Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Annamaria... No ja nie wiem o co kaman, ale wczoraj od rana właśnie takich skrzynek jak u Was, szukam w okolicy 😂🙈 one są chyba dosyć ciężkie? Bo jedyne czego się obawiam, to to, że alpinista Piernik będzie ich używał do wspinaczki i nie chciałbym żeby je na siebie przewrócił... Bardzo dziękuję, że pamiętałaś o moim pytaniu!
Snowflake, one są leciutkie właśnie! Ja zamawiam je do paczkomatu z allegro, od użytkownika eklateczki. One są bardzo płytkie, to nie te same co skrzynki po jablkach, tylko chyba równo połowa tej głębokości -
Jagodowa, boziu, mam nadzieje, że wstałaś już w dobrym humorze! Jak nocka?
Snowflake wrote:
Sandrina - 👏 i kolejne imię z Anna na końcu ❤️😍 i kto bardziej wybrał? Ty czy mąż? 😀
Ja się gubię w tych imionach dzieciaczków naszych, przydałaby się jakas lista dla takich nieogarów jak ja.. I u nas jeszcze nie wiadomo co z imieniem, ale mi i dzieciom podoba się ostatnio ta Lilusia, czyli Lilianna Z M jeszcze nie gadałam, boję się, że jak zwykle będzie na nie, on ma lot na jakieś dziwne imiona, ostatniego syna chciał nazwać jakimś dziwnym słowiańskim, staropolskim imieniem, że ledwo dało się to wymówić
Jak my w ogóle w kolejności lecimy z tymi porodami, hm?
AnnaMaria - 26.08, córka
Lady Dior - , syn (Miłosz? Dobrze pamiętam?)
sandrina22 -18.07 córka Adrianna
Jagodowa Mama -20. 07 , syn
adu, - 26.07 córka Nadia
Snowflake - 21.07, syn
Endzi - 1.08, córka Zuzia
Baśka89 - , syn Dorian
kredka - 18 lipca, syn
Monika87 - , syn
Martoszka - ,
kolejność zupełnie chaotyczna, dawajcie wasze terminy porodów, to poukładam wg kolejności, która leci na pierwszy ogień..
I z góry przepraszam najmocniej, jak komuś wpisałam nie tę płeć, tyle nas tu jest, że mogłam się gdzieś walnać!
U mnie wczoraj pół dnia na działce, znajomi, dzieci, ognisko, ale zawiało mnie, wiedziałam, że za cienko się ubrałam, a tam znad rzeki wieeeeejeee, że hej. No i ból gardła jak się patrzy dziś.
Kuruję się miodem, cytryną i wit C. Tylko do lumpa skoczę, a tak to siedzę w domku..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 15:09
-
Endzi, u nas to deweloper tak spartaczyl, widc nie mogę mieć do męża pretensji niestety 🙊🤣 O patrz, nigdy bym nie wpadla, że Angelika i zdrobnienie Ada. 😁 noo przerażające są te nowe tygodnie. A ja nic nie wiem o porodzie! 😳🤣
Snowflake, a może Twoje przeświadczenie wcale nie jest takie złudne i niedługo się uda! 😁 Jak tam, wyspana?
Jagodowa, mam nadzieję, że odespałas i dziś już będzie piękny dzień 😊
Annamaria, o jaka fajna lista 😁 ja mam termin porodu na 26.07. Zdrowia dla Ciebie, dużo witaminki C!
Ja wczoraj ostatecznie przebrałam te ubranka po dzieciach moich sióstr, odrzuciłam wielki karton z Ikea 🤣 wzielam kilka sztuk, tak naprawdę z przyzwoitości, bo po mamy minie widzialam morderstwo, że jak tak mogę wyrzucić ubrania. Ale takie juz sprane, że dramat, a lwia część z pepco, więc one okropnie dla mnie już wyglądały po 3 dzieci i tyłu praniach. No i ja mam dziecko letnie, a tamte były wiosenne albo jesienne, więc zupełnie inne ciuszki. Summa summarum musze kupic pizamki, bo w ogóle nie mam na 56 i trochę bluzeczek, bo ja mam same body albo spodnie. Na 62 tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 08:21
👧 07.2021 -
Annamaria u nas termin na 1.08 i ma być Zuzia. Miejmy nadzieję że dzisiaj na wizycie nie okaże się być jednak Ignacym 😅
Zdrówka kochana i kuruj tam się aby to nie rozwinęło się w jakieś choróbsko.
