Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Ooooosz kurde... 🙄 Ja jeszcze nie robiłam badań odkąd biorę te fiolki. Mówisz, że u Ciebie nic nie dały? Kiedy powiedziałam o nich położnej to powiedziała, że jak to nie da rady to zostają zastrzyki. Miałaś może z tym styczność? Zasugerowała też wczoraj żeby sobie zrobić przy badaniach poziom żelaza, bo mówi, że może u mnie się źle wchłania... No trochę zaczęłam się tym martwić.

Martyna jak samopoczucie? 😀 Niestety nie odpowiem na Twoje pytanie dotyczące detektora, bo nie korzystałam... A badania to podobnie jak u dziewczyn.

Kredka 😍 jaki duży Szkrab!!! Szok!!! Ja Cię kręcę, ale sytuacja u Ciebie jest mega dynamiczna...! 😀 I znam osobiście przypadek - moja dobra koleżanka - gdzie szyjka zaczęła stwarzać problem koło 30tc. I nie jestem pewna, czy ta kumpela nie miała nawet rozwarcia na palec 🤔 w każdym razie napewno nie miała pessara, miała odpoczywać, itp., a urodziła w terminie 😀❤️ za to poród ekspres - przyjęta do szpitala o 1:15, córa urodzona o 1:32 🙈 lekarz nie zdążył wstać 🤦‍♀️🤣 i takiego porodu życzę nam wszystkim!
    Ja zrobiłam morfologię, tarczycowe, żelazo i ferrytynę, więc mam komplet. Niestety ostatni wynik to 14 z normą od 13, a żelazo mam 53, z normą od 35. Teraz brałam tardyferon. Będę jeszcze próbować przekonać lekarza do sorbifer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 22:12

M&M
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam-co było nie lada wyzwaniem dla mnie 🤪

Adu piękny makijaż 😊 Ja na sesję zrobiłam sobie naprawdę delikatny jak na mnie 😂 ale były takie upały a ja 36tc🙈, że miałam już zwyczajnie gdzieś, czy jestem piękna😂
    Co do ciśnienia, to nie zdziwię się jak lekarz przepisze dopegyt. Dość często jest przepisywany ten lek.

Endzi możesz być dumna ze swojego męża - odwalił kawał dobrej roboty 😊 a widoki za oknem relaksują😊
    Ja też brałam feroplex ale nie sprawdzałam wyników po wypiciu wszystkich fiolek.

Sandrina22 o nieee tylko nie angina 😫 Współczuję szczerze i oby się szybko skończyła 😔Zdrowia dla Was😘

Annamaria nawet nie znam tego podkładu ale u nas nie ma Hebe a szkoda. Ten, który ja używam to taki typ, ktory albo się kocha albo nienawidzi 😁 ale uwielbiam go za trwałość. Miałam go najdłużej 24godz.i nic a nic się nie starł 😊 i wyglądał jak godzinę po nałożeniu.

Jagodowa mama No ja się cieszę, że mój brzuch pierwszy się rzuca w oczy w końcu 😜 ale tylek, to jakiś płaski mi się zrobił totalnie 🤷🏼‍♀️ ale trudno - lepiej chyba taki niż jak u murzinki🤪😂

Kredka no to już piękna waga 😁😁😁 Jeju Ty za chwilę rodzisz 😜 a ja pamiętam jak wczoraj Twoją betę i tę niepewność na początku 😉 Co do kreski na brzuchu, to ja nie miałam i teraz na razie też nie widzę-ciekawe jak będzie z rozstępami😏

Ja dziś miałam wizytę i mój koksiarz zwolnił - tzn ja myślę, że nawet nie ma co porównywać tych wymiarów, bo inny sprzęt, inny lekarz. Młody waży 1250gr i niby to jest około 50centyla. Ułożony nadal główkowo ale nie tak jak do porodu na razie - tylko buzię ma obróconą w stronę mojej lewej pachwiny-czyli leży se tak na boku. Mam nadzieję, że ładnie się obróci do porodu. Rozmawiałam z ginekologiem o porodzie w wodzie ale nie bardzo był za tym, ze względu na to, że biorę leki rozrzedzające krew i chcą dokładnie widzieć ile tracę krwi. Miałam też pobieraną krew do badań, bo o ile mam 0 RhD + to faktor Rhc mam negatywny i chcą sprawdzić, czy dziecko też ma negatywny, bo jeśli pozytywny, to muszą dodatkowo usg robić, by sprawdzać, czy wszystko jest ok 🤷🏼‍♀️ Trochę to skomplikowane - w Pl jeśli masz Rh+ to nie sprawdzają żadnych innych faktorów a tu jakoś inaczej 🤷🏼‍♀️ Bólem pachwin mam się niby nie martwić - ponoć to normalne i w Nl nie sprawdza się, czy spojenie się rozeszlo 😛
    Następna wizyta za miesiąc aaaaa😫😫😫

Synek rusza się znakomicie-ruchy nawet budzą mnie w nocy😁 Niech ten czas leci, bo marzę, by go już przytulić 😍 Nadal jest bezimienny...

