Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Oprócz jednego incydentu na samym początku ciąży bodajże 9 tydzień, krwawienie po stosunku nic się w trakcie lub po seksie nie działo. Wstrzymaliśmy się tylko po tym krawieniu do skończenia 14 tygodnia.
Potem może nie jakoś często ale w miarę regularnie. Mój mąż ani ja nie mieliśmy jakiś oporów.
Oczywiście wcześniej porozmawialiśmy z lekarzem czy można i czy ciąża przebiega w sposób fizjologiczny.
Do tej pory nie mamy oporów jesteśmy aktywni, mamy z tego przyjemność to czemu z tego rezygnować.
Oczywiście jeśli są problemy i byłoby to zagrożenie to nie ma o czym gadać i jest wstrzemięźliwość koniec kropka.
Adu myślę że lekarz wie co mówi i to tylko na korzyść dla Ciebie i Nadiuni 😘 trzymajcie się kochane i czekam na szczęśliwe rozwiązanie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:19
Endzi lubi tę wiadomość
-
Martoszka wiadomo to każdego indiwidualna sprawa. Każdy robi według swoich potrzeb. A jak zakaz no to nie ma co trzeba się tego trzymać.
Monika wiadomo jeżeli nic złego się nie dzieje to to spokojnie można współżyć. Najważniejsze żeby słuchać siebie i oczywiście lekarza. 🙂
Ja wczoraj miałam taką ochotę na sexy 🙈 A tu jeszcze ponad miesiąc celibatu 😱 Także korzystaj póki możesz 😁Monika87 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martoszka to jeśli oboje nie chcecie, to spoko😉 Gorzej jak jest tak jak u nas, że mój już usycha z braku sexu a ja ani o tym śnię. Nie ciągnie mnie nawet do igraszek-No libido w ciąży i podczas kpi totalne zero😂
Adu powodzenia tam😘 No jak po oxy nic nie ruszy to pewnie cc ale lekarze chyba wiedzą co robią, więc no stres kochana-byle córa cała i zdrowa 😘😊
Jagodowa mama widzisz całkiem zapomniałam, że miałaś cc. No życzę Ci, żeby ruszyło samo ale wiadomo, że przyjmiemy na klatę wszystko byleby dziecko było zdrowe 🙂
Ja dziś jestem tak słaba i znowu zdołowana pogodą, że pojechałam z Zosią do miasta na plac zabaw. Po prostu żeby nie siedzieć w tej ciszy i bardziej się nie zdołować. Niestety takie wyprawki samej z córką jednak są dla mnie ciężkie, bo muszę ją dźwigać- a to z auta wyjąć a to do huśtawki wsadzić - no mega mi już ciężko a brzuch co chwilę się spina.
Planuję jeszcze zakup takiej dostawki do wózka-czy któraś z Was miała i poleca❓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 16:01
-
Lady, ja miałam taki moment, że chciało mi się jak nie wiem co, ale to było akurat wtedy, kiedy dostałam nakaz oszczędzania się. A potem mi przeszło jak ręką odjął, wcześniej za to jakoś nam nie szło to wcale 🙈 ale dziś to się chyba poświęcę 😂😂. A nóż widelec zadziałała 😉.
Adu, kciuki.
A Kredka to na bank rodzi, bo inaczej pewnie coś tam by naskrobała.... -
Lady, nie dziwię się, że już Ci ciężko na placu zabaw, ja wysyłam już od dawna swojego z małą bo nie daję rady. A nad dostawką sama się zastanawiam bo nadal temat spacerów z dwójką dzieci nie ogarnięty 🙈. Generalnie ludzie sobie chwalą takie rozwiązania. O podwójnych wózkach/ dostawkach to chyba Annamaria sporo pisała... Albo coś pokręciłam.
