X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, Ikea! Ach, uwielbiam tam buszować :) a komodę z przewijakiem którą wzięłaś?

Snowflake, cały dzień trzęsło mnie i mojego M , co do twojego pytania o nerwy po tym szwagrze. Na koniec mój M zablokował tego swojego brata w kontaktach telefonu na jakiś czas, bo nie uwierzycie, ale on jeszcze w nocy do rana naparzał mu jakieś smsy z linkami do stron po angielsku, gdzie podobno są jakieś właśnie informacje o możliwych skutkach ubocznych szczepienia się i tego, że na pewno coś się stanie złego... Nie no , debil po prostu. Nie ma innych słów.

I wiecie, jak tak na spokojnie pomyśleliśmy z moim M, jeśli on w to wierzy, że zaszczepiona osoba oddziaływuje na innych i wywołuje u nich krwotoki, to ten idiota miał na myśli, o co mu chodziło? Miałabym zrezygnować z wizyt u gina, bo jest zaszczepiony, nie spotykać się z ludzmi, bo większość naszych znajomych jest po szczepionce, nie chodzić do sklepu bo broń boże spotkam jeszcze kogoś zaszczepionego?? Jeeesssssuu... :/ nie no dziewczyny, aż szkoda pisać i się denerwować..

I co miałam..

Snowflake, mój najmłodszy Mieszko goni Piernika.. z wstawaniem.
    Od dwóch dni wstaje punkt 5.30 :) Zawsze wstawał ok 6, potem 5.45... a teraz, voila. No mega pora, nie powiem.... ;) czujesz mój zachwyt, prawda.....?

Baska, eee, to może być po szpinakowej.. było nie było spora ilość zieleniny i błonnika na raz. Mój M robi pyszną szczawiową ostatnio często i też mnie po niej goni :)

Baśka 89 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaeia, komode wzielam zwykla, hemnes, a przewijak to stol Sniglar. Co do szwagra to moja siostra robi identycznie, że sle setki linków itp, od jakichś troglodytow którzy według niej maja racje. :p ja jej nie obserwuje na fb juz 😂 to takie typy..

👧 07.2021
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Od rana byłam w labo i tam oczywiście mała drama, bo babeczki przepychały mnie na początek kolejki, na co starszy pan niczym Gandalf rzecze "you shall not pass!" 🤪😂 ale koniec końców i on mnie wpuścił przed siebie 🙈

Snowflake, zapomniałam.. muszę to napisać.. wczoraj to przeczytałam i oplułam się herbatą, ten twój tekst zrobił mi dzień po prostu..... Jesteś DE BEST!!!! :)

adu, fajowo, Hemnes są śliczne :)

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁

Adu hemnes rządzi 😅 A co do sexow to u mnie też tylko w snach 🙈 A tym bardziej że ja kaczka ledwo co się ruszam 😅 Ale nawet nie namawia i nie marudzi nic także luz 😁

Annamaria no powiem Ci że ten Twój szwagier to obłąkany człowiek jest 🙈 No po prostu masz rację brak słów na niego. Ahh te dzieciaczki Wasze to ranne ptaszki są 😁

Baska ehh ta zgaga ja sobie kupiłam Rennie na te gorsze momenty bo czasami żyć się nie da 🙈

Jutro wybieram się na mocz i morfologię i muszę pojechać na przegląd samochodu jeszcze 🙈 Nie lubię wjeżdżać między te dziury w tym kanale zawsze boję się że wjadę w środek 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:18

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, doczytałam o mamie, no szkoda.. dobrze, że z siostrą posiedziałaś i się tak ucieszyła!

Snowflake, u nas też wieeejeeee, cały czas. A ja gupia na działkę poszłam montować brakujacy fragment agrowłókniny pod pisakownicę, zanim kupimy i dosypiemy piasku.. Ta.
    no ale nie mogłam wytrzymać, takie fajowe plastikowe mini kotwiczki udało mi się kupić do tej płachty i czułam przymus wypróbowania ich, hyhy :) Mimo, że zimno, i tak fajnie było pogrzebać w ziemi. Bez dzieci, SAMA bawiłam się w piasku, hihi :)

Brakuje mi nadal jednej koszuli do karmienia. Zamarzyłam sobie o miodowej i znalazłam taką:

https://www.instagram.com/p/BoBijObl3JO/

https://naksi.pl/pl/p/doctor-nap-Koszula-9504-do-karmienia-bawelna-HO/184

niestety tylko rozmiar S z tego koloru jest, no najwyżej odeślę jak będzie za mała, ale zameczki to mega sprawa, jeden ziut i odpięte/zapięte. No to czekam :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny, ledwo żyję...