Adu co do zdrobnienia to już nie pamietam kto tak wymyślił. Ale między siostrami mam 11 i 14 lat różnicy więc jak zaczynały mówić to Ada im szło bardzo dobrze 🙈 Chociaż nie przepadam za tym zdrobnieniem. No i czasem mąż jak się na mnie wkurzy to powie Ada z takim wykrzyknikiem 🤣
No pewnie mieli tak w projekcie instalacji i tak zrobili z tym grzejnikiem niestety. 🤷♀️ Co do ubranek no nie oszukujmy się ale się niszczą niestety. Ja przebrałam jeszcze ostatnio ze strychu co od cioci dostałam kiedyś to może kilka odłożyłam a resztę mąż wywiózł do kontenera z PCK. Bo to nie ma sensu tego trzymać na strychu.
Jagodowa jak dzisiejsza nic?
Idę sobie zjeść śniadanko i się ogarnąć. Wstawię jeszcze pranie ciuszków najmniejszych bo dzisiaj piękne słońce to wyschnąć zdążą. No i na 13:20 zmykam na wizytę do lekarza. Mam jakieś lęki dzisiaj 🙈 Chyba za długa odległość między ostatnią wizytą była i dlatego 🤨💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny, obiecałam dać znać jak coś u mnie ruszy ❤️
Dwa dni temu siostra mojego męża (numerolog) wparowała do mnie z lozeczkami po swoich dzieciach i powiedziała ze będę miała syna, wiec różowych ubranek nie brała. Ja na to okeeej, fajnie, ciekawe kiedy🤣Endzi, Annamaria, sandrina22, Jagodowa Mama, Snowflake, kredka, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:
Aaaaaaaa aż się popłakałam 😍😍😍😍 Martyna kochana tak się cieszę 🥰🥰 Teraz trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i żeby dzidzia zdrowo rosła 🤰 kiedy masz jakąś wizytę?Martyna33 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, hahah, moj maz jak się wkurza to krzyczy Aduska! 😂 No to jest akurat idealne imię do uczenia się przez dzieci 😁
Ja popatrzyłam teraz to muszę dokupić pajacyki na 56 i 62 bo w ogóle nie mam do spania i body na krotki rękaw na te rozmiary, bo też 0.
Martyna, ❤❤ trzymamy mocno kciuki za Twoje maleństwo!Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Endzi wrote:Aaaaaaaa aż się popłakałam 😍😍😍😍 Martyna kochana tak się cieszę 🥰🥰 Teraz trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i żeby dzidzia zdrowo rosła 🤰 kiedy masz jakąś wizytę?
W czwartek beta, a wizyta to tak za 2 tygodnie najwcześniej 😘
Dziękuje ❤️Endzi lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:W czwartek beta, a wizyta to tak za 2 tygodnie najwcześniej 😘
Dziękuje ❤️
A jakieś leki typu acard na rozrzedzenie krwi będziesz brała? Coś mówił lekarz w razie ciąży jakieś leczenie wprowadzi?
Mi w sumie teraz to pomaga w utrzymaniu ciąży no i plus zastrzyki. Ale od owu brałam acard 150mg tzn gin kazała od pozytywnego testu ale ja brałam od owu. Na lepsze przepływy krwi u dzidzi żeby zakrzepy się nie robily 😁
A ja się dzisiaj wystroiłam trochę a co 😁 Nawet delikatny makijaż w końcu z domu do ludzi idę 😅
https://zapodaj.net/7f76d6b5943e3.jpg.htmlMartyna33, Snowflake, Jagodowa Mama, Annamaria, sandrina22, kredka, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna 😘 ❤️❤️❤️. Koniecznie musisz nam tu wszystko pisać, trzymam kciuki za Was ❤️❤️❤️. No, i to jest wiadomość dnia.
Sandrina, kciuki i za Ciebie i za synka 👍. Początki na pewno nie są łatwe, dla nikogo, ale zobaczysz synek sobie poradzi ❤️. Ty też bądź dzielna 😘.
Snowflake, ja to zawsze mówię, że jak jest łazienka to można już mieszkać 😁. Z dziećmi to już nie takie proste ale i tak każda zrobiona rzecz, każdy skończony element przybliża Was do upragnionego celu 💪.
