Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria piękne te wzory 🥰
No synuś traci status najmłodszego, to korzysta póki może.
Belzebubio np przywłaszczył sobie moją sypialnię.
Jego pokój obrasta pajęczyną z nieużywania 🤷
Jak będę się wynosić od małej, to chyba ze starym mi przyjdzie spać 😂
Snowflake z charakteru ksywki, z charakteru.
Oby Piernik był chętny na ćwiczenia!
My też z bobasami musimy iść do fizjo- Belzebubio nadal stopę krzywo stawia, ale trochę poczekamy bo się już nazbierało wizyt. Póki co z malutką ćwiczymy wg zaleceń położnej- nóżki do brzuszka, rowerek , rączki naprzemiennie do kolanek i rączki do pupki- na perystaltykę też to działa 😂
Endzi no wiadomo, że wygodniej oprzeć się obiema rękami na kierownicy, no ale co zrobić 🤷
Starszakowi wszystko jedno w czym jedzie, byle jak najkrócej 😂
A na kiedy macie zalecenie iść do kardio? My za około 2 miesiące. Mała ma pfo ( liczę, że do wizyty się zamknie) i vsd ( tu się boję, bo dziura duża- ciekawe czy będzie mowa o lekach czy operacji za jakiś czas).
Kurcze nie umiem sobie z Adolfiną poradzić. Ma niepohamowany apetyt. Zje swoją porcję i będzie się darła o więcej. Jak ulegnę i zje dokładkę, to cała się obrzyga 🤷 i znowu woła o więcej. Dzisiaj stary ja przejął, to mu chciała się do cycka dobrać 😂
-
Hej dziewczyny, ja w szpitalu. Pojechałam na IP że wzmożonymi ruchami synka. Bardzo się ruszał jak nigdy. Leżę pod KTG na sali porodowej, pod kroplówką. Zobaczymy co będzie dalej. Ogólnie mocno się stresuję ale dam radę.
Miałam pojechać tylko na zbadanie czy ok wszystko i mnie zostawili. Niestety pojechalismy nie tam gdzie chciałam rodzić
Trzymajcie kciuki. -
O kurcze, Monika, i jak?
Kciuki, przejęłam się.. Napisz co dalej, jak będziesz miała chwilę.. ❤️
Snowflake, u mnie nocka w miarę, "tylko" 4 pobudki, staram się patrzeć na to jak na dobry wynik.. -
Ps. W nocy mój M poszedł spać, a ja.... siłą rozpędu puscilam drugie pranie niemowlęce 🙈😁 tylko do 00.30 musiałam czekać, żeby rozwiesić, no ale cieszę się, bo do przodu jestem z ta robotą.. Pościel do łóżeczka, kocyk, mata w kształcie liścia ta bawełniana, wszystko poprane
I wrzucę wam na chwilę zaraz foty z wczorajszego wieczora 😁 -
Potem usunę te golizny, nie cytujcie PLIS Naładowałam tel i przypomniałam sobie, że mój M mi robił jakies zdjęcia, tam gdzie co drugi dzień jesteśmy, nad Wisłą... Żadne tam foto sesje, zero zwiewnych sukienek ani zachodów słońca, czy całusów w brzuch, tylko mokra, szczęśliwa mama wreszcie wylazła schłodzona z rzeki i szczerzy japkę do życia
Brzuch z plastrem, pokłuty od zastrzyków, ale mam ujęcie z początku tego 9 miesiąca
Snowflake, sandrina22, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość
-
Annamaria jestem pod wrażeniem 😍😍😍😍 Wyglądasz cudownie i lepiej niż niejedna 20stka😍
Naprawdę piękny kolor skóry masz😊 Jam bladzioch z mnóstwem pajączków, żył, krostek, siniaków ahhh. Stary tak samo a to wszystko genetyczne, więc biedne nasze dzieci.... Teraz mam po zastrzyku sinca 5cm.na 10cm 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ooo miałam pytać u których z Was pojawiła się linea negra❓ U mnie nadal nie ma i w pierwszej ciąży też nie było, choć po porodzie miałam wrażenie, że coś tam widzę ale zniknęło 😂Annamaria lubi tę wiadomość
-
Monika, mam nadzieję, że wszystko z wami dobrze! W którym szpitalu jesteś?