Cały dzień gdzieś biegamy, do południa pranie, obiad, drzemka Jagódki... Wszystko na jednej nodze. A wieje też i u nas mało głowy nie urwie, tyle że piękne słońce więc i pobyt w ogrodowej piaskownicy trzeba było zaliczyć.

Butki, jedne butki drugie i ponad dwie stówki pękły. Ale to i tak w miarę przyzwoicie biorąc pod uwagę, że obydwie pary profilaktyczno - ortopedyczne. Ale co się Jagoda naprzymierzała i nadotykała butów to jej 😁. W jednej parze od razu wróciła, bo nie chciała ich zdjąć nawet 😂.
    W lumpkach niestety prawie nic nie dostałam ☹️. Jeden zamknięty, w drugim pustki bo zaraz nowa dostawa i już nic nie rozkładali ewidentnie a w trzecim na szybko zlapałam parę sztuk bo już mój dzwonił że podjeżdża to mnie autem chociaż w ten wiatr zgarnął. Za to ostatnim razem to się konkretnie obkupiłam (jak liczyłam to ponad 30 sztuk ciuchów za ciut ponad 100zl) i wtedy to były naprawdę perełki - i to będzie mi musiało na razie wystarczyć.

Uciekam bo mała coś marudna. Pewnie znowu noc będzie nieciekawa....

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, u mnie często tak jest, że w silny wiatr maluchy są marudne i niespokojne.. Może u ciebie też pogoda na nią tak działa? To połóż się wcześnie z nią, przynajmniej coś odpoczniesz..

Dziewczyny, jak którejś się nudzi mam dylemat kolorystyczno wzorkowy.. problem na miarę ciężarnej na L4 ofkors.. :)

Pościel do łóżeczka jest musztardowa. Nad łóżeczkiem będzie taka girlanda w takie liście:

image;s=1000x700

obok na komodzie będzie przewijak. Muszę do niego uszyć materacyk, będzie pokryty łatwo zmywalnym softshellem, tylko jaki wzór wybrać..?

1.

ZLOTE-PAPROTKI-softshell

2.

KWIATY-wz-8-zloty-softshell

czy 3?

FOLKOWE-PTAKI-2-0-bialy-softshell

Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, girlandę kupię gotową, ręcznie szylabym dłuuugo te listeczki.. Ale pościel uszyłam sama z muslinu dla poprzedniego malucha i materacyk do gondoli też.. Jak znajde w telefonie to wam wkleję.. :)

e67bd4b49961.jpg

56b82a596818.jpg

Po tym szyciu i wszywaniu pomponów zwykły płaski owalny materacyk do przewijaka to będzie pikuś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 19:35

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, może i faktycznie to trochę wina wiatru... Ale brak drugiej drzemki i emocje związane z kupowaniem bucików pewnie trochę też... Właśnie padła. W sekundę.

Co do wzorów mi zdecydowanie najbardziej podoba się pierwszy. Ciemne tło pięknie będzie kontaktować z musztardowym kolorem. No i pojawiają się takie kolory jak te na listkach. Zdecydowanie nr 1.

Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria dla mnie jedyneczka 😍👌🤩

A ta girlanda boska 👌 widzę że w podobnym temacie pokój urządzamy hehehe 😉

Już się nie mogę doczekać niedzieli 🤩 20-22 stopnie 😍

Dobranoc 😘

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno po wizycie w paczkomacie, dzieci wyjątkowo zawiózł dziś sam mój M, świeto lasu normalnie... :)
    Tylko zamiast relaksu, irytacja, bo po rozpakowaniu paczek, okazało się ,że wysłali mi nie takie skrzynki na zabawki, jakie chciałam, mam dwie w pokoju maluchów gdzie mają zabawki na swojej wysokości i chciałam obok trzecią. No to gościu wysłał, ale półki w niej przybił odwrotnie, w pionie a nie w poziomie.. jaaaaaaaaaaaaaa .. No nic, czekam aż otworzą sklep i dzwonię z reklamacją :/ oby poszli mi na rękę, bo nie ręczę za siebie.

