Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Padłam 🤣 No kto ją wie kurcze 😀 po porodzie z Wiercipiętą leżałam obok babeczki, której córka miała w okolicy 4,5kg przy porodzie, a moje maleństwo 2,230 kg 🙈 i obie dziewczynki donoszone i urodzone w terminie 🤷♀️ geny też lubią namieszać sporo 😀
Zastanawiam się właśnie jak to będzie bo syn się urodził z wagą 3510- 6 dni po terminie. Ja miałam 3800 a mąż 3300 więc nie tak tragicznie. No ale wiadomo jak to z tą wagą. 😉
Lady łącze się w bólu, też kolejna noc jestem niewyspana.
Baśka myśle, że na 2-3 dni obserwacji bym się nie nastawiała jednak. Bardziej 4-7... bo tak jak mówi Endzi, kasa musi się zgadzać z nfzu. Ale najważniejsze żeby było z Wami ok!
W ogóle moje swędzenie to chyba jednak nie wymysł mojej psychiki... Mąż mówi, że w nocy przez sen drapałam się tak po rękach jakbym miała zamiar zedrzeć sobie skórę. Sama zresztą się obudziłam kilka razy i przyłapałam się na tym, że się drapie. Specjalnie wieczorem się wykąpałam w Lipikarze małego na świąd skóry i wysmarowałam kremem ale niewiele to dało. Mój gin na urlopie, stary dziadek do którego też chodzę dziś nie przyjmuje a wizytę mam dopiero za 10 dni u niego więc podbiłam na czacie luxmedu do położnej i wystawiła mi skierowanie na próby wątrobowe i kwasy żółciowe bo mówi, że to podejrzane jest. Zaraz będę dzwonić i spróbuje się umówić może nawet na jutro. Oby to jednak nie była cholestaza... -
Kredka ja myślałam że już wyczerpałaś swój limit przypadłości ciążowych 🙄 Trzymam kciuki aby to jednak nie była cholestaza. Dobrze że udało się ogarnąć z położną temat i dała skierowanie na badania.
U nas dzisiaj jakieś święto na wsi 🙈 Normalnie nie wytrzymam z tą babką kiedyś 😅 Toż to nie jest czerwona kartka w kalendarzu żeby nic nie robić 🙄 A nie dość że dziś to i jutro no i w niedzielę odpust 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
kredka, to rób te badania jak najszybciej,bo brzmi jak cholestaza..
Endzi, jakie to święto macie? Co tam ci babcia znowu wymyśliła?
-
Kredka, kurcze mija koleżanka miała ta vholestaze i to straszna cholera musiałabyś chyba zrobić próby wątrobowe, żeby to potwierdzić, ale nie jestem pewna, czy nie mylę. A dobra właśnie doczytałam, że będziesz je robić 😅 oby nie wyszło nic!
Endzi, hahhaa, u nas u moich rodziców też odpust, bo św. Antoniego 🤣
Nadiula dzisiaj coś leniwa, jeszcze nix się nie ruszyła od rana. 🙄 wykończy mnie to dziecko, eh. zaraz najwyżej zjem xos słodkiego.
Wstawiłam pościel pościel prania, a potem kołdry i poduszki wrzucę. Ładna pogoda to i na dworze by wyschło, ale wrzucę do suszarki, będzie szybciej. i w sumie umyje tylko szafki w kuchni, bo kurze wczoraj wszędzie wytarłam. I u malej ogarnę, bo przez to pakowanie zeobilam tam armagedon 🙊🤣 wiec w sumie lajtowo, potem popakuje te prezenty dla dziewczyn na jutro.
