Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake, moj maz raczej l4 nie chce, bo to 80% płatne jednak, a on urlopu ma z 40 dni. 🤣
Potrzebuję waszej rady znowu..
Lekarz kazal mi się oszczędzać, bo ta szyjka krotka. Ale nie wiem jak krotka, czy otwarta, czy miękka, nie wiem. Myślę, że nie, bo pewnie by mnie wysłał do szpitala, piwuedzial tylko, że krotka, a ja go zagadalam o ciśnienie i nie wpisał do karty.
Za tydzień chcieliśmy jechać do Gdańska na 3 dni. 4h jazdy od nas. Na miejscu to raczej krótkie spacery, siedzenie na plaży, nie zamierzaliśmy spacerować godzinami, bo ja się już do tego nie nadaje.
Ale teraz to nie wiem, czy to nie za dużo, skoro nakazał oszczędzanie sie? -
Hejo właśnie wracam od lekarza.
Dzisiaj przed wyjściem coś mi hlusneło więc założyłam podpaske.Powiedzialam mu o tym sprawdził szyjkę wszystko elegancko ale powiedział ze wód mam dużo.
Jeśli chodzi o te rozpieranie w czaszce to powiedział że mam sobie mierzyć ciśnienie i jak będzie ponad 140 to mam jechać do szpitala.Powiedzial że mam się ciepło ubierac i uważać żeby się nie przeziębić.Schudlam kilogram od ostatniej wizyty....mdłości i wymioty dają o sobie znać.
Jeszcze będzie tak że zamiast przytyć najwięcej pod koniec to ja zrzucę 😁[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Snowflake mój mąż po porodzie planuje właśnie sobie wziąć taki tydzień opieki na mnie a później ten urlop tatusiowy. No jest to 80% płatne ale licząc z weekendem to tak na prawdę na jedno wychodzi 🙃 A później właśnie jak już będzie miał urlop to będzie koło domu coś robił bo tego to nie ubywa niestety 🙈
Kredka dziękuję za listę ❤️ Zaraz będę pakować oddzielną mniejszą torbę. Tylko właśnie to jeszcze jest 2 miesiące i jak mam laktator, smoczek i nakładki to wypadałoby wyparzyć. Ale z tym to chyba jeszcze poczekać?
Adu z tym to nie za bardzo pomogę bo się nie znam. Jeżeli nie będziecie się męczyć i łazić nie wiadomo ile to chyba nie powinno się bardzo nic stać. Aczkolwiek nikt tak na prawdę Ci tego nie zagwarantuje.
Basiu uważaj tam na siebie. Tak szczerze powiedziawszy to ja bym się poszła skonsultować jeszcze gdzieś z innym ginekologiem. Bo dla mnie to hlustanie jest bardzo dziwnym zjawiskiem. A on ma takie dziwne podejście z tego co piszesz.
Ja byłam na szkole rodzenia i mieliśmy dzisiaj o bankowaniu krwi pępowinowej. Któraś z Was na to się decyduje/zdecydowała?
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Adu ciężko powiedzieć tak naprawdę. 🤷🏻♀️ mój gin mówił wczoraj, że nie muszę leżeć plackiem ale zdecydowanie zaleca unikania noszenia, targania ciężkich rzeczy i dużo wypoczynku jak czuje że mi brzuch ciąży lub boli w kroku.
Z drugiej strony niektóre dziewczyny mają takie rzeczy w głębokim poważaniu i nic im się nie dzieje a inne leżą odłogiem a i tak bejbik wyskakuje sporo przed czasem. 🤷🏻♀️ Naprawdę nie wiem co Ci poradzić... w sumie szpitale są wszędzie gdyby się coś -odpukać!- złego działo ale to taki marny argument.
