Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Bo to z jednej strony przeraża, ale z drugiej zobacz jaki komfort!!! 😀 Nie musisz się tułać po oddziale w towarzystwie ultraskurczy, tylko pach pach, wjeżdżasz i wychodzisz w zasadzie 😂 ja spędzam w przymierzalni więcej czasu niż kumpela na fotelu porodowym 😀 aha! I nie myślcie, że pojechała "bezmyślnie" na ostatnią chwilę... To było pierwsze dziecko więc pojechała, gdy skurcze po prostu przybrały na sile 🙈 i też nie biegaj za dużo. Wiem o co Kaman, że poczucie porządku, że goście będą itp., ale myślę, że koleżanki zrozumieją jeśli znajdzie się kilka nieogarnietych fafołów 🙂

Kredka cholipka... A czujesz się już lepiej?

Martyna - a wiesz, miałam identycznie!!! Przy mdłościach musiałam mieć coś pod ręką do jedzenia, bo wtedy było mi zwyczajnie lepiej. Najlepsze były krakersy 🙈 i wtedy nawet normalne posiłki ładnie wjeżdżały. Trzymam kciuki by było wszystko dobrze u Ciebie!!! ❤️

Baśka piękna ta Wasza koncepcja pokoju...! A wykonanie idealne! 😀 Przykro mi z powodu problemów z ciśnieniem. Choć dzisiaj chyba ta pogoda tak kręci 🙄

No nic. A ja dzisiaj mam w planie zamówić resztę wyprawki, kupiłam wanienkę - Annamaria, tę z Twojego polecenia! 😀 I to po sąsiedzku niemal 🤣 - i czeka mnie jeszcze dzisiaj ciut stresujące spotkanie rodzinne. No, ale przeżyję mam nadzieję... Mężu zniesie mi kołyskę ze strychu i chyba będę miała poczucie sprawczosci wreszcie.
    Trzymajcie kciuki żeby jutro przyjechała kuchnia... 🥺
    Ja miałam następnego dnia. Bo niestety przez covid wszystko jest opóźnione.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria sprawdziłam tą lampę i owiem Ci że tanioszka ale jest jeden mankament 🙈 Dostępna tylko w Szczecinie a w Lublinie jak zwykle nie ma 🙄 Ehh kiepska sprawa niestety 😔

Snowflake co do badań to pewnie zależy od laboratorium. W luxmedzie zazwyczaj jak robię badania to tego samego dnia wszystko mam. No chyba że czas oczekiwania mają dłuższy tak jak gr krwi czy posiew moczu np.

Ja mam dzisiaj dzień lenia. Nic pożytecznego nie zrobiłam jedyne co to obiad i trochę mężowi pomogłam przy montażu żyrandola. Podawałam mu rzeczy a on siedział na drabinie sobie. Teraz siedzi na strychu i te kable tam montuje czy co tam robi aby był prąd w pokoju. Także zaraz wróci stamtąd i znowu będzie jęczał że zaraz do pracy trzeba wstawać 🙈 Ale jutro piątek także luzik chociaż znając życie pójdzie i w sobotę do pracy jak będzie pracująca. A ja mam w sobotę zajęcia w szkole i to angielski 🙄 A w niedziele egzamin z niego cos czuje że to będzie porażka jakaś. Nie chciało się człowiekowi uczyć w szkole średniej to teraz mam 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, nic Was nie nadrobiłam tak jak chciałam 🙁.

Mój brzuch dziś zwariował, cały dzień daje mi w kość. Skurcze się pojawiają ale bardzo nieregularne i się nie nasilają więc zapewne przepowiadające "tylko". Ładne mi tylko - nie mogę siedzieć ani leżeć bo wtedy boli ☹️. Jedynie dreptanie pomaga no i tak dreptałam powolutku cały dzień... Dobrze, że mama ze mną była i praktycznie wszystko za mnie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 21:08

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, skoro IKEA taka sprytna to ja mam postulat - niech nam torby do szpitala spakuje 😂😂.

Jutro chyba wezmę do łapy kartkę i długopis i cofnę się z postami te kilka dni bo inaczej jak sobie nie zapiszę co kto i jak to nie ma szans...

Annamaria lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Aj, nic Was nie nadrobiłam tak jak chciałam 🙁.

Mój brzuch dziś zwariował, cały dzień daje mi w kość. Skurcze się pojawiają ale bardzo nieregularne i się nie nasilają więc zapewne przepowiadające "tylko". Ładne mi tylko - nie mogę siedzieć ani leżeć bo wtedy boli ☹️. Jedynie dreptanie pomaga no i tak dreptałam powolutku cały dzień... Dobrze, że mama ze mną była i praktycznie wszystko za mnie zrobiła.
    Ja tak dreptałam cały poród, 25h

M&M

Wysłany: 10 czerwca 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja tak dreptałam cały poród, 25h

Nawet mi nie mów... 😱

Dobrej nocy wszystkim 🌛😴

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️

Wczoraj o 20 pojechałam na IP z tymi moimi bólami i już zostałam 😅 także ten...leżę w szpitalu z miękka szyjka ale długą i zamknięta. Ktg przy przyjęciu odnotowało skurcze,więc dostanę 4 zastrzyki że sterydami na płuca dla małego w razie Wu gdyby zachciało mu się wyjść.
    Pierwszy dostałam o 21 dzisiaj o 9 będę mieć i o 21.

Troszkę się stresuje bo ten mój dzidź wazy dwa kilo.Malo coś...miesiąc temu na prenatalnych ważył 1609,także myślę że słabo przybrał ale Pani doktor mówi że wagę ma idealną do tygodnia ciąży.Teraz zacznie przybierać więcej oby...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:42

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Baśka 😱 o kurcze... To szczęście, że pojechałaś!!! Jak sie czujesz? To już do samego porodu będziesz w szpitalu?

Nawet tak nie myśl 😳 nie chce aż do porodu tu siedzieć 🥺🥺🥺I wątpię...myślę że profilaktycznie 2-3dni i do domu mnie puszczą.Skurczy typowych nie czułam a sterydy dostaje profilaktycznie więc nie mają po co mnie trzymać ale wola poobserwować 😉

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Basiu no to grubo... najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. ❤️ Z tą wagą to może być też kwestia innego sprzętu i zawsze ta granica błędu przy pomiarach jednak jest spora bo nawet +\- 500 gram. Oby maluch ładnie przybierał, płuca się szybciutko rozwijały a skurcze niech idą w cholerę- trzeba te nasze maluchy jeszcze trochę przytrzymać.
    Trzymaj się tam jakoś, wiem że szpital to żadna przyjemność ale jak mus to mus.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to coś czuje, że mój pulpecik po urodzeniu otrzyma tytuł „forumowego tłuścioszka”. 😂
    Młoda koksi ostro i chyba idzie na rekord a moje krocze już drży ze strachu. 🙈😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka89 dobrze, że pojechałaś do szpitala-lepiej być czujnym. Oby tylko wszystko się uspokoiło i po obserwacji Was wypuścili. Z tą wagą, to nie ma co porównywać jeśli na innym sprzęcie i inny lekarz dokonywał wymiarów. U mnie wychodzi, że w miesiąc przybrał tylko 320gr.,więc bardzo mało jakoś ale właśnie uspokajam się tym, że dziecko teraz rośnie skokowo i tym, że inny sprzęt, inny lekarz.
    Ja pół nocy źle spałam przez ruchy synka, bo tak mi uciskał na szyjkę, czy też pęcherz, że o zaśnięciu nie było mowy 😖 Jak już zasnęłam, to za chwilę na siku się obudziłam, potem Zosia wody chciała i tak oto będę dziś straszyć sąsiadów 👽 bom zombie

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka o matko!! Jak dobrze ze pojechałaś, żeby sprawdzić! Mam nadzieje, ze wszystko będzie z wami dobrze! Wagę mały faktycznie ma dobrą, więc myślę, że tym nie musisz się przejmować. Tak przynjamniej wynika patrząc na te tabelki

Ja ciekawa jestem jak moja przybiera, w środę mam usg to się okaże. Patrząc na moją wagę to albo przybrała dużo, albo ja puchnę, czego nie widać - w 2 tygodnie 2.5 kg do przodu 😭

Annamaria, faktycznie pakowanie ikea to jest inny wymiar 🤣

Endzi, mam nadzieję, że uda zfac się egzamin :)

Snowflake, pierwsze dziecko, o woooow!! To szacun dla niej. Ale jakie ma dobre wspomnienia z porodu, że taki szybki 😅

