Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    no i mam swój przykład, gdzie szyjka pomimo spontanicznego odejścia wód nie chciała puścić za nic w świecie 🙄
    Prawda jest też taka, że kurde leżałam cały ten czas pod ktg, a brak ruchu to gorszy postęp porodu... Teraz się nie dam tak uziemić.

Snowflake, moze to ruch jednak... Jak w szpitalu podłączyli mnie pod ktg na jakies 10 minut, to mogłam i tak sobie chodzić wokół łóżka, na tyle na ile pozwalał kabelek. Tylko przy pierwszym porodzie leżałam na łóżku i to była masakra..

Lady Dior, prześliczne te ubranka, spamuj ile chcesz! :) Sama przyjemność je oglądać :) a tu same kobiety są, która kobieta nie lubi zakupków hm...? ;)

co do śpiworka, żadne z moich dzieci nie lubiło, wkurzali się.. ale jeden zostawiłam sobie, skoro ta ciąża jest tak zupełnie inna, to może i to dziecko akurat polubi ? :)

Lecę robić pranie bluz mojego M, jutro wyjezdza i wraca za 4 dni, trzeba to moje "dziecko we mgle" spakować... ;)

Baśka 89, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. ;)
    Witam się z Wami po fatalnej nocy. Sama nawet nie wiem ile spałam. Znów mi zawaliło zatoki tak, że spływają mi jakieś dziwne zielone wydzieliny, gardło mam przekrwione i cholernie bolesne i powiększone węzły w obrębie szyi. Nie mogłam przez to spać bo każde przełykanie śliny mnie po prostu boli. Obawiam się, że to początki anginy bo angina mnie kocha i od lat nawiedza 2 razy w roku. W połowie roku jak się zaczyna ciepło i koło listopada-grudnia. 😑 Plus taki, że nie mam gorączki. Mam nadzieje że uda mi się to wyleczyć jakoś domowymi sposobami (płukanki z rumianku, szałwii, soli, miód itp) bo branie kolejnego już antybiotyku w tej ciąży z moim infekcjami na dole to już po prostu dramat.
    W dodatku nad ranem złapały mnie już 3 Braxtony i to naprawdę bolesne. 🙄

Monika przybijam piątkę z Mdłościami. U mnie też wróciły z rana. Zupełnie jak w pierwszej ciąży. 🤦🏻‍♀️

Pisałyście o paznokciach, pulsoksymetr daje radę z jasnymi odcieniami hybrydy- piszę z mojego covidowego doświadczenia bo miałam założony na blado różowej hybrydzie. 😅 Na ciemnych i mocno napigmentowanych kolorach (np czerwony, granatowy itp) już pojawia się problem - pytałam lekarza.😅

Lady Dior z tą krzywą to są serio jaja. Miałam tak samo a najgorsze, że w IE nie było opcji, że idę prywatnie do labo, płace i mi robią nawet z głupią betą czy morfo. Nie trzeba być lekarzem żeby wiedzieć, że zupełnie zdrowe dziewczyny bez historii cukrzycowej w rodzinie też z różnych powodów w ciąży na nią zapadają. 🤷🏻‍♀️ A co do praw rodzicielskich to powiem Ci, że dla mnie to już bomba większego kalibru! 😳 szok szok i jeszcze raz szok!

Monika kawał chłopczyka już u Ciebie. 🥰🥰🥰

Ja dziś wizyta późno bo o 18:30 więc czekam na relacje kto ma wcześniej. 😄

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ale już duzy chłopaczek! A jaki słodki 😁 mi dziewczyny na innym forum pisały, że to nie są normy dla ciężarnych, bo ciężarne maja normy od 11, więc mam dobra hemoglobine :) Obaczymy co powie lekarz na wizycie.

Baśka, no w sumie ja się zastanawiałam jak wy dacie radę tak się przestawić jak już tyle czasu mówiliście do niego Dorian 😁 zdrówka!

Lady Dior, super zakupy 🥰

Jagodowa, powodzenia na wizycie!

Annamaria, powodzenia w praniu 😁 ja wracam z wizyty i biorę się za sprzątanie, dwa tygodnie nic nie robilam w domu 🙊 jestem sto razy gorzej zorganizowana na tym zwolenieniu niż przed!

