Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi

My w poprzedniej ciąży nawet o tym nie myśleliśmy, a w tej skończyło się szybciej niż zaczęło. A potem to już żadne z nas o tym nie myślało, był zaraz. Teraz też o tym nie myślimy. To nie dla nas.

M&M
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz jednego incydentu na samym początku ciąży bodajże 9 tydzień, krwawienie po stosunku nic się w trakcie lub po seksie nie działo. Wstrzymaliśmy się tylko po tym krawieniu do skończenia 14 tygodnia.
    Potem może nie jakoś często ale w miarę regularnie. Mój mąż ani ja nie mieliśmy jakiś oporów.
    Oczywiście wcześniej porozmawialiśmy z lekarzem czy można i czy ciąża przebiega w sposób fizjologiczny.
    Do tej pory nie mamy oporów ;) jesteśmy aktywni, mamy z tego przyjemność to czemu z tego rezygnować.
    Oczywiście jeśli są problemy i byłoby to zagrożenie to nie ma o czym gadać i jest wstrzemięźliwość koniec kropka.

Adu myślę że lekarz wie co mówi i to tylko na korzyść dla Ciebie i Nadiuni 😘 trzymajcie się kochane i czekam na szczęśliwe rozwiązanie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:19

Endzi lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wiadomo to każdego indiwidualna sprawa. Każdy robi według swoich potrzeb. A jak zakaz no to nie ma co trzeba się tego trzymać.

Monika wiadomo jeżeli nic złego się nie dzieje to to spokojnie można współżyć. Najważniejsze żeby słuchać siebie i oczywiście lekarza. 🙂
    Ja wczoraj miałam taką ochotę na sexy 🙈 A tu jeszcze ponad miesiąc celibatu 😱 Także korzystaj póki możesz 😁

Monika87 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka to jeśli oboje nie chcecie, to spoko😉 Gorzej jak jest tak jak u nas, że mój już usycha z braku sexu a ja ani o tym śnię. Nie ciągnie mnie nawet do igraszek-No libido w ciąży i podczas kpi totalne zero😂

Adu powodzenia tam😘 No jak po oxy nic nie ruszy to pewnie cc ale lekarze chyba wiedzą co robią, więc no stres kochana-byle córa cała i zdrowa 😘😊

Jagodowa mama widzisz całkiem zapomniałam, że miałaś cc. No życzę Ci, żeby ruszyło samo ale wiadomo, że przyjmiemy na klatę wszystko byleby dziecko było zdrowe 🙂

Ja dziś jestem tak słaba i znowu zdołowana pogodą, że pojechałam z Zosią do miasta na plac zabaw. Po prostu żeby nie siedzieć w tej ciszy i bardziej się nie zdołować. Niestety takie wyprawki samej z córką jednak są dla mnie ciężkie, bo muszę ją dźwigać- a to z auta wyjąć a to do huśtawki wsadzić - no mega mi już ciężko a brzuch co chwilę się spina.

Planuję jeszcze zakup takiej dostawki do wózka-czy któraś z Was miała i poleca❓

03ccae92dacb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 16:01

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady

W tej ciąży mąż bardzo chciał, ale się skończyło szybciej niż zaczęło, więc odpuściliśmy. Potem plamienia, więc też już nie próbowaliśmy no i na końcu pessar, więc klapa

M&M
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ja miałam taki moment, że chciało mi się jak nie wiem co, ale to było akurat wtedy, kiedy dostałam nakaz oszczędzania się. A potem mi przeszło jak ręką odjął, wcześniej za to jakoś nam nie szło to wcale 🙈 ale dziś to się chyba poświęcę 😂😂. A nóż widelec zadziałała 😉.

Adu, kciuki.

A Kredka to na bank rodzi, bo inaczej pewnie coś tam by naskrobała....

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady

Ja myślałam o dostawce, ale chyba odpuszczę.
    U nas na wsi jest dużo "przecinków", bo mamy z trzech stron pola, więc i tak raczej będziemy siedzieć w domu we trzy, a na spacery później już wszyscy razem, więc dwa wózku na dwójkę dorosłych.

M&M

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie dziwię się, że już Ci ciężko na placu zabaw, ja wysyłam już od dawna swojego z małą bo nie daję rady. A nad dostawką sama się zastanawiam bo nadal temat spacerów z dwójką dzieci nie ogarnięty 🙈. Generalnie ludzie sobie chwalą takie rozwiązania. O podwójnych wózkach/ dostawkach to chyba Annamaria sporo pisała... Albo coś pokręciłam.

