Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria mi to dała ginekolog na ostatniej wizycie. No i wypełniłam dzisiaj i na następnej mam jej oddać. Widocznie muszą sprawdzić czy w depresję nie popadamy przypadkiem.
Ja się przeraziłam bo zaczęłam czytać o tym rozejściu u tam było nawet napisane że jednym z objawów może być promieniowanie do uda i ból w nim 🙈 Na następnej wizycie poproszę ginekolog aby zrobiła mi usg i sprawdziła spojenie łonowe czy się nie rozchodzi. A wizja cesarki jeszcze bardziej mnie przeraża 😲💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, no już mały wielki człowiek 🥰 dziękuję! A ci do tabelki to nie widziałam tego, ale mam gdzieś na rozpisce o sprawdzaniu depresji.
Monika, ja tak mam z tym ciśnieniem, a tu pogoda qczoraj swoje myślę dołożyła. Na pewno będziecie zadowoleni z fotelika, jak tylko weźmiesz go do rąk w porównaniu z jakimś innym cięższym to jest bajka! Ja lubię robić takie porządki, a to wydaje na lokalna śmieciarkę to w czym nie chodzę, a to do PCK. Znam siebie i wiem, że prędzej kupie nowe niż założę niektóre rzeczy.
Ja niby myslalam, że będę miała tyle tych rzeczy po moich dzieciach z rodziny a wyszło, że tyle xo nic, bo odrzuciłam 90% na większe rozmiary za to mam stosy sukienek 😁 i kurtek na pewno tez nam nie zabraknie 😅 a teraz kupuje małej większość rzeczy na vinted i nie jest to aż tal bardzo obciazajaxy wydatek 😊
Chce zamówić małej pościel, co prawda chce żeby spala w spiworku, ale pościel tez chce mieć. Akurat teraz są promocje z okazji dnia mamy i dnia dziecka i mam dylemat, który wzór. Może doradzicie
Ja chyba skłaniam się do tych ptaszków, myszek, wiewiórek 🙊Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kredka ja będę w przyszłym tyg te badania z krwi powtarzać.
Endzi mój gin nie daje takiej ankiety ( albo przynajmniej nie mi😆), ale teoretycznie powinna być ona standardem, tak jak te wszystkie inne badania co robimy.
Adu też mi się te ptaszki podobają. Ale ja ogólnie lubię takie leśne motywy.
Jutro przychodzą meble🥳🥳🥳 ale się cieszę. Jeszcze ze starym musimy poskręcać ( co pewnie zajmie nam tydzień) i będę mogła pranie dla małej wstawiać jupi😁😁😁
Edit:
Snowflake kciuki za wizytę.
Baśka a jak u Ciebie? Wszystko ok?
Jagodowa ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 17:43
-
adu, ta druga pościel śliczniejsza!!
Snowflake, nie martw się, ja też wpadam czasem i tylko na szybko piszę.. fajnie, że w ogóle zaglądasz daj znać co gin na te bóle powie..
Ja dziś nieopatrznie poszłam z najmłodszym na rowerek do parku, biegowy.. Oł noł, następnym razem niech M idzie, zapomniałam ile to się trzeba nabiegać za nim, jak on szybko jedzie!! Ale radochę miał ogromną -
Ważne by wytrzymać do 36tc. Szpital raczej będę musiała zmienić, no ale to po konsultacji z moim prowadzącym.
Ja jestem wcześniakiem. Córka urodzona w terminie.
Ona już następnego dnia się czuła super m tylko musieli zostać na obserwacji ze względu na t, że dostała sterydy i czy nic się po nich nie będzie działo.M&M -
sandrina22 wrote:
Baśka a jak u Ciebie? Wszystko ok?
No właśnie, Basia coś zamilkła!
Monika, wow, to niezłe porządki zrobiliście, szczególnie z butami jest zawsze masakra.. to z tyłu głowy, że "aaa, moze się przyda..?" Ja czekam na jakieś zbiórki odzieży u nas i też robię porządki.
-
Snowflake, noo ja mogłabym urodzić przed terminem to byłaby tez odpowiednio mniejsza 🤣😅 Musze się właśnie zapisać, bo z medicvoer to już chyba nie dostane skierowanie na usg żadne. Prywatnie pójdę gdzieś w 35-36 tygodniu, tak jak mówił mi lekarz na usg w 28, żeby wtedy skontrolować ułożenie i wagę małej. Właśnie zdałam sobie sprawę, że w brzuchu zobavze moje dziecko jeszcze raz, no maks dwa. Jakie to dziwne!!
Pisałyście co u Baśki, widziqlam na fb na forun, że męczyła się z wymiotami wczoraj, więc pewnie nie miała siły pisać.
