Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, gratulacje!!! Ja cię ale ekspres z Ciebie, normalnie Pendolino!!! Wielkie buziaki dla Was 😘😘😘😘!

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:

Podziwiam te pary, które decydują się na seks zarówno w ciąży jak i by wywołać poród.

U ciebie Martoszka ciaża jest fizjologicznie powikłana, to nie to samo co u innych, więc nie ma co generalizować. I też nie wiem co tu podziwiać... ;) to samo zdrowie i przy prawidłowej ciąży, są mimo wszystko SAME zalety współżycia.

U mnie po początkowym zakazie zanim kosmówka/łożysko się podniosło, a poszło potem już bardzo wysoko, to została tylko bariera psychologiczna, lęk po poronieniach, choć gin i jeden i drugi zapewniali, że można i opisywali jak to działa na szyjkę i krocze itd... tylko mój strach mnie trzymał.

I wiecie co... kurcze żałuję.

Mam za sobą cztery ciąże z normalnym seksem, rzadszym lub częstszym, no i poza niezaprzeczalnym faktem, że seks i orgazmy zawsze w ciąży są po prostu nie-sa-mo-wi-te.. to ukrwienie narządów czyni cuda...! To jeszcze kwestia elastyczności i pracy tkanek. No moje krocze teraz, a wtedy to jest jakaś przepaść.. Ja pitolę.
    Uważam, że te zastałe, sztywne mięśnie, to nie jest coś co ułatwia poród i wcale mi się to nie podoba.. Liczę na to, że masaż jeszcze to zmieni nieco, jak się zagłębi w profesjonalną wiedzę i poszpera trochę, no to niestety, abstynencja seksualna podczas ciąży jest fatalna na dłuższą metę i obniża nasze szanse na łatwiejszy poród i tyle. Fakty są do bólu szczere i jednomyślnie opowiadają się za prostaglandynami obecnymi w nasieniu i jednak pracą mięśni krocza..

kredeczko, czy ja gratulowałam? Chyba nie, tylko polubiłam posta pewnie - cudna waga kluseczki!! Pamiętam, że mi się 4 kilogramowe dziecko o wieeeele lepiej rodziło niż takie 3200, no ale rączka na głowie to jest już inna bajka, miałaś poród pełen wrażeń!
    A jak teraz, szew goi się dobrze, możesz siedzieć normalnie w miarę?

kredko, a co do palenia w ciaży...... z najbliższego otoczenia, żona kolegi. Paliła obie ciąże, dwójka dzieci z alergiami, zielonymi wodami, złym napięciem miesniowym, z małą wagą, słabo rosną, na najniższych centylach.. Ja rozumiem nałóg. Że jest silny, ok, że trudno rzucić, ale kuźwa W CIĄŻY??!!! No tego nie mogę ogarnąć... :( smutne to.....

Sandrina, jak u ciebie? Robili ci drugie usg, żeby coś wiecej powiedzieć co z tym brzuszkiem jest nie tak? Chodzi o to, że za mały w stosunku do tygodnia ciąży, czy coś nie tak z narządami? :/ Nie puszczam kciuków, niech się tam wami porządnie opiekują!

EDIT

aaaaa, gratulacje kochana!!!!!! :) Super, że już po tej stronie brzuszka już jest mała!!! :) Wywoływanie w sumie jak tu u nas, chyba identyko nawet :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, aaa, faktycznie, to od Endzi malutka miała antybiotyk! Kurcze, tak to jest, jak się nadrabia na raz tyle stron - przepraszam za pomyłeczkę :)

i super efekt z mleczkiem, to działaj tylko tym! :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poproszę o kopa w tyłeczek.....

Lady Dior... tak nieśmiało zapytam.... czy ty... też masz niepoprane jeszcze ubranka....?

Matko, dziś wyprawiłam syna na obóz górski, w weekend pakuję nas na nasz urlop, i chyba to ostatni dzwonek na upranie jakiejkolwiek startowej ilości.....!!!!

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, ja bym nie śmiała Cię tknąć Droga Zabiegana Mamo Niezłej Gromadki, no ale skoro prosisz...😉😁.

Kopniaczek rozruchowy ode mnie 🤣🤣

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    U ciebie Martoszka ciaża jest fizjologicznie powikłana, to nie to samo co u innych, więc nie ma co generalizować. I też nie wiem co tu podziwiać... ;) to samo zdrowie i przy prawidłowej ciąży, są mimo wszystko SAME zalety współżycia.

U mnie po początkowym zakazie zanim kosmówka/łożysko się podniosło, a poszło potem już bardzo wysoko, to została tylko bariera psychologiczna, lęk po poronieniach, choć gin i jeden i drugi zapewniali, że można i opisywali jak to działa na szyjkę i krocze itd... tylko mój strach mnie trzymał.

I wiecie co... kurcze żałuję.

