Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi, a lubi Twój mąż s ogóle odpoczywać? dzięki za info z dadami, zaraz się zapisze 😁
Snowflake, całkiem ładnie idzie praca u was q domku!
Ta lanolina lalinosh jest droga i trzeba ją zmywać do karmienia z tego co widzialam. Dlatego zamiast tego polecają maltan (ale już wiem, że ma glukoza w składzie od której mogq się robić zapalenia albo grzybica) i lanoline z ziaji, ktora nie ma glukozy.
Mi jutro przyjdzie apteka i spakuje torbę, zobacze czego mi brakuje. Tzn na pewno pampkow, koszuli stricte do porodu, ale ja zamowie w piątek po wypłacie. I muszę zobaczyć czy mam ciemne ręczniki, czy może trzeba kupić, bo nie chce brav jasnych. A ręczników nie mamy za dużo, to mogę kupić nowe.
My wczoraj byliśmy na grillu u moich rodziców, dzis mało niedzielnie, bo sprzątamy, tzn maz łazienkę i podłogę, a ja biorę żelazko i rzeczy Nadii. A po południu południu do tesciow, już mi się nie chce 🤢 może się wykręcę, że mam za wysokie ciśnienie, a ram zawsze się denerwuje. :p -
Adu teraz po pracy jak przychodził to robił sobie takie 15 minutowe drzemki a potem brał się do pracy. No jak na razie to wolny dzień taki na odpoczynek będzie miał w Boże Ciało. Chociaż on mi coś wczoraj zapowiadał ze ma zamiar wstawać po 5 🙈 Ale jakoś tego nie widzę 😅
Ja już jeden egzamin mam za sobą praktyczny w formie pisemnej🙈
Teraz mamy drugie zajęcia i robimy bańkę chińską z body wrapingiem. No ale ja to tylko robiłam a na mnie to nikt sobie nie poćwiczy niestety 😅 Nie dość że tejpy na nodze to jeszcze zastrzyki robię w udo i naczynka mam także nie ma przyjemności 😁 A że mam teraz przerwę bo się dziewczyny wymieniły to mam chwilę czasu aby do Was napisać.
Adu Współczuję wizyty u teściów tym bardziej że się nie lubicie zbytnio 🙄 Ale miejmy nadzieję że jakoś to przetrwasz ✊ A co do bolących brodawek to ja będę smarować bepanthenem bo też można no i będę próbować mlekiem to ogarnąć też 🤷♀️ Zobaczymy jak to będzie. Też czekam na swoją wypłatę ale to dopiero 10 będzie 🙈 Jak ja tak mogłam się spłukać 😅🤔
Martoszka to już też krok do przodu zrobiony z walizką. Daj znać jak tam po wizycie u lekarza będzie co zadecydował.
Snowflake to może przy dobrych wiatrach w wakacje uda Wam się już przenieść do nowej chatki 😍
Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ani medeli ani lansinoh nie trzeba zmywać bo to czysta lanolina 😊 a cenowo u mnie są podobnie a medela chyba nawet droższa ale widzę, że wyszła z medeli jakąś nowa - ja używałam tej starej, tzn nie używałam bo tego się nie dało używać 😂
-
Endzi wrote:Adu teraz po pracy jak przychodził to robił sobie takie 15 minutowe drzemki a potem brał się do pracy. No jak na razie to wolny dzień taki na odpoczynek będzie miał w Boże Ciało. Chociaż on mi coś wczoraj zapowiadał ze ma zamiar wstawać po 5 🙈 Ale jakoś tego nie widzę 😅
Ja już jeden egzamin mam za sobą praktyczny w formie pisemnej🙈
Teraz mamy drugie zajęcia i robimy bańkę chińską z body wrapingiem. No ale ja to tylko robiłam a na mnie to nikt sobie nie poćwiczy niestety 😅 Nie dość że tejpy na nodze to jeszcze zastrzyki robię w udo i naczynka mam także nie ma przyjemności 😁 A że mam teraz przerwę bo się dziewczyny wymieniły to mam chwilę czasu aby do Was napisać.
Adu Współczuję wizyty u teściów tym bardziej że się nie lubicie zbytnio 🙄 Ale miejmy nadzieję że jakoś to przetrwasz ✊ A co do bolących brodawek to ja będę smarować bepanthenem bo też można no i będę próbować mlekiem to ogarnąć też 🤷♀️ Zobaczymy jak to będzie. Też czekam na swoją wypłatę ale to dopiero 10 będzie 🙈 Jak ja tak mogłam się spłukać 😅🤔
Martoszka to już też krok do przodu zrobiony z walizką. Daj znać jak tam po wizycie u lekarza będzie co zadecydował.
