Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi ile ważę a mam sporo na liczniku 😱 niestety. Jedynie lekarz czasem mi powiedział że przez ten tłuszczyk na brzuszku ciężko mu zbadać dziecię ;) ale to nie było nic zgryźliwego albo coś co odebrałbym źle.
    Nigdy też położne czy piekgniarki nie zwróciły mi uwagi na moją wagę. A od początku ciąży przytyłam 8 kg.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:38

Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja nie rozumiem tych lekarzy/pielęgniarek co tak gadają. Przecież tak na dobrą sprawę to nie jest ich waga... Tym bardziej że każdemu łatwo oceniać ale nikt się nie zapyta czy może na coś się choruję i dlatego człowiek jest większej wagi. Po za tym tak jak mówisz nie zapytali się z jakiej wagi startowałaś więc bez przesady ;o Trzymam kciuki za prenatalne aby wszystko było dobrze i żebyś wytrwała przynajmniej do tego 36tc :)

Monia ja teraz jak się ważyłam to też już prawie 8kg na plusie mam. Tyle że ja startowałam z 78kg i 163cm wzrostu mam ;o No ale ja mam wieczny problem z wagą i efektami jojo. Może teraz jak zaczęłam leczyć tą tarczycę będzie mi łatwiej utrzymać wagę. Po porodzie mam zamiar wybrać się do dietetyka w końcu i zrobić z tym porządek. Teraz najważniejsze jest aby dzidzia sobie zdrowo rosła a z kg sobie poradzę później.

Snowflake włączam fanfary moja droga :D Brawo za zaczęcie pakowania się :) Przynajmniej jakiś krok do przodu będziesz miała i nie trzeba będzie później na ostatnią chwilę się motać z torbami. Zazdroszczę tego basenu też bym chętnie poszła popływać <3 A tak właściwie to można chodzić normalnie na basen w ciąży?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Może wreszcie sprawię sobie jakąś fajną torbę do wózka... Mojej dedykowanej do wózka nie używam, bo nie lubię. Może macie jakieś sprawdzone nie za duże rozwiązania?

Przy pojedynczej spacerówce bardzo lubiłam torbę Skip Hop

d90db456848294ceb487a6f79c543938.jpg

one są super rozwiązane w środku, milion przegródek, nieprzemakalne i zawsze mogłam ją walnąć na glebę w parku, lesie czy na działce. Wzór miałam taki kolorowy jak tu :)

m_60a99cae81a36c0fd8e1155d.jpg

ale nie da się jej używać przy podwójnym wózku, bo dyndała mi na głowie drugiego malucha, hy hy.. Przerzuciłam się więc przy wózku na takie coś mini:

dba712874b3790d7abd41c3b8ee8

e27546dd47e0ae71ed614cdead99

I tam mam zawsze wszystko co ma być pod ręką i nie muszę nurkować pod wózek, lub grzebać w przepastnej torbie, chusteczki mokre i suche, telefon, są przedziałki pionowe na picie w butelce, no fajne i proste :) ale wiecie, u mnie inne kryteria, bo organizer dobierałam do podwójnego, no ale i tak jest extra :)

Endzi, co do szczepień, może czegoś nie wiem, ale nie kojarzę, żeby moje mutacje były powiązane ze szczepionkami, moje dzieci wcale nie muszą ich mieć po mnie, no i geneza szczepionki i jej działania nie do końca jest powiązana z krzepliwością krwi i tymi parametrami.. Jeśli coś wiesz, to dawaj, douczę się z chęcią :)

A tak w ogóle, to przy drugim dziecku mieliśmy poważny NOP przy pierwszym szczepieniu noworodka. Porażenie mięśni szczepionej ręki i ogromny ból kończyny, synek przestał nią ruszać po szczepieniu w ogóle i wylądowaliśmy na neurologii w szpitalu :/ Po 2 dniach pomału wróciło do normy, ale po tej akcji nasza przychodnia wywalczyła od Sanepidu dla nas szczepionki acelularne, którymi szczepimy już resztę dzieci też. Ignaś, ten, który doswiadczył tego niepożądanego odczynu, ma do końca kalendarza szczepień refundowane wszystkie szczepionki tymi lepszymi właśnie. Także takie mam doświadczenia..
    Generalanie po tej akcji, resztę dzieci szczepiłam za cichym przyzwoleniem pediatry nieco później, zachowując mniej wiecej kalendarz szczepień, ale zaczynaliśmy nie w wieku 6 tygodni, ale np 2 miesiące później, czekając aż układ nerwowy bedzie nieco bardziej rozwinięty.

