Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi, no to już niedużo macie z tym pokoikiem do zrobienia, dobrze i realnie to brzmi
Martoszka, ciekawe jaki mają plan.. Pewnie chcą sprawdzić, czy CRP rośnie czy spada. Pytałaś, czy można to leczyć antybiotykiem? Bo jeśli nie natną tego teraz, to jaka różnica, skoro przy porodzie pewnie i tak pęknie pod wpływem nacisku i czy wtedy dziecko i tak nie bedzie w kontakcie z wydzieliną? Warto podpytać. Dawaj znać, co tam ci powiedzą.
Mieliśmy się spotkać dziś na działce ze znajomymi, na ognisku i łososiu z ognia.. Prognozy są różne.. Sandrina, jak obstawiasz, będzie burza i deszcz u nas dziś?
No nic, pakuję wszystko pomalutku, najwyżej się trzeba będzie zmieniać plany w ostatniej chwili... -
Endzi, Adu jak ja Wam zazdroszczę tych zdolności do robienia tortów! Wyglądają cudownie! Aż mi ślina leci! 😍 mogę sobie tylko wyobrażać jakieś są pyszne 😄 brawo dla Was!
Annamaria w szpitalu jest papier toaletowy i ręczniki papierowe (nie zawsze uzupełniane na bieżąco...) ale te najzwyklejsze szare a ja z moją nawracającą od dwóch miesięcy infekcją podwozia wolę mieć swoje. Teraz też jak byłam to podczas robienia ktg lub słuchania tętna rzadko dawali papier żeby wytrzeć sobie brzuch więc ja tak jak Sandrina wole mieć swoje niż się prosić. Podkładów na łóżko nie na wcale. 🤷🏻♀️
Baśka kurdeeee jak to dobrze, że udało się przechwycić torbę! 😬 Szkoda tylu fajnych rzeczy ale niestety przy remontach tak właśnie się dzieje jak się przekłada torby i pudła pierdyliard razy i później się wszystko gubi. 🤦🏻♀️ Najważniejsze, że rzeczy odzyskane! ☺️
Martoszka masakra, współczuje Ci strasznie... 😞 moja przyjaciółka miała zapalnie tego gruczołu w 7 miesiącu i też nie chcieli go dotykać i kazali brać jakieś antybiotyki ale niestety nic to nie pomogło a biegnący czas tylko pogorszył sprawę i dziadostwo mega urosło i musieli nacinać. Tak się biedna z tym namęczyła i nacierpiała, że szkoda słów. Mam nadzieje, że u Ciebie uda się go jakoś wyciszyć i sytuacja się unormuje.
A co do rodzącej to ja podczas ostatniego pobytu na patologii byłam jeden dzień i noc z rodzącą i była z nami młodziutka dziewczyna, która mówiła że jej ciąża to niezbyt planowana była i jak patrzyła na tą bidoczke, którą 24 h męczyły skurcze to miała realne przerażenie w oczach. Ja momentami miałam dość a już swój niezbyt łatwy poród przeszłam a co dopiero jak ktoś widzi to pierwszy raz. 🤦🏻♀️
Przywiozłam wczoraj moją furę! Jestem totalnie zakochana! Później wrzucę jakieś foty bo wczoraj jak składałam to było już późno i ciemno - musiałam złożyć pomimo późnej pory bo bym spać nie mogła przecież. 😂😂😂 -
Annamaria hahaha no wróżka Sandrina obstawia, że będzie burza i deszcz, albo nie będzie 😆
A serio prognozy na najbliższe tygodnie są takie, że jak chcecie się spotkać na zewnątrz to będziecie i tak musieli zaryzykować 🤷 No i trochę odskoczni też by się wam przydało 😘
My już dziś po spacerze, najpierw zmokliśmy a potem się rozbieraliśmy, tak było ciepło.
Baśka ale przygoda z ubrankami. Dobrze, że siostra czujna.
Kredka czekam z niecierpliwością na foty!
Kurcze stary mnie od rana wkurza😠😤🤬😡😠😤 no autentycznie mam ochotę go wykopać z domu...wrrr...albo gdzieś zakopać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 11:28
-
Martoszka, mam nadzieję, że dojdą do ładu i składu z Tobą i że będzie wszystko dobrze!