Musisz chyba sama sobie odpowiedzieć jak się czujesz i czy jesteś na siłach. ☺️
Baśka to co to chlusnęło? 😳 śluz czy jak? Ja już bym miała zawał 🙄
Endzi No właśnie myślę, że z takimi rzeczami jak laktator itp można się jeszcze wstrzymać bo czasu jest jednak trochę czasu. 🤔 Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co się może przydać pod ręką to piszcie dziewczyny, plissss!
Ja krwi nie bankuje, była u mnie na pogadance w szpitalu położna w tej sprawie ale nie przekonało mnie to. -
Kurde niewiem co to.Powiedsial że nic nie wycieka 🤷
Badałam sobie tętno i mam 134/98 ehhh ... Coś mi się wydaje że trafię wypoczynkowo do szpitala jeszcze...16.06 mam kolejną wizytę ale nie u Niego bo ma urlop tylko u babki więc jej się wszystko wypytam.Bylam u Niej kiedyś i normalnie odpowiada.Nawet niewiem jakie Afi mam tych wód 🙄 nic nie powiedział.
A powiedzcie mi na prenatalnych jest napisany stan wód?zaraz lukne może coś znajdę ile było w zeszłym tygodniu[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jeżeli chodzi o bankowanie to i my też pewnie z tego nie skorzystamy. Jest to jednak kosztowna rzecz niestety ;/ Akurat w tym szpitalu co chce rodzić nie ma takiej opcji żeby oddać charytatywnie na potrzeby innych. Ale jakbym miała taką możliwość to pewnie bym oddała jakby to miało komuś pomóc.
Basiu pewnie dopytuj tamtej lekarki ile tylko możesz. A nie myślałaś wgl żeby się do niej przepisać wcześniej skoro z tym Twoim jest taki problem? Lepiej pójść na kilka dni do szpitala i Cię zbadają dokładnie jak się będzie coś tam działo niż tak nie wiadomo co robić tak na prawdę ze sobą Co do ilości wód to powinno być napisane czy jest wszystko prawidłowo.
Kredka masz racje też bym zawału dostała Po za tym jak bym nie miała wizyty tego samego dnia to już bym była na IP. Wstępnie już zapakowałam walizkę i torbę podręczną aczkolwiek jeszcze zostało mi kilka rzeczy do dołożenia i wyparzenia właśnie.
Snowflake na pewno taka pomoc jest dobra Mój stwierdził że przez pierwszy ten tydzień nie będzie nic koło domu robił tylko właśnie mi pomagał przy małej czy tam obowiązkach domowych. Czemu mówisz że nieogarnięty człowiek z Ciebie?
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake moje pomysły i sposoby to najczęściej coś podpatrzone od kogoś lub własne (często bolesne 😂) doświadczenia.
I tak np na szlaku w Zakopanem niczym Wonder Women podbiegłam do Brytyjki, która stała na boku ze zdjętym butem i zakrwawioną piętą, wyciągnęłam z plecaka 5 m plastrów, bandaż i nożyczki i „uratowałam” jej życie a już na pewno piętę sama mając obklejone dwa małe palce u nóg i pięty prawie po same kostki bo dzień wcześniej tak obtarłam 🤣🤣🤣
W aucie mam woreczki, ręczniki kuchenne, chusteczki mokre, lizaki i ubranie na przebranie dla małego na wypadek „akcja rzyganko”. 😂 Nauczyłam się tego po tym jak wiozłam raz dziecko w samym pampersie do domu. 🤦🏻♀️🙈
No i właśnie octenisept i kilka plasterków w plecaku lub torebce na wszelkie wyjścia w okresie letnim bo zdecydowana większość z nich kończy się zadrapaniem lub rozbitym łokciem/kolanem u mojego dziecka lub jakiegoś innego na placu zabaw. 😂
Baśka ja nie mam konkretnej liczby jeśli chodzi o AFI - wpisała mi tylko wielowodzie bo miałam lekko powyżej normy. Też bym się zastanawiała nad zmianą lekarza lub chociaż konsultacją z innym tak jak mówi Endzi bo trochę mi się nie podoba podejście tego lekarza Twojego...Snowflake lubi tę wiadomość
-
Kurde, nic nie doczytałam was, ale u mnie postęp. Obfocilam wszystko od newborn do rozmiaru 80..!!
