Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Padłam 🤣 No kto ją wie kurcze 😀 po porodzie z Wiercipiętą leżałam obok babeczki, której córka miała w okolicy 4,5kg przy porodzie, a moje maleństwo 2,230 kg 🙈 i obie dziewczynki donoszone i urodzone w terminie 🤷‍♀️ geny też lubią namieszać sporo 😀

Zastanawiam się właśnie jak to będzie bo syn się urodził z wagą 3510- 6 dni po terminie. Ja miałam 3800 a mąż 3300 więc nie tak tragicznie. No ale wiadomo jak to z tą wagą. 😉

Lady łącze się w bólu, też kolejna noc jestem niewyspana.

Baśka myśle, że na 2-3 dni obserwacji bym się nie nastawiała jednak. Bardziej 4-7... bo tak jak mówi Endzi, kasa musi się zgadzać z nfzu. Ale najważniejsze żeby było z Wami ok!

W ogóle moje swędzenie to chyba jednak nie wymysł mojej psychiki... Mąż mówi, że w nocy przez sen drapałam się tak po rękach jakbym miała zamiar zedrzeć sobie skórę. Sama zresztą się obudziłam kilka razy i przyłapałam się na tym, że się drapie. Specjalnie wieczorem się wykąpałam w Lipikarze małego na świąd skóry i wysmarowałam kremem ale niewiele to dało. Mój gin na urlopie, stary dziadek do którego też chodzę dziś nie przyjmuje a wizytę mam dopiero za 10 dni u niego więc podbiłam na czacie luxmedu do położnej i wystawiła mi skierowanie na próby wątrobowe i kwasy żółciowe bo mówi, że to podejrzane jest. Zaraz będę dzwonić i spróbuje się umówić może nawet na jutro. Oby to jednak nie była cholestaza...

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja myślałam że już wyczerpałaś swój limit przypadłości ciążowych 🙄 Trzymam kciuki aby to jednak nie była cholestaza. Dobrze że udało się ogarnąć z położną temat i dała skierowanie na badania.

U nas dzisiaj jakieś święto na wsi 🙈 Normalnie nie wytrzymam z tą babką kiedyś 😅 Toż to nie jest czerwona kartka w kalendarzu żeby nic nie robić 🙄 A nie dość że dziś to i jutro no i w niedzielę odpust 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka, to rób te badania jak najszybciej,bo brzmi jak cholestaza.. :/

Endzi, jakie to święto macie? Co tam ci babcia znowu wymyśliła? :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, kurcze mija koleżanka miała ta vholestaze i to straszna cholera :/ musiałabyś chyba zrobić próby wątrobowe, żeby to potwierdzić, ale nie jestem pewna, czy nie mylę. A dobra właśnie doczytałam, że będziesz je robić 😅 oby nie wyszło nic!

Endzi, hahhaa, u nas u moich rodziców też odpust, bo św. Antoniego 🤣

Nadiula dzisiaj coś leniwa, jeszcze nix się nie ruszyła od rana. 🙄 wykończy mnie to dziecko, eh. :P zaraz najwyżej zjem xos słodkiego.

Wstawiłam pościel pościel prania, a potem kołdry i poduszki wrzucę. Ładna pogoda to i na dworze by wyschło, ale wrzucę do suszarki, będzie szybciej. :P i w sumie umyje tylko szafki w kuchni, bo kurze wczoraj wszędzie wytarłam. I u malej ogarnę, bo przez to pakowanie zeobilam tam armagedon 🙊🤣 wiec w sumie lajtowo, potem popakuje te prezenty dla dziewczyn na jutro.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Nadiula dzisiaj coś leniwa, jeszcze nix się nie ruszyła od rana. 🙄 wykończy mnie to dziecko, eh. :P zaraz najwyżej zjem xos słodkiego.

adu, piona, u mnie też jak nigdy spokojnie, ale no kilkanaście ruchów było. Zazwyczaj z rana jest milion kopniaków po obudzeniu, a dziś tak leniiiiiwieeeeee. Może ta pogoda inna tak wpływa na dzieci tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 09:47