Hej. Dziś musze porobić prezenty dla dziewczyn w podziękowaniu, no i ogarnę dalej trochę mieszkanie. Moje ciśnienie ok, nie szaleje na szczęście. Może wtedy ten holter swoje dokładał, że się stresowałam mierzeniem, nie wiem sama juz.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to ciekawe, że Ty dostałaś sterydy dla dziecka, a mi nikt nie chciał dać i nie dostałam.
    A wiem, że nie dotrwam do 36-37tc wg OM.
    Dwa kg to ok. U mnie lekarz przyjmuje na usg +/- 10%.
    Mi niby przepowiadali 3600-3700, a wyszła 3270g. I wg usg w ciągu 5 tygodni przybrała jedynie niecałe 500g.

No a ja też miałam leżeć 2-3 dni na obserwacji, a wyszło 11. Na pewno jeszcze zbadają za kilka dni i zdecydują.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, pokoik macie przepiękny! Cudo! A te góry to sami farbą malowaliście od taśmy, czy to naklejki gotowe?

A co do szpitala, super, że dali sterydy, dobrze się tobą tam zaopiekowali :) teraz kilka dni obserwacji i oby do domku.

Endzi wrote:
    Annamaria piękna ta lampa podoba mi się 🥰 Dużo kosztowała?

Endzi, no cena jest obłędna, 29 zł... niestety ona pojawia się i znika, trzeba dodać sobie maila o dostępności i wtedy będziesz wiedzieć, kiedy znów się pojawi. Wykupują ją po prostu masowo.
    Jest świetna, moim zdaniem to mój ideał dla mamy karmiącej, ma wszystko co trzeba, minimalne rozproszone światło nie rażące po oczach, ja mam żarówkę led 100 lumenów a Vat już nie pamiętam, malusio, jakieś minimum, ma włącznik na wysokości mojej ręki, jak karmię czy siedzę na fotelu, żadna ściana, czy szukanie na podłodze kabelka, i jest taka ustawna i zgrabna, wszędzie ją wcisnę :)

Snowflake, co do wyników badań - u mnie nic nie jest opóźnione przez covid, wszystko szybko i na czas.

Idę się dobudzić kawą..

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Basiu, pokoik macie przepiękny! Cudo! A te góry to sami farbą malowaliście od taśmy, czy to naklejki gotowe?

A co do szpitala, super, że dali sterydy, dobrze się tobą tam zaopiekowali :) teraz kilka dni obserwacji i oby do domku.

Góry sama wyklejalam tasma według własnego pomysłu i tak myślę że mogłam zrobić wyższe te góry ale nieważne 😉 a malowane były białą farbą + pigment i szukałam koloru który potrzebuje.Dalo radę.

Oj tak oby do domku za kilka dni ☺️

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mi się przypomniało,

Martyna, pytałaś o detektor tętna, ja mam medyczny Jumper chyba, taki co wyświetla pomiar. Tych z samych odsłuchem serduszka nie polecam, szkoda nerwów. Kupuj, mi to oszczędziło mnóstwo nerwów! :)

Snowflake, jaką masz kołyskę dla trzeciego? Już zniesiona i znaleziona? :) Pokaaaa :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tu same ranne ptaszki. Dzień dobry wszystkim 🙂

Annamaria chyba tak zrobię z tą lampą żeby mi wysłali SMS jak będzie. Ostatnio czekałam na SMS z rurką do karnisza i dostałam ale nie pojechaliśmy bo nie było bardzo kiedy a teraz znowu ich nie ma 🙈 Także jak przychodzi trzeba jechać od razu 😁

Basiu dobrze że pojechałaś do tego szpitala i myślę że tak z tydzień to posiedzisz tam na spokojnie niestety. Co by im się też koszty przyjęcia dobrze zwróciły z NFZ. Także lepiej się nie nastawiać na krótszy pobyt abyś się nie zawiodła. Dobrze że podali stetydy a wagą się nie przejmuj bo tak jak dziewczyny piszą inny sprzęt i inne pomiary mogą być 😉

Jagodowa a nie myślałaś o tym żeby zajrzeć szybciej do lekarza albo na IP skoro te skórcze się tak nasilają?

Widzę że te nasze dzieciaczki prędkie są i nie chce im się już w brzuszkach siedzieć 🙈 Uważajcie na siebie dziewczyny 😘

Adu tylko tam nie przesadzaj z tym sprzątaniem za bardzo 🤪

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