Annamaria, Ty piekna kobieto! Figura jak marzenie! A x praniem poszalałaś, same piekne wzory masz 🥰
Lady, mi nie wyszła ta linia
Snowflake, nic nie mów o dzisiejszej nocy 🤣 straciłam dziś cierpliwość do mojej córki już jak nie chciała buzi otwierać do jedzenia🤦♀️ a o 5 wylądowała u nas bo stękała i już nie było opcji, żeby dalej ja nosiła, nie miałam już siły. A ta cholera się przytuliła do mnie i usnela 🤣
Ogólnie moje dziecko przechodzi w tryb turbo drzemek, dramat, nie idzie jej odłożyć. 🤦♀️🤣
Teraz dostala butelkę z mm, ubolewam, ale no musimy ja trochę podkoksowac z ta waga, a ja zdążyłam ściągnąć xeby mieć w gości i już nie chciałam żeby wisiała godzinę na cycku. Ale gardzi mm I zjadla 20 ml 🤣 ale dobre i to. Żeby tylko nie wyrzygala wszystkiego 🤦♀️🤣 -
Dzięki dziewczyny za kciuki. Z patologii znów trafiłam na porodówkę,niby mam 4 cm rozwarcia a czuje tylko lekkie napinanie brzucha. Podłączyli mnie pod ktg i mają zobaczyć czy się te skurcze rozwiną. Strasznie sie stresuję 😰 co mnie czeka itp..
Na szczęście teraz trafiłam lepszą zmianę bo ta nocna była fatalna ! 😭😭
Anna Maria piękna jesteś!!! Nie mogę się napatrzeć 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 10:09
-
Lady_Dior wrote:Annamaria jestem pod wrażeniem 😍😍😍😍 Wyglądasz cudownie i lepiej niż niejedna 20stka😍
Naprawdę piękny kolor skóry masz😊 Jam bladzioch z mnóstwem pajączków, żył, krostek, siniaków ahhh. Stary tak samo a to wszystko genetyczne, więc biedne nasze dzieci.... Teraz mam po zastrzyku sinca 5cm.na 10cm 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ooo miałam pytać u których z Was pojawiła się linea negra❓ U mnie nadal nie ma i w pierwszej ciąży też nie było, choć po porodzie miałam wrażenie, że coś tam widzę ale zniknęło 😂M&M -
Monika87 wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki. Z patologii znów trafiłam na porodówkę,niby mam 4 cm rozwarcia a czuje tylko lekkie napinanie brzucha. Podłączyli mnie pod ktg i mają zobaczyć czy się te skurcze rozwiną. Strasznie sie stresuję 😰 co mnie czeka itp..
Na szczęście teraz trafiłam lepszą zmianę bo ta nocna była fatalna ! 😭😭
Anna Maria piękna jesteś!!! Nie mogę się napatrzeć 😍😍😍
Monika87 lubi tę wiadomość
M&M -
Adu w Bródnowskim bo najbliżej miałam na IP ale nie wiem jak Jagodowa tutaj rodziła mnie już na IP ostro zestresowały
Dostałam oksytocynę i obserwujemy jak się dalej skurcze rozwiną.
