Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być piękny poród a szykuje mi się zwyczajny koszmar :( 😭 jestem załamana.
    Od 11 chyba jestem pod oxy jak nie wcześnjej i nie ma decyzji - może coś się wyklaruje wreszcie za niedługo.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Zauwazyla. Jak sie skupilam na tym ze ma rozne pory i raz bardI sie rusza raz mniej. A jak u was bylo ze skurczami przepowiadajacymi z twardniejacyn brzuchem. Ja go mam od 18 tyg. Niby nic sie nie dzieje. Lekarz mowi ze wsYstko ok.teraz 31 tydzien i sa mocniejsze i strasznie mnie to irytuje. Nicsie juz zrobic nie da. Twardnieje zwlascza jak mala się rusza. No i jak wstane z lozka. Okropne to jest czasami dech zapiera. A unwas bylo.? Dzięki

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam na patologię, zobaczymy co dalej będzie może się sami m rozkręci w nocy ?

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:58

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez magnez i doraznie. Nospa
    Na to nicnzrobic sie nie da
    . Taka uroda. Mam nadzieję ttlko ze szyjka wytrzyma bo w. 1 ciazy juz w 30 tyg lezalam z pessarem. Teraz 32 i natazie tfu tfu ok

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 ehhh wiem, że może dziwnie to zabrzmi ale tak się cieszę, że nie jestem z tym sama 🙈 Ja byłam przygotowana na ten ciężki okres ale kompletnie nie spodziewałam się, że to może tak wyglądać 🙄

Endzi dziękuję - po południu było już lepiej, ani razu nie straciłam cierpliwości ale też nie dała mi powodu 🙂

Martoszka a wiesz dlaczego córcia przy tacie jest taka❓ U mnie bez różnicy.

Asia9031 u mnie w obu ciążach było tak, że miałam parę twardnień przed 20tyg. Potem po połowie ciąży pojawiały się już codziennie po parę razy a im dalej, tym więcej i częściej. Po 30tyg.juz bardzo często i dużo tych twardnień, dzień i w nocy ale cały czas bezbolesne-jest uczucie dużego dyskomfortu ale nie mogę tego nazwać bólem. Skurcze bolesne pojawiły się dopiero parę dni przed porodem.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Sandrina22 ehhh wiem, że może dziwnie to zabrzmi ale tak się cieszę, że nie jestem z tym sama 🙈 Ja byłam przygotowana na ten ciężki okres ale kompletnie nie spodziewałam się, że to może tak wyglądać 🙄

Endzi dziękuję - po południu było już lepiej, ani razu nie straciłam cierpliwości ale też nie dała mi powodu 🙂

Martoszka a wiesz dlaczego córcia przy tacie jest taka❓ U mnie bez różnicy.

Asia9031 u mnie w obu ciążach było tak, że miałam parę twardnień przed 20tyg. Potem po połowie ciąży pojawiały się już codziennie po parę razy a im dalej, tym więcej i częściej. Po 30tyg.juz bardzo często i dużo tych twardnień, dzień i w nocy ale cały czas bezbolesne-jest uczucie dużego dyskomfortu ale nie mogę tego nazwać bólem. Skurcze bolesne pojawiły się dopiero parę dni przed porodem.

Bo tatuś ulega zawsze.

M&M
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja cały czas na patologii. Nic się wbnocy nie działo, Piotruś ewidentnie nie spieszy się na ten świat ;) dobrze mu w brzuszku. Lekarz dziś podejmie decyzję co dalej ze mną.
    Przepraszam, że się nie odnoszę do Waszych postów myślę co dalej z nami będzie 😘 i czy nas już zostawia do końca może czy puszcza do domu.
    Dziś już moje samopoczucie lepsze choć nie tak planowałam urodzić swoje dziecko :( i nie w tym szpitalu. Niestety życie pisze różne scenariusze.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj się tam kochana. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Może uda Ci się jeszcze zmienić szpital albo chociaż urodzić i mieć to z głowy 🙈 jak sytuacja po obchodzie?

