Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
adu, Ikea! Ach, uwielbiam tam buszować a komodę z przewijakiem którą wzięłaś?
Snowflake, cały dzień trzęsło mnie i mojego M , co do twojego pytania o nerwy po tym szwagrze. Na koniec mój M zablokował tego swojego brata w kontaktach telefonu na jakiś czas, bo nie uwierzycie, ale on jeszcze w nocy do rana naparzał mu jakieś smsy z linkami do stron po angielsku, gdzie podobno są jakieś właśnie informacje o możliwych skutkach ubocznych szczepienia się i tego, że na pewno coś się stanie złego... Nie no , debil po prostu. Nie ma innych słów.
I wiecie, jak tak na spokojnie pomyśleliśmy z moim M, jeśli on w to wierzy, że zaszczepiona osoba oddziaływuje na innych i wywołuje u nich krwotoki, to ten idiota miał na myśli, o co mu chodziło? Miałabym zrezygnować z wizyt u gina, bo jest zaszczepiony, nie spotykać się z ludzmi, bo większość naszych znajomych jest po szczepionce, nie chodzić do sklepu bo broń boże spotkam jeszcze kogoś zaszczepionego?? Jeeesssssuu... nie no dziewczyny, aż szkoda pisać i się denerwować..
I co miałam..
Snowflake, mój najmłodszy Mieszko goni Piernika.. z wstawaniem.
Od dwóch dni wstaje punkt 5.30 Zawsze wstawał ok 6, potem 5.45... a teraz, voila. No mega pora, nie powiem.... czujesz mój zachwyt, prawda.....?
Baska, eee, to może być po szpinakowej.. było nie było spora ilość zieleniny i błonnika na raz. Mój M robi pyszną szczawiową ostatnio często i też mnie po niej goni
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Annamaeia, komode wzielam zwykla, hemnes, a przewijak to stol Sniglar. Co do szwagra to moja siostra robi identycznie, że sle setki linków itp, od jakichś troglodytow którzy według niej maja racje. :p ja jej nie obserwuje na fb juz 😂 to takie typy..👧 07.2021
-
Snowflake wrote:Od rana byłam w labo i tam oczywiście mała drama, bo babeczki przepychały mnie na początek kolejki, na co starszy pan niczym Gandalf rzecze "you shall not pass!" 🤪😂 ale koniec końców i on mnie wpuścił przed siebie 🙈
Snowflake, zapomniałam.. muszę to napisać.. wczoraj to przeczytałam i oplułam się herbatą, ten twój tekst zrobił mi dzień po prostu..... Jesteś DE BEST!!!!
adu, fajowo, Hemnes są śliczneEndzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😁
Adu hemnes rządzi 😅 A co do sexow to u mnie też tylko w snach 🙈 A tym bardziej że ja kaczka ledwo co się ruszam 😅 Ale nawet nie namawia i nie marudzi nic także luz 😁
Annamaria no powiem Ci że ten Twój szwagier to obłąkany człowiek jest 🙈 No po prostu masz rację brak słów na niego. Ahh te dzieciaczki Wasze to ranne ptaszki są 😁
Baska ehh ta zgaga ja sobie kupiłam Rennie na te gorsze momenty bo czasami żyć się nie da 🙈
Jutro wybieram się na mocz i morfologię i muszę pojechać na przegląd samochodu jeszcze 🙈 Nie lubię wjeżdżać między te dziury w tym kanale zawsze boję się że wjadę w środek 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, doczytałam o mamie, no szkoda.. dobrze, że z siostrą posiedziałaś i się tak ucieszyła!
Snowflake, u nas też wieeejeeee, cały czas. A ja gupia na działkę poszłam montować brakujacy fragment agrowłókniny pod pisakownicę, zanim kupimy i dosypiemy piasku.. Ta.
no ale nie mogłam wytrzymać, takie fajowe plastikowe mini kotwiczki udało mi się kupić do tej płachty i czułam przymus wypróbowania ich, hyhy Mimo, że zimno, i tak fajnie było pogrzebać w ziemi. Bez dzieci, SAMA bawiłam się w piasku, hihi
Brakuje mi nadal jednej koszuli do karmienia. Zamarzyłam sobie o miodowej i znalazłam taką:
https://www.instagram.com/p/BoBijObl3JO/
https://naksi.pl/pl/p/doctor-nap-Koszula-9504-do-karmienia-bawelna-HO/184
niestety tylko rozmiar S z tego koloru jest, no najwyżej odeślę jak będzie za mała, ale zameczki to mega sprawa, jeden ziut i odpięte/zapięte. No to czekam -
Ach dziewczyny, ledwo żyję...
