Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake, ja zawsze raczej wysokie ciśnienie niż niskie, a w gabinetach to totalna amba. Ale wczoraj było już ok, także to jakieś takie niewiadomo skąd. Ale zgłoszę lekarzowi, żeby nie było.
Bry ja już oczywiście oczy jak 5 złotych, no nie wyspie się w tej xiazy za nic. 🤷♀️ 31 tydzień.. jejku.. na koniec tygodnia zamowie aptekę i w przyszłym tygodniu albo kolejnym spakuje ta torbę w końcu, żeby nie było.
Czekam tylko na łóżeczko z dużych rzeczy, napisalam do nich kiedy wyślą. Jeśli nie wyślą w tym tygodniu, to muszę jakoś prosić o toż żeby wysłali dopiero po Bożym ciele, bo chcemy jechać w przyszłym tygodniu do Gdańska i nie będzie miał kto odebrac.
Q rossmanie z kartą rossne jest promocja na pampersy, wychodzą taniej niż na allegro. Kupie, żeby mieć do szpitala.
A ile kupujecie w ogóle pampersow tak na dzień dobry, żeby nie wracać że szpitala i prosto do sklepu po pampki? -
Martoszka widocznie się nie do informowała. To też jest moja trzecia ciąża i poród pierwszy. Ale ja mam szwagierke która mi pomagała przy wyborze podkładów czy majtek. A niektórzy nie mają nikogo bliskiego co by im wyjaśnił sytuację. Może zaczęły jej się skórcze wcześniej skoro przyjechała? Bo miała przyjechać w tą środę dopiero tak? Mniejsza z tym 😁 Jak Ty się dzisiaj czujesz?
Adu ja na razie mam tylko jedną paczkę w walizce spakowaną pampersów i to byłoby na tyle. Podobno z aplikacją dostaje się paczkę jakoś w 33-34tc w Rossmannie pampersów też. A myślę że kupię tak ze dwie 1 jeszcze żeby mieć w domu. A później najwyżej mąż będzie dokupował. Mi też została jeszcze apteczka do kupienia dla malucha.
Dobra trzeba wstać i ogarnąć trochę przed przyjazdem fizjo 🙈 Ale miałam sny dzisiaj no jakaś masakra 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dołączam do wizytujących jutro też. Udało mi się cudem przełożyć na później moją wizytę, bo miałam akurat dokładnie na tę godzinę, na którą jest pogrzeb tej dziewczynki, ale panie z przychodni stanęły na rzęsach i uff. Uda się.
sandrina, udało nam się z ogniskiem i działką, fuksem! Byliśmy od 12 do 16.30, wtedy już luneło solidnie..
Przyszło około 20 osób i jakieś 12 dzieci, więc harmider był niezły, i bardzo pomogło mi to naładować akumulatory.. Dobrze mieć przyjaciół i kawałek miejsca na hamaki, łąki do wybiegania..
Lecę do kwiaciarni zamówić serce z kwiatów dla tego nastoletniego aniołka, i wracając do lumpa. Słonecznego dnia dziewczyny!! -
Endzi, o nie wiedziałam, że coś się pokaże jeszcze w apce Dzis tez w biedronce promocja na złote dady, druga paczka -50%.
Te sny w ciąży to jest dramat, normalnie można by książkę napisać 😅
Annamaria, super, ze wam się udało z ogniskiem, glowa teoche odpoczęła:) Ehhh, straszne z tym pogrzebem, naprawdę.
Ja zrobilam wczoraj juz konkretną listę ile czego mam i mam za mało według mnie na 56, dosłownie chyba po 5 par bodziaków z długim na to i 9 z krótkim. Nie zamierzam prac codziennie, więc muszę dokupić. Jak moja chrześnica ulewala to 5 bodziaków to dziennie szło 😅 Tak samo jak jakiś przypal przy przewijaniu, zanim człowiek człowiek ogarnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 09:06
-
Dzień dobry bardzo 🥰
Chłopaki wyprawione z domu, wreszcie spokój i cisza 😂
Annamaria no właśnie się wczoraj zastanawiałam czy was deszcz złapał. Prawda, że takie spotkania odciągają od smutków 😘
Nam jeszcze po deszczu udało się kolejny spacer zaliczyć. Dzisiaj nigdzie nie chodzę, bo gdzieś na dole mnie kuło wczoraj...