Endzi, ale piękny Ci wyszedl ten tort! Moj byl bardzo smaczny, każdy pochwalił też za wygląd, mimo że ja chciałam go wyrzucić. :p
Kredka, jeny to Twoje pakowanie mnie przeraża! Czy to znaczy, że ja też już musze 😅 nie No, czas zacząć myśleć na poważnie o tym 🙊 super, ze furka jest ekstra i jesteś zadowolona!
Baśka, ufff, dobrze, ze się udało znaleźć torbę
Sandrina, średnio co drugi dzień mam ochotę zakopać mojego męża 🤣
My dziś byliśmy na śniadanka w knajpie, cudnie 🥰 teraz sobie siedzimy, ale zaraz maz będzie prasowal małej rzeczy a ja układała 😅 Wybrałam jej poszewki na posciel, co prawda na razie nie zamierzam używać, bo chce, żeby spala w spiworku, ale niech będzie w razie wu
A i już mam na pewno ten baby shower 12.06 😅 Zastanawiam się jeszcze czy nie powiedzieć siostrze, żeby zaprosiła moje 3 koleżanki z pravy, bp są mi bardzo bliskie, ale z drugiej strony nie wiem czy będą chciały przyjść i czy na pewno chce, żeby poznały moja siostrę wariatkę 🤣
👧 07.2021 -
Uwaga- chwalipost 😂
Myślę żeby dokupić sobie jeszcze budkę letnią do niego bo ta standardowa ma co prawda możliwość przedłużenia ale nie ma w niej wentylacji i moskitiery jak w letniej co jest super bajeranckie z przypadku spacerowania po parkach czy lesie.
thumb htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 12:50
Endzi, sandrina22, Snowflake, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Kredka, ale świetnie wygląda ten wozek! Sztos myślę, że ta budka to dobry pomysł 😁
Ok, pranie poprasowane i spisane! I sama nie wiem, czy nie muszę dokupić czegoś jeszcze.
Spora część jest albo 56/62 albo 62/68 albo 68/74. Tzn na pewno musze body na krotki na 62, bo mam 6 sztuk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 17:38
👧 07.2021 -
Snowflake, masz doskonała pamięć, tak, ja jutro mam wizytę na szczęście po 10, więc nie będę czekać całego dnia.
Super, ze udało się wyjść. Czasem to takie potrzebne, żeby tak odżyć
Eh, zjeslisny obiad i tak mnie jakoś brzuch dziwnie boli po tym, q boku tak jakby.. chyba za ostre było, nie wiem. W dodatku czuje klucie na dole, ale nie w pochwie, tylko jak jakby klucie w wzgorku lonowowym (?). 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 17:16
👧 07.2021 -
Witam się ponownie. Ze szkoły wyszłam jakoś 14:30. Egzamin mam zaliczony i przedmioty te dwa co dziś były tak samo. Za tydzień mam dwa kolejne egzaminy 🙂 Ale mam nadzieję że gładko pójdzie tak jak dziś. Rano miałyśmy masaż relaksacyjny a później na egzaminie robiłyśmy manicure biologiczny i parafinę sobie. Także zleciało wszystko w miarę szybko. Wróciłam do domu to zaliczyliśmy z mężem drzemkę popołudniową on po pracy a ja po szkole.
Kredka super bryka 😍 A ten daszek też będzie fajnie wyglądał i na pewno będzie praktyczny.
Martoszka no powiem Ci ze nie za ciekawie to wszystko wygląda ale trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło ✊
Dziewczyny powodzenia jutro na wizytach i czekam na wieści 🙂
Adu co do tego kłóciła to powiem Ci że ogarnęłam iż mnie też tam gdzieś na górze bardziej boli tak wyżej właśnie 🤷♀️ Bo wcześniej nie mogłam zlokalizować tego miejsca. Mam tylko nadzieję że to nie rozchodzi mi się spojenie łonowe.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria wrote:Endzi, no to już niedużo macie z tym pokoikiem do zrobienia, dobrze i realnie to brzmi
Martoszka, ciekawe jaki mają plan.. Pewnie chcą sprawdzić, czy CRP rośnie czy spada. Pytałaś, czy można to leczyć antybiotykiem? Bo jeśli nie natną tego teraz, to jaka różnica, skoro przy porodzie pewnie i tak pęknie pod wpływem nacisku i czy wtedy dziecko i tak nie bedzie w kontakcie z wydzieliną? Warto podpytać. Dawaj znać, co tam ci powiedzą.