Jejku, coś jeszcze chciałam napisać, ale co......?!

Snowflake lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Wczoraj robiłam sobie listę zakupów na Gemini. No i wybrałam dwie Wit d3 bo się nie zdecydowałam która czy zwykła czy z dha. No i mój mąż tak patrzy i pyta co to za witamina. No to mu mówię że dziecku się podaje od urodzenia. A on się tak na mnie patrzy jak na jakąś kosmitkę co ja mówię. Że on nigdy nie słyszał aby dzieci faszerować jakimiś lekami od samego początku 🤣 I się mnie pyta czy nam dawali taką witaminę. Jakbym mogła mu odpowiedzieć na to pytanie 😁 Ale mówię że moim siostrom mama dawała na pewno no i żeby się swojej siostry zapytał bo dziewczynom też daje na pewno 🙈

Endzi, to powiedz mężowi, że teraz jest zupełnie inna sytuacja, niż te "dziesiąt" lat temu, jak on był noworodziem, "troszkę" medycyna porobiła więcej badań, więcej wiemy i jednak ta wit D jest potrzebna, i jeśli możemy uniknąć kilku chorób współczesnego świata, to dlaczego nie? U mojej przyjaciółki w Norwegii wit D dodają do wielu produktów codziennego użycia w spożywce, już nie pamietam do czego, do mleka chyba, jak nie pomyliłam, tak mało u nich jest słońca i muszą się suplementować.

No nie zaszkodzi na pewno :) niech sam sobie wygoogluje i poczyta :)

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dzięki Dziewczyny!
    Mówicie, że plecak? No, w sumie muszę popatrzeć.
    Adu 🙈 organizer z Lamilou obiecałam sobie po porodzie Wiercipięty 😂 no i nie mam do teraz. Tak samo sobie obiecałam, że na 30 urodziny strzelę sobie obaga na wypasie. Kolejny rok mi przygniótł kark, a obaga jak nie miałam tak nie mam...

Co do witaminy D to też się zastanawiam nad tą w aerozolu. U starszaków miałam taką z pompką na policzek i też była ok. Teraz Dzieciakom kupuję taką z DHA, bo tych kwasów nigdy za wiele, a ryb nie chcą u mnie jeść 🙄 jak Trzeci się ogarnie już trochę to też dostanie tą witaminę co starszaki 🙂

Lady no cudna ta Twoja glikemia 👏🤩

Martoszka 🤦‍♀️ ja pitolę... Jak tylko dostaniesz zielone światło to uciekaj z tego szpitala. No co za buractwo 😳 aż nać wystaje z butów 🙄 obyś wyszła w pon, a wizyty były pozytywne!!!

Jagodowa jak się miewasz?

My się dzisiaj z rana wybraliśmy na basen 💪 dzieciaki się wybawiły, bo z nami były 2 osoby tak indywidualnie 😀 teraz to przypuszczam, że mogą być już długie kolejki żeby wejść.
    I, uwaga, uwaga werble!, zaczęłam pakować torbę 💪 to już nie tylko kapcie i pieluchy, ale całkiem sporo rzeczy 😆
    Ja od wczoraj jestem już w domu. Choć myślałam, że może jeszcze sterydy dadzą na płuca. No ale to już chyba ustalę z moim lekarzem.

Snowflake lubi tę wiadomość

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria właśnie coś na grupie mthfr na Facebooku pisali o szczepieniach. Właśnie część ludzi szczepi tylko tymi płatnymi ze względu na mutacje. Ja tak na prawdę sama nie wiem co o tym myśleć zapytam moją ginekolog w końcu jest też genetykiem to może się coś wypowie na ten temat. Dzisiaj dziewczyna pisała właśnie ze jej pierwszy syn dostał te pierwsze szczepionki w szpitalu i dostał wylewu czy krwawienia wsrodczaszkowego no i umarł. A teraz urodziła drugiego i zrobiła mu badania na mthfr i wyszła jedna mutacja jemu i właśnie chciała odroczyć szczepienia.

W gruncie rzeczy te mutacje mthfr są tak na prawdę bagatelizowane przez lekarzy. Ale ja zrobiłam sobie badania na własną rękę po tych dwóch poronieniach i z nimi trafiłam do mojej obecnej ginekolog i odpukać wszystko teraz jest dobrze. Ale jeżeli chodzi o szczepienia to tak na prawdę nie wiem jak to działa.

No i tak sobie czytałam ostatnio że spektrum i autyzm jest po prostu uwarunkowaniem genetycznym. A antyszczepionkowcy się czepili że to przez szczepienia dzieci mają autyzm. W gruncie rzeczy szczepienia mogą aktywować mutatacje przez nop-y. Tak jak np ciąża aktywowała moje mutacje i teraz jak jestem obstawiona lekami to jest wszystko okej. Nie wiem czy w dobry sposób to wszystko rozumuje? 🤔

To wszystko jest takie pogmatwane 🙈 Ale jakby się zagłębić bardziej w genetykę to by człowiek dowiedział się ciekawych rzeczy. Siostra mojej mamy miała córkę u której w 5 miesiącu wykryto SMA i niestety w 7 miesiącu zmarła. Teraz ma trzech synów z czym najstarszy ma właśnie lekki stopień autyzmu 🤔 Ma już 20 lat ale jest taki wycofany trochę właśnie. A dwóch młodszych 8 i 6 lat to są takie przeciwieństwa jego właśnie. Chłopaki którzy są pełni życia i cały dom mogą roznieść.

Ciekawa jestem skąd biorą się takie anomalie właśnie w naszych genach 🤔 Ale mnie na przemyślenia wzięło 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, widzę, że Twój mąż to tytan pracy, ale pogodę musi mieć 😅

Kredka, ja mam od nich tylko ten kokon dla malej, ale jeśli będzie kiedyś jeszcze jakaś promocja to może kupie sobie ta torebkę:)

Monika, medela jest dość droga. Ziaje mi poleciło dużo koleżanek, że jest tania, nie trzeba zmywać do karmienia I nie ma w składzie glukozy. :) noo, spore to zamówienie, ale to już chyba wszystko. 😁 jeszcze pampersy i olej z migdałów musze kupic. :)

Endzi, kurcze ale historie z tym zniczem.. Ale kurcze xos w tym jest, że Ci zmarli dają znaki..

Martoszka, bezczelny lekarz. Ja jestem niska, bo 162 wzrostu, zaczęłam z bardzo wysokiej wagi, mam 8,5 kg na plusie i lekarz nie cmoka. Niech się wypcha taki lekarz co tak komentuje, jak Ty tak naprawdę nic nie przytyłas.

Snowflake, kurde bo to są takie marzenia, które trzeba zrealizować i już, bo tak to wchodzi glowa, że za dużo i się tego nie realizuje 😅

Annamaria, o jaki fajny plecak że skip hop!

Endzi, ja to nie mogę słuchać o tych antyszczepinkowcaxh, moja siostra jest, zero sensownych argumentów i wmawianie nam, jakie to my mamy zle życie przez szczepionki. A to, że jej syn nieszczepiony nie choruje yylko dlatego, że poszedł do przedszkola w wieku 4 lat w czasie pandemii to tez przexiez zasługa braku szczepien, to nic, że w końcu ludzie nie przyprowadzają dzieci na paracetamolu. ;)) draaaaamat

Apropos szczepien, zapisałam się na środę na szczepienie na krztusiec, mam nadzieję, że uda się zrobić.

Wczoraj byłam odwiedzić dziadków, mam nie aż tak daleko, bo około 40 km, ale obstawiam, że to ostatnia albo przedostania wizyta przed porodem jednak już byla. Ale xiesze się, że pojechaliśmy. 😊 dziadek się nadziwil, że za dwa miesiące rodze, a brzuch taki maly, wiec było mi super miło 🤣

Wstawiłam kolejne pranie małej z jakimiś pierdółkami. W środę maz ma urlop to może razem pojedziemy do Ikea, bo mam za malo organizerów. Musze chyba też zamówić wieszaczki na te małe ubranka i czesc powiesic w szafie.

Ano I zamowilam fotel uszak z podnozkiem, w dużo lepszej cenie niż w Ikea! A siedziałam na nim w salonie u przyjaciółki i bajeczka, teraz tylko muszą zrobić, około miesiąca oczekiwania.

No i przypadkiem dowiedziałam się co dostane na babyshower od dziewczyn - leżaczek babybjorn 😊 będę udawała szczerze zdziwiona:D ale jestem zachwycona, bo bardzo go chciałam.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu no powiem Ci ze ostatnio pracuje w każdy weekend i robi nadgodziny. Dzisiaj też poszedł do pracy i znając życie jutro też pójdzie. Bo sobie wziął urlop od poniedziałku na ten tydzień więc czemu ma nie pójść? Ehh szkoda mi go bo wcale nie musi tyle pracować ale wiem że chce jak najwięcej zarobić bo ma dużo planów na zrobienie koło domu. A na chwilę obecną to udaje nam się wszystko robić bez kredytów.

Fajnie że dostaniesz taki prezent o jakim marzyłaś. No i dobrze ze zdecydowałaś się na ten babyshower. Co do wizyty u dziadków ja też muszę w końcu pojechać do babci i ją odwiedzić bo nie byliśmy od dnia babci a to już kawał czasu. A też mamy około 40km do mojej babci. No ale ciągle jest coś i nie ma kiedy się ruszyć tak na prawdę. A gdzie ten fotel zamawiałaś? Też mi się marzy a akurat ten szary pasowałby mi do narożnika 😁

Kiedyś mężowi mówiłam że jak urodzę dziecko to chce w nagrodę fotel bujany taki wiklinowy. Ale wątpię żeby o tym pamiętał bo on ma sklerozę na takie rzeczy 🙈 A przypominać się nie będę 😅 Kiedyś robiłam mu wyrzuty ze kwiatków mi nie kupuje. To mówił później że przez kolejne pół roku nic nie dostanę jak mu tak będę wypominać 🤣

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, o kurcze i jeszcze nadgodziny tak robi! Szaleje chlopaczyna. Żeby tylko nie przegiął z ta praca.
    No w sumie ja się cieszę bardzo, że będzie ten babyshower, bo mi się one strasznie podobają 😅 ale już się boje co to będzie i jak, połączenie moich sióstr i koleżanek.. yhhh😅
    Fotel zamowilam tutaj: http://www.fitstrong.pl/
    Bardzo fajne jest to, że wybierasz jaki chcesz materiał, kolor itp I nawet zdjęcia na żywo materiałów wysyłają, więc widzisz jak faktycznie wyglądają a nie jak na stronie. :) Niby napisane, że w 7 dni realizują, ale mojej przyjaciółce robili miesiąc i na tyle się nastawiam :D
    Oj fotele bujane są świetne! Tez chciałam, ale stwierdziłam, że poniszcze podłogę i że pies mi na niego nie wskoczy 😅
    Ja liczę, że po porodzie dostane pierścionek xo kiedyś pokazywalam mężowi, bo u nas jest zwyczaj, że za porod kobieta dostaje od męża zloto. :) więc liczę, że będzie to kultywował :P a najwyzej sama go zaciągnę do jubilera, należy się, a co! :P

Endzi, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z basenem to podobno warto włożyć tampon na czas kąpieli w basenie, żeby właśnie się nie nabawić infekcji. Ja się musze wybrać do jacuzzi na moje łydki, brzucha wiadomo nie będę masować, ale łydki o siiii.

Snowflake, no pewnie, jak jest już taki cel jak budowa to te głupotki nie mają znaczenia, są rzeczy ważne i ważniejsze:) Tez chce xos kupic mężowi na dzień taty, od niego dostałam kwiaty od Nadiusi :) I portfel ma mi kupic, ale chyba bardziej dlatego, że go denerwuje moj obexny. :P Kupie mu może jakas tatusiowa koszulkę albo dla małej bodziaki z jakimś tekstem o mercedesie, bo mój mąż ro pasjonat tej marki, pracuje w niej zresztą. Albo zgodzę się na przyciemnienie szyb w samochodzie i to będzie dla niego największą radość. 🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie po porodzie nie oczekuje nic wielkiego. Ale chętnie się zdziwię więc na nic się nie nastawiam 😁 Na dzień taty nic mu nie będę kupowała ale ma imieniny w czerwcu więc coś będę musiała wymyślić 🤔

Adu no powiem Ci że on w miejscu nie usiedzi. A jak jest zima i nie ma co robić bardzo koło domu to aż mu się coś robi 🙈 Teraz jęczy ze nie ma na nic czasu bo ten pokój trzeba robić ale to już ostatnie szlify w końcu. Wczoraj na zmianę czyścił podłogę szlifierką z tego brudu całego po tynku i kosił trawę za domem 🙈 Bo jak się na kurzyło w pokoju to musiał się kilka razy ewakuować aż wywietrzeje ten pył a żeby nie tracić czasu to się wziął za koszenie trawy. Ja to go podziwiam że jest taki ogarnięty i tyle rzeczy potrafi sam zrobić. Chociaż mógłby w kuchni mniej bałaganić 😅

A wczoraj oglądałam na allegro płyny do prania dla nas no i tak patrzy i mówi że odetnie mi internet. To mówię że przecież trzeba w czymś prac. To on do mnie ze kiedyś się prało w rzece i było dobrze 🤣 To mówię do niego żeby sam sobie szedł prac w rzece to on żebym poszła szlifować podłogę to on pójdzie pranie w rzece zrobi 🤣 Ciekawe po jakim czasie by wrócił z tym praniem spowrotem 🙈😅

Snowflake i jak dużo zostało Ci do spakowania jeszcze?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Endzi, widzę, że Twój mąż to tytan pracy, ale pogodę musi mieć 😅

Kredka, ja mam od nich tylko ten kokon dla malej, ale jeśli będzie kiedyś jeszcze jakaś promocja to może kupie sobie ta torebkę:)

Monika, medela jest dość droga. Ziaje mi poleciło dużo koleżanek, że jest tania, nie trzeba zmywać do karmienia I nie ma w składzie glukozy. :) noo, spore to zamówienie, ale to już chyba wszystko. 😁 jeszcze pampersy i olej z migdałów musze kupic. :)

Endzi, kurcze ale historie z tym zniczem.. Ale kurcze xos w tym jest, że Ci zmarli dają znaki..

Martoszka, bezczelny lekarz. Ja jestem niska, bo 162 wzrostu, zaczęłam z bardzo wysokiej wagi, mam 8,5 kg na plusie i lekarz nie cmoka. Niech się wypcha taki lekarz co tak komentuje, jak Ty tak naprawdę nic nie przytyłas.

Snowflake, kurde bo to są takie marzenia, które trzeba zrealizować i już, bo tak to wchodzi glowa, że za dużo i się tego nie realizuje 😅

Annamaria, o jaki fajny plecak że skip hop!

Endzi, ja to nie mogę słuchać o tych antyszczepinkowcaxh, moja siostra jest, zero sensownych argumentów i wmawianie nam, jakie to my mamy zle życie przez szczepionki. A to, że jej syn nieszczepiony nie choruje yylko dlatego, że poszedł do przedszkola w wieku 4 lat w czasie pandemii to tez przexiez zasługa braku szczepien, to nic, że w końcu ludzie nie przyprowadzają dzieci na paracetamolu. ;)) draaaaamat

Apropos szczepien, zapisałam się na środę na szczepienie na krztusiec, mam nadzieję, że uda się zrobić.

Wczoraj byłam odwiedzić dziadków, mam nie aż tak daleko, bo około 40 km, ale obstawiam, że to ostatnia albo przedostania wizyta przed porodem jednak już byla. Ale xiesze się, że pojechaliśmy. 😊 dziadek się nadziwil, że za dwa miesiące rodze, a brzuch taki maly, wiec było mi super miło 🤣

Wstawiłam kolejne pranie małej z jakimiś pierdółkami. W środę maz ma urlop to może razem pojedziemy do Ikea, bo mam za malo organizerów. Musze chyba też zamówić wieszaczki na te małe ubranka i czesc powiesic w szafie.

Ano I zamowilam fotel uszak z podnozkiem, w dużo lepszej cenie niż w Ikea! A siedziałam na nim w salonie u przyjaciółki i bajeczka, teraz tylko muszą zrobić, około miesiąca oczekiwania.

No i przypadkiem dowiedziałam się co dostane na babyshower od dziewczyn - leżaczek babybjorn 😊 będę udawała szczerze zdziwiona:D ale jestem zachwycona, bo bardzo go chciałam.
    No ja startowałam 162cm i 69,5. Teraz mam 70,5 u nas w domu. Czyli obecnie mam 1kg na plusie. Bo w szpitalu schudłam 3kg. Mój mąż i szwagierka mówią, że widać po mnie, że marnie wyglądam. Też się tym stresuję, bo jednak jak tak można mieć tyle na plusie w tym tygodniu, gdzie gdzie dziecko waży około 1700g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 12:45

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Co do cebuli i darmowych fantów 😅

Jest jeszcze akcja z dada na paczkę powitalną dla malucha. Ja czekam jeszcze na e-mail z Rossmanna aby odebrać pieluszki z pampersa w niedalekiej przyszłości. Mam nadzieję że przyjdzie. Z tego co widziałam to z dady są złote dwójeczki, chusteczki i bodajże patyczki higieniczne 🤔 Niby nie tak dużo ale zawsze to parę groszy w kieszeni zostaje.

Jak tam Wam sobota mija? Ja jestem na etapie sprzątania z odpoczywaniem.
    Wgl moje dziecko pierwszy raz w nocy mnie zaczęło budzić. Tak się zaczęła wypinać w nocy że myślałam iż zaraz dziurę zrobi i wyjdzie stamtąd 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas w końcu przyszło ocieplenie-nareszcie!!!

Mój kosił trawę, nic szczególnego nie robimy dziś. Chcemy córce na dzień dziecka kupić piaskownicę - niech ma dziecko 😊

Ja po urodzeniu córki nic nie dostałam ale mój to taki typ, że potrafi przez 5min.mysleć, kiedy się jego dziecko urodziło🤪 a dat urodzin rodzeństwa czy choćby rodziców, to niemal nie pamięta - także ja na żadne prezenty nie mam co liczyć 🤪Czy to jakaś rocznica, walentynki itp. dzień matki🤪

Endzi ależ masz pracowitego chłopa😊 Mój nie żeby był leniwy ale do prac domowych ma dwie lewe ręce 🤪 w dodatku flegmatyk także ten.... Studiował finanse, rachunkowość potem jeszcze bankowość także ma smykałkę tylko w tym kierunku ale to też dobrze, bo będzie uczyć dzieci matematyki-mojego znienawidzonego przedmiotu🙄
    Co do szczepień przy MTHFR to ja szczepię normalnie na NFZ w Nl tyle, że mamy trochę więcej szczepionek np. refundowana jest szczepionka na meningokoki.

Odezwę się wieczorem bo córka właśnie wszczęła alarm 😂

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dzięki za info odnośnie szczepień 🙂 Zazdroszczę ciepełka u nas tak różnie niestety. 🙈
    Co do pracowitości to wiadomo każdy ma inny charakter. Widzisz Twój ma dwie lewe ręce do takich domowych rzeczy a mój do matmy 🤷‍♀️ Także każdy ma swoje zdolności. Zresztą matmy to i ja nigdy nie lubiłam i nie umiałam 😅

Snowflake mój wrócił po 14 do domu i jakoś o 15:15 byliśmy już u mojej mamy na obiedzie "urodzinowym" potem pojechaliśmy do obi kupić farby do pokoju. Później po jego mamę bo zawoziliśmy ją do koleżanki z pracy na jakiegoś grilla. Jak wracaliśmy to zakupy w Lidlu zrobiliśmy i do domu. No i co poszedł robić? Zagruntował resztę ścian 😁 Stwierdził że jutro położy akryl w szczelinach między sufitem i ścianami a w poniedziałek już będzie malował ściany. Teraz pojechal po mamę do tej jej koleżanki a jutro do pracy na 6 🤷‍♀️ A ja mam jutro 2 egzaminy i mam nadzieję że pójdą gładko tak jak ostatni.
    Ale tak jak mówisz jak samemu się robi to masę pieniędzy można zaoszczędzić. Aczkolwiek ile się przy tym na słuchamy to też nasze 😅 Wiadomo że satysfakcja ze zrobionej pracy jest i często człowiek uczy się też później na swoich błędach. No i jednak niektóre rzeczy by zrobiło się inaczej co wychodzi po pewnym czasie dopiero ale ja nie marudzę bo wiem ile wysiłku i czasu w to wszystko wkłada.
    Co do powrotu do wcześniejszych zajęć sprzed ciąży to jak najbardziej życzę Ci aby się udało to wprowadzić w życie 🙂 Ja też mam plan z paznokciami aby się oderwać trochę od macierzyństwa chociaż na te kilka razy w miesiącu o ile się uda to zrealizować. Teraz tak na prawdę zostały mi 2-3 dziewczyny włącznie z moją teściową 😅 Ale pożyjemy zobaczymy 😁
    No i duży plus za ogarnięcie walizki 🙂 Już większość jest także mniejsze zmartwienie tym pakowaniem.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:39

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi o żesz nudna ta Wasza sobota nie była🤪 ale mi by się przydały takie dni, bo zazwyczaj to czas mi się dłuży 😫

Snowflake jeśli mąż pamięta kiedy masz urodziny, to nie jest z nim źle 😂

Miałam Was pytać o masowanie krocza przed porodem. Tak czytam, że dużo dziewczyn o tym wspomina /pisze. Wy zamierzacie ❓

Co do kg. to ja na razie przytyłam 5kg a startowałam z wagi 58 przy 157 cm🙈 a jeśli chodzi o komentarze typu "za dużo pani przytyła" itp. to w głowie mi się to nie mieści 🙄 jeszcze z ust lekarza/położnej takie coś usłyszeć 😳❓

Jeszcze zapytam:od kiedy liczycie 3ci trymestr ❓ W necie na jednych stronach podają 27tc a na innych, że dopiero 28tc i tak się zastanawiam, czy wkroczyłam w ten 3ci trymestr, czy jeszcze nie 😂

Annamaria super te torebki. Jejku chyba sobie coś podobnego sprawię, bo mam torebkę bez przegrudek i co ja się na przeklinam zanim coś w niej znajdę 🤦🏼‍♀️😡

Kredka a ta drożdżówka choć smakowała 🤪❓ Moje ciasto było kupne i niestety takie sobie. Nie ma to jak swojskie 😋

Jeszcze co do lanoliny, to ja polecam z Lansinoh - jest naprawdę świetna i dla mnie o niebo lepsza od tej z medeli. Ta z medeli jest tak gęsta, że ciężko mi się ją używało /rozprowadzało. Ta z lansinoh jest delikatniejsza i łatwiejsza w rozsmarowywaniu🙂

Nic trza iść spać 😴😴😴 Dobrej nocy wszystkim 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 22:50

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