Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria dokładnie o takie kluski lane mi chodziło 🙂 Właśnie za dzieciaka mama robiła taką zupę mi. A nie powiem bo czasem z mężem też taką zjemy bo to smak dzieciństwa jest i oboje lubimy🥰 Ale zdecydowanie takie kluseczka są lepsze niż te kupcze 🙈

Snowflake oo pomysł z jabłkiem i cynamonem wydaje mi się ciekawy. Może kiedyś przetestuję 😁
    Mówisz że czujesz się spełniona w roli mamy? Czyli już Trzeci jest tym ostatnim?

Adu trzymam kciuki aby jednak pospala dłużej w nocy i nie będzie się budzić co godzinę. Moja jak zasypia 22-23 to wstaje sama 2-3 na jedzenie a później to już loteria czy wstanie za godzinę czy za trzy. To jak Ty będziesz spała tyle czasu to Ci cycki nie odpadną? Czy sama z siebie będziesz wstawać co 3h i ściągać mleko?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, nie mam bladego pojęcia jak będzie i czy ona tyle prześpi, bo ja jej nie dawałam tyle spać tylko budziłam na siłę, bo ona na śpiocha nie umie jesc. :) mysle, że jak cycki mnie obudzą przed nią to na pewno dostawie, tak też rozmawiałam z położna

Ja dziś po tym maratonie jej nie spania os 7-14, wiszenia wtedy tylko na cycku albo an rękach, bo nie chciała inaczej spać powiedziałam, że będzie jedynaczką. 😂😂

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka to była noc 😍 usnęła 23:30 i obudziła się o 4, usnęła przed 5 i spala do 8:40. Co za luksus 😍

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jaka to była noc 😍 usnęła 23:30 i obudziła się o 4, usnęła przed 5 i spala do 8:40. Co za luksus 😍
    Adu widzisz Twoje dziecko potrzebowało po prostu nocnego snu a nie jakiegoś tam wybudzania na jedzenie 😅 Są takie dzieci co po prostu więcej śpią 🤷‍♀️ moja wczoraj zasnęła po 21 i wstała przed 1 bodajże 🤔 A potem to już nie pamiętam bo byłam nieprzytomna 😅 Teraz też ucina sobie drzemkę ale przy tym jeszcze jęczy przez sen i muszę do niej co chwilę wstawać bo smoczka wypluwa a jak już wypluje to się wierci i marudzi no i chciałam sobie zrobić drzemkę razem z nią no ale się nie da 🙈
    To po dzisiejszej nocy będzie miała Nadia rodzeństwo czy dalej nie? 😅

Ja byłam 11 lat jedynaczką i to było bardzo przykre. Więc moja mała będzie miała rodzeństwo z mniejszą różnica wieku. Mam nadzieję że się uda tak zrobić 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, hahaha, noo ewidetnie 😂 gorzej, xe spanie w dzień to dramat 😂 No ale nie można mieć wszystkiego :D
    Co do rodzeństwa, to jeszcze nie zdecydowałam 😂 Ogólnie na obecną chwilę nie umiem wyobrazić sobie posiadania 2 dzieci, dla mnie to kosmos. 😅 Ale wiem, że rodzeństwo jest ważne. :) Ja mam 4 rodzeństwa i większość życia to przeklinałam, ale w święta jest fajnie 😊 Ja bym chciała drugie tak na 30, więc mam 3 lata :P wrócić do pracy, odchowac trochę Nadię i wtedy. 😊

Dzis mamy katecheze dla rodziców do chrztu 🤦‍♀️ bez sensu są te katechezy według mnie, no ale pójdziemy bo trzeba. We wtorek tak naprawdę dowiemy się, czy ksiądz nam się zgodzi na nasz termin, bo chcemy 4 września w sobotę. 3 września mamy 5 rocznicę ślubu i w sumie fajnie by było, a sobota jest lepsza dla mnie niż niedziela, bo jeden dzień odpoczynku jest jeszcze.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:59

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, i jak, dołek minął? Jak się czujesz i jak dziewczyny na sali, ok jest?

Snowflake, ooo, chłodniej mówisz? Może i do mnie dojdzie ten chłodek... póki co cieplutko.

Mój M w pracy do 15, 16.. ale jakoś humor dobry, wykąpana z rana, jedno dziecko u babci, wraca po tygodniu jutro, najstarszy gra w Wiedźmina, średni buduje z klocków, a Mieszko rysuje w kolorowance żaby na kolor - uwaga - "krystaliczny" ! (jasnoniebieski) :)

I wiecie co, mam taki mały, ale irytujący problem. Pierwszy raz w życiu po goleniu okolic bikini wrastają mi włoski i robią się takie wiecie, nie wiem jak to nazwać, wypukłe zaognione czerwone punkciki, ale bolące, z płynem w środku..

No rozumiem, że powinnam się przestać golić i zarosnąć całkiem jak busz? No nie uśmiecha mi się to... :/
    Macie jakieś sprawdzone sposoby ratunku na to...?