Adu ja kupiłam tylko dwie paczki. Nie wiadomo czy nie będą uczulać, więc nie robię zapasów. Sklepy blisko, stary ogarnie temat 😆
A co do ilości ubranek, truuu....ale jak się trafi prawdziwy ulewacz, to nie unikniesz codziennego prania 🤷
Przypały przy przewijaniu to nawet przy starszaku się zdarzają...mi kiedyś Belzebubio (leżąc bez pieluchy na przewijaku) na łeb nasikał jak się po coś schyliłam🤦😂
Miłego dnia dziewczyny 😘
Martoszka trzymaj się tam w tym szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 09:16
-
Endzi wrote:Martoszka widocznie się nie do informowała. To też jest moja trzecia ciąża i poród pierwszy. Ale ja mam szwagierke która mi pomagała przy wyborze podkładów czy majtek. A niektórzy nie mają nikogo bliskiego co by im wyjaśnił sytuację. Może zaczęły jej się skórcze wcześniej skoro przyjechała? Bo miała przyjechać w tą środę dopiero tak? Mniejsza z tym 😁 Jak Ty się dzisiaj czujesz?
Adu ja na razie mam tylko jedną paczkę w walizce spakowaną pampersów i to byłoby na tyle. Podobno z aplikacją dostaje się paczkę jakoś w 33-34tc w Rossmannie pampersów też. A myślę że kupię tak ze dwie 1 jeszcze żeby mieć w domu. A później najwyżej mąż będzie dokupował. Mi też została jeszcze apteczka do kupienia dla malucha.
Dobra trzeba wstać i ogarnąć trochę przed przyjazdem fizjo 🙈 Ale miałam sny dzisiaj no jakaś masakra 😅M&M -
Cześć!
Zapowiada nam się tydzień obfity w wizyty. 😄 Ja idę we środę na usg i kontrole szyjki. Jak mi znów powie, że mam iść do szpitala to mu powiem żeby się pałował.
Powtarzałyście badanie na HIV i toxo? Ja od prywatnego dostałam skierowanie, że należy powtórzyć bo że niby są takie rekomendacje a ten na NFZ to w ogóle z badań to chyba uznaje tylko morfo bo nic mi nie kazał robić. 🤷🏻♀️
Adu jak u Ciebie z ciśnieniem? Co do pamperów to mam małą paczkę jedynek w walizce (chyba 24 tam są) i jedno duże opakowanie jedynek w szafie - 78 sztuk. Na razie więcej nie biorę. Zobaczymy jak mała będzie je tolerować i w jakim tempie nam pójdą. Chusteczek za to mam pełno. 😂 bo nawet jak ich z małą nie zużyje to dla starszaka wykorzystam więc się nie zmarnują.
Sandrina ma rację co do prania. 😅 Ja myślałam przy starszaku, że będę prasować każde pranie (zrobione oczywiście co kilka dni 😂) a kończyło się na tym, że prałam codziennie, maks co 2 dni i nie było opcji prasowania bo ciuchy szły do ubrania prosto ze sznurka. 🤣 U mnie na początku kilka pralek poszło bo nie mogłam ogarnąć latającego we wszystkich kierunkach siusiaka i zamiast w pieluchę to siurki szły w każdym innym kierunku. 😂Prasowałam tylko tetry i pościel.
Teraz też nie mam zamiaru kupować ogromnej ilości ubrań bo te maluszki dosłownie rosną w oczach a i tak trzeba prać na okrągło.
Martoszka No to dobrze, że jednak zdecydowali założyć pessar, miejmy nadzieje, że utrzyma co ma utrzymać do odpowiedniego czasu. A co z tym Bartholinim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 10:27
-
Adu mi reklama wyskakuje z pampersa na instagramie i w komentarzach dziewczyny pisały ze właśnie mniej więcej w 33-36 dostawały wiadomość od Rossmanna. No ale pożyjemy zobaczymy co to będzie 🙂 A co do marki pampersów to sama nie wiem czy kupić te z Rossmanna czy dady 🤷♀️ Pożyjemy zobaczymy heh
Annamaria dobrze że wczoraj się trochę odstresowaliscie to każdemu było potrzebne. Jak najwięcej takich wypadów 🙂
Kredka ja robiłam w 2 trymestrze jeszcze badania na toxo a na HIV nie powtarzałam jeszcze. Może zleci to na kolejnej wizycie dopiero. Bo ogólnie w karcie ciąży mam miejsce na wynik z 3 trumestru także zobaczymy co tam zleci. Kredka też mam usg w środę ale u rodzinnego także nie wiem dokładnie co on tam może posprawdzać 🤷♀️
Martoszka dobrze niech zakładają ten peesar przynajmniej będzie bezpieczniej i dłużej donosisz ciąże.