Sandrina widzisz ja się całkiem na tym nie znam bo nigdy nie miałam styczności z wadami serca. Mam nadzieję że Twoja mała też to wszystko zwalczy. Co do tej drugiej wady to co byś wolała leki czy operacje?

Moja przylepa to wczoraj wisiała cały dzień na cycku i nic nie zrobiłam przez cały dzień. Po za praniem ale rozwieszałam na dwa razy bo inaczej się nie dało.. Dzisiaj rano mąż ją trochę przechwycił i teraz poszedł trochę na dwór. Ma postawić słupy na szope i dalej przyjść do małej abym mogła trochę odpocząć. Ale już rano zobaczył jak potrafi dokazywac aparatka 🙈 A jak wyszła ze szpitala to takie grzeczne dziecko to było 😅 Absolutnie nie narzekam muszę się tylko przyzwyczaić i jakoś spróbować zorganizować dzień. Przecież to tylko jedno bobo a Wy dziewczyny macie więcej więc szacun dla Was jesteście wspaniałymi mamami ❤️

A propos ciekawe jak sobie Jagodowa radzi w nowym duecie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:58

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje do porodu aż sam się zacznie 😭
    Nie tak miało być ... 😭
    Wybaczcie zniknę na jakiś czas bo jestem trochę podłamana 😭
    Trzymajcie się Kochane !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 11:03

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Annamaria, Kobieto! Jaka Ty piękna! 😀 I czy to efekt jakiegoś filtra czy Ty masz taką karnację? No taka złocista jesteś! Piękna pamiątka na maxa... ❤️
    I przepraszam, ale chyba mam już zobaczenie jakieś... 🙈 Ale zazdroszczę Ci, bo z tego, co widzę moim okiem laika, to nigdy się nie borykałaś z rozejściem mięśnia prostego brzucha... Szok!

Snowflake, karnację mam chyba całkiem przeciętną, wcale nie śniadą, ale przez to, że średnio co drugi dzień jesteśmy nad wodą, to po prostu jestem dość opalona, mimo używania filtra uv50.. Nawet na zdjęciu było widać, ze ręce, nogi, twarz i dekolt brąz, a brzuch i dół piersi, yyyyy, o wiele jaśniejsze :)

Co do rozejścia - fakt, jeszcze nie miałam, zobaczymy jak teraz będzie po tym porodzie... ! Ty serio widzisz takie rzeczy po samym zdjęciu, szacun! Ja tam nic nie widzę :)

Lady Dior, u mnie w III trymestrze nagle przestały się robić wielkie wylewy i siniaki od zastrzyków, nie wiem czemu. Dawka heparyny taka sama, no nic nie zmieniłam. Poza braniem żelaza, o. Może ono poprawiło parametry krwi na tyle, hmm? W sumie pasowałoby na logikę..

I nie martw się, jak miałam siniole wielkie na brzuchu, to nie mogłam się przełamać i nie kąpałam się na plaży, tylko właziłam po uda w jakieś zwiewnej sukience i tyle.. No wstydziłam się na plaży pełnej ludzi.
    Za to nad Wisłą pusto, plaża dla nas, i zawsze mogę popływać i się ochłodzić :)

Monika, kciuki nieustanne! Zapytaj, czy jak nie ma przeciwskazań, czy mogą cię wypuścic, ale nie że idziesz teraz na zakupy, do domu, po galeriach szaleć, tylko chcesz z właściwą akcją porodową udać się do wybranego wczesniej szpitala po prostu.. Zapytać warto.

Tylko nie wiem ,czy jak już raz ci podłączali oksy, to czy mogą cie puścić, czy już musisz być u nich pod obserwacją... :/

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, aaaa ,doczytałam....

Wiem, ze trudno ci.. ale może są tam jakieś w miarę fajne położne? Jakieś pozytywy tej sytuacji...?
    Ten szpital jest po prostu najbliżej domu, że go wybrałaś na sprawdzenie tych nietypowych ruchów płodu, tak?