Wszystkiego dobrego dla was! ⚘⚘⚘⚘

Ja bym chciała, żeby Nadia spala w spiworku, ale zobaczymy, czy się to uda. :)

Weszłam na wagę, niestety u mnie znowu na plus dużo przez miesiąc 🤷‍♀️ wszyscy strasza, że w 3cim trymestrze tyje się najwięcej, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie! Q sumie ja cały czas tyje 1-1.5 kg miesięcznie. Obecny wynik to +8,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 08:35

Jagodowa Mama, Baśka 89, Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dzień dobry!

Monika87 - aaależ kawaler 😀👏 i jaka fajna na mina 🙈

Baśka Ty to masz przeboje... Mam nadzieję, że już się czujesz dużo lepiej! Czyli Ty masz wizytę jutro 💪 i jednak Dorian Przemysław? 😀
    Jagodowa, a Ty jak się czujesz? O której wizytujesz?
    Kredka, a Ty? 😀

Annamaria, a czy Ty jesteś przypadkiem, gdzie faktycznie każdy poród przebiega znacznie szybciej? Mam koleżanki, które rodzą ekspresem jak Ty (w sensie rozwarcie robi się bardzo szybciutko od pierwszych skurczy), no i mam swój przykład, gdzie szyjka pomimo spontanicznego odejścia wód nie chciała puścić za nic w świecie 🙄
    Prawda jest też taka, że kurde leżałam cały ten czas pod ktg, a brak ruchu to gorszy postęp porodu... Teraz się nie dam tak uziemić.

Martoszka napisz po założeniu czy wszystko u Ciebie dobrze!

Lady no szalejesz aż miło z wyprawką 😀
    I niezłe kwiatki z tymi prawami rodzicielskimi 🙈
    A w kwestii porodu masz jakieś przeciwwskazania po pierwszym?

Ah!!! No i wszystkiego najlepszego Mateczki w dniu naszego święta! 😀❤️
    Udało się założyć. Teraz aby tylko ładnie się ułożyło, dopasowało i trzymało. Jutro kontrola i prawdopodobnie wyjście do domu.
    A jak będzie ok to w poniedziałek usg 3trym. Przełożone z tego poniedziałku

Jagodowa Mama, Endzi, Lady_Dior, kredka, Snowflake lubią tę wiadomość

M&M
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ja po wizycie, lekarz powiedział, że mam się oszczędzać, bo mam niezadluga szyjkę 🤷‍♀️ No i w związku z tym, że powiedzualam jak ostatnio z moim ciśnieniem to mam skierowanie znowu na holter. Kazal mi brav tez magnez i acard zwiększyć do 150. A no I odstawiam mete, bo akurat mi się kończy dzis to już dalej mam nie brać.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilunie do Was życzyć Wam tym co już są i przyszłym Mamusiom wszytskiego najlepszego 😘😘
    Ja dziś znów w ferworze ogarnania chaty kolejne szafki poszły pod nóż i w papierach zrobiłam porządek. 😱
    Nie lubię tej grzebaniny ale segregator swój od początku ciąży też uzupełniłam bo jakieś ostatnie badania mi leżały luzem.

Basia współczuję rewolucji żołądkowych 🤢
    Lady dior i Basiu piękne ubranka ❤️

Adu a ile ma ta Twoja szyjka ? Bo mnie wczoraj trochę zastanowił lekarz bo mam 2,5 cm długości a wczensiej miałam 3 cm ale powiedział, że prawidłowo więc w sumie nie dopytywałam.
    Oby dobrze znów Ci wyszło to badanie holterem 🤞
    Co do hemoglobiny to ja mam 11,2 więc niziutko ( norma od 11) dlatego mi kazał zwiększyć dawkę żelaza do 2x dziennie. Bo mi się nic nie poprawilo od ostatniej wizyty.