U nas piękna pogoda słoneczko świeci 😍 Siedzę sobie na dworku i się grzeje na sloneczku 😁
Dzisiaj jedziemy wieczorem do Ikei żeby kupić prezent dla mamy i kilka rzeczy do domu 😉
Wczoraj szukaliśmy żyrandola i powiem Wam że podoba mi się taki jeden ale on jest ledowy i tak na prawdę nie wiadomo ile wytrzyma. Ten co mężowi się podoba mi też tylko nasi znajomi mają taki sam w domu i nie chciałam za bardzo małpować.
Ledowy
https://zapodaj.net/cc093a5ef2f79.jpg.html
Pająk ten co mają znajomi
https://zapodaj.net/9b2b37e17b9b9.jpg.html
W sumie jeden i drugi nam się podoba ale już sama nie wiem. Niby oni też sobie zamontowali takie same światełka w kuchni jak my mamy w ganku bo im się spodobały. To niby żyrandol też możemy zmalpowac 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 11:20
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Sandrina, no właśnie ja wiem, ze z tym ulewaniem albo przewijaniem to różnie bywa. 😅 dlatego myślę, żeby mieć chociaz z 10 szt body 🤣
Kredka, dzis ciśnienie dobrze, dziękuję nie no ja się liczę z tym, że i tak prwnie będę prała codziennie, ale będę się lepiej psychicznie czuła mając kilka sztuk więcej. :p o to pampersow tak w sam raz jq kupie te pampers oryginalne i dady i zobaczymy co podpasuje.
Endzi, ja do szpitala wezmę pampers premium care a w domu chciałabym te dady złote juz używać
Ona żyrandole mi się podobają i nie ma co się sugerować, że ktoś taki ma - jeśli wam się podoba to w końcu wasz dom
Ok juz po usg. dzis rowno 31+0. Mala waży 1650, 35 centyl wagowo, główka młodsza na 29+5 wypada, a brzuszek na 31+2. Za to noga na 31+6, więc może będzie długie nogi po tatusiu miała 🤣 lekarz powiedział, że według niego jeśli urodzę w terminie to max 3600 będzie ważyła.
sandrina22, Endzi, kredka, Snowflake, Lady_Dior, Annamaria, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
kredko, mi w każdej ciaży badanie na HIV / HCV robione tylko jeden raz, bez powtórek.
Martoszka, a co z tym gruczołem? Jak crp wyszło?
Endzi, śliczny ten z okrągłymi żarówkami, ten prostokątny taki nowoczesny bardzo, nie wiem jak do pomieszczenia by się dopasował..
Niedawno zaczęli mnie wszędzie przepuszczać w kolejkach, i aż fotę musiałam zrobić brzuszka, taka aktualizacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 12:06
kredka, Endzi, sandrina22, Snowflake, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Annamaria, Ty masz coś w sobie, że się patrzy i normalnie pozytywna energia od Ciebie bije! Pięknie wyglądasz, cudny masz brzuszek!
Tez dzis robilam, standardowo w nowy tydzień
Nie wiem czemu mi zawsze obraca te zdjęcia 🤷♀️Annamaria, kredka, Endzi, sandrina22, Snowflake, Lady_Dior, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Endzi bierz taki, który Ci się podoba. Nie przejmuj się tym, że ktoś ma itp. Ty masz być zadowolona! 😄
Zazdroszczę tego słońca bo u mnie dziś pochmurno ale dość ciepło więc wyleguje się na tarasie, jem truskawki i podczytuje książkę w ciszy zanim mój szaleniec wróci z przedszkola. 😄
Adu dobrze, że ciśnienie wróciło do normy bo wizja szpitala jest dość słaba. 🙄 3600 to taka fajna waga, jednak już kawał bobaska a jeszcze nie taki klocek do wypchnięcia. 😄 Tylko z tymi szacunkowymi wagami to różnie bywa. Ja bardzo bym chciała, że mała nie była większa niż tak max 3600 ale mam poczucie, że będzie jednak dorodną kluseczką i moje krocze będzie później jak pocerowana skarpeta. 🤦🏻♀️😂😂😂😂
Annamaria pięknie wyglądasz! 😍 ale brzucha już nie ma opcji ukryć tak jak u mnie 😂 Mnie babeczka w auchanie zawołała bez kolejki bo stałam przy kasie z pierwszeństwem a baba przede mną miała pełen wózek załadowany flaszkami wódki, piwa, napojów i chipsów. 🤣 a tak poza tym to mam wrażenie, że jestem przezroczysta w sklepie albo trędowata. 🤷🏻♀️😄Annamaria, adu lubią tę wiadomość
-
Kredka, ja balam się w ogóle myśleć o szpitalu, nie wiem jakbym miała się zachować, czy brać że sobą jakieś ubrania, czy jechać z partyzanta.. tfu tfu, oby w ogóle nie było takich rozkmin! Tak, wydaje mi się, że 3600 to jeszcze ok, choć już sporo. Najbardziej chciałabym, żeby ona była tak koło 3kg 😅 Ale wiem, że chcieć to ja sobie mogę.