-
adu wrote:
Nadiula dzisiaj coś leniwa, jeszcze nix się nie ruszyła od rana. 🙄 wykończy mnie to dziecko, eh. zaraz najwyżej zjem xos słodkiego.
adu, piona, u mnie też jak nigdy spokojnie, ale no kilkanaście ruchów było. Zazwyczaj z rana jest milion kopniaków po obudzeniu, a dziś tak leniiiiiwieeeeee. Może ta pogoda inna tak wpływa na dzieci tez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 09:47
-
adu wrote:Zjadłam kawałek ciasta to bezczelnie zavzela się ruszać. Zaczynam wierzyć w teorie mojego męża, ze ona będzie wredna po mnie 😂
adu, nie wierz w te złośliwe pomówienia! To normalne, że dzieci po słodkim dostają szału w brzuchu Moi też tak zawsze mieli i żaden nie jest wredny, wszyscy grzeczniSnowflake lubi tę wiadomość
-
Annamaria a kto by to ogarniał 🙈 Parafie mamy serca Jezusowego to nie wiem co to za święto. Na dobrą sprawę św kościelne może być co 2 dni 🤷♀️
Mój mąż stwierdził że ta wieś jest dla ludzi leniwych bo święto co chwilę i nic nie można robić 🙈
A ostatnio jak jechaliśmy w niedzielę nad jezioro to ludzie w polu truskawki zbierali. No jak to rozumieć? W pole można iść a nic innego nie można robić?
Adu ja co włożę ciastko do buzi albo kawałek czekolady to słyszę od męża "miałaś się ograniczać" 😅 A to wszystko przez to że tak wtedy Pani dr powiedziała 😁 A mała na pewno nie jest wredna po Tobie co najwyżej może być po tatusiu 🤪
PS. Monia nam zaginęła 1 czerwca 🤔 Mam nadzieję że wszystko u niej w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 10:57
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria, Endzi, ale tu nie chodzi o to, że szaleje po słodkim, tylko, że ogólnie taka wredna 😂 ale nie powiem, jak będzie miała po mnie charakter to lekko nie będzie - ale na pewno będzie jej łatwiej w życiu:) zobaczymy co to za kombo będzie 😁
Tez myślę co u Moni, kurcze dawno nie pisała naprawdę..Endzi lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Annamaria, Endzi, ale tu nie chodzi o to, że szaleje po słodkim, tylko, że ogólnie taka wredna 😂 ale nie powiem, jak będzie miała po mnie charakter to lekko nie będzie - ale na pewno będzie jej łatwiej w życiu:) zobaczymy co to za kombo będzie 😁
Tez myślę co u Moni, kurcze dawno nie pisała naprawdę..
Adu dobrze że dziecko dziedziczy zazwyczaj po obojgu rodziców charakter także może nie będzie tak źle. Ja to się wczoraj zastanawiałam jak będzie wyglądać a mąż mówi żeby tylko jakąś paskuda nam się nie urodziła 🤣🤣 No myślałam że padnę jak to usłyszałam 🙈💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria wrote:Snowflake, jaką masz kołyskę dla trzeciego? Już zniesiona i znaleziona? Pokaaaa
Rozkręciła się Twoja Kruszynka?
A dzisiaj jak weszłam do lumpka tak wyjść nie mogłam 🙈 obkupiłam się jak nigdy! Tylko pytanie, czy w ogóle to wszystko założę, bo rozmiary na czasy sprzed ciąży 🤪🤣 przekonam się za jakieś 2 miesiące 👌
Z Monią oby się okazało, że jest po prostu na udanym urlopie z mężulkiem!
Edit: zrobiłam sobie sałatkę owocową ❤️ no daaawno sobie tak nie dogodziłam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 11:54
Annamaria, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość
-
Dupa, badania najwcześniej uda mi się zrobić w poniedziałek. Naprawdę mam nadzieje, że to nie jest ta gówniana cholestaza ale nie zmieniałam płynu, kremu ani nic takiego więc jest mi to mocno podejrzane. 🤷🏻♀️
Moniaaaaa jak nas czytasz to się odezwij! 🤔
Adu, Endzi u nas mówili że będziemy mieć przewalone bo i ja i mój M dosłownie darliśmy mordy w niebogłosy za maluchów. 🤦🏻♀️😂😂😂 dodatkowo mój mały całą ciąże był turbo aktywny jedynie w nocy a okazało się, że po urodzeniu spał jak suseł i praktycznie mało co płakał. No anioł nie dziecko, mina mojej mamy i teściowej bezcenna. 😂
Ciekawe jakie atrakcje będziemy mieć tym razem. 😄
Basia jak u Ciebie jakiś update po obchodzie? -
Basia, daj znać jak już coś Ci powiedzą, ok?