:/

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, dzis 22:30-5, bo ja obudziłam 😅 ale jadla z krótkimi przerwami 2czoraj od 16-22😅 chyba mam dziecko które w nocy po prostu woli spać 🤷‍♀️ haa moja mama tez cały czas karze zakładać jej skarpetki i spodnie, bo ona głównie w samym body 😅 widzisz mamuśka jaka jesteś hot!

Annamaria, współczuję problemu, ja wyciągałam wtedy włoski pęseta takie zarośnięte, ale w ciąży sie raczej nie dopatrzysz. Tak to nie mam pomysłu, u mnie działało dobre nawilżenie tez w sumie.

Jutro zaczynamy normalne życie, maz do rpavy
    Cały tydzień ma padać, więc się raczej nie porwę na spacer na razie, ale pomalutku ogarniemy i spacery w deszczu. :D

Ja zdycham na bol zęba, mam nadzieję, że znajdę jakiś termin jutro :( obawiam się, że to będzie kanałowe 😭

Dziewczyny, czekamy na jakieś info od was! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 11:00

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mam jakiś trop, doczytałam w necie!

Zawsze do tej pory szorowałam się mocno szorstką gąbką, taki masaż, a w ostatnio odpuściłam.. i czytam, że odrastający włosek może nie mieć siły się przebić przez niedostatecznie złuszczoną skórę.
    Czyli muszę wprowadzić :
    - peeling
    - i szorowanie gąbką znów.

No nic, spróbuję, brzmi logicznie, oby pomogło..

Snowflake, a jakie masz przebarwienia? Brązowe? Chodzi ci o to zjawisko "ostudy" w ciaży?

https://www.cefarm24.pl/czytelnia/zdrowie/jestem-kobieta/plamy-na-twarzy-czyli-ostuda-jak-sobie-z-nia-radzic/

bo ja mam to w tej ciązy, na czole plamkę, na policzku delikatnie i nad górną wargą.. Walę codziennie krem z UV 50, ale kojarzę, że dopiero po porodzie mogę stosować kosmetyki wybielające, powinny pomóc i rozjaśnić nieco ten nadmiar barwnika w tym miejscu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 11:06

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, to umów się do dermatologa :) ja zaprowadzilam niedawno wszystkie swoje dzieci na kontrole do najbliższej dermatolog koło domu, żeby pokazać ich wszystkie pieprzyki, bo niektórzy chłopcy mają sporo i chciałam się upewnić, że wsio ok, że to żadne nieprawidłowe zmiany. Dzięki temu przypadkiem poznałam super babkę, i do niej pójdę po porodzie się ratować właśnie :)

A ty już możesz coś działać, może coś się da zrobić :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙈 przepraszam że się nie udzielam ale czytam 😉

Siostra z dziećmi jest u mnie na dwa tygodnie bo remontuje mieszkanie nowe a ze starego musiała się wyprowadzić i tak ona z 3 dzieci i nasz trójka plus dwa psy se żyjemy 🙈🙈🙈 totalny rozpiernicz w domu 🙈 tym bardziej że Oskar 9msc jest typowym high needem 🤦🏽‍♀️ wieczny płacz i noszenie na rękach...

Ja siedze i czekam na wizytę u gina gdyż moje odchody poporodowe zaczęły okropnie śmierdzieć 🙈 na szczęście udało mi się dostać do gina w trybie natychmiastowym 😁 i nie musiałam na IP jechać.

Pozdrawiam serdecznie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Monia jak tam sytuacja u Ciebie? Daj koniecznie znać jak jest.

Jagodowa, Basiu jak się macie?

Adu piękna sprawa jak mała przesypia tak noce tylko pozazdrościć. Jak pierwszy dzień bez mez? Radzisz sobie jakoś? Mój ma teraz pierwsze zmiany ale widzę tego plusy bo mogę dodatkową drzemkę zrobić z małą rano.

Snowflake jak tam u Was dni mijają?

Annamaria co do wrastających włosków to jest właśnie kwestia tego masażu co robiłaś. Jak się przestanie to niestety zaczynają wrastać. Moja mama też miała ten problem w szczególności w okolicach bikini i na brodzie 🙈 pomogła laserowa depilacja w salonie kosmetycznym.

Sandrina a jak u Was?

Ja wczoraj myślałam że mi cycki odpadną. Nie wiem czy mała mnie tak gryzła czy o co chodziło ale tak mnie sutki zaczęły boleć ze aż się popłakałam z bólu. No i w końcu poszłam i rozmroziłam moje mleko i dałam jej z butelki. Potem jak się obudziła to znowu dostała resztę butelki co zostało i dałam jej cycka ale już była bardziej łaskawa i tak nie gryzła. Rano już odciągałam laktatorem bo po prostu chciałam oszczędzić sobie tego bólu. Teraz dałam jej cycka to grzecznie je jak na razie. Chyba się trochę wystraszyła bo jej na gadałam że nie będzie już cycka jeść 🤣🙈

Basiu doczytałam jak dodałam posta. Daj znać jak po wizycie u gina. Ehh czy to znaczy że nie oczyścili Cię dobrze po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 12:56

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, o kurcze, mam nadzieje, ze gin powie, że wszystko dobrze! Ja to mialam ledwo plamienie po porodzie, żadnych skrzepów czy coś.