U mnie tez brzuch widoczny z daleka, ale ludzie mają to gdzieś w zasadzie, odkręcają głowę. A przecież widać już, że to ciążowy, a nie spożywczy. 🤷♀️ -
Chyba macie rację i nie trzeba się przejmować tym że ktoś ma taki żyrandol. A jest w sumie połowę tańszy i w razie jak się żarówka spali to się wymieni żarówkę a tam jak skończy swoją żywotność to trzeba cały wymieniać więc bez sensu.
Adu już kawał kluseczki tam nosisz. A dopiero nasze dzieciaczki miały po 300g 🙈
Hehe co do ludzi i przepuszczania w kolejce to bardzo rzadka sytuacja jest. Piękny brzuszek😍 a włosy też masz cudne 🥰
Kredka u mnie teraz też się zachmurzyło ale już wróciłam do domu się położyć bo już ze 3 razy mi brzuch stwardniał dzisiaj więc sobie leżakuje. Tarasu zazdroszczę 😍 My się jeszcze nie dorobiliśmy ale jest plan na ten rok go zrobić aczkolwiek pierwsze musimy zrobić odwodnienie także jeszcze trochę.
Annamaria piękna kobieta z Ciebie aż bije ciepłem od Ciebie 🥰 Brzuszek też już dość widoczny. Także masz rację w kolejkach trzeba się rozpychać i korzystać ile się da z przywilejów.
Ja musze jutro badania zrobić dla Endo a tak mi się nie chce ze to jakiś koszmar 🙈 Ale w środę mam teleporade więc nie mam wyjścia i tak to odkładałam na ostatnią chwilę 🤷♀️Annamaria lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Teraz też by dramy nie było, bo sama jestem z 30tc. Ale jednak wolę zrobić wszystko by wytrzymać te 4-6tygodni. I tak kurcze może być wcześniakiem. Najlepiej bym wytrzymała do 36tc.
Antybiotyk zadziałał na CRP i na gruczoł, bo wg lekarzy jest lepiej.
Liczę, że wszystko będzie dobrze i za dwa tygodnie wizyta u mojego lekarza. Za tydzień może jak mi pozwolą to zrobię usg 3trym.
Niestety poród w wybranym szpitalu odpada, bo tam od 36tc. Teraz zostaje pomyśleć o innym w Łodzi.M&M -
Cześć dziewczyny,
od piątku mnie u Was nie było maskara, mąż wziął specjalnie w piątek urlop bo robimy ogromne porządki.
Ogarnięte szafy w domu, piwnica i ubrania i buty i albo wywalone do kosza albo wywiezione do moich rodziców na wieś bo przecież zawsze się tak mówi.. a może będę chodzić a może się przyda.... dość.. nie przyda się wiec trzeba było z tym porządek zrobić.
Wracając do Was.
AnnaMaria - tak mi przykro to niewyobrażalna tragedia dla rodziny i dla przyjaciół Bardzo współczuję
Takie młode dziewcze - całe życie było przed nią
A tak w ogóle mimo wszystko pięknie wyglądasz tylko Ci brzuszek pięknie rośnie
Basiu - macie rację z imieniem, choć dziś to to są tak dziwaczne imiona że Dorian nie jest dla mnie jakimś udziwneniem. Mam koleżankę, której syn się tak nazywa Swoją drogą Przemuś ślicznie. U nas raczej będzie Piotruś choć do końca ja jeszcze nie jestem przekonana ale chyba przystanę na męża propozycję
Dobrze, że udało się odkręcić z ubrankami, ja też bym się n Twoim miejscu zapłakała
Kredka - mam nadzieję, że wreszcie te pocovidowe dolegliwości Ci przejdą. :* ściskam mocno. No i piękna ta fura dla dzidzi My jedziemy jutro wreszcie po fotelik (Avionaut na bazie) i zamówić fotelik ulepszoną wersję Muvvo Qiuck tj. 3.0 . Jest lekki, poręczny i dobrze się składa. Już nie czytamy opinii bo mózg mój się lasuje im więcej się czyta tym mniej się wie.