Chyba wybiorę te ptaszki wlasnie. maz dostanie wypłatę w czwartek to zamowie, póki jest -10%
Ja zaraz wstaje na pobranie, trzymam dzielnie siusiu od 2 😅 a później jadę na komplet na paznokcie😎
Snowflake lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny - z racji, że siedzę na krzywej (kurde co mi po krzywej 2punktowej wrrrr😡😡😡) to mam czas coś skrobnąć.
Snowflake Ty jeszcze czujesz się głupio, że się nie odnosisz do każdego ❓ Że wpadasz ni tąd ni zowąd❓❓❓ Chyba Cię normalnie No....... 😁 Co ja mam powiedzieć - ja nawet nie daję rady wszystkiego przeczytać - taka nieogarnięta jestem🙄
Cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie-oby tak dalej 🙂
Annamaria dużo siły dzisiaj. Nie mogę sobie wyobrazić takiej tragedii 😔
Jestem miękka jak wata-nie mogę czytać wiadomości, bo zawsze natknę się na artykuł, w którym jest o śmierci dziecka - najczęściej zabitego przez konkubenta itp. Nie mogę wchodzić na się pomaga, bo po tym wszystkim mam doła przez najbliższe dni a mój tylko się wkurza na mnie. Jejku ten świat jest pełen zła niestety 😒
Brzuszek masz piękny Annamaria i widać, że rośnie ja niestety mam wrażenie, że mi stanął w miejscu 🤔 Ruchy na szczęście są bardzo wyraźne.
Adu pięknie wyglądasz i widzę, że brzuszek też się powiększył 😁 ale to akurat pożądany symptom ciążowy nie😁
Mi juz cały pępek wyszedł na wierzch i przyznam, że nie wygląda to apetycznie. Momentami wystaje jak antenka fuuuuuuu😝😝😝😝😝
Kredka super wózek. Pamiętam, że się nad nim zastanawiałam przy córce ale ostatecznie wybrałam inny. W tym bugaboo cameleon ta gondola jest tak nisko trochę i to mi się tak średnio podobało ale po roku używania mojego też znalazłam wady😂 Chyba nie ma ideału
Endzi Ty nie strasz tym rozejściem spojenia🙄 Obyśmy tego nie miały. Mnie tu na pewno nikt nie zbada z tego powodu 🤦🏼♀️ ale zasugeruję to położnej - zobaczymy co wymyśli. Pewnie usłyszę, że wszystko jest dobrze, że boli, bo musi bla bla bla 🤦🏼♀️
Ja dopiero wizytę mam 9.06 także jeszcze hoho
Boże jaka ta glukoza ochydna🤢 -
Snowflake, pjona, to nasze dzieci idą rowno 😁 ja też liczę na poeod w okolicy połowy lipca, nawet na początku git, byle ten 37 tc wybił chociaz moj maz jak wczoraj usłyszał, że to za 6 tygodni to miał przerażenie w oczach 😂
Lady Dior, co Tyyy, glukoza była smaczniutka
Powodzenia na wizytach dziewczyny!
W ogóle zapomnialam że na grupę krwi, toxo czeka się 3 dni a ja juteo mam wizytę 🙊 mam nadzieję, że lekarz nie będzie zły. On chyba będzie miał dostęp online, to sobie zobaczy.
W ogóle musze zacząć drukować te wyniki ostatnie, żeby mieć w razie wu. Nie mogę się doczekać, aż re pobrania się skończą, cała ciążę pobierają mi z jednej żyły i mam tam już jeden wielki slad. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 09:09
-
Hej Lady 😁
Też teraz mam taki fujakowaty pępek 🙈🙈
Chodzę jak menelka w jednym t-shircie i getrach, bo tylko w takim zestawie się w oczy nie rzuca😂
Ja po przemyśleniach, to bym znowu chciała mieć wywoływany poród. Strach mnie ogarnął, że zacznie mi się akcja w domu i zanim się zorientuję, to nie zdążę do szpitala. Albo, że mi wody na ulicy odejdą 😱 Jakąś bogatą wyobraźnię mam ostatnio niestety.
Miłego dnia dziewczyny 😘
-
Cześć wszystkim,
Mnie na dwa dni złożyła jelitówka... 😭. Oj dawno mnie nic tak nie przeczochrało ale dziś już jest lepiej na szczęście...
Oby tylko małej nie złapało bo mąż wczoraj też był taki niewyraźny.
Ja wizytuje jutro.
Kochane, napiszę więcej wieczorem. Trzymajcie się ♥️. -
Sandrina, Ty mówisz, że to menelowi strój a dla mnie to zupełnie nornalny 😂 legginsy i tshirty to moje ulubione połączenie:P ja jeszcze nie mam pępkowe na wierzchu i marze o tym, żeby wstrzymał się z wychodzeniem do 08.06, żeby na sesji byl jeszcze normalny 😅
Oj jest to plus tego wywoływania, że stawiasz się na konkretny dzień i w ogóle.. Ehhh, marzyć można 😅 Ale większość mocuh koleżanek nie poleca wywoływania jakos.