Mam nadzieję, że wszystkie już słodko śpicie i śnicie😁😁😁

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię może potem ale chwilowo tylko się szybciutko przywitam 😘☀️

Weekend rodzinny i nieco aktywny, za to wczoraj miałam taki dzień, że myślałam, że sobie palne w łeb. No wszytko pod górkę i na nerwie. Na szczęście noc spokojna. Ale... Wstałam dziś i jakoś dziwnie się czuję... Sama nie wiem - zaraz po wstaniu jakiś dziwny skurcz, teraz bolą mnie trochę plecy??🤔 Zaraz dzwonie po mamę, czy dziś przyjedzie bo jakoś mi to podejrzenie wygląda ale może się uspokoi. Już wiem, że nic dziś nie zrobię...

Dobrego dnia dziewczyny ♥️

• adu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ale super! I już kawał byczka z malucha 😁 ja mam za tydzień usg, ciekawe jak Nadia podrosła:)

Lady Dior, o to faktycznie u was inaczej jest. Tez myślę, że da dopegyt i zaluje, że nie chciał wypisać tak o na podstawie tego co ku napisalam jakie pomiary. :P

Jagodowa, o kurcze! Trzymam kciuki, żeby Ci się to uspokoiło!

Martoszka, lekarze nie sugerują się pierwszym prenatalnym tylko tak skaczą, jeśli chodzi o datę porodu, że dalszy tydzień? U mnie nawet jak wychodziła wieksza na późniejszych usg to i tak cały czas idziemy według daty z pierwszego.

Snowflake, powiedzialam qczoraj mężowi o tym kilkunastominutowym porodzie i miał przerażenie w oczach 🤣🤣

Endzi, odpoczywaj kochana!!

Dziękuję wam za wszystkie ciepłe słowa i przepraszam, że ja tak ostatnio głównie o sobie. Powiem wam, ze wczoraj byłam przerażona, odetchnęłam dopiero jak w domu juz posiedzielam. Na szczęście nic mi nie skakało już to dolne. Ale mam siedzieć w domu, nie wyłazić na słońce, nic nie robić. :P zalecenia od męża 🤣 Byle do poniedziałku jak lekarz zobaczy wynik I może wtedy da mi ten lek (oby 🤦‍♀️).

Z plusów łóżeczko skręcone:) Z minusów niestety, ale muszę posprzątać 🤣 W sobotę mam ten baby shower, więc no niestety, ale syf ogarnąć trzeba, a dodatkowo dzis przyjeżdża koleżanka. Ale na spokojnie to po malu ogarnę.

Aaa no i dostałam nieobrobione zdjęcia do wyboru. Bardzo podobają mi się te z mężem, nigdy nie mieliśmy takich zdjęć, wiec super 🥰

kredka, Endzi lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Kredka, ale super! I już kawał byczka z malucha 😁 ja mam za tydzień usg, ciekawe jak Nadia podrosła:)

Lady Dior, o to faktycznie u was inaczej jest. Tez myślę, że da dopegyt i zaluje, że nie chciał wypisać tak o na podstawie tego co ku napisalam jakie pomiary. :P

Jagodowa, o kurcze! Trzymam kciuki, żeby Ci się to uspokoiło!

Martoszka, lekarze nie sugerują się pierwszym prenatalnym tylko tak skaczą, jeśli chodzi o datę porodu, że dalszy tydzień? U mnie nawet jak wychodziła wieksza na późniejszych usg to i tak cały czas idziemy według daty z pierwszego.

Snowflake, powiedzialam qczoraj mężowi o tym kilkunastominutowym porodzie i miał przerażenie w oczach 🤣🤣

Endzi, odpoczywaj kochana!!

Dziękuję wam za wszystkie ciepłe słowa i przepraszam, że ja tak ostatnio głównie o sobie. Powiem wam, ze wczoraj byłam przerażona, odetchnęłam dopiero jak w domu juz posiedzielam. Na szczęście nic mi nie skakało już to dolne. Ale mam siedzieć w domu, nie wyłazić na słońce, nic nie robić. :P zalecenia od męża 🤣 Byle do poniedziałku jak lekarz zobaczy wynik I może wtedy da mi ten lek (oby 🤦‍♀️).