Cały dzień gdzieś biegamy, do południa pranie, obiad, drzemka Jagódki... Wszystko na jednej nodze. A wieje też i u nas mało głowy nie urwie, tyle że piękne słońce więc i pobyt w ogrodowej piaskownicy trzeba było zaliczyć.
Butki, jedne butki drugie i ponad dwie stówki pękły. Ale to i tak w miarę przyzwoicie biorąc pod uwagę, że obydwie pary profilaktyczno - ortopedyczne. Ale co się Jagoda naprzymierzała i nadotykała butów to jej 😁. W jednej parze od razu wróciła, bo nie chciała ich zdjąć nawet 😂.
W lumpkach niestety prawie nic nie dostałam ☹️. Jeden zamknięty, w drugim pustki bo zaraz nowa dostawa i już nic nie rozkładali ewidentnie a w trzecim na szybko zlapałam parę sztuk bo już mój dzwonił że podjeżdża to mnie autem chociaż w ten wiatr zgarnął. Za to ostatnim razem to się konkretnie obkupiłam (jak liczyłam to ponad 30 sztuk ciuchów za ciut ponad 100zl) i wtedy to były naprawdę perełki - i to będzie mi musiało na razie wystarczyć.
Uciekam bo mała coś marudna. Pewnie znowu noc będzie nieciekawa.... -
Jagodowa, u mnie często tak jest, że w silny wiatr maluchy są marudne i niespokojne.. Może u ciebie też pogoda na nią tak działa? To połóż się wcześnie z nią, przynajmniej coś odpoczniesz..
Dziewczyny, jak którejś się nudzi mam dylemat kolorystyczno wzorkowy.. problem na miarę ciężarnej na L4 ofkors..
Pościel do łóżeczka jest musztardowa. Nad łóżeczkiem będzie taka girlanda w takie liście:
obok na komodzie będzie przewijak. Muszę do niego uszyć materacyk, będzie pokryty łatwo zmywalnym softshellem, tylko jaki wzór wybrać..?
1.
2.
czy 3?
Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Nieee, girlandę kupię gotową, ręcznie szylabym dłuuugo te listeczki.. Ale pościel uszyłam sama z muslinu dla poprzedniego malucha i materacyk do gondoli też.. Jak znajde w telefonie to wam wkleję..
Po tym szyciu i wszywaniu pomponów zwykły płaski owalny materacyk do przewijaka to będzie pikuś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 19:35
Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość
-
Annamaria, może i faktycznie to trochę wina wiatru... Ale brak drugiej drzemki i emocje związane z kupowaniem bucików pewnie trochę też... Właśnie padła. W sekundę.
Co do wzorów mi zdecydowanie najbardziej podoba się pierwszy. Ciemne tło pięknie będzie kontaktować z musztardowym kolorem. No i pojawiają się takie kolory jak te na listkach. Zdecydowanie nr 1.
Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość
-
Ja już dawno po wizycie w paczkomacie, dzieci wyjątkowo zawiózł dziś sam mój M, świeto lasu normalnie...
Tylko zamiast relaksu, irytacja, bo po rozpakowaniu paczek, okazało się ,że wysłali mi nie takie skrzynki na zabawki, jakie chciałam, mam dwie w pokoju maluchów gdzie mają zabawki na swojej wysokości i chciałam obok trzecią. No to gościu wysłał, ale półki w niej przybił odwrotnie, w pionie a nie w poziomie.. jaaaaaaaaaaaaaa .. No nic, czekam aż otworzą sklep i dzwonię z reklamacją oby poszli mi na rękę, bo nie ręczę za siebie.
Muszę coś na poprawę humoru sobie wymyślić albo coś poszyć ręcznie, to mnie uspokaja..
Dziękuję dziewczyny za opinie co do materiału, jesteście niezastąpione! -
Endzi, to prawda, Hemnes są śliczne:) ja chciałam Malm, ale maz wolał Hemnes. Dokupiliśmy drewniane galeczki i super pasują.
Jagodowa, ale miałaś dzień! Dużo siły dla Ciebie.
Annamaria, ten pierwszy wzór 😍 zdolna jesteś bardzo!!
Baśka, tez czekam na to ciepło, bo jeszcze mi się jakis katar przyplątał.
Ja się śmieje, że mialam pracowity poranek, bo wydawałam pieniądze 🤣 zampwilam jakieś płatki kosmetyczne i patyczki, prześcieradło do gondoli, butelkę, pojemnik na smoczek.. kosz na pranie i koszyczki na przewijak, one będą stały u Nadii, więc są połączeniem bambusa i białego. a i drewniane poleczki na książki, w Ikea takie same 60 zł za sztukę a na allegro 70 za dwie 😁 w sumie jej pokoj mam skończony, prócz jakiś ozdóbek jeśli będę chciała.
A tak jeszcze apteka, posciel, ubranka dokupić. I na początku lipca niania i monitor oddechu, żeby nie leżały wcześniej niepotrzebnie. 😊 i wsio!
Powiem wam, ze bardzo urzekły mnie te obrazki
Ano I cofam to, że pokoj będzie bezowo turkusowy. Jednak turkusu tu chyba nie uswiadczy🤣 zasłony, dywan, dodatki różowe. Ale ja lubię ten kolor. 😅
A i poczyniłam bardzo ważny zakup: płyny do prania dla małej. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 09:09
Annamaria, Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
adu wrote:
Ja się śmieje, że mialam pracowity poranek, bo wydawałam pieniądze 🤣 zampwilam jakieś płatki kosmetyczne i patyczki, prześcieradło do gondoli, butelkę, pojemnik na smoczek.. kosz na pranie i koszyczki na przewijak, one będą stały u Nadii, więc są połączeniem bambusa i białego. a i drewniane poleczki na książki, w Ikea takie same 60 zł za sztukę a na allegro 70 za dwie 😁 w sumie jej pokoj mam skończony, prócz jakiś ozdóbek jeśli będę chciała.
A tak jeszcze apteka, posciel, ubranka dokupić. I na początku lipca niania i monitor oddechu, żeby nie leżały wcześniej niepotrzebnie. 😊 i wsio!
adu, wow, to już prawie wszystko masz Super fajnie tak odhaczać sobie i wiedzieć, że już aż tyle nie wisi nad tobą.. Obrazki przesłodkie
U mnie z kolei nie ma nigdzie proszku Dzidziuś, a markety gdzie jest są nam nie po drodze.. Powinien być w Auchan albo w Carrefour , no ale one są mega daleko. Upierdliwe to, bo nie mogę zacząć prać, a uparłam się, bo lubię ten zapach..
-
Annamaria zdecydowanie ten 1 wzór 🙂 Będzie pasował do tych listków. I jak z tymi półkami wiadomo już coś?
Adu mi się podobają te wzory z króliczkami. Na Ali są piękne naklejki w tych wzorach i myślałam żeby koło łóżeczka nakleić ale stary protestuje. Jak będzie miała swój pokój mała to wtedy będę szaleć 😁
Ja wczoraj jakąś dzume miałam 🙈 Byłam dzisiaj na przeglądzie i nawet samochód go przeszedł 😅 A mamy świadomość że mógł nie podbić bo tam tłumik pierdzi i silnik do wymiany mamy. Ale chyba aż w końcu nie padnie to będzie się tak jeździć 🤷♀️ Badania sobie na jutro przełożyłam bo tak mi się nie chciało że nawet budzika nie nastawiałam 😅
Dobrze ze luxmed w soboty czynny 😍 idę napić się kawy może uda mi się odnieść do reszty wpisów 🙈💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej kochane ja dzisiaj mam dzień lenia 😉 tak źle spałam w nocy.A ze budził się co chwilę to jesz że leżę w łóżku 😁
Ja mojemu młodemu takie króliczki naklejki będę zamawiac na ścianę nad łóżeczko właśnie ☺️ tyle że z niebieskimi lub kolorowymi balonami.Na naklejki mania.pl znajdziecie 😁
Kawę bym musiała se zrobić ale nawet mi się jej nie chce 🙄 szarówka za oknem i się dziwić że ja w łóżku jeszcze.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]