Mieliśmy się spotkać dziś na działce ze znajomymi, na ognisku i łososiu z ognia.. Prognozy są różne.. Sandrina, jak obstawiasz, będzie burza i deszcz u nas dziś?
No nic, pakuję wszystko pomalutku, najwyżej się trzeba będzie zmieniać plany w ostatniej chwili...M&M -
Snowflake, aaa może tak być, że Martyna miała jakos po nas wizytować hahahah, dzieci to są kochane z ta pomocą 😁 gratulacje domycia!
Mam nadzieję, że to niestrawność, zresztą juz orzeszlo troszkę. Teraz martwi mnie ciśnienie, bo jest cholera 145/88 wiec teoretycznie powinnam jechać do szpitala chyba.. Ale że ja mam w ogóle wyższe, to poczekam, mam nadzieję, że spadnie do wieczora. Ta pogoda mnie dobija 😥
Endzi, gratuluje zdania oby to nie było właśnie żadne rozejście.. Ale to xhyba bardzo boli?👧 07.2021 -
kredka wrote:Endzi, Adu jak ja Wam zazdroszczę tych zdolności do robienia tortów! Wyglądają cudownie! Aż mi ślina leci! 😍 mogę sobie tylko wyobrażać jakieś są pyszne 😄 brawo dla Was!
Annamaria w szpitalu jest papier toaletowy i ręczniki papierowe (nie zawsze uzupełniane na bieżąco...) ale te najzwyklejsze szare a ja z moją nawracającą od dwóch miesięcy infekcją podwozia wolę mieć swoje. Teraz też jak byłam to podczas robienia ktg lub słuchania tętna rzadko dawali papier żeby wytrzeć sobie brzuch więc ja tak jak Sandrina wole mieć swoje niż się prosić. Podkładów na łóżko nie na wcale. 🤷🏻♀️
Baśka kurdeeee jak to dobrze, że udało się przechwycić torbę! 😬 Szkoda tylu fajnych rzeczy ale niestety przy remontach tak właśnie się dzieje jak się przekłada torby i pudła pierdyliard razy i później się wszystko gubi. 🤦🏻♀️ Najważniejsze, że rzeczy odzyskane! ☺️
Martoszka masakra, współczuje Ci strasznie... 😞 moja przyjaciółka miała zapalnie tego gruczołu w 7 miesiącu i też nie chcieli go dotykać i kazali brać jakieś antybiotyki ale niestety nic to nie pomogło a biegnący czas tylko pogorszył sprawę i dziadostwo mega urosło i musieli nacinać. Tak się biedna z tym namęczyła i nacierpiała, że szkoda słów. Mam nadzieje, że u Ciebie uda się go jakoś wyciszyć i sytuacja się unormuje.
A co do rodzącej to ja podczas ostatniego pobytu na patologii byłam jeden dzień i noc z rodzącą i była z nami młodziutka dziewczyna, która mówiła że jej ciąża to niezbyt planowana była i jak patrzyła na tą bidoczke, którą 24 h męczyły skurcze to miała realne przerażenie w oczach. Ja momentami miałam dość a już swój niezbyt łatwy poród przeszłam a co dopiero jak ktoś widzi to pierwszy raz. 🤦🏻♀️
Przywiozłam wczoraj moją furę! Jestem totalnie zakochana! Później wrzucę jakieś foty bo wczoraj jak składałam to było już późno i ciemno - musiałam złożyć pomimo późnej pory bo bym spać nie mogła przecież. 😂😂😂
Laska starsza ode mnie, a bardzo nieogarnięta pod względem przygotowania.
Najważniejszy był plan porodu i jedzenie, bo była głodna, więc prosiła o kolację m, choć przyjechała po kolacji. Jeszcze kazała nam kazać położnym im przynieść ten Chleb jak urodzi. Ostatecznie miała cc podobno, więc z jedzenia nici.