Mam za sobą cztery ciąże z normalnym seksem, rzadszym lub częstszym, no i poza niezaprzeczalnym faktem, że seks i orgazmy zawsze w ciąży są po prostu nie-sa-mo-wi-te.. to ukrwienie narządów czyni cuda...! To jeszcze kwestia elastyczności i pracy tkanek. No moje krocze teraz, a wtedy to jest jakaś przepaść.. Ja pitolę.
    Uważam, że te zastałe, sztywne mięśnie, to nie jest coś co ułatwia poród i wcale mi się to nie podoba.. Liczę na to, że masaż jeszcze to zmieni nieco, jak się zagłębi w profesjonalną wiedzę i poszpera trochę, no to niestety, abstynencja seksualna podczas ciąży jest fatalna na dłuższą metę i obniża nasze szanse na łatwiejszy poród i tyle. Fakty są do bólu szczere i jednomyślnie opowiadają się za prostaglandynami obecnymi w nasieniu i jednak pracą mięśni krocza..

kredeczko, czy ja gratulowałam? Chyba nie, tylko polubiłam posta pewnie - cudna waga kluseczki!! Pamiętam, że mi się 4 kilogramowe dziecko o wieeeele lepiej rodziło niż takie 3200, no ale rączka na głowie to jest już inna bajka, miałaś poród pełen wrażeń!
    A jak teraz, szew goi się dobrze, możesz siedzieć normalnie w miarę?

kredko, a co do palenia w ciaży...... z najbliższego otoczenia, żona kolegi. Paliła obie ciąże, dwójka dzieci z alergiami, zielonymi wodami, złym napięciem miesniowym, z małą wagą, słabo rosną, na najniższych centylach.. Ja rozumiem nałóg. Że jest silny, ok, że trudno rzucić, ale kuźwa W CIĄŻY??!!! No tego nie mogę ogarnąć... :( smutne to.....

Sandrina, jak u ciebie? Robili ci drugie usg, żeby coś wiecej powiedzieć co z tym brzuszkiem jest nie tak? Chodzi o to, że za mały w stosunku do tygodnia ciąży, czy coś nie tak z narządami? :/ Nie puszczam kciuków, niech się tam wami porządnie opiekują!

EDIT

aaaaa, gratulacje kochana!!!!!! :) Super, że już po tej stronie brzuszka już jest mała!!! :) Wywoływanie w sumie jak tu u nas, chyba identyko nawet :)
    Teraz już mogę współżyć, ale my sobie tego ani w tamtej fizjologicznej ciąży, ani teraz, sobie nie wyobrażamy. Czekamy grzecznie do środy na indukcję lub cc.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina
    Gratulacje 🎊

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:55

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake a niech sobie bolą (no dobra, może nie wiem o czym mówię tak do końca 😉), oby się coś działo! Bo ja tak nie dam rady do poniedziałku leżeć bezczynnie, bez mojej Jagódki...

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż szyjki 😵😡😵 o matko ... jak to bolało.

Niech się coś zacznie w końcu... Bo jak na razie to tylko dowiedziałam się, że szyjka powoli się przygotowuje, cokolwiek miał lekarz na myśli ale nie zapytałam nawet z tego wszystkiego... No i że skoro mam 40 lat to jest dużo większe ryzyko porodu sn 🙁. Że właściwie jest to uwaga uwaga - powikłanie ciąży 👿. No to mówię, że nie będę się upierać, że zdrowe żywe dziecko najważniejsze przecież i mogę mieć CC. Na co powiedział doktorek że skoro ordynator - ich ojciec 😁 - tak zadecydował że mogę to mogę... A już mnie tak nastraszył że ja już sama nie wiem... Mogę... Nie mogę?? Nie powinnam?? No zgłupiałam po tym badaniu powiem szczerze 😶😶😶.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:55

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa oby ruszyło 😘

Lady my też taką dostawkę kupujemy - z minusów to właśnie oparcie do połowy pleców i trudne podbijanie na krawężniki. Belzebubio nie śpi na spacerach, więc może się sprawdzi. Do tych dostawek można dodatkowo dokupić folię przeciwdeszczową i śpiworek na zimę.
    Na szybki powrót/dojazd gdzieś powinna być ok.

Annamaria no na Bielanach indukcja, którą ja przeżyłam i które widziałam, polegały na tym, że podpinali ci oxy i się leżało dopóki dziecko nie wyszło. Plus ewentualnie masaż szyjki.
    A tu to jak dla mnie cuda na kiju się działy 😂
    Teraz jeszcze zobaczymy jak się moim bobo zajmą, bo póki co jeszcze nie mam zdania🤔

Lady_Dior, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina gratulacje 🥰😍❤️ jak dobrze że już jesteście razem ! Odpoczywajcie ! 😘😘

Jagodowa idę spać ale mam nadzieję, że jak rano się obudzę to może będziecie już z Alą też razem ?? 🤞Trzymaj się tam i dużo siły 😘

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam 🤪 Zostawić Was same na parę godzin 😁

Sandrina22 serdecznie gratuluję narodzin córeczki💐💐💐 Cieszę się, że poszło jakoś i nie trzeba było cc. Mam nadzieję, że z córą wszystko dobrze i będziesz szybko wiedzieć coś więcej. Odpoczywaj ile się da i informuj nas na bieżąco 😊😘