Skoro piszę, to znaczy że jeszcze żyję 😁. Dziewczyny ja nie wiem, co to się wczoraj Jagodziance zadziało ale jakby mi ktoś dziecko podmienił. No szał w czystej postaci i to calutki dzień. Na szczęście noc minęła w miarę spokojnie a dziś jest już w porządku. Co prawda o 5 rano znowu jakiś płacz nie wiadomo co, ale udało się nam jeszcze pospać i potem już całkiem inne dziecko. Uffff.
Annamaria, lista będzie bardzo pożyteczna 👍. U nas córeczka, termin na 15 lipca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:36
Martyna33, Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość
-
Endzi wrote:No to trzymam mocno kciuki za piękne przyrosty ✊ Oczywiście po wizycie też wieści poproszę i betą też się proszę pochwalić 🙂
A jakieś leki typu acard na rozrzedzenie krwi będziesz brała? Coś mówił lekarz w razie ciąży jakieś leczenie wprowadzi?
Mi w sumie teraz to pomaga w utrzymaniu ciąży no i plus zastrzyki. Ale od owu brałam acard 150mg tzn gin kazała od pozytywnego testu ale ja brałam od owu. Na lepsze przepływy krwi u dzidzi żeby zakrzepy się nie robily 😁
A ja się dzisiaj wystroiłam trochę a co 😁 Nawet delikatny makijaż w końcu z domu do ludzi idę 😅
https://zapodaj.net/7f76d6b5943e3.jpg.html
Nie było mowy o żadnych lekach, bo ja nie miałam żadnych badań co do mutacji 🧐
Ja robiłam tylko co do krzepliwości czasy inr i takie tam, to wyszło mi ze raczej o sekundę później niż górna norma krzepnie mi krew, wiec chyba tutaj nie będzie problemu z nadmierną krzepliwością
Nie wiem, ale bez badań to leków żadnych nie dostanę mam nadzieje ze wszystko będzie ok!
Ale odstawiona jesteś 👏🏻👏🏻25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna, w takim razie czekamy do wyniku bety!
Endzi, ale piekna mamuśka 🥰 ślicznie wyglądasz! Ja z kolei acard biorę ze względu na wysokie ryzyko porodu przed 34 tc. Ale ja biorę ta mała dawkę, 75 mg. Pewnie jeszcze trochę i będziemy odstawiać 😊
Snowflake, trzymam kciuki za ten wasz remont, na pewno juz bliżej niż dalej!
Ok, wyposażyłam już corke w 10 bodziaków na krotki na 56. Uwielbiam vinted 😂 noweczki sztuki a połowę taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:36
Snowflake, Endzi, kredka lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Endzi, no no 😁. I kolejny raz mówię, same Laski na tym forum! Pięknie wyglądasz.
Podałam termin porodu z OM ale on się przesuwa raz w jedną raz w drugą stronę. Teraz po ostatnim usg niby że 20. 07 ale to się zmienia więc sens jest chyba zostać przy terminie z OM. Ja jestem więcej niż pewna, że urodzę wcześniej, koniec czerwca - początek lipca.Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa Panienka jeszcze drzemie, wykorzystam moment i popakuję kartony z ciuszkami do wywiezienia - za małe, zimowe... Już chyba zima nie wróci, co?
Annamaria kuruj się. Oj i u nas wczoraj wiało mocno, zresztą dziś też ale jest piękne i tak. Chyba po raz pierwszy tak na poważnie zapachniało latem ❤️.
Monika, Lady_ Dior, Kredka co u Was?Endzi lubi tę wiadomość
-
Adu śliczny zestaw😍
Endzi no no no 😁
Jagodowa najważniejsze, że dziś już twoja mała w lepszym humorze. A może zęby jej idą jakieś? Bo nasz jak zaczyna robić się nieznośny, to znak że coś mu wyrasta 🤦
Ja póki co mam plan na nasz tymczasowy pokój taki: białe firany i różowo- fioletowe ombre zasłony, różowy dywanik włochacz, biała dostawka - to już mam.
Chce dokupić koc na kanapę jasny brudny róż albo kremowy, poduchy ciemny róż i fiolet.
I myślę nad naklejkami lub tapetą w bieli, z jakimiś kwiatowymi elementami 🤔🤔
Ściany mam szaro- beż i ciemne meble, więc może to ożywi i uprzytulni pokój do czasu remontu za rok.
Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość