Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna z tego co pamiętam to w tamtej ciąży nie wymiotowałaś tak? Ja tak miałam że w tej poronionej ciąży po za bólami podbrzusza nie miałam żadnych objawów tak na prawdę. A teraz były mdłości i wymioty a zajrzeć do lodówki to nie mogłam wgl tylko mąż mi wyciągał jedzenie jak szedł do pracy a jak miał 2 zmiany to robił mi śniadanie i sobie ale po 14 tc przeszło na szczęście 😅 Także mocne kciuki ✊✊✊

Adu no przyszedł na śniadanie i przeżywał że to już półtorej godziny minęło 😅 A w pracy to by pewnie dopiero z 10 min minęło 🤣 Ale masz rację zaczął wcześniej to wyschnie szybciej i może faktycznie uda się dzisiaj skończyć. A tak po za tamtym pokojem to czeka nas malowanie jeszcze całego domu ale to już na spokojnie 🙂

Kredka to ładnie Cię synio obudził heh Ale dzień będziesz miała dłuższy 😁😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? Co z mamą, pomaga Wam trochę?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Aj z tym odpoczywaniem... Dwa pierwsze dni nie odpoczęłam nic a nic. Potem napisała siostra, że weźmie wolne ale w tak zwanym międzyczasie mama chyba się zreflektowała, że to nie żarty i na trochę do mnie wpada. Tak na 3 - 4 godzinki powiedzmy ale dobre i to. I też wolałabym żeby przyjeżdżała rano a nie późnym popołudniem, bo do południa mam najwięcej na głowie - jakiś obiad, pranie, ogarnięcie chałupy itp itd... No ale stwierdziła, że rano to nie da rady no to trudno. W rezultacie nabiegam się i tak i tak a jak przyjedzie po południu to siedzę sobie i odpoczywam w ogródku. Jagódka ma atrakcję i jakąś odmianę przynajmniej.

Lady_Dior pytałaś o tą nieszczęsną jelitówkę - mąż skubaniec się wywinął a córka ma brzydkie kupy, owszem, ale idą jej też dwie czwórki na dole więc trudno zgadnąć od czego to tak naprawdę. Podaje jej elektrolity i Dicoflor i zobaczymy. W każdym razie szaleje i roznosi ją energia jak zawsze 😃. Babcia koło 19 po tych kilku godzinach zabawy jest już tak wykończona, że ma na twarzy wypisane wołami DO DOMU!!! I chyba dzięki temu zrozumiała, że mi też nie jest lekko z tym wielkim brzuchem.

Adu, teściowa widzę trzyma poziom 😨. Bezczelna.

Endzi, jak pisałaś o tym swoim mężu pracusiu i pogodzie to nie wiem czemu, ale od razu przyszłą mi do głowy końcówka tego Twojego opisu: "Murarz, tynkarz, akrobata tyle, że meteopata!😄" Gratuluję zdanych egzaminów.

Snowflake, u Was też robota do przodu, super 💪. No i torby też jus prawie masz spakowane. Ja się ciągle zastanawiam, zostawiać torby tak jak jest czy przepakować się do walizek? Mama mówi, że jakieś tam ma, takie na kółkach właśnie tylko nie umiała mi powiedzieć jak duże są. Nie wiem, czy chce mi się jeszcze raz wszystko wyciągać i przekładać.

Badania dopiero jutro, chciałam zgrać z resztą badań zaleconych do następnej wizyty i tylko taki termin mieli w przychodni.

Aaaa! Kredka, przypomniałaś mi o dniu Dziecka! Muszę mojego uświadomić żeby o chrześniakach nie zapomniał. Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 11:08

Endzi lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest fasolka z bijącym serduszkiem ❤️ Ma 7,3mm wiec prawie idealnie wyliczyłam tc, dokładnie jest 6+3 ☺️☺️☺️
    Fuuuhhhhhhh

Endzi, Snowflake, Lady_Dior, Jagodowa Mama, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Martyna z tego co pamiętam to w tamtej ciąży nie wymiotowałaś tak? Ja tak miałam że w tej poronionej ciąży po za bólami podbrzusza nie miałam żadnych objawów tak na prawdę. A teraz były mdłości i wymioty a zajrzeć do lodówki to nie mogłam wgl tylko mąż mi wyciągał jedzenie jak szedł do pracy a jak miał 2 zmiany to robił mi śniadanie i sobie ale po 14 tc przeszło na szczęście 😅 Także mocne kciuki ✊✊✊

Adu no przyszedł na śniadanie i przeżywał że to już półtorej godziny minęło 😅 A w pracy to by pewnie dopiero z 10 min minęło 🤣 Ale masz rację zaczął wcześniej to wyschnie szybciej i może faktycznie uda się dzisiaj skończyć. A tak po za tamtym pokojem to czeka nas malowanie jeszcze całego domu ale to już na spokojnie 🙂

Kredka to ładnie Cię synio obudził heh Ale dzień będziesz miała dłuższy 😁😅

Dobrze pamiętasz! Był ból brzucha i krzyża i zero wymiotów/mdłości
    A teraz naodwrot, wiec oby to był dobry znak ❤️

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Jest fasolka z bijącym serduszkiem ❤️ Ma 7,3mm wiec prawie idealnie wyliczyłam tc, dokładnie jest 6+3 ☺️☺️☺️
    Fuuuhhhhhhh

No i super wiadomość ❤️ Teraz rośnijcie zdrowo i uważaj na siebie 🤰🥰 Kiedy masz kolejną wizytę? Coś doktorek mówił ciekawego?
    A z tymi objawami to musi coś być że to jest jednak dobra oznaką 😁 Lepiej przecierpieć z mdłościami i wymiotami niż zastanawiać się czy coś jest nie tak bo nic się nie czuje.

Jagodowa dobrze że mama przyjechała chociażby na te kilka godzin aczkolwiek mam nadzieję że to nie jednorazowo a będzie przyjeżdżać regularnie. Dopóki nie zobaczy jak to jest na codzień to tak na prawdę nie poczuje tego obowiązku. Staraj się tam oszczędzać i czerwiec jakoś jeszcze przeciupać w ciąży. Dobrze że Jagódka przeszła obok tej jelitowki i miejmy nadzieję że to od zębów tak ma.

Mnie czekają jeszcze okna do umycia dzisiaj po malowaniu ale to dopiero jak mąż skończy malować. Także jeszcze mam kilka godzin leniuchowania 😁

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, No mój doktorek to samo powiedział, ze są mdłości wiec jest super. Generalnie dostałam skierowanie na prenatalne, bo doktor powiedział ze jak nic nie będzie bolec itd to nie ma co tam zaglądać. Grzecznie przytaknelam, ale ja się pytam kto by wytrzymał do prenatalnych 6 tygodni??? Myśle ze za jakieś 2-3 tygodnie się wybiorę na usg. Zwłaszcza ze w ostatniej ciąży na 1 usg tez było wszystko niby ok (chociaż wtedy własnymi oczami nie widziałam zarodka, serduszka, widziałam tylko jajo płodowe a doktor powiedział ze przybliżył i był zarodek, No to wierzyłam. A teraz widziałam na własne oczy!!!). Także napewno za kilka tygodni jeszcze pójdę dla własnego komfortu psychicznego...

A tak z innej beczki, bo nie pamietam. Korzystalyscie z detektora tętna? Od którego tc? Polecacie?
    Ja wiem ze wy tu już w temacie masażu szyjki, ale proszę się dla mnie cofnąć o 25 tygodni 😂😂

Endzi, Snowflake, kredka lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja korzystałam z detektora jakoś od 10tc bo wtedy go zakupiłam. Ja mam JUMPER JPD-100S6 i w sumie nigdy mnie nie zawiódł. Kupiłam używany na grupie na fb. Nowy kosztuje u nas coś około 200zl. A co do usg i czekania 6 tygodni to masz rację tym bardziej po poprzednich przygodach. Ja ostatnio musiałam czekać 5 tygodni i myślałam że zwariuje no ale jakoś wytrzymałam. Ale inaczej czekać tyle jak czujesz ruchy a inaczej jak jesteś na samym początku ciąży. No i jeszcze co do detektora to dziewczyny na fb pisały ze juz pod koniec 8 tc udawało im się wyłapać serduszko. Ale to wszystko zależy od ułożenia dziecka tak na prawdę.

Martyna33 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:39

Martyna33, Endzi, Annamaria, kredka lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, i często sobie słuchałaś serduszka? W sumie mogłabym kupić ok 8tc, najwyższej poczeka sobie.
    Chyba lepiej zainwestować te pare stówek i być spokojnym..

Snowflake, dziękuje!! Lokator byłby gotowy do wyjścia ok 20 stycznia 🥶 brr, jeszcze nie mamy nikogo zimowego w rodzince :))

Endzi lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:39

Martyna33 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Endzi, i często sobie słuchałaś serduszka? W sumie mogłabym kupić ok 8tc, najwyższej poczeka sobie.
    Chyba lepiej zainwestować te pare stówek i być spokojnym..

Snowflake, dziękuje!! Lokator byłby gotowy do wyjścia ok 20 stycznia 🥶 brr, jeszcze nie mamy nikogo zimowego w rodzince :))

Wiesz co na początku jakoś tak co dwa dni nawet. A później już bardziej sporadycznie. Mnie to uspokajało także polecam 🙂

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...czuję się okropnie...od rana mam mdłości,okropnie mi nie dobrze 🤢🤢🤢
    Żołądek boli,podbrzusze też boli...kurcze biorę nospe i się kładę...jak nie przejdzie to pojade z moim na pogotowie.Juzbskonczyl pracę więc kwestia jego powrotu do domu

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tutaj zdjęcie! Słabo widać, ale mam tez wideo na którym pięknie widać serduszko pikające. Będę na nie patrzeć cały czas 😭❤️❤️

4dee1701b358.png

Endzi, Annamaria, Monika87, Baśka 89, kredka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Cześć wszystkim 🙂

Martyna tak jak kredka pisze czekamy na wieści z wizyty 😁✊

Lady trzymam kciuki aby tym razem obyło się bez pęknięć krocza i masaż pomógł. Swoją drogą ciekawa jestem dlaczego w Polsce nacinają a u Was już nie 🤔 No ale to nie tylko w tym jest różnica co do służby zdrowia. Ty za tydzień zaczynasz 3 trymestr a ja za tydzień zaczynam 8 miesiąc 😲😲 Szok i niedowierzanie 😁

Martoszka współczuję takiej mamy no ale co zrobisz nie każdy lubi dzieci 🤷‍♀️ Moja teściowa też nie przepada za dziećmi i powiedziała to już dawno głośno więc nie mam nawet zamiaru obarczać ją opieką. Aczkolwiek myślę że w wyjątkowych sytuacjach to by się zajęła. A moja mama nie będzie miała wyjścia niestety. Bo ja już jej to dawno powiedziałam. Ja mam dwie młodsze siostry różnica jest między nami 11 i 14 lat. A jak się urodziła średnia to ja przestałam mieć dzieciństwo tylko musiałam iść w pieluchy 🤷‍♀️ No ale moje siostry są już na tyle duże że one też mogą mi pomóc w opiece w razie czego.

Chociaż z drugiej strony oni nie mają obowiązku nam pomagać. Ich obowiązek skończył się razem z 18 rokiem naszego życia. Jak to mówią chcieliście dziecko to się nim zajmijcie i opiekujcie 🤷‍♀️No ale to nie zmienia faktu że mogą nam od czasu do czasu rodzice/teściowie pomóc.

Ja czekam ze śniadaniem na męża bo już pierwsza warstwa farby na sufit leci😁 Wstał o 7 gotowy i zwarty do pracy. Ciekawe jak to będzie schło 🤔 Bo to na razie taki podkład kładzie biały tzn grunt ze śnieżki i na to farba pójdzie 😉
    Moja niby lubi dzieci, ale nie ma czasu się zajmować i chęci. Woli sobie tv odpalić i tyle. Zabawki jej kupi i tyle. Dziś już się nią zajęła 3h jak mnie tata do Łodzi zawiózł, to bałagan mi zostawiła i tyle.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Hej dziewczyny...czuję się okropnie...od rana mam mdłości,okropnie mi nie dobrze 🤢🤢🤢
    Żołądek boli,podbrzusze też boli...kurcze biorę nospe i się kładę...jak nie przejdzie to pojade z moim na pogotowie.Juzbskonczyl pracę więc kwestia jego powrotu do domu

Basiu pewnie jedzcie żebyś się nie odwodniła😔 Oni Cię zbadają i w razie czego zostaniesz w szpitalu ale pod opieką lekarzy i będziesz bezpieczna.

Martoszka no nic nie poradzisz taki typ czlowieka🤷‍♀️

Martyna taki mały kropeczek ❤️🤰 Ahh cudo niech zdrowo rośnie 😍

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:

Może lepiej podjechać na ip... nie wyglada to dobrze :(( trzymaj się

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, zachowanie twojej teściowej wbiło mnie w fotel, ma - sa kra... biedna jesteś. Wkurwić się można, to raz, ale złość szybko przejdzie, a potem zostaje tylko refleksja, jakie to jest zajebiście smutne.... :( Echh.
    Pisałam wam nieraz o mojej teściowej, i z biegiem lat widzę takie coś, dzieci rosną i widzą dużo, czują. Jak ona nadal będzie taka, to i tak to wróci do niej w postaci dystansu dzieci..

Snowflake, ja cię, sporo już macie porobione!! Wow! Jak masz jakieś tycie foteczki z postępów, to daaawaj! Najbardziej jestem ciekawa wybranych przez was kolorów ścian :)

Lady Dior, już zaraz ci wklejam zdjęcia z książek, bo zrobiłam specjalnie - a olejek mam taki:

71d758624b3da75df2a9d4dac799

jednak ten mam pierwszy raz, jeszcze go nie używałam. Poprzedni kupiła mi koleżanka w Niemczech i przysłał, może to i było coś podobnego do Weledy.. chyba.

No i tekst, jak klikniesz to się powinno powiększyć do wygodnego czytania:

030531fda2e3.jpg

5767e1710a44.jpg

82ea04e13597.jpg

94b4fc9975f4.jpg

875a48adaa2e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 16:14

Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, i jak samopoczucie, przeszło ,czy jedziecie na IP? Nie wygląda to ok... :(

Martyna, gratki fasolki, ale cudnie! Niech się zdrowo boboś rozwija :)

Co do detektora, też polecam te które pokazują dokładne tętno, a nie tylko sam odsłuch bicia serduszka :)

Jejku, nieco połaziłam po sklepach, obkupiłam wszystkie dzieci w skarpetki, trójkę w piżamy na lato, jakieś spodnie, tshirty.. i potem na starówce kupiłam im na jutro do nadmuchania baloniki i serpentyny.. no i wiecie, ze od razu mi brzuch twardnieje, po takich wojażach? :/

to już nie jest czas na takie długie i męczące chodzenie..
    Wzięłam jakiś magnez forte i idę poleżeć z ksiażką :)

I radość... po raz pierwszy w tej ciaży wróciła mi ochota na słodkie, tak jak do tej pory nic, tak wczoraj zjadłam w nocy.. Snickersa...! I był PYYYYSZNY :) hy hy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 16:19

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja jak zwykle z mężem aktywny weekend, ciężko znaleźć chwilę dla siebie ;)

Adu - fotel uszak przepiękny i super cena rzeczywiście. Ja niestety na takiego dużego uszak sobie nie mogę pozwolić - za małe mieszkanie ale żona przyjaciela mojego męża mają fajny a ona urodziła w lutym i też na nim karmi. Mniejszy i tapicerowany. Jak któraś byłaby z Was zainteresowana to mogę wrzucić linka do allegro.
    Leżaczek BabyBjorn też mega jest :) sama bym go chciała ale drogi jest i sobie chyba go odpuszczę ;) Fajnie, że masz ten Babyshower. Ja odpuściłam na rzecz sesji brzuszkowej i noworodkowej :)
    Współczuję Ci tej teściowej co za okropna baba :/ ja chyba bym nie miała tyle cierpliwości co Ty szczególnie przy takich akcjach jak z imieniem. Nie dziwię się, że nie mówisz do niej Mamo.

Endzi- jak czytam to ten Twój mąż to mega zaradny i pracowity jest ;) pogratulować męża ;) i super że egzamin jest za Tobą :)

Co do basenu to my z moim mężusiem byliśmy w sobotę o 6:20 już na basenie :) I z tego co czytałam i pisałam kiedyś z położną to jeśli ktoś nie ma miał tendencji do infekcji przed ciąża to i w trakcie tez nie powinno to wystąpić. Tampona też się nie powinno wkładać jeśli nie ma się menstruacji.

Jeśli chodzi o szczepienia to ja to zielona jestem w temacie ale wiem że chce szczepić swoje dziecko tylko nie wiem jak, kiedy, co jakimi preparatami itp. czy może 5w1, 6w1 czy każda oddzielnie. Klucz to podobno trafić na dobrego pediatrę który Ci cokolwiek podpowie, doradzi.

LadyDior - ja myślę o masażu krocza od 34 tygodnia, ewentualnie dużo seksów z mężem :D na pewno się ucieszy chłop hehehe :D

AnnaMaria - ja też poproszę o te zdjęcia z ksiażki :)

Snowflake z tego co wiem to tego masażu są najlepsze olejki naturalne np. olej kokosowy albo np. ze słodkich migdałów. Ja mam ten drugi kupiłam go do kąpieli synka ale do masażu też go użyję :)

Baśka - lepiej jechać do tego szpitala bo te wymioty Cię wykończą i odwodnią :(

Martyna - wspaniałe wiadomości! Duży rośnij okruszku ! <3 nudnej i zdrowej ciąży :)))

Jagodowa - dobrze, że Mama się zreflektowała i choć na te parę godzin do Ciebie wpada i mam nadzieję, że będzie to robić regularnie a Ty w tym czasie odpoczywaj !

My mieliśmy gości w ten weekend więc cała sobota zawalona a w niedzielę, odsypianie ;) ale też wybraliśmy się na spacer.
    A dziś do środy zaczęłam warsztaty z dobrego porodu z zaufaj położnej, wykupiłam je w marcu. Ona naprawdę umie dotrzeć do kobiety i ja czerpię od niej mega dużo wiedzy serio :) jak na początku nie wiedziałam co z czym się je tak teraz jest o niebo lepiej z moją wiedzą :D

Miłego popołudnia dziewczyny :*
    Ja już 30 tydzień nie mogę w to uwierzyć :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