Endzi, daje rade bez męża, ale dziś akurat zły dzień. Wczoraj strasznie bolal mnie zab, bylam wieczorem na dyżurze, dowiedziałam się, że do usunięcia. Dziś mama znalazła mi lekarza i przed chwilą go usunęłam, 5 górna lrwa 😭 więc ogólnie to jest zły dzień. Mam nadzieje, ze to się będzie dobrze goić. Do wieczora mam niekarmic małej, już się boje, jak to będzie z mm.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mam nadzieję, że wszystko ok - ja miałam podobnie i mnie uspokajali, że to normalne a zapach kojarzył mi się z rdzą/żelazem😂 zupełnie inny niż krew miesiączkowa😛

Annamaria cieszysz się, że już nie musisz łykać acardu🤪❓ Szkoda, że nie da się tak z zastrzykami-wolałabym już łykać tabletki...

Endzi właśnie jak u Ciebie z zastrzykami-Ty nie masz trombofilii nie❓Nie musiałaś brać do końca połogu ❓

Sandrina22 i jak tam odciąganko❓

Jeju ja ledwo chodzę tak mnie znowu spojenie boli. Naprawdę chciałabym już być najlepiej po połogu 😂 Brzuch tak jakby stanął w miejscu - no nie rośnie nic. Mam nadzieję, że synek ma się dobrze.Codziennie coś robię po trochu a to prasowanie, pranie, żaluzje mam tak zakurzone, że i je muszę myć 😂 Stary nie nadaje się do niczego-nawet łóżeczka dla dziecka nie potrafił złożyć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Ja kuźwa nie wiem, skąd się on urwał🤷🏼‍♀️ Strasznie się kłócimy przez to i inne rzeczy. Naprawdę ciężka ta końcówka ciąży, bo nie mogę liczyć na własnego partnera. Wywiozłam rzeczy synka do kumpla-chciałam mojego postawić na nogi, że tak powiem. Miałam nadzieję, że się ogarnie ale niestety nie i mało tego - nie dostałam 1/3ubranek spowrotem 😭 Możecie sobie to wyobrazić ❓ Kumpel twierdzi, że nie miał tych ubranek, żebym dobrze poszukała ale ja wiem, że mu te ubranka zawiozłam i kocyk, pieluchy, prześcieradło na przewijkak😭 Kiedyś mi mówił, że przez morfinę którą zazywa od wielu miesięcy - ma zaniki pamięci i tak myślę czy nie zapodział gdzieś tej torby, czy przez przypadek nie wyrzucił... Takie piękne rzeczy z Polski miałam 😭 Także możecie sobie wyobrazić co przeżywam.... Mój oczywiście nie widzi problemu - on już taki jest, że dla niego taki problem to nie problem. Kiedyś mi porysował auto kosiarką(miał trochę wypite) i oczywiście zbulwersowany, że ja się rzucam. Przecież to tylko auto-rzecz martwa 🤬🤬🤬🤬 Wybaczcie, że tak tylko o sobie... Kiepskie dni mam, dni które powinny być spokojne a u mnie tyle złych emocji i łez🙄

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pisałam do mojej Pani dr w sprawie zastrzyków ale odpowiedzi nie uzyskałam a widziałam że wiadomość przeczytała. Ale trombofilie nie mam tylko obie mutacje mthfr. Także uznałam to za odpowiedź iż brać ich nie muszę 🤷‍♀️
    Co do braku pomocy ze strony partnera to współczuję na prawdę przecież skręcenie łóżeczka to nie jest jakaś duża filozofia samemu byśmy to zrobimy na spokojnie. Może mu się po prostu nie chce i dlatego tak wychodzi 🤔 Kiepska sprawa z tymi ubrankami na prawdę. Może jeszcze gdzieś się znajdą te ubranka 🤨

Adu no jak trzeba jeść z butli to trzeba nic się nie poradzi niestety. Najważniejsze żeby Ci przeszło i nie bolało za bardzo. W razie co to chociaż paracetamol bierz..

U nas była położną i mała waży już 3560g. Także przez tydzień 340g przytyła. Ma mi przynieść za tydzień jakieś takie lekkie ćwiczenia żebym sobie robiła. Bo tak sobie rozmawiałyśmy ze chciałabym coś zacząć ćwiczyć po połogu.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, biorę ketonal forte, lekarz przepisał, jest dozwolony przy KP. O wow, ale ladnie Twoja mala przybrała!

Lady, współczuję Ci bardzo tego braku pomocy, nie ma jak zmotywować tego starego?

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