Co do Toxo i Hiv to pononie miałam teraz skierowanie na toxo, a na Hiv jeszcze nie .
Endzi - Młoda babeczka ta Twoja Mama mam siostrę w podobnym wieku do niej I to prawda zasługuje na lepszego faceta więc niech się umawia i korzysta
Tort mega pewnie smakował obłędnie Efekt końcowy wow , wow , wow.
Gratuluję zdanego egzaminu
Co do lamp to podoba mi się ten pająk ja bym tam nie zwracała uwagi że znajomi mają identyczny Jak pasuje to bierzcie
Martoszka - szybkiego powrotu do domeczku, oby wszystko wreszcie się u Ciebie unormowało.
Adu - no następny piękny i zapewne pyszny tort ! jak wy to robicie dziewczyny ? ja nigdy tortu nie robiłam i nie wiem .. może kiedyś spróbuje ale pewnie się naklnę ..
Dobrze, że Ci ciśnienie spadło.. ciekawe czym to było spowodowane może się czymś zdenerwowałaś albo zmęczyłaś ?
Przecudnie, że Twoja Nadusia już taka duża i najważniejsze że zdrowa
Swoją drogą przepięknie wyglądasz i brzusio taki okrąglutki
Snowflake - ja też wizytuję jutro tylko, że o 15:30 USG III trymestru - oby było wszystko dobrze.
Za wszystkie wizytujące w tym tygodniu mocno trzymam kciuki
Siedzę przed kompem i Wam odpisuje a Młody tak się wierci w brzuchu że ojej choć szczerze to musiałam go wczoraj poszturchać bo mało się ruszał i się wystraszyłam ale cały weekend latałam i biegałam i pewnie miał już dość mojej lataniny więc się pewnie uspał.
W ogóle przeglądałam ciuszki po moim chrześniaku w weekend i żadnych chyba ciuszków już nie kupię bo mam tego od groma i jeszcze koleżanka ma przywieźć więc koniec z zakupami ciuszkowmi Jeszcze teściowa coś tam wysyłała, że kupiła więc nie będę miała tego gdzie kłaść wreszcie.
Ja jeszcze mam sporo do podsumowania i czego mi brakuje to znajdzie się kilka pozycji... może w środę do tego usiądę... te dni tak lecą i czas mi się kurczy.... a jeszcze nie zaczęłam nic prać .... makabra.
Nie mam też prześcieradełka na materacyk do wózka... pieluch żadnych ale dzięki za info o rossmanie i biedronce może kupię choć z jedną paczkę.
Pozdrowionka dziewczynki :* miłego popołudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 15:33
Endzi, Annamaria lubią tę wiadomość
-
A dostała któraś z Was od ginekologa taka kartę do wypelnienia?
https://zapodaj.net/bd8d829334c75.jpg.html
Martoszka może nie będziesz musiała zmieniać szpitala. Pesser powinien Ci pomóc donosić ciąże dużo dłużej. Także trzymam kciuki aby wszystko poszło gładko.
Monia powiem Ci ze takie porządki są od czasu do czasu bardzo potrzebne. My pewnie jak będziemy się przenosić do drugiego pokoju to też pewnie część rzeczy powyrzucamy. Przynajmniej więcej miejsca w domu się robi 🙂
Co do reszty rzeczy do kupienia to na pewno zdarzysz jeszcze 😉 Na spokojnie kochana 🙂 Heh niby wolne od pracy a człowiek i tak zalatany taki jest.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, ja dostałam taki test do wypełnienia od położnej środowiskowej, po porodzie, jak zgłosiłam jej kiepskie samopoczucie. Była wtedy u mnie chyba z 6 razy łącznie, monitorując czy wszystko ok.
-
Endzi pierwszy raz widzę coś takiego.
Z tymi porządkami to prawda bo się tylko dokłada i dokłada a nic się nie wyrzuca
Chcemy przed narodzianami właśnie porządki porobić bo potem to już inne priorytety i ciężej będzie z małymEndzi lubi tę wiadomość