Jagodowa, o kurcze! Jeszcze to Ci się przyplątał! Zdrówka! -
Ja nie pamiętam kiedy jeansy nosiłam z przyjemnością 🤔 Chyba przed ciążą z córką 😂😂😂 Teraz tylko leginsy, dresy😂
Adu ja miałam cytrynową i piło się jeszcze nie najgorzej ale po jakichś 40min.bleeeee 😝
W ogóle lekarz do mnie przyszedł i mówi, że mogę se iść na zakupy albo nawet do domu jechać 😂😂😂😂😂 Tak w Nl krzywa cukrowa wygląda 😂😂😂😂
Jagodowa mama uuu zdrowia i oby nikt nie złapał, bo wiem jakie to uporczywe potrafi być. Raz miałam, to żołądek mnie bolał parę dni i biegunka. Brrrrrr
W ogóle to tak tęsknię za córką a nie widzę jej raptem 2godz.Jak ja pojadę rodzić do szpitala🙄❓ Chyba poród domowy będzie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 09:49
-
Cześć dziewczyny 🙂 Ja już po badaniach dla endo. Śniadanko zjedzone również i teraz leżing. Muszę ogarnąć później jeszcze kuchnie trochę i zrobić obiad ale to jeszcze mam trochę czasu. Zdecydowaliśmy że kupimy tego pająka. Macie rację nie ma co się przejmować tym że ktoś już taki ma.
Snowflake super że wizyta udana i że wagowo maluszek dobrze się sprawuje 🙂 Heh moze Piernik zmienił tryb usypiania i tak jak niektóre dzieci usypiają przy szumach i suszarce tak on zdecydował że odkurzacz jest właściwy 😅
Lady ja mam nadzieję że to nie jest rozejście 🙈 musimy być dobrej myśli. Aczkolwiek do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie bo będę miała 7.06 także pewnie będę się stresowac do tego czasu 🙄 Heh mówisz że glukoza okropna😅 No niestety takie przyjemności mamy ciążowe. A tak po za tym to ciekawa jestem dlaczego tak jest ze u Was jest 2 punktowa a u nas 3 🤔 Co do brzuszka to ja też mam wrażenie że stoi w miejscu. Aczkolwiek wczoraj fizjo mówiła że jest coraz większy a to po tygodniu czasu 🤨 Także nie wiem sama 😁 Mój mąż się śmieje że mam arbuza.
Jagodowa zdrówka tam kochana. Bierz witaminki i odpoczywaj ile tylko możesz 😘
Sandrina nie tylko Ty tak chodzisz bo i ja się nie rozstaje z leginsami i t-shirtem. Tak czekam na troche cieplejsze te dni to może zacznę trochę w sukienkach chodzić. Mam kilka takich materiałowych przewiewnych.
Co do pępka to moja siostra już ponad miesiąc temu się mnie pytała kiedy mi pępek wyjdzie 🤣 Ale na razie się nie wyłania 😁
Adu ahh jak Ci fajnie tak pójść na pazurki 😍 Tylko pamiętaj żeby przed porodem postawić na samą hybrydę z bardzo jasnym kolorem albo bezbarwnym najlepiej. No chyba że planujesz zdjąć całkiem 😉
Ja to paznokci nie robię przez całą ciąże bo mam po prostu lenia 😅 zresztą nigdy nie lubiłam samej sobie robić paznokci wolę komuś 😉 Chociaż ostatnio jak byłam w salonie u przyjaciółki i miałam chęć sobie zrobić samej to mi nie dała bo stwierdziła że muszę sobie zostawić czyste paznokcie na pulsoksymetr. Chociaż mówiłam jej że jeszcze nigdzie się nie wybieram 🤔
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake super, że szyja trzyma elegancko, niech jeszcze trochę potrzyma! 😄 A co do wagi to przerażacie mnie dziewczyny jeszcze bardziej, że urodzę kluskę 😄 bo moja 2 tyg temu czyli dokładnie 30+2 miała 1600 z groszami 😳😂 aż się boje co mi jutro powie.
W ogóle to się boje jutro tej wizyty co z tą szyjką bo twardnienia mam okropne, kłucie w pochwie i Braxtony też już coraz mocniejsze.
Ogólnie oszaleć można! 😄
Lady Dior to fakt, że Bugaboo mają niżej gondole niż większość wózków ale ja jestem niska i totalnie mi to nie przeszkadza. 😄 W ogóle ceny używanych są dla mnie jakimś pomyleniem. Bo wystawiają 3 letnie modele za 2500-3000 zł a nowy można kupić za 3100 🙄