Snowflake to może przy dobrych wiatrach w wakacje uda Wam się już przenieść do nowej chatki 😍
Jeszcze muszę tylko wyprasować rzeczy do domu, bo niestety tego nie zdążyłam zrobić już przed.
Teraz to już szybko poszło, bo wszystko biorę swoje, tak jak do tego prywatnego szpitala. A jak coś dadzą swojego to fajnie, jak nie to nie.M&M -
Lady_Dior wrote:Miałam Was pytać o masowanie krocza przed porodem. Tak czytam, że dużo dziewczyn o tym wspomina /pisze. Wy zamierzacie ❓
Jeszcze zapytam:od kiedy liczycie 3ci trymestr ❓ W necie na jednych stronach podają 27tc a na innych, że dopiero 28tc i tak się zastanawiam, czy wkroczyłam w ten 3ci trymestr, czy jeszcze nie 😂
Lady Dior, aplikacje różnie liczą i czasem mieszają, ale III trymestr zaczyna się zawsze od 28 tc
a co do masażu krocza, ja polecam - robiłam w 2 ciażach. To zupełnie bezbolesne, tylko trzeba się nieco nagimnastykować żeby tam dotrzeć przez ten wieeelki brzuch. Kupiłam już nawet specjalny olejek, czeka w łazience
jak będziesz chciała robić to ci wkleję zdjecia strony na ten temat z ksiażki, z instrukcją.Snowflake lubi tę wiadomość
-
Hejo 😁 ja wczoraj miałam gorszy dzień.Mlody tak się rozciągał że cały brzuch bolał po bokach najbardziej 🙄🙄🙄 dzisiaj młody również kopie jak oszalały a brzuch ciągnie w dół...leżę,leżę,leżę i się bycze i nic nie robię 😁 mój zrobił obiad,posprzątał dzisiaj i wczoraj.Ogarną psy.
Jutro do pracy idzie więc ja więcej zrobię.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jak ja lubię kończyć wcześniej niż w planie. Zamiast po 17 wyszłam po 13 ze szkoły. Jeden egzamin mam na pewno zdany bo nam powiedziała od razu a drugi mieliśmy praktyczny w formie pisemnej więc wyniki nam prześlę dopiero.
Wróciłam do domu i zdążyłam ugotować na szybko zupę grzybową. Jako że bulion już miałam gotowy bo ostatnio golonkę indyczą robiłam to tylko wsypałam mieszankę z hortexa i nawet może być ta zupa. Mąż wrócił z pracy i zjedliśmy sobie a potem drzemka wskoczyła około 2h. Ja oczywiście dwa razy wstawałam na siku w tym czasie 🙈
Annamaria ja bym chętnie skorzystała z tej twojej instrukcji. No i powiedz jaki olejek do tego? Może być taki zwykły z Rossmanna jak do smarowania brzucha czy musi być jakiś specjalny?
Basiu te nasze dzieciaczki już takie silne są że potrafią dopiec w brzuszku 🙈 Masz rację leż i odpoczywaj 😘
Martoszka tak na prawdę nigdy nie wiadomo jak wyskoczy z tym szpitalem. Także przezorny zawsze ubezpieczony 😉Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Lady Dior, medela i lanshinoh to tak, w podobnej cenie, mi chodziło o maltan:) wiadomo, że u Ciebie inny asortyment to inna bajka 😊
Endzi, super, ze udało się szybciej wyjść że szkoły a Twoj maz to naprawdę harpagan z tym pracowaniem 😅
Baśka, te nasze dzieci to coraz bardziej nygusuja w brzuchach 😅
No to tak, 8 lat bycia razem, 5 po ślubie a tesciowa mowi do mnie imieniem eks mojego męża ✌ nawet razu nie zapytała jak mala się rozwija albo ja jak się czuje. To są najgłupsi ludzie jakich znam. Mój mąż czuł się tak samo zazenowany jak ja. Porazka.
-
Adu aż mi brak słów na tą Twoją teściową 😡 A jak teścio w tych sprawach? On nie zwraca jej uwagi jak tak gada?
Przecież 8 lat to jest kupa czasu więc bez przesady 🙈 Tak jakby specjalnie chciała Ci na złość zrobić..