Kredka, może coś zjadłaś i Cię swędzi? No wiem, wiem, teoria naciągana ale jak pomyślę, że znowu u Ciebie coś... Oby nie!
Lady_Dior Ty mi nawet o zombie nie mów... Dziś usnęłam o 1 .00 bo jakoś sen nie chciał przyjść no i karmienie w międzyczasie a o 3.20 Jagodzianka stwierdziła, że można już wstawać i się bawić. Na moją uwagę, że jeszcze noc, odwróciła się do okna a tam całkiem widno... 🤦I weź teraz dziecku wytłumacz. Męczyłyśmy się obie do 5.15 i padłyśmy ale snu to dziś nie za wiele było.
Endzi, ja nawet nie wiem czy te bóle to były na pewno skurcze (ten jeden z samego rana to owszem, na pewno) ale nic się nie nasilało bo bym pojechała gdziekolwiek na izbę. Ale leżeć wcale nie mogłam, najlepiej mi było w ruchu. Dziś już nic nie boli na szczęście.
Dziś na szczęście słońce tak nie pali morderczo za to jest cieplutko i da się żyć. Może po południu gdzieś pojedziemy w plener. Pamiętacie jak dawno temu pisałam, że Jagoda w aucie płacze i jak zastanawiałyśmy się czy to nie początki choroby lokomocyjnej? No to teraz z auta ciężko ją wygonić 😃, lubi sobie tam posiedzieć nawet jak nigdzie nie jedziemy. Trzeba to wykorzystać i zaplanować jakiś wypad, ale to raczej wczesną jesienią prędzej.
Endzi, Ty dobra duszyczko. Zawsze zauważysz, że kogoś brakuje na forum i się martwisz 😘. Kochana... ♥️Endzi lubi tę wiadomość
-
Snowflake no w lumpku można przepaść niestety 😁 Co ciekawego upolowałaś? Ooo sałatkę owocową zjadłabym i ja 🙂
Kredka szkoda że nie udało się tych badań ogarnąć wcześniej ale co zrobić jak to weekend się zbliża 🙄 hehe no z drugim to może być różnie 😅 Chociaż trzymam kciuki aby jednak była mała grzeczna.
Jagodowa staram się jak mogę 😁 Po prostu jakoś tak lubię z Wami pisać i wiedzieć co się dzieje. No i się człowiek przyzwyczaja do danego towarzystwa a jak kogoś brakuje to się zaczyna martwić czy wszystko jest dobrze. Cieszę się że już dzisiaj jest wszystko w porządku i nic nie dokucza. Dobrze że mama pomogła w opiece nad małą. Jeszcze ten tydzień przynajmniej musisz przetrwać z dzidzie w brzuszku 🥰🤰 A najlepiej to jak najdłużej niech tam siedzi i rośnie 🙂 Cieszę się że Jagodce się zaczęło podobać w samochodzie 🙂 Może w następnym roku uda Wam się wybrać gdzieś na kilka dni aby zmienić otoczenie. Na fb często ludzie wrzucają zdjęcia z maluchami z gór i dzieciaki same wchodzą np na Nosal 🙈 Gdzie jak my byliśmy w tamtym roku to ledwo co tam się wczołgałam no ale akurat tego dnia dostałam @ więc ciężki dzień to był 😅
Wgl coś pisali że seniorzy mają dostać bon turystyczny na wczasy jakoś na jesieni🙄 Ja się pytam jaka to sprawiedliwość?