Z plusów łóżeczko skręcone:) Z minusów niestety, ale muszę posprzątać 🤣 W sobotę mam ten baby shower, więc no niestety, ale syf ogarnąć trzeba, a dodatkowo dzis przyjeżdża koleżanka. Ale na spokojnie to po malu ogarnę.

Aaa no i dostałam nieobrobione zdjęcia do wyboru. Bardzo podobają mi się te z mężem, nigdy nie mieliśmy takich zdjęć, wiec super 🥰

Na pierwszym i drugim usg obowiązkowym, dziecko było większe o 2 dni, więc żadna różnica. Teraz jest 11dni już i sugerowane jeszcze jedno usg. W sobotę pogadam z moim prowadzącym czy robimy jeszcze jedno. Ze starszą też miałam dodatkowe usg w 34tc, bo była starsza o tydzień. Ale urodziła się między datami z usg, a om.
    Tu ta szyjka trochę miesza dodatkowo, bo wydaje mi się, że już się skróciła sporo. A do tego cięższe dziecko.

M&M
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Jak ja się dziś nie wyspałam. 😣 Było mi mega gorąco, spuchły mi dłonie, mała się wierciła okrutnie i obijała mi o pęcherz przez co wstawałam 4 ‼️ razy na siku. 🤦🏻‍♀️ Do tego paliła mnie zgaga i było mi mega niedobrze. W ogóle to strasznie mnie swędzialy w nocy stopy, dłonie i dół pleców... mam nadzieję, że to od tego że mi właśnie od ciepła trochę spuchły albo to moja psychika a nie cholestaza bo się wkurzę. Rano jak już znalazłam sobie miejsce to mnie Braxtony obudziły przed 6. 😩
    Miałam jechać do mamy na kilka dni ale jakoś przez to wszystko mi się odechciewa, zresztą pogoda ma się zrąbać.

Lady Dior przypomniałaś mi moją dziwną betę, która wskazywała na wszystko tylko nie na zdrową ciążę... a tu proszę, taka panna duża się szykuje. 😄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, Snowflake, czuje się w miarę. Ogarnelam ze pomaga mi jedzenie cały czas, tzn co godzinę muszę coś zjeść. Jak nie zjem- wymioty. Także generalnie było prawie 3 dni bez wymiotów, ale dziś chyba za słabe śniadanie zjadłam i już 🤮. Ale generalnie jest lepiej niż na początku, uczę się z tym żyć 😂
    No i straszny stres bo wizyta za tydzień, a ja już od początku tygodnia mam schizy... dwie dziewczyny z forum z którymi zaszlysmy w tym samym czasie już się dowiedziały ze serduszka ich dzieci nie biją. No i to strasznie potęguje we mnie stres 😔 Dlatego myśle żeby po tej wizycie zamówić detektor. Boże, błagam żeby wszystko było dobrze 😭

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredko, oj, też pamiętam twoje bety i twój dystans do niej, jak pomalutku rosła radość, że może jednak jest ok :) kiedy to było..! :)

Martyna, każda historia i każda ciąża jest INNYM przypadkiem... włącz pozytywne myślenie i spokój, to tylko może pomóc! Kiedy dokładnie idziesz na usg ?

adu, uff, dobrze, że jednak nie musisz do szpitala na razie.. :)

Jagodowa, to dawaj znać, czy się wyciszyło, czy co z tym skurczem... oj potrafią te bóle napędzić strachu..
    A jak teraz, nie powtórzył się?

Mam dziś dzień zaległości, które odkładałam z zeszłego tygodnia, no to lecę nadrabiać, ale tak na szybko pokażę wam jak Ikea spakowała 1,5 metrową lampę ze sporym abażurem, do jakiego tyciego pudełka...!!! Oni są nie do pobicia po prostu!! :)

98932af42149.jpg

To moja lampa z bardzo delikatnym światłem, będzie stała obok fotela do karmienia i łóżeczka, żeby w nocy mojego M nie budzić ostrym światłem w sypialni.. Jest prosta i śliczna, ale no kompaktowe pakowanie po prostu mnie zmiotło z ziemi :)

a tak wygląda po złozeniu:

barlast-lampa-podlogowa-czarny-bialy__0957677_pe805131_s5.jpg?f=sg

kredka, Endzi, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu mam nadzieje że Ci się unormuje to ciśnienie a jak nie to dostaniesz lek i będzie dobrze. Do dupy tak trafić teraz do szpitala bo w sumie nie wiadomo czy jeszcze jest szansa wyjść przed porodem czy już nie bardzo. 🤨