Nie załamuj się, jak najwięcej się wygadaj. Czy z laskami z sali, czy porycz do słuchawki komuś, im więcej to obgadasz, tym szybciej to wywalisz z siebie i może będzie lżej...
    Ściskam cię mocno...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przykro mi, ze końcówka Twojej ciąży nie jest taka jaka sobie wymarzyłaś. A nie możesz wypisać się na właśnie żądanie i pójść do innego szpitala?

Nie odniosę się do was, bo nie ogarniamy życia 🙄 Nadia chce wisieć tylko na cycku, nie vhce spać, co ja próbuje odłożyć to z powrotem oczy jak 5 zł i znowu chce jeść. 🙄

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake u nas już dzisiaj dzień dużo lepszy. Może dlatego że mąż mnie trochę odciążył ale to w sumie tylko rano bo później zabrał się za gotowanie. Ale robił bób i wątróbkę więc nic co bym ja zjadła🥴 nie są to moje ulubione potrawy ale przynajmniej do pracy sobie wziął. No i mała dzisiaj ma dłuższe drzemki także to też swoje robi.
    Oo to ja wpadam do Was na rosołek 🥰 A jakbyś była w biedronce to są takie lody na patyku marletto słony karmel. Wiem że lubisz także polecam 😁

Adu może jak przestaje ssać cyca to daj jej smoczek w buzię od razu aby się zassała trochę no i zanim ją odłożysz to poczekaj dłuższą chwilę. Na moją to działa w miarę możliwości. No ale też wszystko zależy od dnia. Bo wczoraj to i moja miała jakiś dzień buntu w spaniu 🙈 No i cycki to mi na pewno opróżniła do 0 bo aż już później bolało. No i dałam jej z butli jeść bo już nie miałam siły do niej 🥴

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ja zupy też rzadko gotuję. A jak już robię to często używam tych gotowych mieszanek. Ale nie zawsze wychodzi to zjadliwe 🤣 A rosołek lubię bardzo i mój też podobno dobry z tego co mąż mówi. 🙂 A teraz naleciało mnie na zupę mleczną i właśnie gotuję kluski "zacierkę" do niej. Nie chcę mi się robić takiej klasycznej 🙈 Heh to Piernik będzie miał dużo energii jak się wyśpi chłopak 😅 Ja zjem i idziemy na spacerek z Lulą 😉 Staram się robić codziennie kółeczko takie żeby chociażby moją zastaną dupkę ruszyć. A co do lodów to Wiercipięta wie co dobre 😁 No a te są smaczne a nie spodziewałam się tego bo na dobry słony karmel trzeba trafić.

Wiecie że moja mała w środę kończy miesiąc 😱 Ja się pytam kiedy to zleciało? W niedzielę mam plan wyruszyć do mojej babci pokazać jej pierwszą prawnuczkę 🥰

A tak po za tym to z niecierpliwością czekam aż się skończy połóg abym mogła spotkać się z fizjo już 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 17:38

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Monia a nie możesz wypisać się na właśnie żądanie i pójść do innego szpitala?

Monia, adu wpadła na niezły pomysł!!!

Co ty na to? Na moje, to nie jest żadne ryzykowanie życiem, bo i tak byś poszła do "swojego" szpitala od razu, czy coś.. jakby miało mi być tak źle, to chyba bym rozważyła te opcję.....

Endzi, a czy u ciebie zupa mleczna z zacierkami, to to samo co kluski lane? Bo u mnie mój M robi taką dzieciom, jajo, cukier i mąka na taką gęstą konsystencję, i potem to leje łyżką, takie chlusty, kluseczki na gorące mleko.
    To o to chodzi?

Bo to pyyyyszne jest :)

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi robie tak ale ona cały czas je 🤣 też do 0 cycki, aż bola. Zuzia miesiac jej!

Mała od poniedziałku przybrała 180g i nie muszę jej już w nocy budzić co 3h, położna powiedziała że jak nawet obudzi się po 6h to nic 😊 więc dla odmiany pewnie sama z siebie obudzi się co godzinę 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 19:31

l22n9vvj7w8s7hd1.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