A mój dzieć teraz jakoś chyba poszedł spać bo też mało ją czuję. A zjadłam rożka czekoladowego więc glukozy trochę otrzymała 😅 No ale wcześniej buszowała jak szalona. Kiedyś chyba muszą spać też te nasze dzieci 🤔 Koło 18 przyjeżdża do mnie teściowa na paznokcie więc będę miała zajęcie 😁 O może pomoże mężowi przenieść narożnik do drugiego pokoju co bym ja nie dźwigała 🙈Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake, pokazuj No te zakupy! ja na razie nie ogarniam, że skończy się chodzenie w legginsach ciążowych i obcisłych tshirtach🤣 nie wiem xo ja będę zakładać po porodzie
Kredka, o to ja z moim Ł taka jestem, my jak włoska rodzina, wydrzemy się na siebie konkret 🤣 a jak trzeba to milczymy przez tydzień 🤣 ale zdecydowanie lepiej nam się żyje niż tym naszym znajomym, którzy na siebie nie pokrzyczą, nie powiedzą co na duszy leży:)
Jagodowa, dobrze, ze mala J polubiła się z samochodem, to jednak od razu łatwiej:) a maluch niech jeszcze chwilę siedzi grzecznie!
Endzi, dla mnie wspinaczki to jest dramat 🤣🤣🤣 a ppropos bonów przdciez od tetaz będziesz tez beneficejnetem 500 plus i jeszcze bon turystyczny dziecko dostanie w tym roku 🤣 ja jestem anty te wszystkie benefity i je hejtuje, wiadomo, że wezmę jak już dają, ale nie popieram rozdawnictwa, bo jako klasa średnia na tym wszystkim najbardziej tracimy, a te ceny w sklepach...
Aporpos cen! Wiecie, że w porównaniu z zeszłym rokiem mam o 300 zł droższy prad na pół roku użytkowania? Jak to zobaczyłam zobaczyłam przeżyłam taki szok, że to glowa mala!
Ok, ogarnęłam tyle o ile, maz posprząta łazienkę, a potem razem pokoj Nadiulki ogarniemy, bo wiadomo, że jutro dzirwczyny będą chciały zobaczyc. No i te prezenty spakuje, bo zapomnoalam! 🤣
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Endzi, no Ty nie dźwigaj Broń Boże!! A rożkami żyję od wczoraj, bo gorąco było, teraz wcinam też jednego i delektuje się ciszą. Nigdzie nie pojechaliśmy w końcu. Po tej szalonej nocy drzemka Jagody przesunęła się na dziwne godziny, jak wstała to zjadła i razem z tatusiem śmiga teraz na rowerze. Pojechali obczaić nowy plac zabaw 👍.
Ja też bardzo lubię z Wami pisać i pewnie my wszystkie jednakowo się martwimy o resztę towarzystwa tylko czasem mi tak czas zapiernicza, że ledwo na zakrętach wyrabiam a gdzie tu jeszcze posiedzieć na forum ... 🙄
Sandrina, jak angina małego?
Basia... Coś wiesz??
Adu, nie mogę się doczekać jakiegoś zdjęcia z sesji bo niestety nie załapałam się na fotkę w makijażu 😐
-
A mogę wam pokazać zdjęcie, nieobrobione jeszcze i takie wiecie saute, z napisem, że nie opłacone 🤣
Wstawie na chwilę, bo przypal takie udostępniac🤣
To jest moje top 1, moj maz się śmieje, że to dlatego, że tyłem stoi 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:47
Snowflake, Jagodowa Mama, Annamaria, kredka, Lady_Dior, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
adu wrote:A mogę wam pokazać zdjęcie, nieobrobione jeszcze i takie wiecie saute, z napisem, że nie opłacone 🤣
Wstawie na chwilę, bo przypal takie udostępniac🤣
To jest moje top 1, moj maz się śmieje, że to dlatego, że tyłem stoi 🤣
Adu, piękne zdjęcie, piekni wy 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 07:20
adu lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia