Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka zapomniałam Ci pisać. Na zgagę można Rennie i Gaviscon do picia. Czy to pomoże i na jak długo to już niestety inna kwestia. 🤷🏻‍♀️

Monika87 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili, ja to wiem, i jeśli będę karmić to tylko w odpowiednich ciuchach. Nie mogę patrzeć jak moja siostra zadziera bluzkę i całe ciało na wierzchu, nic się nie chowa. Ja po prostu nie lubię takiego pokazywania ciała dla ogółu w żadnej sytuacji. Można się zakryć pieluszka albo mieć rozpinana bluzkę czy specjalna fo karmienia właśnie.

Monika, o tak, tez mnie to ciekawi czy ta laktacja w ogóle się rozhula. I czy dam radę zniedc, jeśli będą bolały te piersi, tyle razy widzialam zakrwawione sutki, że na sama myśl mam ciarki.

Widzicie, ja przeżywam jak mrowka okres 🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to boli na poczatku jak cholera, ale po miesiacu jest fajnie :p

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Kredka zapytam dziś w aptece.
    Mój lekarz jest na urlopie więc nie będę mu pisać i pytać go o to :)

Adu myślę że im bliżej terminu to i ja zacznę panikować 😁 bo na razie względny spokój o dziwo ! 😱
    Jak wasze bobasy w brzuszku ? U mnie dziś właśnie maluch się przeciąga chyba , brzuch mi faluje 😁
    Jezu przerażają mnie te upały :( w tym tygodniu znów ponad 30 stopni 😰 umrę zanim urodzę 🥺

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też patrze na to karmienie inaczej, bo moja siostra to laktoterrorysta, kazdego gnębi. nadal karmi 5 letniego syna i pewnie dlatego mam gdzieś niekoniecznie pozytywne nastawienie do trgo. No ale dziecka głodzić nie będę, jak się będzie dało to będziemy się karmić, a jak nie to mm, ma mieć pełny brzuch i tyle 🤷‍♀️

Monia, nic nie mów o tych upałach, to jakiś terror 🙄 co do ruchów małej, to u mnie różnie, najczęściej musze prosić panienkę 🤣 albo grozić 🙊🤣 Mowie wam, to będzie mala zołza 🤣

Kredka, przyjęta juz? Ja dopiero jadę na 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 09:00

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U mnie kolejna słaba noc. Nie dość, że spać nie mogę to jeszcze Belzebubio przyłazi o drugiej i się rozwala jak u siebie 😂 ja nie wiem jak on przeżyje jak mnie nie będzie 😭

Kredka z niecierpliwością czekam co Ci w szpitalu powiedzą. Może od razu na porodówkę trafisz 😂

Snowflake ale super, że w domu tak sobie świetnie radzą. Ciekawa jestem jak Piernik zareaguje na malucha.

Co do karmienia to ja się na nic nie nastawiam. Poprzednio nam się nie udało, więc w razie czego już mam mm i butle czekają.
    Ale kupiłam też elektryczny laktator. Może te trzy pierwsze miesiące znowu kpi pociągnę 🤔 może by wtedy starszak coś łyknął 🤔 muszę poczytać w wolnej chwili, czy to miałoby jakiś zdrowotny sens.

No i powoli mnie stres ogarnia przed szpitalem. Echhh...

Miłego dnia wszystkim, odezwę się wieczorem, bo jeszcze chcę ściany w sypialni podmalować 🙈
    Może do tego czasu znowu jakiś bobas się wykluje 🥰

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu siedzę na izbie bo jakoś się zebrać nie mogłam wcześniej. Kazali mi się przebrać i czekać na badanie bo tu kilka kobitek siedzi takich starszych do przyjęcia.

Sandrina ja niby piąty raz ale dziś dopadła mnie jakaś taka dziwna panika przed szpitalem, że sama siebie nie poznaje. 🙄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, mam nadzieję, że synek da radę jak Cie nie będzie. Na pewno! Będzie tęsknił, ale da radę:) wtedy zobaczysz, jaki juz hest dorosły 🥰

Widzę, że wszystkim nam załącza się już panika 😅

Baśka, jak tam?

Odwołałam te jutrzejszą wizytę u mojego gina więc już nie mam żadnych u niego. Następna po porodzie, tzn po pologu🤷‍♀️

Bylam na mieście, jeny, jak jest paskudnie. 🤮 kupilam sobie chusteczki do demikajazu, żeby zmyć tusz do rzęs, bo bez nich nie mam oczu 🤣 i mały suchy szampon 🤣

A w pepco są dzirwczyny krótkie legginsy, takie kolarki, nieprześwitujące. Za 10 zł! Kupilam je, żeby były do siedzenia w szpitalu w razie wu i na ktg. Zamowilam wcześniej w reserved tez, ale nie przyszły jeszcze, ale na pewno mi się przydadzą potem na siedzenie w domu, bo nie wiem czy ja w cokolwiek swojego wejdę, a przeciez nie będę chodzić w tych ciążowych.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, nie możesz spać bo się pewnie już denerwujesz jak to będzie z tym szpitalem i tak dalej, ja chyba przerabiam to samo... A Jagoda dziś też od 2.30 ze mną w łóżku, pewnie przez te burze... I rozwala się tak, że we dwie się ledwo mieścimy, stary dostał od niej już dawno eksmisję do pokoju babci 😂. Gorąco dzieciakom to się rozkraczają na całego...

Matko, malowanie???😱 Widzę, że akcję porodową za wszelką cenę chcesz rozbujać 😁😁.

Kredka, pisz szybko co i jak.

Basia, u ciebie po obchodzie już?? Coś wiadomo??

Snowflake, jak dzisiejsza noc?

Edit. Ok, Kredka czeka, doczytałam 😉.
    Kładę Jagódke na drzemkę, biorę się za obiad i prasowanie a ja tu zajrzę koło 15.00 to ma już któraś rodzić, i nie widzę inaczej. ✊😁😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 10:38

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już po obchodzie.Pam doktor zarządził że mam iść do domu 😁😁😁😁😁 kuźwa w końcu 🙏🙏🙏🙏🙏 powiedział że szyjka jest miękka rozwarcie jest więc długo nie powinnam czekać na poród a tym bardziej nie będzie napewno przenoszona ta ciaza.Powiedzialam że według pierwszych prenatalnych mam termin na 24.07 powiedział że tym termin by się kierował.
    Także moje drogie zostało mi 12 dni 😱😱😱 albo mniej 🤣🤣🤣

Wiecie co ? Po tych wszystkich szpitalnych leczeniach na wyciszenie skurczy cieszę się ogromnie że mój Dorian urodzi się w terminie 🥰🥰🥰 im dłużej w brzuszku tym lepiej dla Niego 😁 w piątek mam wizytę u babki ginekolog na wizytę przed porodową i żeby mi powiedziała kiedy mam się zgłosić do szpitala na wywołanie w razie "W".Także myślę że to ostatnia będzie wizyta przed porodem ☺️

Miłego dnia Wam życzę ☺️

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff doczytałam Was w końcu. Rano też czytałam ale nie było kiedy napisać bo troszkę ogarnęłam kuchnie tzn tylko zmywarkę. Mąż dziś odkurzył samochód i złożył fotelik do kupy. No ale jak jechaliśmy do małej to zaczęły nam obroty wariować i coś się psuje 🙈 jeszcze tego brakowało nam tylko 🙄 Czekam teraz w poczekalni. Byłam u Pani dr i jakąś nową po urlopie przyszła no i mówiła żeby dzwonić po 13 bo już kontrolne wyniki powinny być i wgl. No powiedziała że w tym tygodniu na pewno wyjdzie. No ale szczegółów mi nie powie mam dzwonić i będzie wiedziała coś więcej. Panie się skarżyły na mojego małego człowieka że wie czego chce i się wydziera 😁

Dziewczyny rozumiem Wasz strach przed tym co będzie niedługi i powiem Wam że z jednej strony się cieszę że mam to już za sobą bo pewnie też bym myślała i spać nie mogła 🙈

Basiu dobrze że idziesz do domu to przynajmniej odpoczniesz od warunków szpitalnych i może akurat będzie tak że rach ciach i będziesz rodzic.

Adu kciuki za ktg ✊

Sandrina malowanie powiadasz? 😁 Gdzie Ty masz tą siłę jeszcze kobieto?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu dziękuję 😘

Jagodowa no co Ty. Do czwartku zaciskam nogi.
    Ściany był tylko kawałek.
    No nasze starszaki to widzę by się dogadały ze spaniem🤦

Basia w końcu jakaś decyzja. Przynajmniej siły zbierzesz w domu.

Endzi no niestety nikt za mnie tego nie zrobi ( czyt. stary😠). A jak wrócę ze szpitala, to chcę tylko bobasami się zajmować a nie się wkurzać, że coś miało być zrobione a nie jest.
    Daj znać koniecznie jak będzie wiadomo co z wynikami małej.