A ja jakiś mini kryzysik przeszłam właśnie. Na myśl o tym, że znów przyszłoby mi siedzieć tydzień w szpitalu po CC gdyby się nie udało naturalnie aż łzy poleciały... No wiadomo, jak trzeba będzie to trzeba, trudno. Niepotrzebnie się tak nastawiłam na ten naturalny poród 😩. Teraz każde inne rozwiązanie w jakimś sensie mnie zawiedzie ale najważniejsze jest dobro dziecka, wiadomo. Muszę sobie w głowie szybciutko inaczej to poustawiać... No to Jagodowa - trzy głębokie wdechy, cyc do przodu i głowa do góry, tak? 😉 Jak do wieczora stary mnie niczym nie wkurzy to jeszcze ewentualnie majtki w dół 😆🤣🤣. Będzie dobrze ♥️ -
Witam się po wizycie u położnej. Macica już prawie nie wyczuwalna więc wszystko wraca do normy. Zdjęła mi szwy co prawda są rozpuszczalne ale myślę że tak będzie mi lepiej funkcjonować. Wypisała mi zaświadczenie na becikowe i też mówiła o tych szczepieniach skojarzonych. No i kazała dać znać jak mała będzie w domu to przyjedzie z całym osprzetowaniem. No i polecała żebyśmy kupili monitor oddechu ze względu na te desaturacji małej no ale już mamy kupiony ten do łóżeczka "babysense 7". Na początku chciałam ten pieluszkowy ale razem z mężem jednak stwierdziliśmy że ten będzie lepszy. Jak przyjedzie na wizytę patronażową to przywiezie też papiery żeby małą zapisać do przychodni abym ja nie musiała nigdzie jeździć 🙂
No i jutro mam 2 dawkę szczepienia na covid. Miałam mieć 6 lipca no ale że mała wyszła wcześniej na świat to mi anulowali. No i dzisiaj mnie zapisała na jutro 😁 Ekspresowy termin heh
No i przynajmniej będę miała w razie jeszcze chwilę czasu aby ręka mnie przestała boleć.
Jagodowa nie krępuj się tam tylko bierz starego za fraki i niech działa 😅 A co do kredki to pewnie masz rację że rodzi bo by pewnie coś napisała a tu cisza 🤔
Lady moja szwagierka miała taką dostawkę do gondoli no i sobie chwaliła tylko ja to się zastanawiam zawsze jak przy tym chodzić? Bo ja to bym pewnie z pięćset razy weszła w tą dostawkę i się uderzyła 🤔 Mówisz że libido zerowe 😁 ahh ten nasz organizm to taki dziwnie skonstruowany jest.
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny moja Nelka jest już ze mną po drugiej stronie brzucha. ❤️
Urodzona 15:10
Waga 3950 gram
Długość 58 cm
Poród siłami natury.
Jest absolutnie cudowna, mała czarna włochata kluseczka. ☺️
Później poczytam co u Was i napiszę co i jak. 😘😘Lady_Dior, Snowflake, Martoszka, Endzi, Monika87, Jagodowa Mama, sandrina22, Baśka 89, Belie, Annamaria lubią tę wiadomość
-
Aaaaa kredko nasza droga gratulujeeeeee😍😍😍😍😍😍 Morza mleka, zdrówka i tylko cudownych chwil 😘😘😘😘😘 Jeny jaka nelka duża 😍😍😍😍
-
kredka wrote:Dziewczyny moja Nelka jest już ze mną po drugiej stronie brzucha. ❤️
Urodzona 15:10
Waga 3950 gram
Długość 58 cm
Poród siłami natury.
Jest absolutnie cudowna, mała czarna włochata kluseczka. ☺️
Później poczytam co u Was i napiszę co i jak. 😘😘
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kredka, Adu ! Gratulacje! dzielne Kobiety ! Wspaniałe wieści ! Dochodźcie do siebie jak najszybciej ❤️❤️
Morza mleka ))) buziaki od Ciotki 😘
A mi się tak spiął brzuch że mam twardy jak piłka do tego uczucie jakby bólu żołądka/nudności i parcie na kupę (przepraszam za dosłowność) ale źle się czuje oczywiście dziś jakie porządki robiłam może to przez to ?
Czuje, że młody się rusza może nie aż tak że szaleje bo to przez ten twardy brzuch..
Może poczekam aż przejdzie choć od godziny tak dobrej to mam.. -
Adu kochana gratuluję serdecznie 😘😍 Cieszę się, że już masz córcię ze sobą 😍😍😍 Super waga i wzrost - mi się tak marzy 😊 Rodziłaś sn❓
Dużo zdrowia dla Was, żeby Cię szybko przestało boleć. Samych pięknych chwil Adu😘😘😘