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kawałek ciasta to bezczelnie zavzela się ruszać. Zaczynam wierzyć w teorie mojego męża, ze ona będzie wredna po mnie 😂

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Zjadłam kawałek ciasta to bezczelnie zavzela się ruszać. Zaczynam wierzyć w teorie mojego męża, ze ona będzie wredna po mnie 😂

adu, nie wierz w te złośliwe pomówienia! ;) To normalne, że dzieci po słodkim dostają szału w brzuchu :) Moi też tak zawsze mieli i żaden nie jest wredny, wszyscy grzeczni :)

Snowflake lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria a kto by to ogarniał 🙈 Parafie mamy serca Jezusowego to nie wiem co to za święto. Na dobrą sprawę św kościelne może być co 2 dni 🤷‍♀️
    Mój mąż stwierdził że ta wieś jest dla ludzi leniwych bo święto co chwilę i nic nie można robić 🙈
    A ostatnio jak jechaliśmy w niedzielę nad jezioro to ludzie w polu truskawki zbierali. No jak to rozumieć? W pole można iść a nic innego nie można robić?

Adu ja co włożę ciastko do buzi albo kawałek czekolady to słyszę od męża "miałaś się ograniczać" 😅 A to wszystko przez to że tak wtedy Pani dr powiedziała 😁 A mała na pewno nie jest wredna po Tobie co najwyżej może być po tatusiu 🤪

PS. Monia nam zaginęła 1 czerwca 🤔 Mam nadzieję że wszystko u niej w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 10:57

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, Endzi, ale tu nie chodzi o to, że szaleje po słodkim, tylko, że ogólnie taka wredna 😂 ale nie powiem, jak będzie miała po mnie charakter to lekko nie będzie - ale na pewno będzie jej łatwiej w życiu:) zobaczymy co to za kombo będzie 😁

Tez myślę co u Moni, kurcze dawno nie pisała naprawdę..

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Annamaria, Endzi, ale tu nie chodzi o to, że szaleje po słodkim, tylko, że ogólnie taka wredna 😂 ale nie powiem, jak będzie miała po mnie charakter to lekko nie będzie - ale na pewno będzie jej łatwiej w życiu:) zobaczymy co to za kombo będzie 😁

Tez myślę co u Moni, kurcze dawno nie pisała naprawdę..

Adu dobrze że dziecko dziedziczy zazwyczaj po obojgu rodziców charakter także może nie będzie tak źle. Ja to się wczoraj zastanawiałam jak będzie wyglądać a mąż mówi żeby tylko jakąś paskuda nam się nie urodziła 🤣🤣 No myślałam że padnę jak to usłyszałam 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Snowflake, jaką masz kołyskę dla trzeciego? Już zniesiona i znaleziona? :) Pokaaaa :)
    Cholipka jeszcze mi M nie zniósł 🙈 ja mówię, że to taki paśniczek 😀 liczę, że jutro mi ją wydobędzie z czeluści strychu. Super mi się sprawdziła przy Pierniku 🙂
    Rozkręciła się Twoja Kruszynka?

A dzisiaj jak weszłam do lumpka tak wyjść nie mogłam 🙈 obkupiłam się jak nigdy! Tylko pytanie, czy w ogóle to wszystko założę, bo rozmiary na czasy sprzed ciąży 🤪🤣 przekonam się za jakieś 2 miesiące 👌
    Z Monią oby się okazało, że jest po prostu na udanym urlopie z mężulkiem!
    Edit: zrobiłam sobie sałatkę owocową ❤️ no daaawno sobie tak nie dogodziłam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 11:54

Annamaria, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, badania najwcześniej uda mi się zrobić w poniedziałek. Naprawdę mam nadzieje, że to nie jest ta gówniana cholestaza ale nie zmieniałam płynu, kremu ani nic takiego więc jest mi to mocno podejrzane. 🤷🏻‍♀️

Moniaaaaa jak nas czytasz to się odezwij! 🤔

Adu, Endzi u nas mówili że będziemy mieć przewalone bo i ja i mój M dosłownie darliśmy mordy w niebogłosy za maluchów. 🤦🏻‍♀️😂😂😂 dodatkowo mój mały całą ciąże był turbo aktywny jedynie w nocy a okazało się, że po urodzeniu spał jak suseł i praktycznie mało co płakał. No anioł nie dziecko, mina mojej mamy i teściowej bezcenna. 😂
    Ciekawe jakie atrakcje będziemy mieć tym razem. 😄

Basia jak u Ciebie jakiś update po obchodzie?

