się namiarem na fotografa, to ktoś z Wawy ? tak się czaję na tę sesję ale mój mąż jest na nie a ja w sumie chyba coraz bardziej chciałabym mieć jakąś sesję oby nie za miliony. i W sumie wolałabym żeby stroje były od fotografki i może jakaś fryza i makijaż ale pewnie i cena wtedy dużo wyższa.. ?
W ogóle jaki piękny pokoik ale ta Wasza Nadusia będzie miała cudnie Jak czytam to Ty już wszystko masz super zorganizowana jesteś, zazdro co to jest ten w ogóle koszyk na przewijak ?
Widzę, że wreszcie fotelik kupiliście Avionauta? w BoboWózki na Pańskiej?
p.s co to za straszne zmiany u Ciebie w pracy?
AnnaMaria - Piękna girlanda a co do materiału to również mi pasuje nr 1 a materacyki są boskie , masz talent Kobieto i jaką Ty masz rękę do tych lumpkowych łupów - te ciuszki kupujesz mega piękne Chyba sama mnie zainspirowałaś i może wreszcie ja się gdzieś wybiorę ? ))
Basia - Super łupy w pepco, Dorian będzie miał piękne rzeczy, a jaki rozmiar skarpetek wzięłaś ? bo ja mam dylemat i nie wiem jaki wziąć.
Co do tego wycieku brązowego to mam nadzieję, że to nic poważnego i że to był tylko jednorazowy incydent. Daj znać jak już będziesz po konsultacji z lekarzem.
Snowflake - ja mam takie same spostrzeżenia do uciekającego czasu jak Ty - niedługo 30 tydzień a u niektórych z Was już aaaaaa jak ten czas leci. Szok zaraz będzie wklejać zdjęcia naszych maluchów
Sandrina - piękne imię Adrianna mi się bardzo podoba Dobry wybór
Martyna - ale news!!!!!!! gratulacje Kochana ! i oby wszystko było dobrze i żebyście rośli zdrowo 3mama kciuki za Was i dawaj znać koniecznie co u Ciebie Uważaj na siebie :*
Jeśli chodzi o mnie to nie miałam czasu do Was zajrzeć bo codziennie miałam tysiąc rzeczy do zrobienia. Najpierw miałam urzędowych spraw do załatwienia o zgrozo w Urzędzie skarbowym więc nerwica na samym wejściu... brrrrr....
Potem zaczęłam kompletować rzeczy do szpitala i inne wyprawkowe kosmetyczne i takie pierdy że zszedł mi się cały dzień... i tutaj weszło allegro i apteka gemini. Kompletnie nic nie miałam więc zaczęłam się stresować, że z niczym nie zdążę i zostanę z palcem w....
Potem Wam powklejam zdjęcia i linki co udało mi się kupić.
Ogólnie od weekendu mam zjazd formy i akceptacji siebie ... że jestem brzydka, gruba i w ogóle czuje się do bani nie mam się w co ubrać na ciepłe dni wyglądam jak Gruba Berta. Niby przytyłam 7 kg ale słabo wyglądam w lustrze ....
Ogólnie też z mężem porządkujemy, układamy itp. i czas mi się kurczy. 2x w tyg szkoła rodzenia i tak mija mi czas...
Byliśmy te z w weekend w 3 sklepach z wózkami i fotelikami i raczej chyba padnie wybór na Muvvo 3.0 na który czekamy aż się pojawi i Avionaut pixel na bazie, nie będziemy przepłacać za inne foteliki a o mój kręgosłup też trzeba zadbać bo w większości ja będę jeździć z Małym do lekarzy itp. a mąż będzie w tym czasie w pracy, więc dźwiganie zostaje na mojej głowie.
To chyba tyle Moje Drogie i wybaczcie, że wcześniej z Wami nie pisałam ale moje samopoczucie jakoś tak poniżej normy się zrobiło....
Miłego dzionka.
Porobię zdjęcia i wrzucę Wam co udało mi się kupić
Śpiworek do spania wreszcie przyszedł z jednych z akcji z limango.
https://naforum.zapodaj.net/fda8db99a462.jpg.html
Zamówienie z Gemini
https://naforum.zapodaj.net/8226d21ed850.jpg.html
Zamówienie z allegro
https://naforum.zapodaj.net/3ffc9d08095b.jpg.html
Fajne są te koszule - polecam jakby co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 10:18
Annamaria, Endzi, sandrina22, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Co do szczepienia to ja też się na razie nie szczepię, po porodzie pewnie tak.
Mój mąż przyjął pierwszą dawkę Pfizera kolejna 12.06, więc do porodu będzie zaszczepiony podwójnie.
AnnaMaria
Termin mam na 9.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 10:05