Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina kochana trzymaj się tam! Trzymam kciuki aby wszystko tam było dobrze u Was. Na pewno po porodzie zrobią jej dokładne badania i wszystko sprawdzą. No a w szpitalach jedzenie niestety fatalne ale co poradzić 🤷‍♀️ Jakoś trzeba to przeboleć niestety.

Monia no młody już ma tam coraz mniej miejsca także możesz już odczować tego skutki.

Ja po drugiej dawce na covid już. Wrócę do domu to sobie wezmę paracetamol zapobiegawczo 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 zaciskam wszystkie palce kochana. Może nie będzie źle i tak jak Endzi pisze-po porodzie dokładnie przebadają córcię i będzie ok. Znam taki przypadek ale akurat z mózgiem, że usg wychodziło źle a się okazało, że nie jest tak źle. Wierzę, że musisz się stresować teraz 😘 Dużo sił kochana-jeszcze nic nie jest przesądzone 😘

Ja po badaniach przepływów i wszystko wydaje się być ok. Wszystko w normie i za tydzień znowu pomiary młodego. Teraz muszę kombinować z kim dziecko zostawię 🤦🏼‍♀️ bo nie chcę, żeby stary się 3ci tydzień pod rząd zwalniał z pracy🙄

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁

Melduję że odeszły mi wody 🙈🙈🙈 i lecą nadal.
    Dobrze że zdążyłam zrobić pranie jak wyszłam ze szpitala 🤣🤣🤣🤣 na spokojnie się zbieram nie panikuje i będziemy jechać.

Dzisiaj mija 7lat od śmierci mojej mamy.
    Ale sobiebdate wybral

kredka, sandrina22, Endzi, Lady_Dior, Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, no to tym razem nie ma odwrotu! Mocne kciuki, dzisiaj rodzisz!

Sandrina, trzymam za Was kciuki, posprawdzają wszystko jeszcze na pewno nie raz i tak jak dziewczyny piszą możę się okazać, że nie będzie wcale aż tak źle. Ściskam mocno 😘. A szpitalne żarcie... No cóż. Każdy wie jak jest 😔.

Ja się już psychicznie nastawiam na przyjęcie do szpitala w piątek rano. Póki co - u mnie nic.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa

Ja też czekam na wywoływanie za tydzień. Niby coś boli w nocy, coś w dzień, a i tak nic więcej się nie dzieje. Obstawiam, że tamto rozwarcie się cofnęło i tyle.

Basia powodzenia.

M&M
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mocne kciuki za Was😘 No teraz nie ma bata-wyjdziesz z synem 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 17:21

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina trzymam mocno kciuki żeby okazało się jednak, że jest ok. 💪🏻

Endzi jak tam po drugiej dawcę się czujesz?

Lady super, że przepływy ok i wszystko w porządku. ☺️

Basia No to jedziesz maleńka, teraz to już NA PEWNO nie wyjdziesz ze szpitala sama! 😍 a co do daty... chyba mama nad Wami czuwa. 😇 powodzenia i dużo siły!

W ogóle miałam Wam pisać... na łóżku koło mnie na porodówce była babka, która jak tylko odpinali ją od ktg szła ze stojakiem i kroplówką z oxy na... FAJKĘ DO KIBLA! 🤯🤯🤯 DRAAAAMAAAAT! ogólnie unikam oceniania innych ale na tak debilne zachowanie nie mam usprawiedliwienia.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Sandrina trzymam mocno kciuki żeby okazało się jednak, że jest ok. 💪🏻

Endzi jak tam po drugiej dawcę się czujesz?

Lady super, że przepływy ok i wszystko w porządku. ☺️

Basia No to jedziesz maleńka, teraz to już NA PEWNO nie wyjdziesz ze szpitala sama! 😍 a co do daty... chyba mama nad Wami czuwa. 😇 powodzenia i dużo siły!