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka mi zasnęła w aucie, więc siedzę obok i wykorzystuję czas, by Wam coś skrobnąć 😂

Kredka jeju 2x w roku angina🙄❓ Ja długie lata na to cierpiałam i w 2013r. podjęłam decyzję o wycięciu migdałków. To była jedna z lepszych decyzji jakie w życiu podjęłam. Od tego czasu mogę policzyć na palcach jednej ręki ile razy byłam chora tzn. katar, bo gardło już nie bolało mnie wcale😁 Oby Ci to przeszło jak najszybciej. Mówisz jeszcze wymioty🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Nie potrafię sobie tego wyobrazić - 3 trymestr Ala 1wszy🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Snowflake nie mam żadnych przeciwskazań do SN i mam nadzieję, że tak uda mi się urodzić😊 U mnie było podobnie-skurcze to już co minutę miałam - bardzo bolesne a szyjka stała w miejscu, dlatego dali mi zzo, żebym odpoczęła i żeby mi sił starczyło by urodzić. Potem oxytocyna, bo poród stanął w miejscu i po niej od razu miałam parte ale jeszcze parę godzin nie mogłam przeć. W końcu jak mogłam, to parłam te 1,5godz.🤦🏼‍♀️ Mam nadzieję, że tym razem będzie szybciej🙄

Jagodowa No właśnie tak mam, że spać tak w 100% nie potrafię, bo jak widzę ją odkrytą, to mam gęsią skórkę. Przykrywam kocykiem a ta mi się za chwilę budzi wściekła 😂 Naprawdę nie wiem, czemu tak nie lubi być przykryta😐

Endzi ja to dziś z bólu tej lewej pachwiny się prawie poryczałam - jeszcze tak mnie nie bolało jak dziś.
    2x leżałam na prawym boku przy córce przed południem - tak krótko, bo kilkanaście min. i myślałam, że ducha wyzionę. Jak wstałam to kroku nie umiałam zrobić ale musiałam to rozchodzić. Dobrze, że po rozchodzeniu jest ok, bo nie umiałabym funkcjonować. Też Cię tak mocno boli❓

Annamaria właśnie dzwoniłam do lekarza, bo chciałabym poznać moje wyniki. Oczywiście od południa są nieczynni pod tel. i dupa 😡😡😡😡 Jak ją tego systemu tu nie cierpię 😫

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam piękny tekst na dzień mamy i pozwalam sobie Wam go podrzucić. Jestem w szoku jak bardzo dosadnie opisuje moje macierzyńskie odczucia.

Niezależnie od tego, czy jesteś mamą jedynaka, czy mamą pięciorga, czy karmisz piersią, czy mlekiem z butelki, czy twoje dzieci jedzą wegańskie posiłki, czy kotlety - jesteś członkinią klubu. Ten klub nazywa się "Macierzyństwo". Wszystkie to znamy - brak snu, rozkojarzenie ze zmęczenia, przytłaczające szczęście, miłość, ekscytacja. Radość, poczucie winy, stres, wiecznie zimna kawa, łzy, stosy pieluch i prania. Wszystkie zrezygnowałyśmy na jakiś czas z dużej części własnej wolności, by bezinteresownie zatroszczyć się o życie naszych dzieci. Jesteśmy w tym razem - jesteśmy jednym wielkim doświadczeniem tych samych ciężkich dni i nieopisanych chwil szczęścia. Jesteśmy siostrami, adeptkami życia. Dzielmy się zrozumieniem i empatią - bez względu na różnice. Przecież wszystkie jesteśmy Matkami, a nasz klub trwa i trwać będzie zawsze.

Wszystkiego najlepszego Mamy! ❤️❤️❤️

PS. Dostałam dziś piękną laurkę na dzień mamy 😍 syn chciał mi też powiedzieć wierszyk, którego nauczył się w przedszkolu ale z tej ekscytacji zdążył zapomnieć. 😂 pamięta tylko, że na końcu było „kocham, kocham, kocham cię” 🥺🥰

Lady_Dior, Annamaria, Monika87, Martyna33, Endzi, Snowflake, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, nie wiem ile ma, bo nie wpisal do karty 🤣 badań krwi tez nie uzupełnił i nie wiem czy nie zrób tego za niego 🤣 zajęliśmy się rozmowa o tym ciśnieniu i chyba zapomniał uzupełnić tego.

Kredka, piekny tekst 🥰 i cudny prezent 😁

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 myśle, że na tym etapie 2,5 cm to już nie ma takiej biedy (jeśli oczywiście nie jest miękka i nie ma rozwarcia). Pewnie gdyby widział coś bardziej niepokojącego to by Cię o tym poinformował. ☺️
    Co do hemoglobiny to dobrze, że Ci zwiększył na 2x dziennie bo niby jeszcze jesteś w normie a może być tak że to mega szybko poleci. U mnie tak było. Pod koniec grudnia 13 a na początku kwietnia już tylko trochę ponad 8 🙄 Teraz mam 10,4 ale ostro walczę bo hematokryt nadal bardzo niski i niestety czuje się fatalnie i jestem blada jak duch pomimo, że mam ciemną karnację z natury.

Adu nie lubię takiego braku konkretów. 😄 do mnie przemawiają konkretne liczby - norma taka i taka a u pani tyle i tyle. A tak to weź się domyślaj. 🤣

Ciekawe co mi dziś powie i jak bardzo upasła się moja kluseczka. 🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka Wzrusz ten tekst ja jescze jednen dziś czytałam jak znajdę to Wam wkleje ! 😭
    https://www.instagram.com/p/CPVDztLM4j6/?utm_medium=copy_link
    A syncio chciał dobrze najważniejsze powiedział .. że Cię kocha ❤️💙

Mówił, że szyjka twarda i zamknięta wiec pewnie dlatego prawidłowo ;) Masz rację z tą hemoglobiną ona raz dwa może polecieć więc łykać będę to żelazo ;)
    O widzisz ja z reguły też mam ciemniejszą karnację a od jakiegoś czasu patrzę na siebie i jak duszek wyglądam 😱
    Trzymam kciuki za wizytę 🤞 daj znać po 💙❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 15:34

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady powiem Ci że bolało mnie tak wcześniej przed spaniem z poduchą. Nie mogłam się momentami ruszać i przekręcanie się to była jakaś masakra ;o Teraz jest dużo lepiej niż wcześniej. Także spróbuj chociaż spać ze zwykłą poduszką a nie z rogalem. Ciuszki bardzo ładne <3 Taka mała rzecz a cieszy :)

Jagodowa super że samopoczucie dużo lepsze i już niech będzie coraz lepiej tylko :)

Adu no to teraz mniej latania i trzeba się trochę ograniczać i oszczędzać :)

Martoszka dobrze że się udało wszystko :) Teraz tylko czekać na wyjście do domku :)

Ja byłam u rodzinnego na usg i według jego pomiarów mój bejbiś ma 1537g :) No ale tak na prawdę to kto wie ile ma :D Niby ma lepszy sprzęt niż ostatnio ale te jego pomiary to takie nie do końca dokładne no ale to rodzinny a nie ginekolog więc nawet nie oczekiwałam niczego zachwycającego. Ale mam foteczke w 3d :D Mój mąż stwierdził że wygląda jak chłopak :D
    https://zapodaj.net/1ed68ed06a209.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 17:46

Monika87, kredka, Lady_Dior, Snowflake, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Lady powiem Ci że bolało mnie tak wcześniej przed spaniem z poduchą. Nie mogłam się momentami ruszać i przekręcanie się to była jakaś masakra ;o Teraz jest dużo lepiej niż wcześniej. Także spróbuj chociaż spać ze zwykłą poduszką a nie z rogalem. Ciuszki bardzo ładne <3 Taka mała rzecz a cieszy :)

Jagodowa super że samopoczucie dużo lepsze i już niech będzie coraz lepiej tylko :)

Adu no to teraz mniej latania i trzeba się trochę ograniczać i oszczędzać :)

Martoszka dobrze że się udało wszystko :) Teraz tylko czekać na wyjście do domku :)

Ja byłam u rodzinnego na usg i według jego pomiarów mój bejbiś ma 1537g :) No ale tak na prawdę to kto wie ile ma :D Niby ma lepszy sprzęt niż ostatnio ale te jego pomiary to takie nie do końca dokładne no ale to rodzinny a nie ginekolog więc nawet nie oczekiwałam niczego zachwycającego. Ale mam foteczke w 3d :D Mój mąż stwierdził że wygląda jak chłopak :D
    https://zapodaj.net/1ed68ed06a209.jpg.html
    Niby wyjdę do domu, ale w poniedziałek już dwie wizyty mam zaplanowane i decyzja czy nie dajemy sterydów.
    Tu niestety nie zrobili mi usg dziecka na 3 trymestr. No ale jutro jeszcze po wyjściu dzwonię do swojego prowadzącego.

M&M
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę na rekord - 2100 gram 😂😂😂
    Co prawda lekarz mówi, że dzieci mają takie etapy że szybko przybierają a później mogą zwolnić ale coś czuje, że u mnie będzie tylko więcej. 🤣
    Szyjka 28 mm - do 35 tc nadal luteinę brać ale ogólnie jest z nią ok. Przepływy dobre, wody są w górnej granicy normy ale lekarz mówi, że nie ma dramatu i mam się nie stresować tym.

Endzi super, że u Ciebie ok a foteczka przesłodka! 🥰

Lady_Dior, Snowflake, Monika87, Endzi, Annamaria, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:37

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy ❤️❤️❤️

Ja dostałam życzenia od mojego dzisiaj z rana i ciasto kupił do kawki ☺️☺️☺️
    Zrobiłam na obiad pizzę i oczywiście połowę zwróciłam 🤦🤦🤦 mam dość tych wymiotów i mdłości dziennie kilka razy 🥺🥺🥺 ileż można a mam wrażenie ze nie opuszcza mnie do końca ciąży bo jak tylko dostanę w żołądek to 🤢🤢🤢🤮🤮🤮

Jestem zła 🥺 w raczej jest mi smutno...farba która pomalowaliśmy łóżeczko zaczęła schodzić przy najmniejszym otarciu 😭 i chyba będę musiała kupić nowe łóżeczko 🤦🤦🤦🤦 bo nie mogę na to patrzeć...wygląda to nie estetycznie 🤢
    Buuuuu 😭😭😭

Jutro mam lekarza i zapytam o wagę młodego ale wątpię że czegoś się konkretnego dowiem z resztą jak zawsze 😪 ehhh...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka łoooo jeny... współczuje tych wymiotów. U mnie tylko rano ale niestety w pierwszej ciąży mnie tak złapało w dwóch ostatnich miesiącach o różnych porach więc wiem co przechodzisz bidulko. Oby Ci szybko przeszło. 😘
    Nie dobrze z tym łóżeczkiem. 🙄 Ale jak tak odchodzi to nie wiem czy nie lepiej kupić nowe bo jak już dzidzi będzie większe to na bank będzie ciekawski dziubek przykładać do szczebelków i taka odchodząca farba będzie po prostu niebezpieczna. 😕

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... Ja już po wizycie, przepraszam, że dopiero teraz piszę.

Kredka moja kruszynka też ładnie przybrała od ostatniej wizyty i waży 1988g ale to koniec dobrych wieści niestety 🙁. Szyjka niby 3,6 cm to dobrze, ale ujście lejkowate, OTWARTE na 8 mm! Jestem zdruzgotana... Mam się oszczędzać jak najwięcej i obserwować, w razie czego telefon do gina i ewentualnie IP. Póki co nie ma takiej potrzeby ale dostałam poważne ostrzeżenie. Skończyło się rumakowanie. Nie wiem jak zrobią to moi bliscy ale muszą zacząć mi w końcu pomagać... Mąż pracuje, rozumiem, ale moją mamą na emeryturze muszę chyba porządnie potrząsnąć. Mam wykonać posiew pochwy bo to nie od skurczów tak mi się porobiło więc padło podejrzenie na bezobjawową infekcję. Jeśli tak, wejdą leki i oby udało się to jakoś zatrzymać.

Kurde... Dobrze, że torby spakowane. Jutro dorzucam tam kosmetyczkę tylko i kubek+sztućce i będę się modlić, żeby dotrwać chociaż do tego 36 tygodnia...

Smutno mi, że to wszystko w taki dzień się okazało. 😩

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:37

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, no ja też wolę konkrety, ale nie wyszło coś tym razem 🤷‍♀️ ale ja id początku mialam dość krotka szyjkę, te 3 cm, więc domyślam się, że musiało być mniej
    Endzi, ale słodko się chowa 🙊
    Kredka, kawał dzidzi tez 🥰
    Baśka, oj jak ja Ci współczuję tych mdlosci :( biedna jesteś bardzo. Współczuję z lozeczkiem :/
    Jagodowa, o kurcze! No to rodzinka musi się wziąć za pomaganie naprawdę!

Dziewczyny, doradzicie? Musze zamówić ta aptekę, bo mnie przestraszył lekarz tym, że w razie wyższego ciśnienia mam jechać do szpitala. Czy coś dodać, odjac? Sol fizjo mam w domu.

599954a8c6ae.jpg
    2f30d353260c.jpg
    5e10a9c5d0f0.jpg
    afaa5d0313d4.jpg

l22n9vvj7w8s7hd1.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