Martynka musi być dobrze!!! Nie ma innej opcji, mocno w to wierzę. I jeśli taki detektor da Ci chociaż trochę spokoju to warto go kupić. ☺️

Annamaria jakie zaległości, ja to mam wrażenie że Ty jesteś jak kobieta mucha, ciagle w locie i ruchu. 😂 Wulkan energii i pozytywnych emocji. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/8235ec9fbcf5.jpg.html

Pokój skonczony ☺️ czekamy na lokatora ❤️

Przepraszam że nie udzielam się na wątku ale jakoś niemam o czym pisać 🤷

Noc była totalna PORAŻKĄ dla mnie.
    Budziłam się co chwilę a ból miednicy,pachwin, krzyża,brzucha nie odstępował mnie na krok 😭😭😭 jestem taka zmęczona że cieszę się że mam wczorajszy obiad- łazanki 😉
    Wstałam że spuchniętymi stopami na szczescie lekko.Kupilam maść kasztanowa i będę smarować stopy łącznie z pokrzywa da picia.

Czytam Was cały czas ale nie mam głowy żeby się odnieść do wszystkich postów 🥺

Kredka wielką ta Twoja dzidzia ❤️

Sandrina myśl pozytywnie.

Adu makijaż boski 👌

Wizytę u ginekologa mam 16.06 czyli jeszcze tydzień 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 12:15

Endzi, Annamaria, kredka, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już tak zostawiacie na wierzchu te prześcieradła na materacach i inne rzeczy?

Ja to trzymam w szufladzie, bo jeszcze kilka tygodni. A może tylko u nas się tylko tak wszędzie kurzy. Przy córce też dopiero, gdy wrócilysmy ze szpitala to ubieraliśmy łóżeczka.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka u mnie też pełno kurzu jest tym bardziej teraz przy remoncie. Ja mam na razie wszystko pochowane w komodzie. Po za tym jeszcze łóżeczko nie pomalowane ale jak się przeniesiemy do drugiego pokoju i mąż posprząta w garażu będzie dopiero je czyścił i malował. No i chciałabym żeby ono jednak trochę od stało zanim wgl przyniesie je do domu.

Basiu piękny pokój 🥰 Super to wszystko wygląda 🙂 Odzywaj się częściej nawet jakbyś miała pisać co na obiad robisz. Przynajmniej wtedy wiemy jak samopoczucie u Ciebie 😉 A widzę że coś kiepskawo 🤨 Ehh musisz dużo wypoczywać i nogi w górze. No i pamiętaj aby dużo wody pić bo to bardzo ważna sprawa 🙂

Annamaria piękna ta lampa podoba mi się 🥰 Dużo kosztowała?

Martyna zobaczysz że wszystko będzie dobrze ✊ My trzymamy mocno kciuki za Ciebie ✊ Wiadomo że człowiek się obawia bo to normalny objaw jest. Tym bardziej po przejściach 🙂 A detektor zamów sobie po wizycie będziesz spokojniejsza 🙂

Jagodowa dobrze że mama pomoże a Ty tam staraj się odpoczywać jak najwiecej🙂

Lady moja gin na usg nie Sprawdzała tylko przyłożyła mi palca do spojenia i pytała się czy tam boli 🤷‍♀️ A bolało tylko delikatnie więc mam nadzieję że to nie to i można być spokojnym.

A ja jeszcze nie wstałam z łóżka... Tak się wczoraj obrobiłam że odpoczywam no ale czas się ruszyć w końcu bo niedługo mąż z pracy przyjedzie a ja dalej w kołdrze zawinięta 😅

A gdzie nam się zapodziała Monia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 12:37

Martoszka lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Martoszka u mnie też pełno kurzu jest tym bardziej teraz przy remoncie. Ja mam na razie wszystko pochowane w komodzie. Po za tym jeszcze łóżeczko nie pomalowane ale jak się przeniesiemy do drugiego pokoju i mąż posprząta w garażu będzie dopiero je czyścił i malował. No i chciałabym żeby ono jednak trochę od stało zanim wgl przyniesie je do domu.

Basiu piękny pokój 🥰 Super to wszystko wygląda 🙂 Odzywaj się częściej nawet jakbyś miała pisać co na obiad robisz. Przynajmniej wtedy wiemy jak samopoczucie u Ciebie 😉 A widzę że coś kiepskawo 🤨 Ehh musisz dużo wypoczywać i nogi w górze. No i pamiętaj aby dużo wody pić bo to bardzo ważna sprawa 🙂

Annamaria piękna ta lampa podoba mi się 🥰 Dużo kosztowała?

Martyna zobaczysz że wszystko będzie dobrze ✊ My trzymamy mocno kciuki za Ciebie ✊ Wiadomo że człowiek się obawia bo to normalny objaw jest. Tym bardziej po przejściach 🙂 A detektor zamów sobie po wizycie będziesz spokojniejsza 🙂

Jagodowa dobrze że mama pomoże a Ty tam staraj się odpoczywać jak najwiecej🙂

Lady moja gin na usg nie Sprawdzała tylko przyłożyła mi palca do spojenia i pytała się czy tam boli 🤷‍♀️ A bolało tylko delikatnie więc mam nadzieję że to nie to i można być spokojnym.

A ja jeszcze nie wstałam z łóżka... Tak się wczoraj obrobiłam że odpoczywam no ale czas się ruszyć w końcu bo niedługo mąż z pracy przyjedzie a ja dalej w kołdrze zawinięta 😅

A gdzie nam się zapodziała Monia??
    U mnie łóżeczko stoi od 2,5 roku w sypialni, ale póki co ma zdjęty bok. Czekam aż mąż to ogarnie. No i chyba wyeksmituję telewizor z sypialni by mieć miejsce na komodzie na przewijak znowu. Tylko ciekawe co na to starsza córka powie.

M&M
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka piękny ten pokoik! 😍😍😍

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dostałam wynik posiewu moczu wyszły : Ziarniaki Gram - dodatnie POJEDYNCZE 10^2
    Cokolwiek to oznacza ale już wysłałam wynik do Pani dr i zobaczymy co ona na to odpisze i czy coś mi przepiszę dodatkowego ;)

Martoszka Heh córka się na pewno przyzwyczai :P Pewnie z początku nie będzie bardzo wiedziała o co chodzi ale później to już żadna różnica dla niej będzie.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok będę częściej pisać...

Dzisiaj się tak czuję że mam ochotę wyprowadzić się z własnego ciała 🙄🙄🙄

Pamiętacie jak pisałam o uczucie rozpierania w czaszce?
    Mierze te ciśnienie i tylko raz miałam 134 a tak to mam 110/78 i 110puls...nawet kawa mi nie pomaga żeby to podwyższyć...głową mi pęka 🙄 dla mnie jest za niskie moje idealne to 120-130...

• Endzi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a teraz będziesz miała wizytę u tej innej Pani dr? Ehh jak się będziesz bardzo źle czuć to jedz do szpitala niech Cię przebadają chociaż. Jak będzie wszystko w porządku to wypuszczą do domu i najwyżej jakieś leki Ci dadzą.

Moja Pani dr odpisała ze wynik prawidłowy. Ale tak sobie myślę że kupię sobie sok z żurawiny w aptece jakiś aby się trochę przeczyścił ten układ moczowy. Bo może mój organizm przyzwyczaił się już do urosept i on nic nie daje 🤔

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Basiu a teraz będziesz miała wizytę u tej innej Pani dr? Ehh jak się będziesz bardzo źle czuć to jedz do szpitala niech Cię przebadają chociaż. Jak będzie wszystko w porządku to wypuszczą do domu i najwyżej jakieś leki Ci dadzą.

Moja Pani dr odpisała ze wynik prawidłowy. Ale tak sobie myślę że kupię sobie sok z żurawiny w aptece jakiś aby się trochę przeczyścił ten układ moczowy. Bo może mój organizm przyzwyczaił się już do urosept i on nic nie daje 🤔

Tak dokładnie u tej innej Pani doktor będę miała wizytę.
    Wiem,jak bardzo źle się będę czuła to podjadę dla świętego spokoju

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ehh dostałam wynik posiewu moczu wyszły : Ziarniaki Gram - dodatnie POJEDYNCZE 10^2
    Cokolwiek to oznacza ale już wysłałam wynik do Pani dr i zobaczymy co ona na to odpisze i czy coś mi przepiszę dodatkowego ;)

Martoszka Heh córka się na pewno przyzwyczai :P Pewnie z początku nie będzie bardzo wiedziała o co chodzi ale później to już żadna różnica dla niej będzie.
    Tylko ona przychodzi rano do mnie i mamy czas na wygłupy i wspólne bajeczki. No cóż jakoś to ogarniemy, bo na łóżku nie będę przewijać

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:41

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