Kredka stres czujesz, bo wiesz że teraz że szpitala to już tylko z dzieckiem wyjdziesz.

Zaraz wam wstawię foto kącika malutkiej. Światło fatalne ale koncepcję widać🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 14:46

Lady_Dior, Annamaria lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina bardzo ładnie to wygląda tylko powiedz mi nie masz za nisko tej części z materacykiem? Nie żebym się czepiała ale dla kręgosłupa chyba będzie Ci wygodniej 😉
    Na razie odciągam mleko i jak skończę będę dzwonić. Aż się boję co mi tam powie 🙈
    Ehh ten Twój stary dupy mu nakopać trzeba 😅

Dzwoniłam i antybiotyk będzie miała przedłużony do środy a w czwartek kolejne zdjęcie rtg i kontrolne badania no i jak wszystko będzie dobrze to w piątek wypis będzie. Także jeszcze prawie cały tydzień 😔 No nic ale lepiej żeby ją wyleczyli całkowicie niż żebyśmy zaraz znowu wracały. Jakoś to muszę przetrwać 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 13:21

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje szybki update.
    4 cm rozwarcia, szyjki już praktycznie nie ma, mała główką na wylocie.
    Podczas badania poszła już krew, zrobił mi masaż i mówi, że jak dziś nie pójdzie to jutro kroplówka bo nie ma co czekać z uwagi na cholestazę tym bardziej, że warunki do porodu są idealne i w każdej chwili może się rozbujać samo.
    Wybaczcie, że się nie odniosę do Waszych postów ale po tym badaniu mam takie bóle że łooo ja pierdziuuu! 🤯

Snowflake, Annamaria, Monika87, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kochaną trzymam mocno kciuki aby szybciutko poszło ❤️✊

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi kurde ale to co wyniki nadal złe❓😞 Strasznie mi przykro, że jeszcze tyle musicie być bez córki i jeszcze te śmieszne odwiedziny raz na chwilę 😞 Trzymaj się dzielnie kochana, odciągaj pokarm i w końcu będziecie razem 😘😘😘 Jesteś mega dzielna😘

Kredko obyś dziś już karmiła córcię swoim mleczkiem 😁😁😁 Wierzę, że boli i mimo to nie mogę sobie tego wyobrazić... Podziwiam kobiety, które urodziły bez znieczulenia😁 Kciuki mocne 😁

Baśka89 No wreszcie dali Ci dychnąć. Naprawdę dobrze, że jeszcze trochę pobędziesz w domu to se odpoczniesz coś. Dorian już tam dobrze wie, kiedy jego czas 😁

Sandrina22 aaa te firanki 😁 Ja ubóstwiam róż no ale pora się pobawić niebieskim😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, you go girl!!!

Endzi, jesteś bohaterką, a malutka ma to w genach po Tobie :) Już niedługo będzie w Twoich ramionach w domku, musisz jeszcze odrobinkę poczekać😘✊🏻

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi mocno przytulam!! Tak jak napisałaś, lepiej żeby wyleczyli do końca niż mialybyscie wracać do szpitala. Do piątku szybko zleci!!
    A Ty też dojdziesz do siebie i będziesz miała więcej siły żeby malutką się zająć 😘
    Mówisz nisko materacyk? Jak bobo się pojawi to pokombinuję. Jeszcze mogę kółka zamontować, to będzie wyżej🤔

Kredka oooo dzieje się. To chyba w następnej wiadomości będzie info o bobasku🤗

Lady firanki z czasów gdy mieliśmy ze starym sypialnie w stylu burdello 😂🙈 Ja u starszaka poszłam w miętę i granat, jakoś niebieski mi się za zimny wydał.

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:54

sandrina22, Lady_Dior, Endzi, kredka, Monika87, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest małym kurczaczkiem. Lekarka mowi, ze poniżej 3 kg będzie dziewczyna ważyła. Ktg zapis dobry, szyjka rozwarcie bez zmian. Na usg wychodzi jej na starsza ciaze. Czekam na decyzję czy mnie przyjmują dzis czy za dwa dni. Wolalabym środę, bo wtedy z rana to może będą coś działać od razu. Maz by wzial juz wolne od środy wtedy, a ja jutrzejrze apogeum pogodowe przeżyła w domu. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 16:45

l22n9vvj7w8s7hd1.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