Co do tej dostawki, to w sumie sama nie jestem pewna. Chciałam ją używać w sytuacjach, kiedy na spacerze Zosię zabolą nogi albo do sklepu, w którym jesteśmy średnio 5x w tyg. 😂😂😂 No muszę przemyśleć jeszcze bo to koszt 480zl.Pewnie znajdą się tańsze ale nie mam już weny do szukania😂

Annamaria kochana ja dosłownie nic nie mam porobione, nic wyprane no kompletnie nic. w następny weekend bierzemy się za robotę a muszę wszystko wynieść z pokoju ( w którym syn będzie spać) , bo chcę dezynfekcję przeprowadzić. Potem też meble opróżnić, wyczyścić także no mam roboty trochę ale codziennie po trochu i myślę, że zdążę do porodu, który odbędzie się (liczę na to) w 38tyg.😂 Najbardziej przeraża mnie prasowanie-nie lubię, zajmuje to dużo czasu i jest nudne😂
    To masz teraz trochę luzu jak synowie wyruszyli na obóz ❓ Dwaj najstarsi❓

Adu no no laktacja się rozkręca powoli 😁 Czekaj jak zaczniesz produkować litry😁 Ja miałam medelę na obie piersi, do tego oczywiście gorset, żeby mieć wolne ręce i móc się poruszać. Czasem czułam się dosłownie jak krowa🙈🙈🙈

Jagodowa mama mogę tylko sobie wyobrazić jaki to ból przy tym masażu szyjki-nie miałam tego i aż ciarki przechodzą. Mam nadzieję, że choć coś da i jutro najpóźniej będziesz tulić swoje dziecko 😊

Endzi widzisz miałam pytać Ciebie jak tam spojenie po porodzie 🤔❓ Mam nadzieję, że nie boli już... Mnie nadal boli jak się zależę /zasiedzę.

Martoszka to Twój choć to potrafi a mój jak kąpie, to ta pomoc polega na nalaniu wody do wanienki i na zabawie - ja w tym czasie ogarniam łóżeczko do spania i szykuję mleko, bo Zosia pije przed snem mleko jeszcze. Potem ją idę ją umyć a on ją wyciera i ubiera. Ile razy umył mi ją tak, że tam niedomyte, tam też itp🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ No bez kitu-dwie lewe ręce 🤷🏼‍♀️ Pomaga mi we wszystkim, robi to o co poproszę (sam się nie kapnie) ale co z tego jak robi to źle 😫 Ehhh to ponarzekałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 21:51

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 16 lipca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Wasze wsparcie jest teraz dla mnie bardzo ważne.

Na razie dzieje się tyle, że brzuch boli jak na okres ale czy z tego coś więcej będzie to zobaczymy.

Dobranoc ♥️

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, sam wiek to nie jest wskazanie do CC. A jak u ciebie pierwsze dziecko, było siłami natury, czy CC?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina gratuluję kochana 🥰 Cieszę się że szybko poszło i że jesteś zadowolona z porodu 😁

Jagodowa ja też liczę na to że jak rano wstanę i wejdę tutaj na forum to mała będzie na świecie razem z Tobą 😁 Zaciskam kciuki ✊

Lady spojenie mnie już nie boli. Ogólnie to całkiem spoko się czuje. Jedyny problem mam z 2-ką bo to jest wyzwanie życia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 23:17

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria Jagodowa miała cc ale fakt, żeby mówić, że to powikłanie ciąży, bo 40lat🤷🏼‍♀️❓ Chyba trochę poniosło lekarza.

Ja dalej zakupy robię przez internet😂😂😂 skusiłam się jednak na śpiworek i mam nadzieję, że synek polubi 😀

e04f387489dc.jpg

Snowflake lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy skurcze, od rana mocne skurcze, dość regularne co około 5 - 7 minut, lekkie plamienie. Coś się wreszcie zaczyna dziać. Leżę pod kolejnym ktg, mam mieć włączoną oksy ale na razie mam własne skurcze więc chwilowo jadę "na czysto".
    Mam już nic nie jeść i nie pić. Jestem nastawiona na poród DZIŚ.

Annamaria, tak jak pisze Lady - miałam CC. Teraz będzie to ostateczność. Na razie wszystko wygląda obiecująco.

Annamaria, Snowflake, Endzi, Lady_Dior, sandrina22, Martoszka, kredka lubią tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, to kciuki za udany vbac!!! Masz warunki i możesz!!! Tylko zaufaj ciału, jej, powodzenia ❤️

Lady Dior, cudowny ten śpiworek no piękny wzór 😍😍😍 jakiej firmy on jest?

Z postępów, włożyłam do koszyka pieluszki i chusteczki do pupki.. ale już tak lepiej to wygląda.. :)

aad2a2a15ed4.jpg

Teraz dopijam kawusie i lecę na ryneczek po owoce i warzywka jakieś.. :)

40d4150b16c8.jpg

Snowflake, Jagodowa Mama, Endzi, Lady_Dior, sandrina22, kredka, Nunakala lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