Nawet podkładów poporodowych nie miała ze sobą.M&M -
Dzięki dziewczyny ❤️
Adu uważaj tam na siebie bo to ciśnienie i te bóle to nie dobre połączenie. Połóż się i odpoczywaj a później jeszcze sprawdź raz to ciśnienie. Jeżeli chodzi o ból to na początku bardzo mnie bolało. Mam dalej problemy ze wstawaniem i przekręcaniem się. Czytałam objawy rozejścia i niestety większość z nich mam. Jak będę na wizycie to poproszę żeby mi to zbadała i sprawdziła na usg. Odkąd śpię z poduszką między nogami jest lepiej ale boli dalej.
Martoszka może to pierwsza ciąża tej dziewczyny i nie wiedziała jak się zapakować dokładnie 🤷♀️ Pewnie położyli ją z Wami bo nie mają miejsca na innej sali.
Snowflake Martyna miała mieć bodajże 31 usg jak dobrze pamiętam 🙂 Także jeszcze tydzień czasu. Ja mam usg u rodzinnego w środę po 11 🙂 A jutro przychodzi do mnie fizjo i pogadam z nią na temat rozejścia też i ewentualnych ćwiczeń.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martoszka, myślę, że stres wzial górę u dziewczyny, a może to byl jej pierwszy porod i nie wiedziała co wziąć.
Endzi, dziękuję za troskę. Na szczęście ciśnienie juz mi spadło i jest 117/70, wiec ok. Ale piwiem o tym lekarzowi, bo kilka razy miqlqm w tym tygodniu podwyższone, mimo braku wysiłku. Może trzeba jakas profilaktyczna dawkę leku juz włączyć. Dla mnie poduszka to zloto, pomiędzy nogami jak jest to super ale mi przede wszystkim wygodnie że okala mi kark, no bardzo mi to odpowiada.
👧 07.2021 -
Dziewczyny, teraz większość szpitali ma listę rzeczy do porodu dla mamy i noworodka, która jest dostępna na stronie.
Tu też jest taka dostępna, bo wczoraj aż sprawdziłam. Z resztą, mamy 21 wiek, internet, koleżanki, siostry, które rodzą dzieci, można się zapytać zawsze.M&M -
Martoszka no można się zapytać. Ale nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji jest ta kobieta. Może po prostu nie zdążyła się zapakować albo nie stać ją na podstawowe produkty 🤷♀️ Przypadków może być wiele 🙂 Nie każdy też czeka na dzieciątko a może to była ciąża z wpadki lub co gorsza innego wydarzenia 🤔 Nie ma co się nad tym zastanawiać. Szpital pewnie coś tam jej zapewni skoro nie jest przygotowana. Bo jakie jest inne wyjście?
Snowflake to moje też ostatnie spotkanie w tym miesiącu z fizjo bo i tak już nadwyrężyłam swój budżet w tym miesiącu 🤭 A do wypłaty jeszcze ponad dwa tygodnie a po drodze wizyta jeszcze u gin 🙈
Adu poduszka dobra sprawa i pod nogi no i karczek również. Odpoczywaj tam i się nie stresuj niczym co by ciśnienie nie skakało 😘
Dobrej nocy wszystkim ❤️
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Martoszka no można się zapytać. Ale nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji jest ta kobieta. Może po prostu nie zdążyła się zapakować albo nie stać ją na podstawowe produkty 🤷♀️ Przypadków może być wiele 🙂 Nie każdy też czeka na dzieciątko a może to była ciąża z wpadki lub co gorsza innego wydarzenia 🤔 Nie ma co się nad tym zastanawiać. Szpital pewnie coś tam jej zapewni skoro nie jest przygotowana. Bo jakie jest inne wyjście?
Snowflake to moje też ostatnie spotkanie w tym miesiącu z fizjo bo i tak już nadwyrężyłam swój budżet w tym miesiącu 🤭 A do wypłaty jeszcze ponad dwa tygodnie a po drodze wizyta jeszcze u gin 🙈
Adu poduszka dobra sprawa i pod nogi no i karczek również. Odpoczywaj tam i się nie stresuj niczym co by ciśnienie nie skakało 😘
Dobrej nocy wszystkim ❤️
Ona miała mieć jutro tu test, a w środę przyjść na wywoływanie lub cc.M&M