A ja jakiś mini kryzysik przeszłam właśnie. Na myśl o tym, że znów przyszłoby mi siedzieć tydzień w szpitalu po CC gdyby się nie udało naturalnie aż łzy poleciały... No wiadomo, jak trzeba będzie to trzeba, trudno. Niepotrzebnie się tak nastawiłam na ten naturalny poród 😩. Teraz każde inne rozwiązanie w jakimś sensie mnie zawiedzie ale najważniejsze jest dobro dziecka, wiadomo. Muszę sobie w głowie szybciutko inaczej to poustawiać... No to Jagodowa - trzy głębokie wdechy, cyc do przodu i głowa do góry, tak? 😉 Jak do wieczora stary mnie niczym nie wkurzy to jeszcze ewentualnie majtki w dół 😆🤣🤣. Będzie dobrze ♥️

• Endzi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie u położnej. Macica już prawie nie wyczuwalna więc wszystko wraca do normy. Zdjęła mi szwy co prawda są rozpuszczalne ale myślę że tak będzie mi lepiej funkcjonować. Wypisała mi zaświadczenie na becikowe i też mówiła o tych szczepieniach skojarzonych. No i kazała dać znać jak mała będzie w domu to przyjedzie z całym osprzetowaniem. No i polecała żebyśmy kupili monitor oddechu ze względu na te desaturacji małej no ale już mamy kupiony ten do łóżeczka "babysense 7". Na początku chciałam ten pieluszkowy ale razem z mężem jednak stwierdziliśmy że ten będzie lepszy. Jak przyjedzie na wizytę patronażową to przywiezie też papiery żeby małą zapisać do przychodni abym ja nie musiała nigdzie jeździć 🙂

No i jutro mam 2 dawkę szczepienia na covid. Miałam mieć 6 lipca no ale że mała wyszła wcześniej na świat to mi anulowali. No i dzisiaj mnie zapisała na jutro 😁 Ekspresowy termin heh
    No i przynajmniej będę miała w razie jeszcze chwilę czasu aby ręka mnie przestała boleć.

Jagodowa nie krępuj się tam tylko bierz starego za fraki i niech działa 😅 A co do kredki to pewnie masz rację że rodzi bo by pewnie coś napisała a tu cisza 🤔

Lady moja szwagierka miała taką dostawkę do gondoli no i sobie chwaliła tylko ja to się zastanawiam zawsze jak przy tym chodzić? Bo ja to bym pewnie z pięćset razy weszła w tą dostawkę i się uderzyła 🤔 Mówisz że libido zerowe 😁 ahh ten nasz organizm to taki dziwnie skonstruowany jest.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Nelka jest już ze mną po drugiej stronie brzucha. ❤️
    Urodzona 15:10
    Waga 3950 gram
    Długość 58 cm
    Poród siłami natury.
    Jest absolutnie cudowna, mała czarna włochata kluseczka. ☺️

Później poczytam co u Was i napiszę co i jak. 😘😘

Lady_Dior, Snowflake, Martoszka, Endzi, Monika87, Jagodowa Mama, sandrina22, Baśka 89, Belie, Annamaria lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa kredko nasza droga gratulujeeeeee😍😍😍😍😍😍 Morza mleka, zdrówka i tylko cudownych chwil 😘😘😘😘😘 Jeny jaka nelka duża 😍😍😍😍

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:55

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka

Gratulacje 🎊
    Ale duża dziewczyna

M&M
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje!

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dziewczyny moja Nelka jest już ze mną po drugiej stronie brzucha. ❤️
    Urodzona 15:10
    Waga 3950 gram
    Długość 58 cm
    Poród siłami natury.
    Jest absolutnie cudowna, mała czarna włochata kluseczka. ☺️

Później poczytam co u Was i napiszę co i jak. 😘😘
    Kredka, gratulacje mamusia!!!🧡🧡🧡🧡

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kochaną gratulacje 🥰 Spora ta Twoja kluseczka 😍 odpoczywajcie sobie tam ❤️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia tez juz jest. 16:20, 3150g, 54 cm. Leży dobie na mnie od 18, wcześniej u męża. Mnie boli w uj

Monika87, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Endzi, sandrina22, Baśka 89, Martoszka, Belie, kredka, Snowflake lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, Adu ! Gratulacje! dzielne Kobiety ! Wspaniałe wieści ! Dochodźcie do siebie jak najszybciej ❤️❤️
    Morza mleka :)))) buziaki od Ciotki 😘

A mi się tak spiął brzuch że mam twardy jak piłka do tego uczucie jakby bólu żołądka/nudności i parcie na kupę (przepraszam za dosłowność) ale źle się czuje :( oczywiście dziś jakie porządki robiłam może to przez to ?
    Czuje, że młody się rusza może nie aż tak że szaleje bo to przez ten twardy brzuch..
    Może poczekam aż przejdzie choć od godziny tak dobrej to mam..

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu kochana gratuluję serdecznie 😘😍 Cieszę się, że już masz córcię ze sobą 😍😍😍 Super waga i wzrost - mi się tak marzy 😊 Rodziłaś sn❓
    Dużo zdrowia dla Was, żeby Cię szybko przestało boleć. Samych pięknych chwil Adu😘😘😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ♥️ Adu ♥️ Gratulacje!!!!! Jesteście niesamowite babki, kolejne forumowe Mamusie 👍. Odpoczywajcie. Samych wspaniałych chwil!

Nelusia, Nadusia - witajcie na świecie 😘😘😘😍😍😍

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