Babcia z którą mieszkamy mówi do mnie czasem Agnieszka ale nie wiem skąd to się jej wzięło 🤷♀️ Jedyna Agnieszka to jest rodzeństwo cioteczne mojego męża od strony mamy także też tak z dupy wzięte to imię 😅
A mąż akryl już położył i jutro malowanie 😉 Jednak nie będzie butelkowej zieleni a inny kolor. Jak już będzie pomalowane to wstawię foto 😉
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Adu o matko takie coś 😳❓ To już przegięcie pały ze strony Twojej teściowej 🤦🏼♀️ Nawet tego, że nie zapyta o Twoje samopoczucie jest dla mnie niezrozumiale (choćby syna zapytała) przecież to najbliższa rodzina- matka Twojego męża 😐
Ja Wam naprawdę współczuję takich teściowych dziewczyny 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Annamaria jeśli faktycznie polecasz ten masaż, to może i skorzystam 😉 Tu nie nacinają standardowo i pękłam bardzo, dlatego tak się zaczęłam zastanawiać, czy ten masaż by mi się przydał. Może mogłabym uniknąć kolejnego pęknięcia. Jaki masz olejek❓Ja tu znalazłam z Weledy. Jeju to jeszcze tydzień nam został do 3trymestru🤪 Leci ten czas nie 😁❓ -
Lady_Dior wrote:Adu o matko takie coś 😳❓ To już przegięcie pały ze strony Twojej teściowej 🤦🏼♀️ Nawet tego, że nie zapyta o Twoje samopoczucie jest dla mnie niezrozumiale (choćby syna zapytała) przecież to najbliższa rodzina- matka Twojego męża 😐
Ja Wam naprawdę współczuję takich teściowych dziewczyny 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Annamaria jeśli faktycznie polecasz ten masaż, to może i skorzystam 😉 Tu nie nacinają standardowo i pękłam bardzo, dlatego tak się zaczęłam zastanawiać, czy ten masaż by mi się przydał. Może mogłabym uniknąć kolejnego pęknięcia. Jaki masz olejek❓Ja tu znalazłam z Weledy. Jeju to jeszcze tydzień nam został do 3trymestru🤪 Leci ten czas nie 😁❓
Jak bardzo pomogła mojemu mężowi przez te 9 dni roboczych beze mnie.
Oj nie pytajcie.
Teraz też już się miga. A gdy nie było problemu to jaka chętna by się zająć dzieckiem🤦♀️ ale to tylko w smsach było.
To dopiero była jazda. Na 9 dni roboczych, ona zajęła się całe 2 dni i to jeszcze z pretensjami. Dwa kolejne dni mąż podrzucił na całe dnie dziecko do swojej siostry, a tam mają już trójkę dwulatków, więc czwarte było do pary. Resztę dni siedział i pracował z domu.M&M -
Cześć! ☺️
Jak to dobrze się trochę zresetować w weekend.
Annamaria podrzucaj No tu te info z masażem krocza, też o nim pomyślę a może nawet uda się ogarnąć.
Adu współczuje wizyty u teściów. 🤦🏻♀️ Żenada straszna.
Martyna jak nas czytasz - a na pewno co trochę chociaż zaglądasz! 😄- to daj znać co tam na wizycie, mocno trzymam kciuki za dobre wieści! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 07:07
Endzi, Martyna33 lubią tę wiadomość
-
No poważnie dziewczyny, taka mam tesciowa. To nie pierwszy raz, już kiedyś jej się pomyliło z drugą. Wiecie, bardzo żałuję, że wczoraj nie zareagowałam konkretnie tylko bardzo grzecznie, bo powinno mi się ulac w końcu za to traktowanie.
Ona zawsze mowi, ze to był ślub mojego męża, ze jego mieszkanie, że xo on zrobil gdzieś tam, co kupil, co ugotował.. Generalnie do mnie się nigdy nie zwraca. 2 lata temu zrobila mojemu mężowi awanturę, że ja jestem taka niegrzeczna (mogę zacząć być, nie ma problemu!) Bo nie mówię mamo (nigdy w zyciu!) I że nie ma relacji. To mój mąż ja opierdzielil, że jak ona się zachowuje, skoro nigdy się do mnie nie zwraca, olewa i wiadomo, że nie będę mówić mamo bo nigdy tego nie zaproponowała. Zaproponowała jakos w kolejne święta przy życzeniach, ale nawet tego nie skomentowałam. Ja nie czuje takiej potrzeby, oni mnie nie traktują jak corke to ja nie będę brała udziału w jakiejs szopce. Wolę mówić per pani albo po imieniu, ale to by była pewnie obraza. Mowie więc bezosobowo
Bardzo żałuję, że wczoraj powiedziałam tylko co to za sentymenty po tylu latach. Że nie dodałam kurwa. Ale mi się uleje w końcu.
Generalnie brak słów, moj tesc to się w ogóle nie odzywa, on jest w porządku, ale jakby się rozwiódł to nie miał fajniejsze życie. ;P
Lady, no do męża może zadzowni i spyta jak mala, bo jego pyta ile przytyłam 🤷♀️ Pytał się mnie, czy ma jej wypomnieć to zachowanie, ale stwierdziłam, że nie warto z tym człowiekiem w ogóle wchodzić w interakcje, skoro na jego zwrócenie uwagi, że jestem Ada powiedziała, że no ona nie zwróciła uwagi co mowi. Powiedziałam, że nie chce tam już jeździć do porodu, bo mam skoki ciśnienia i bez tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 08:04
-
Kredka, czytam regularnie 😎
Od rana wymioty,ale muszę dać radę jakoś dojechać na wizytę, godzinka leżenia jeszcze i się zbieram. Dam znać 😘adu, Endzi, kredka, Snowflake, Monika87 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Cześć wszystkim 🙂
Martyna tak jak kredka pisze czekamy na wieści z wizyty 😁✊
Lady trzymam kciuki aby tym razem obyło się bez pęknięć krocza i masaż pomógł. Swoją drogą ciekawa jestem dlaczego w Polsce nacinają a u Was już nie 🤔 No ale to nie tylko w tym jest różnica co do służby zdrowia. Ty za tydzień zaczynasz 3 trymestr a ja za tydzień zaczynam 8 miesiąc 😲😲 Szok i niedowierzanie 😁
Martoszka współczuję takiej mamy no ale co zrobisz nie każdy lubi dzieci 🤷♀️ Moja teściowa też nie przepada za dziećmi i powiedziała to już dawno głośno więc nie mam nawet zamiaru obarczać ją opieką. Aczkolwiek myślę że w wyjątkowych sytuacjach to by się zajęła. A moja mama nie będzie miała wyjścia niestety. Bo ja już jej to dawno powiedziałam. Ja mam dwie młodsze siostry różnica jest między nami 11 i 14 lat. A jak się urodziła średnia to ja przestałam mieć dzieciństwo tylko musiałam iść w pieluchy 🤷♀️ No ale moje siostry są już na tyle duże że one też mogą mi pomóc w opiece w razie czego.
Chociaż z drugiej strony oni nie mają obowiązku nam pomagać. Ich obowiązek skończył się razem z 18 rokiem naszego życia. Jak to mówią chcieliście dziecko to się nim zajmijcie i opiekujcie 🤷♀️No ale to nie zmienia faktu że mogą nam od czasu do czasu rodzice/teściowie pomóc.
Ja czekam ze śniadaniem na męża bo już pierwsza warstwa farby na sufit leci😁 Wstał o 7 gotowy i zwarty do pracy. Ciekawe jak to będzie schło 🤔 Bo to na razie taki podkład kładzie biały tzn grunt ze śnieżki i na to farba pójdzie 😉Martyna33 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna33 wrote:Kredka, czytam regularnie 😎
Od rana wymioty,ale muszę dać radę jakoś dojechać na wizytę, godzinka leżenia jeszcze i się zbieram. Dam znać 😘
Wymioty... piękny objaw! 😄
Adu rozumiem Cię, czasem człowiek chciałby wyrzygać co mu na sercu leży, walnąć jakąś kurwą i chujem dla ulżenia sobie ale jednak coś nas powstrzymuje. Wierze, że nadejdzie Twój czas i stara wiedźma już Ci więcej nie podskoczy. 💪🏻👹 a na razie lej na nią i skup się na sobie i swojej małej dziewczynce, szkoda Waszych nerwów i zdrowia.
My dziś mamy wagary i przyspieszony dzień dziecka. 🙈 Zapowiada się dzień pełen atrakcji. Młody wpadł mi do łóżka o 6:20, wypiął dupę i stwierdził, że chyba się nie wyspał i idzie spać dalej a ja się snuje po domu jak głupia od tego czasu. 🤣