Muszę coś na poprawę humoru sobie wymyślić albo coś poszyć ręcznie, to mnie uspokaja.. :)

Dziękuję dziewczyny za opinie co do materiału, jesteście niezastąpione! :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, to prawda, Hemnes są śliczne:) ja chciałam Malm, ale maz wolał Hemnes. Dokupiliśmy drewniane galeczki i super pasują.

Jagodowa, ale miałaś dzień! Dużo siły dla Ciebie.

Annamaria, ten pierwszy wzór 😍 zdolna jesteś bardzo!!

Baśka, tez czekam na to ciepło, bo jeszcze mi się jakis katar przyplątał.

Ja się śmieje, że mialam pracowity poranek, bo wydawałam pieniądze 🤣 zampwilam jakieś płatki kosmetyczne i patyczki, prześcieradło do gondoli, butelkę, pojemnik na smoczek.. kosz na pranie i koszyczki na przewijak, one będą stały u Nadii, więc są połączeniem bambusa i białego. :) a i drewniane poleczki na książki, w Ikea takie same 60 zł za sztukę a na allegro 70 za dwie 😁 w sumie jej pokoj mam skończony, prócz jakiś ozdóbek jeśli będę chciała.

A tak jeszcze apteka, posciel, ubranka dokupić. I na początku lipca niania i monitor oddechu, żeby nie leżały wcześniej niepotrzebnie. 😊 i wsio!

Powiem wam, ze bardzo urzekły mnie te obrazki :) d4624f42d59d.jpg

Ano I cofam to, że pokoj będzie bezowo turkusowy. Jednak turkusu tu chyba nie uswiadczy🤣 zasłony, dywan, dodatki różowe. Ale ja lubię ten kolor. 😅

A i poczyniłam bardzo ważny zakup: płyny do prania dla małej. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 09:09

Annamaria, Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Ja się śmieje, że mialam pracowity poranek, bo wydawałam pieniądze 🤣 zampwilam jakieś płatki kosmetyczne i patyczki, prześcieradło do gondoli, butelkę, pojemnik na smoczek.. kosz na pranie i koszyczki na przewijak, one będą stały u Nadii, więc są połączeniem bambusa i białego. :) a i drewniane poleczki na książki, w Ikea takie same 60 zł za sztukę a na allegro 70 za dwie 😁 w sumie jej pokoj mam skończony, prócz jakiś ozdóbek jeśli będę chciała.

A tak jeszcze apteka, posciel, ubranka dokupić. I na początku lipca niania i monitor oddechu, żeby nie leżały wcześniej niepotrzebnie. 😊 i wsio!

adu, wow, to już prawie wszystko masz :) Super :) fajnie tak odhaczać sobie i wiedzieć, że już aż tyle nie wisi nad tobą.. :) Obrazki przesłodkie :)

U mnie z kolei nie ma nigdzie proszku Dzidziuś, a markety gdzie jest są nam nie po drodze.. Powinien być w Auchan albo w Carrefour , no ale one są mega daleko. Upierdliwe to, bo nie mogę zacząć prać, a uparłam się, bo lubię ten zapach..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria zdecydowanie ten 1 wzór 🙂 Będzie pasował do tych listków. I jak z tymi półkami wiadomo już coś?

Adu mi się podobają te wzory z króliczkami. Na Ali są piękne naklejki w tych wzorach i myślałam żeby koło łóżeczka nakleić ale stary protestuje. Jak będzie miała swój pokój mała to wtedy będę szaleć 😁

Ja wczoraj jakąś dzume miałam 🙈 Byłam dzisiaj na przeglądzie i nawet samochód go przeszedł 😅 A mamy świadomość że mógł nie podbić bo tam tłumik pierdzi i silnik do wymiany mamy. Ale chyba aż w końcu nie padnie to będzie się tak jeździć 🤷‍♀️ Badania sobie na jutro przełożyłam bo tak mi się nie chciało że nawet budzika nie nastawiałam 😅
    Dobrze ze luxmed w soboty czynny 😍 idę napić się kawy może uda mi się odnieść do reszty wpisów 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dzisiaj mam dzień lenia 😉 tak źle spałam w nocy.A ze budził się co chwilę to jesz że leżę w łóżku 😁

Ja mojemu młodemu takie króliczki naklejki będę zamawiac na ścianę nad łóżeczko właśnie ☺️ tyle że z niebieskimi lub kolorowymi balonami.Na naklejki mania.pl znajdziecie 😁

Kawę bym musiała se zrobić ale nawet mi się jej nie chce 🙄 szarówka za oknem i się dziwić że ja w łóżku jeszcze.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