W ogóle miałam Wam pisać... na łóżku koło mnie na porodówce była babka, która jak tylko odpinali ją od ktg szła ze stojakiem i kroplówką z oxy na... FAJKĘ DO KIBLA! 🤯🤯🤯 DRAAAAMAAAAT! ogólnie unikam oceniania innych ale na tak debilne zachowanie nie mam usprawiedliwienia.
    No to tak jak u mnie w szpitalu, codziennie jakaś paliła i na bank musiały być to też ciężarne w ciążach zagrożonych.

M&M
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamusiek. I trzymam kciuki za dalsze rozwiązania! Fajnie się Was czyta, super zgrana ekipa staraczek 🥰❤️ My dopiero zaczynamy przygodę 🤗🤗

Endzi, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Monika87, Snowflake lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia w końcu się doczekałaś! Kciuki za szybką akcję.

U mnie powtórka z rozrywki - tak jak u syna graniczne wysokie tętno u małej. Ciekawe co zrobią. Jestem spokojniejsza, że jestem w innym szpitalu. W razie "w" malutką mogą przewieźć do szpitala w drugiej części miasta z super neonatologia.
    Sorki dziewczyny, że ja tak tylko o sobie, ale wróciły wspomnienia poprzedniego porodu i strasznie to dla mnie trudne.

Dziewczyny rozpakowane, jak się czujecie, jak maluszki?
    Snowflake -Piernik nadal ma przypływy czułości?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala to gratulacje i powodzenia na tej drodze. Oby zleciało szybko i bezproblemowo a na końcu czekała cudowna nagroda! ☺️☺️☺️

Sandrina kurczę, takie tętno jest wskazaniem do wywołania może, bo się nie znam? Jesteś już bliziutko terminu więc w razie czego chyba nie będę ryzykować i czekać?

U mnie poród teraz był dużo lepszy niż pierwszy ale połóg jest cięższy jak na razie. W nocy dostałam takich skurczy macicy, że musiałam poprosić o czopek przeciwbólowy. Po 10 godz znów mnie złapało i aż mnie na wymioty brało wiec znów mi dali czopek. Z synem nie wzięłam nawet tabletki bo tak się dobrze czułam. Zobaczymy co będzie dalej.
    Plus taki, że po tych czopkach elegancko poszło z dwójką, której się bałam jak diabli po tym szyciu. 🙈😅
    Mała jest cudna, śpi, je, strzela kupki i co ją przebieram to sika mi na rękę. 🤣

Endzi, Lady_Dior, Nunakala lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala gratuluję kochana i życzę nudnej ciąży <3 Zleci szybciutko i zaraz będziesz tulić swoje maleństwo :)

Kredka ja miałam tak samo że obudziłam się w nocy z bólem brzucha i też poszłam do położnych i dały mi czopek. Ogólnie wzięłam go dwa razy w szpitalu. Co do dwójki to ja dopiero w domu chyba na 4 dobe dałam rade zrobić ale to też była walka o przetrwanie... Co do tej palaczki to ręce opadają na prawdę.. Ja nigdy tego nie zrozumiem jak można pić i palić w ciąży ;o To jest właśnie ta niesprawiedliwość do ludzi którzy dbają o siebie i starają się długi czas o dziecko a tu tacy którzy mają gdzieś zdrowie dziecka jarają i piją.. Wrr.
    Co do szczepienia to jest spoko nic mi nie dolega i ręka jak na razie też nie boli :D

Basiu mocne kciuki aby teraz szybko poszło <3 Tym bardziej że już się nacierpiałaś z tymi skurczami.