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, daj znać jak już coś Ci powiedzą, ok?

Kredka, może coś zjadłaś i Cię swędzi? No wiem, wiem, teoria naciągana ale jak pomyślę, że znowu u Ciebie coś... Oby nie!

Lady_Dior Ty mi nawet o zombie nie mów... Dziś usnęłam o 1 .00 bo jakoś sen nie chciał przyjść no i karmienie w międzyczasie a o 3.20 Jagodzianka stwierdziła, że można już wstawać i się bawić. Na moją uwagę, że jeszcze noc, odwróciła się do okna a tam całkiem widno... 🤦I weź teraz dziecku wytłumacz. Męczyłyśmy się obie do 5.15 i padłyśmy ale snu to dziś nie za wiele było.

Endzi, ja nawet nie wiem czy te bóle to były na pewno skurcze (ten jeden z samego rana to owszem, na pewno) ale nic się nie nasilało bo bym pojechała gdziekolwiek na izbę. Ale leżeć wcale nie mogłam, najlepiej mi było w ruchu. Dziś już nic nie boli na szczęście.

Dziś na szczęście słońce tak nie pali morderczo za to jest cieplutko i da się żyć. Może po południu gdzieś pojedziemy w plener. Pamiętacie jak dawno temu pisałam, że Jagoda w aucie płacze i jak zastanawiałyśmy się czy to nie początki choroby lokomocyjnej? No to teraz z auta ciężko ją wygonić 😃, lubi sobie tam posiedzieć nawet jak nigdzie nie jedziemy. Trzeba to wykorzystać i zaplanować jakiś wypad, ale to raczej wczesną jesienią prędzej.

Endzi, Ty dobra duszyczko. Zawsze zauważysz, że kogoś brakuje na forum i się martwisz 😘. Kochana... ♥️

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no w lumpku można przepaść niestety 😁 Co ciekawego upolowałaś? Ooo sałatkę owocową zjadłabym i ja 🙂

Kredka szkoda że nie udało się tych badań ogarnąć wcześniej ale co zrobić jak to weekend się zbliża 🙄 hehe no z drugim to może być różnie 😅 Chociaż trzymam kciuki aby jednak była mała grzeczna.

Jagodowa staram się jak mogę 😁 Po prostu jakoś tak lubię z Wami pisać i wiedzieć co się dzieje. No i się człowiek przyzwyczaja do danego towarzystwa a jak kogoś brakuje to się zaczyna martwić czy wszystko jest dobrze. Cieszę się że już dzisiaj jest wszystko w porządku i nic nie dokucza. Dobrze że mama pomogła w opiece nad małą. Jeszcze ten tydzień przynajmniej musisz przetrwać z dzidzie w brzuszku 🥰🤰 A najlepiej to jak najdłużej niech tam siedzi i rośnie 🙂 Cieszę się że Jagodce się zaczęło podobać w samochodzie 🙂 Może w następnym roku uda Wam się wybrać gdzieś na kilka dni aby zmienić otoczenie. Na fb często ludzie wrzucają zdjęcia z maluchami z gór i dzieciaki same wchodzą np na Nosal 🙈 Gdzie jak my byliśmy w tamtym roku to ledwo co tam się wczołgałam no ale akurat tego dnia dostałam @ więc ciężki dzień to był 😅
    Wgl coś pisali że seniorzy mają dostać bon turystyczny na wczasy jakoś na jesieni🙄 Ja się pytam jaka to sprawiedliwość?