Sama ta oksytocyna już mnie zestresowała bo nie chciałam wywoływania porodu ale też już boje się wrócić do domu. Dlatego pozwoliłam na oxy. -
Monika87 mocne kciuki za Was. Będzie dobrze kochana no stress😊 i zazdroszczę 4cm. bez bolesnych skurczy, bo ja przy 1cm.stękałam jakbym co najmniej pół palca se obcięła 😂 Martoszka ma rację, że przy 4cm i braku skurczy to coś super 😁 Jestem ciekawa jak zareagujesz na oxy-moją siostrę słyszał cały oddział jeśli nie szpital 🙈
Ja na razie właśnie nie mam tej linii ale widzę, że wokół pępka ( gdzie skóra jest już naprawdę mocno naciągnięta) takie zasinienie i już się zastanawiam, czy to nie rozstępy 🤔
Mnie dziś moje dwuletnie dziecko doprowadziło do łez. Jest tak nieposłuszna, że wierzyć się nie chce... Ubieranie jej to istna walka-już się zastanawiam, czy to SI 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Modlę się, żeby syn był inny, bo w przeciwnym razie chyba skoczę do pobliskiego kanału 🤪
-
Oxy guzik daje, niby te skurcze mam ciut intensywniejsze ale bez szału 😁
Spać mi się chce przeokrutnie wixlec sobie ucinam niby drzemki.
Ostatnia szansa dla oxy i być może przebija mi pęcherz.. jak już zaczęłam z indukcja to jedziemy dalej ... Chce mieć to już za sobą.
Najważniejsze że tętno dziecka dobre. -
Monia trzymam mocno kciuki kochana✊ Już niedługo będziesz malutkiego trzymać w ramionach 🥰 Nie ma co się stresowac zobaczysz że wszystko pójdzie dobrze ☺️
Annamaria piękne zdjęcia ❤️ Dziewczyny mają rację bardzo ładnie wyglądasz 🤗 Ciąża Ci zdecydowanie służy 🙂 No z tym praniem w nocy to zaszalałaś 🙈
Kredka i jak Ci się sprawują dady?
Adu moja mała nad ranem też ma taki etap tulaskow. Jak ją odłożę do łóżeczka to chwilę śpi a potem się zaczyna takie marudzenie jakby przez sen i wtedy muszę ją brać do nas i przytulać to usypia. Po prostu potrzebuje bejbis naszej miłości i bliskości. Ja mojej na noc daje butelkę tzn z moim mlekiem aby spała dłużej. No i jak na razie to mi się sprawdza ☺️ No i akurat tak wypada że karmi ją na noc tatuś 😉 Aczkolwiek najgorsze jest to że jak ona już usypia i zrobi kupę na koniec to trzeba ją przewinąć i się biedna wybudza 🙈
Lady ściskam mocno 🤗 Aby mała Zofia przestała Ci dokuczać i żebyś się mogła cieszyć spokojem w te ostatnie tygodnie ciąży.
Sandrina u nas jest ubytek przegrody międzyprzedsionkowej cokolwiek to znaczy. W karcie mam napisane że kontrola kardiologiczna za 3 miesiące. Ja to się nie znam na tych wadach jak powiedziałam wczoraj neanotolog że mała ma wadę serca to się zaczęła śmiać ze to nie jest jakaś tam wielka wada. A ja po prostu skąd mam wiedzieć takie rzeczy jak nic w szpitalu ani słowem o tym nie wspomnieli 🙈
Annamaria udało mi się umówić małą na 13 sierpnia także spoko. Nie było problemu z terminem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 14:13
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Lady z córką taki wiek. My przerabiamy teraz takie akcje, że mi szczęka opada. Nie wiedziałam, że dziecko może tak histeryzować 🤯
Monika dasz radę!! Czyli jest szansa, że powitamy dziś ostatnie lipcowe bobo🥰
Oby Cię tylko pod oxy za długo nie trzymali, ale jak nie działa to śpij i zbieraj siły na potem.
Widzę, że schemat mają podobny jak u mnie był z tym przebiciem pęcherza.
Endzi czyli właśnie pfo ma malutka. Do waszej wizyty jest duża szansa, że się zarośnie. Btw taka ciekawostka- wielu dorosłych ludzi też to ma i nawet o tym nie wie, bo nie daje objawów i w niczym nie przeszkadza.
Baśka znowu nam zniknęła, czy mi się wydaje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 14:43
Lady_Dior lubi tę wiadomość