Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn wiecie-on mi pomaga, robi wszystko o co poproszę. Problem polega na tym, że robi to niestety źle. Umył podłogę 2x a i tak musiałam poprawiać, to samo z oknami itp. ahhh już się nie denerwuję.
Co do ubranek, to wątpię, że je odzyskam😒 Bardzo dziwna sprawa ale no już się nie dowiem, co się z tym stało. Zamówiłam nowe i siostra mi prześle kurierem.
Mnie dziś takie twardnienia dopadły, że zażyłam nospę - no twarda skorupa, która w ogóle nie chciała puścić 😣 do tego ruchy stały się mało przyjemne auuuć. Te kłucia w szyjce są straszne no ale na końcówce tak to właśnie wygląda 😐
Endzi podziwiam, że masz ochotę na ćwiczenia 😊 Ja kupiłam sobie bieżnię po porodzie i pobiegałam na niej parę razy 😂😂😂😂
Adu współczuję sytuacji z zębem. Ja generalnie nie mam problemów z zębami ale zdarzył mi się kiedyś incydent i przeżyłam traumę. Z bólu ściany drapałam... Brrrr aż mnie ciary przeszły na samo wspomnienie -
Martoszka wrote:U nas nawet nie chcieli mi w tej wiejskiej przychodni dziecka zarejestrować bez nr pesel.
Ja podziękuję za wizyty położnej. Moje dziecko kończy 2tygodnie, a położnej nie było.
Martoszka współczuję przychodni. Moja położna to kazała napisać SMS jak tylko mała będzie w domu. I sama nam papiery przyniosła aby małą zapisać do przychodni. A teraz będziemy musieli zrobić badania to też ona nam skierowanie załatwi na morfologie i jeszcze raz do neanatologa bo musimy pójść gdzie indziej żeby zrobić usg główki. Także nasza położna jest fajna i wgl przychodnia spoko.
Moje dziecko spalo od 23 do 4 😱 o 3 zaczęła marudzić ale się rozkopała i jak ją przykryłam to dalej poszła spać na tą godzinkę jeszcze. Ale wcześniej długo nie spała bo ją brzuszek bolał i pewnie się regenerowała w nocy już.
Lady na razie chęci mam ale zobaczymy jak z realizacją ich. Chciałabym zrzucic tak przynajmniej 10kg. Aktualnie ważę 77,4kg przy wzroście 163cm także jestem pączusiem. Te 10kg to jest gorna granica wagi prawidłowej przy moim wzroście a później już zaczyna się nadwaga. Aczkolwiek wiem że powinnam ogarnąć kuchnie bo to najważniejsze do schudnięcia ale jak tu gotować cokolwiek z cyckoholikiem na pokładzie? 😱 Jak mi stary przychodzi z pracy i się głupio pyta co na obiad to mam ochotę go ukatrupic. Ale żeby zapytał się mnie czy coś zjadłam przez cały dzień to nie bo po co. Lady a może Ty jesteś za bardzo perfekcjonistką i dlatego Ci się nie podoba jak ten Twój Ci pomaga i sprząta? Jak brzuch dzisiaj?
Snowflake ile miałaś tych wizyt poloznej? U nas jest 6 w książeczce i wczoraj była 3 raz dopiero a jeszcze 3 przed nami. Następną mamy za tydzień w poniedziałek. Fajnie sobie rozplanowalas dzień aby mieć jeszcze tą chwilę dla męża i dla siebie przede wszystkim. Zazdroszczę organizacji 🙈 Może i ja się tak kiedyś ogarnę ze wszystkim. Na razie Zuzka ma fazy albo że śpi po kilka razy w ciągu dnia i wtedy mogę coś zrobić. Albo że usnie a jak ją odłożę to zaraz oczy jak 5zl i nie ma spania. Teraz śpi u mnie na klacie i czekam aż zapadnie w głębszy sen aby ją odłożyć do łóżeczka.
Adu jak dzisiaj się czujesz? Jak ząb a raczej jego brak. Daje w kość czy jakoś w miarę łagodnie?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ja z zębem ok, nawet nie brałam już żadnych przeciwbolowych wczoraj, tylko spuchnięta jestem. Mam nadzieję, że opuchlizna szybko zejdzie a ja przyzwyczaje się do braku zęba 🙄
Lady Dior, kurcze, a może jesteś perfekcjonistka? Bo mój mąż to tez raczej ujowo sprząta, ale już nie zwracam na to uwagi, że nie są to moje standardy.
Snowflake, Ty to jestes zorganizowana kobieto!