Sandrina najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy i w razie czego szybko zareagują :* Mocno przytulam i trzymam kciuki za same pozytywne wieści kochana :)

Lady super że w usg wyszło wszystko dobrze. Zobaczysz że maluszek sobie jeszcze spokojnie podrośnie i nie ma co się martwić na zapas. No a co do opieki to trzymam kciuki aby udało się kogoś zorganizować :)

Jagodowa widzisz jakie to Twoje małe jest uparte ? Tak wcześniej był strach żeby nie urodzić za wcześnie tak teraz nie chce wyjść :D

Lady_Dior, Jagodowa Mama, Nunakala lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa muszę się pochwalić kupiłam hamak i krzesło brazylijskie do altanki 😁 będę się bujać z dzieciem moim na dworku ☺️
    Mąż teraz robi pokrycie dachowe i jeszcze trzeba będzie boki dorobić i altana gotowa 😍

No ale fotela w pokoju w domu jak nie miałam tak nie mam🙈

kredka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🥰🥰🥰

Po wielkich męczarniach od 19,darłam ryja w niebo głosy o 23:43 z wagą 3370 i 56cm przyszedł na świat Przemysław,Dorian 💙

Jutro wstawię fote

kredka, sandrina22, Snowflake, Lady_Dior, Martyna33, Jagodowa Mama, Monika87, Endzi, Nunakala, Annamaria lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka gratulacje dzielna mamo! Jednak Przenek 😁

My mamy problem, dla Nadii jedzenie mogłoby nie istnieć. O ile w pierwszej fobie ok, o tyle teraz powinna choć się budzić. Dostaje mm bo wyblagalam ale nawet się nie garnie do jedzenia 😭

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu byłaś dzielna, tyle dni ta niepewna sytuacja trwała aż nareszcie jest z Tobą! ☺️
    Gratulacje, tulcie się teraz mocno i odpoczywajcie. ❤️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/bc5c8f44e991.jpg.html

młodego musieli wziąć na noworodki bo że mną było źle...odlecialam na chwilę... cisnienie 60/30 ledwo zawołałam i wzięli młodego i odlecialam...
    Macica nie chciala się obkurczac ale jest lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 05:06

Snowflake, Lady_Dior, kredka, Annamaria lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:55

kredka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka89 serdecznie Wam gratuluję narodzin synka-jest prześliczny 😍😍😍a Ty wiadomo wyczerpana, bo poród to jednak proces bardzo obciążający nasz organizm. Dużo sił kochana, zdrówka dla Was no i samych pięknych chwil z synusiem 😘😘😘

Adu moja Zosia też tak miała ale wydaje mi się, że to może być normalne. Ja np. bardzo długo parłam, więc dziecko mogło być zmęczone no i po porodzie ma jakiś tam zapas, więc może nie jeść ale wiadomo-my mamy zaraz się martwimy. U mnie jeśli dobrze pamiętam to 2,5 doby Zosia nie bardzo ssała-dopiero w 3ciej dobie że tak powiem odżyła 🤪

Sandrina22 jaka decyzja lekarzy❓ Pewnie wywołanie albo cc co❓ Trzymaj się dzielnie 😘 Myślę o Was😘

No ja się cieszę z tych moich wyników badań przepływów. To tylko znaczy, że taka widocznie natura, że rodzę małe dzieci. Jestem ciekawa ile przybierze w 2tyg.ale to się okaże we wtorek.

Snowflake a jak Wy śpicie ❓ Piernik spał sam przed narodzinami brata❓ Ja nadal nie wiem co to będzie, bo ja śpię z Zosią w jednym pomieszczeniu-przy swoim łóżku mam jej łóżeczko z opuszczonym bokiem i tak się zastanawiam jak ja to ogarnę 😂

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, Pierniczek jest rozczulający 🥰

LadyDior mój Belzebubio śpi u siebie ale ostatnio w nocy przychodził do mnie i też nie wiem co zrobię teraz, bo sobie dwójki nie wyobrażam w jednym łóżku 😂

Któraś z was pisała o naczyniaku- mój mały miał na powiece, aż oko wydawało się mniejsze. Chyba dopiero koło roku mu zszedł całkiem.

Basia jaki słodziak 🥰

Co do mnie to się pewnie okaże pod koniec dnia, jak mnie ktg i badaniami wymęczą. Póki co najbardziej mi doskwiera, że stary jedzenia nie może przywieźć. No ale coś za coś. Przeżyję te kilka dni bez warzyw 😂

To która teraz rodzi? Jagodowa?🤔😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