Teraz tylko po edytować zdjęcia, żeby na każdym wpisać rozmiar i cenę i załaczyc zdjęcia.... Ja pitole. Ile to trwa....!
Najpierw wrzucam ubranka hurtowo mmsami dziewczynom z grupy jogi ciążowej, bo tam sami chłopcy w brzuszkach poza mną
I to co zostanie, dopiero na Vinted. No najłatwiej jednak bez wysyłki, stacjonarnie puścić. Także dzis śpię sama, bez mojego M, ale za to przyklejona do telefonu i będę edytować, klikać, aż mi palce odpadną... 🤣Snowflake lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim 😉
Annamaria pewnie już tam oczy Cię bolą od tych zdjęć 🙈 Ale może akurat trochę rzeczy się sprzeda i zawsze to kilka zł wpadnie 😉
Kredka powiem Ci ze jesteś dobrze zorganizowaną mamuśką 😁 Ale to dobrze bo przynajmniej człowiek ubezpieczony od ewentualnych wypadków.
Snowflake zawsze można wszystko wprowadzić później 😅 Zresztą kto powiedział że trzeba mieć wszystko przy sobie. Ale pomysły kredka ma fajne 🙂 A może zamiast takiej torby do wózka to taki plecak przenośny? Są takie różne organizery do pakowania malucha właśnie. Przynajmniej kiedyś coś takiego na Ali widziałam.
Wczoraj robiłam sobie listę zakupów na Gemini. No i wybrałam dwie Wit d3 bo się nie zdecydowałam która czy zwykła czy z dha. No i mój mąż tak patrzy i pyta co to za witamina. No to mu mówię że dziecku się podaje od urodzenia. A on się tak na mnie patrzy jak na jakąś kosmitkę co ja mówię. Że on nigdy nie słyszał aby dzieci faszerować jakimiś lekami od samego początku 🤣 I się mnie pyta czy nam dawali taką witaminę. Jakbym mogła mu odpowiedzieć na to pytanie 😁 Ale mówię że moim siostrom mama dawała na pewno no i żeby się swojej siostry zapytał bo dziewczynom też daje na pewno 🙈
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, wszędzie zalecają, zeby dawav dziecku Vigantol, bo to lek, a nie suplement. moj maz tez nie ogarnia takich rzeczy, ale na pewno się podaje, zresztą witaminę D to większość z nas powinna łykać cały rok. My nie będziemy bankowac krwi.
Snowflake, mi się bardzo podobają torby z la millou, ale ta cena 😅 plecaki są super, na allegro są często w cenach jak z alie 😊
Annamaria, wooo pani, to się narobiłaś! Wstawione do neta? 😁
Basia, w sumie fajnie, że będziesz miała konsultacje z innym lekarzem.
Hej. Pusalam do lekarza i napisał, że niby ok, ale on by sugerował, żeby zostqc w domu. Więc ubolewam, bo marzyłam o tym wyjezdzie, ale zostaniemy w domu jest mi strasznie smutno, bo nie byliśmy nigdzie od zeszłorocznej Chorwacji u teraz zanim pojedziemy to tez minie.. a widzę po moim mężu, że on już na skraju i potrzebuje zmienić miejsce. No ale, są priorytety. Mam nadzieję, że na jesieni już z małą gdzieś pojedziemy.
Miłego dzionka, ja się biorę za sprzątanie! -
Hej dziewczyny witam przed południem 😁
Adu faktycznie może lepiej zostać, bo nigdy nie wiadomo jak maciczka, szyjka zareagują na taką podróż, więc lepiej dmuchać na zimne. Z bejbikiem też można się wybrać także tylko czekać 😁
Endzi ja karmiąc piersią dawałam vigantol i polecam a z maści to zielony linomag i alantan plus-są z nami od urodzenia 😁
Jagodowa to się porobiło u Ciebie 🙄 Uważaj na siebie. Jak po jelitowce❓ Córka nie złapała ❓ a mąż ❓
Mam w końcu wyniki krzywej - na czczo 85 po dwóch godzinach 121 a więc biorę się za ciasto z bitą śmietaną 🙈Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Adu no właśnie mam w koszyku ten co napisałaś i jeszcze jeden z dha. No ale pewnie wezmę tą zwykłą bez dodatków. Najwyżej ja zacznę łykać w końcu te omega3 bo teraz zapominam o tym.
Myślę że na jesień możecie spokojnie się z małą gdzieś wybrać. Jest dużo blogów o podróżach z dziećmi także ja przeszkód nie widzę.
A że suplementowac trzeba to ja o tym wiem. Ja miałam niedobory Wit d3 i przed ciąża brałam solgar 30000 jednostek.
Wgl w środę dzwoniła do mnie Endo i mówiła że mam poniżej normy tsh ale kazała mi brać dalej tą samą dawkę tylko teraz wcześniej badania mam zrobić. Widocznie już mała sobie dobrze radzi i ja może nie potrzebuje już takiej dawki leku. Ale jak kazała tak będę robić.
A mój stary to mnie wykończy po prostu już od miesiąca jęczy ze idzie na urlop i miał wziąć od poniedziałku to końca tygodnia. Ale biedny co on będzie robił bo deszcz ma padać 🙈 No uduszę go kiedyś.. Trzeba malowanie zrobić, ułożyć panele, podłączyć prąd i złożyć meble i na co mu tu pogoda?
Lady smacznego 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:56
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria i Lady mam takie pytanko do Was odnoście mutacji i szczepień dzieci. Ja mam obie mthfr w hetero. No i normalnie szczepicie dzieci zalecanymi z NFZ szczepionkami czy tymi płatnymi? Muszę się mojej gin o to zapytać co ona uważa na ten temat. Ale z drugiej strony ja też byłam szczepiona wszystkimi na NFZ i żyje 🤔
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Cześć
Adu może to lepiej, że zostajecie w domu. Wiem, że taki wypad i zmiana otoczenia działa cuda dla psychiki ale mogłabyś się jeszcze bardziej zamartwiać czy aby na pewno nie zaszkodzisz sobie i małej takim wyjazdem. Może na jesień uda się Wam gdzieś wyskoczyć - ja bym też bardzo chciała bo wychodzi na to, że starszak nie będzie miał żadnych wakacji w tym roku. 😔
Masz rację torby z la millou są piękne! Przy odbieraniu wózka oglądałam ich plecaki ale koszt prawie 4 stówki mnie powstrzymał. 😄 Za to mam od nich dużo innych rzeczy, które uwielbiam.
Lady szanuje za ciasto z bitą śmietaną! 😄 Sama przed chwilą zjadłam drożdżówkę z serem i lukrem. 🤣
Endzi widzę, że Twój facet to z tego samego gatunku co mój. 😂 „a po co to dziecku takie rzeczy dawać?” „Tylko łykasz te piguły, nie wiem na co” itp 😄Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Hej, hej ! piątek, piąteczek, piątunio
Ciasto właśnie wyjęłam z piekarnika bo jutro mamy gości
Endzi Twoje dziecię tydzień (?) starsze i moje dogania Twoje w wadze Słodzizna fotka.
Co do Twojego dziadka to może faktycznie przyśnił Ci się ze względu na to że go nie odwiedziliście ? Może warto postawić jakiegoś znicza ?
Kredka Twoje dzieciątko 2 kg to już coś Mimo Twoich szpitalowych wizyt cudownie się rozwija
i podziwiam Cię za te hybrydy u stóp ja ledwo buty zakładam a jak się schylam to mam wrażenie, że puszczę pawia
Najważniejsze że zdrowe te nasze pociechy
Basia współczuję tych mdłości słabo, że na tym etapie ciąży masz takie rewolucje I zgadzam się z dziewczynami powinnaś iść na konsultację do innego lekarza w sprawie tego chluśnięcia.
Jagodowa współczuję co to się zadziało, z tą szyjką Swoją drogą nie dość, że znikąd pomocy albo o nią trudną to i jeszcze to. Oby to chwilowe było i przy następnej kontroli wszystko się tam unormowało. Swoją drogą oby Ci Mama jednak pomogła do tego czasu zanim mąż będzie miał wolne.
Adu spoko lista apteczkowa Ja się też za chwilę biorę Co do Wit. D to aj biorę tę w aerozolu Zaufaj Położnej i na mojej szkole rodzenia polecały. Co do lanoliny ja kupiłam Medeli - droga ale też polecana. Dobre do pupci jest bePanthen i ZASPA ale co Mama to inna opinia
Co do Twojego wyjazdu to zależy waśnie jak się czujesz i co na to lekarz ( dopiero teraz doczytałam, że jednak nie jedziesz) My mieliśmy zaplanowany wyjazd w ten weekend do Mielna ale to tak daleko i że ja z brzuszkiem 30 tydzień.. tyle kilometrów to zrezygnowaliśmy z bólem serca. Bo dobra cena i piękny hotel ale mąż mi obiecał że pojedziemy gdzieś chociaż na jeden dzień w ten długi weekend.
Jak Wasze dzieciaczki w brzuszkach mój wczoraj mnie tak kopnął że aż zajęczałam - i to było takie dziwne a mąż się też przestraszył jak krzyknęłam
Miłego piąteczku i weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 12:42
Endzi lubi tę wiadomość
-
Monia wczoraj po szkole rodzenia byłam na cmentarzu i stał jeden znicz który zgasł. Więc go zapaliłam i chciałam zapalić wkład odemnie i włożyć do drugiego znicza. No i przy zapalaniu tego wkładu poparzyłam palca wgl przypaliłam paznokieć i trochę skóry 🤷♀️ Miałam wrażenie że on nie chciał abym zapalała ten wkład. Aczkolwiek to jest dziadek mojego męża. A ja mu nigdy złego słowa nie powiedziałam więc nie wiem o co chodzi 🤨
Co do kopniaka to moja mała też mi wczoraj pierwszy raz takiego zasadziła że aż zabolało. Akurat wtedy zmywarkę rozładowywałam. A dzisiaj znowu dostałam ale leżąc w łóżku. Wgl mam wrażenie że brzuch mi poszedł znowu do przodu i ma tam jakiś skok rozwojowy. A co do wagi to ciekawa jestem ile ona jest miarodajna tak na prawdę. Zobaczymy 7.06 co powie na wizycie ile waży.
Kredka on mi mówił przed ciąża że łykam tyle tabletek co stara babcia🙈 A w większości to były same witaminy bo ja osobno wszystko brałam. A jemu kupiłam taki kompleks witamin z now i miał wszystko w jednym 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 14:11
Monika87 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
My mamy usg 3 trym. w poniedziałek. Miało być teraz 24, no ale szpital.
Niby 17.05 ważyła około 1570g, ale zobaczymy. Ja w szpitalu schudłam, a i tak na konsultacji internistycznej usłyszałam, że moja waga jak na ciążę jest duża. Lekarz stwierdził to po obecnie wadze, a nie spytał ile było przed ciążą. No totalny idiota. Dla niego 70,5 kg to dużo jak na ciążę. Tyle ważyłam w szpitalu niby. A że zaczynałam z 69,5kg to mało ważne. Ale ja tam ich wadze nie wierzę, choć teraz mi w domu pokazało 71kg, a było już 73,5. No ale wizyty dwie w poniedziałek i omówienie planu działania. Mąż wraca w poniedziałek do pracy na pełne obroty.M&M