A mój dzieć teraz jakoś chyba poszedł spać bo też mało ją czuję. A zjadłam rożka czekoladowego więc glukozy trochę otrzymała 😅 No ale wcześniej buszowała jak szalona. Kiedyś chyba muszą spać też te nasze dzieci 🤔 Koło 18 przyjeżdża do mnie teściowa na paznokcie więc będę miała zajęcie 😁 O może pomoże mężowi przenieść narożnik do drugiego pokoju co bym ja nie dźwigała 🙈

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Snowflake, pokazuj No te zakupy! :D ja na razie nie ogarniam, że skończy się chodzenie w legginsach ciążowych i obcisłych tshirtach🤣 nie wiem xo ja będę zakładać po porodzie :P
    Kredka, o to ja z moim Ł taka jestem, my jak włoska rodzina, wydrzemy się na siebie konkret 🤣 a jak trzeba to milczymy przez tydzień 🤣 ale zdecydowanie lepiej nam się żyje niż tym naszym znajomym, którzy na siebie nie pokrzyczą, nie powiedzą co na duszy leży:)

Jagodowa, dobrze, ze mala J polubiła się z samochodem, to jednak od razu łatwiej:) a maluch niech jeszcze chwilę siedzi grzecznie!

Endzi, dla mnie wspinaczki to jest dramat 🤣🤣🤣 a ppropos bonów przdciez od tetaz będziesz tez beneficejnetem 500 plus i jeszcze bon turystyczny dziecko dostanie w tym roku 🤣 ja jestem anty te wszystkie benefity i je hejtuje, wiadomo, że wezmę jak już dają, ale nie popieram rozdawnictwa, bo jako klasa średnia na tym wszystkim najbardziej tracimy, a te ceny w sklepach...

Aporpos cen! Wiecie, że w porównaniu z zeszłym rokiem mam o 300 zł droższy prad na pół roku użytkowania? Jak to zobaczyłam zobaczyłam przeżyłam taki szok, że to glowa mala!

Ok, ogarnęłam tyle o ile, maz posprząta łazienkę, a potem razem pokoj Nadiulki ogarniemy, bo wiadomo, że jutro dzirwczyny będą chciały zobaczyc. :) No i te prezenty spakuje, bo zapomnoalam! 🤣

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, no Ty nie dźwigaj Broń Boże!! A rożkami żyję od wczoraj, bo gorąco było, teraz wcinam też jednego i delektuje się ciszą. Nigdzie nie pojechaliśmy w końcu. Po tej szalonej nocy drzemka Jagody przesunęła się na dziwne godziny, jak wstała to zjadła i razem z tatusiem śmiga teraz na rowerze. Pojechali obczaić nowy plac zabaw 👍.

Ja też bardzo lubię z Wami pisać i pewnie my wszystkie jednakowo się martwimy o resztę towarzystwa tylko czasem mi tak czas zapiernicza, że ledwo na zakrętach wyrabiam a gdzie tu jeszcze posiedzieć na forum ... 🙄

Sandrina, jak angina małego?

Basia... Coś wiesz??

Adu, nie mogę się doczekać jakiegoś zdjęcia z sesji bo niestety nie załapałam się na fotkę w makijażu 😐

• adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wam pokazać zdjęcie, nieobrobione jeszcze i takie wiecie saute, z napisem, że nie opłacone 🤣
    Wstawie na chwilę, bo przypal takie udostępniac🤣

To jest moje top 1, moj maz się śmieje, że to dlatego, że tyłem stoi 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:47

Snowflake, Jagodowa Mama, Annamaria, kredka, Lady_Dior, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    A mogę wam pokazać zdjęcie, nieobrobione jeszcze i takie wiecie saute, z napisem, że nie opłacone 🤣
    Wstawie na chwilę, bo przypal takie udostępniac🤣

To jest moje top 1, moj maz się śmieje, że to dlatego, że tyłem stoi 🤣

Adu, piękne zdjęcie, piekni wy 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 07:20

adu lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:42

adu lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, cuuudoooooo! 😍

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