Endzi, eh, moja cycolina tez w kolko wisi.. jak mnie to denerwuje 🙄 jqdla od 8-11, dopiero wzielam śniadanie teraz. I ma dość plytki sen. Mam nadzieje, ze pośpi chociaz z 2 godziny 🙄 nie wyjdziemy dziś na spacer, bo nie chce chodzić z takim ryjkiem opuchniętym, ale może po następnym karmieniu wystawie ja na balkon, teraz już nie ryzykuje przenoszenia jak juz wsadziłam do kokona. -
Endzi
Przyszedł akt urodzenia, więc zadzwonię, powiem, że chcę zarejestrować dziecko, ale za wizyty dziękujemy. I tak ich nie chciałam. Przy starszej mi nie pomogła, tylko stresowała, to teraz tymbardziej nikogo nie potrzebuję.
Też muszę schudnąć. Przy porodzie 74, teraz 66, 3 mniej niż przed ciążą, ale jeszcze z 10 by się przydało. Też mam 162-3cm.M&M -
Adu moja ma teraz problemy brzuszkowe i jak usnie i odłożę ją do łóżeczka to zaraz się budzi więc śpi na brzuszku u mnie na klacie. Dała mi wcześniej zjeść śniadanie ale już jestem głodna znowu 🙈 Dobrze ze została tylko opuchlizna. Może przykładaj lodem sobie trochę jak będziesz miała chwilę czasu? Pewnie na balkon też warto wyjść jak nie chcesz iść na spacer zbytnio. Heh mówisz że od 8 do 11 jadła to my tak od 4 się bujamy z małymi przerwami 🥴
Mój też jak sprząta to po łebkach ale też nie zwracam na to uwagi bo jakbym miała poprawiać jeszcze po nim to by się mijało z celem. Ważne że coś tam posprząta czasem.
Lady może czasami warto przymknąć oko na sprzątanie chłopa niech zostanie tak jak zrobi? Może za bardzo przywiązujesz wagę do takich drobnostek. A teraz jak już będzie 2 na pokładzie to tym bardziej nie da rady wszystkiego ogarnąć na tip top 🤷♀️
Martoszka to i tak masz prawidłową wagę ale wiadomo każdy się czuje dobrze w innej wadze. Ja jak będę ważyć 65 to będę przeszczesliwa ale kiedy do tego dojdę to nie mam pojęcia 🙈 Jeżeli nie chcesz wizyt położnej to chyba nie jest to obowiązkowe. A jak ma Cię stresowac to faktycznie bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:47
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake nie ma dziwne że człowiek chudnie przy karmieniu piersią skoro mało co się je a ma się zasoby tłuszczu to z czegoś to mleko musi się pobierać😅 Jakby się tworzyło z tego co zjemy to by go było bardzo mało o ile wgl 🙈
Heh ale i masz czas obiad ugotować a ja już zapomniałam jak się gotuję 😅 Wyciągnęłam mięso z zamrażarki bo bym zjadła takie plastry mięsa z sosem i kliskami śląskimi. No i jakieś warzywo do tego 🙈 Ale teraz jak miałam chwilę gdy mała spała to ściągnęłam mleko i zjadłam loda. No i koniec spania więc zrobię dopiero jak stary wróci o ile przejmie małą.
No co do przychodni to ważna rzecz trzeba dziecia zapisać 😁
No Monia już dawno się nie odzywała ciekawe jak się czuje 🤔 I czy już Piotrus jest na świecie 🤨
Powiedzcie mi czy wasze dzieci jak jedzą pierś to robią coś takiego jak "zgrzytanie zębami" że tak szczęka lata przez chwilę i dopiero się zasysają dalej? 🤔 Czy moja to jakiś taki cudak tylko?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi
Teraz to już mnie nikt nie stresuje. Wtedy pierwsze dziecko itd. Od początku była dokarmiana mm, więc też dziwnie patrzyła.
A teraz jest starsza, mądrzejsza i wiem, że jedną dobrze wychowawalam. Przez 2,5 roku miała dwa razy katar no i niestety ta alergia od maja, ale nigdy antybiotyku nie brała.
Snowflake
Starszą mąż rejestrował w usc osobiście następnego dnia po wyjściu ze szpitala i tego dnia wszystko załatwiał, przychodnię i meldunek.
A teraz wolałam rejestrować w usc online, bo terminy w Łodzi to 2-3 tygodnie.
No ale dla mnie to jest chore, że muszę mieć pesel noworodka w obecnych czasach covidowych by zarejestrować w przychodni.
Już panią zjeb.... przez telefon, bo muszę przyjechać i deklarację wypełnić, więc powiedziałam, że nie mam jak, a dziecko kończy 2 tygodnie, a przez brak nr pesel w tamtym tygodniu nie chcieli mi jej zarejestrować, więc się teraz zastanowię czy chcę ją do nich zapisać. Pożegnałam się i rozłączyłam.
Mąż dziś pojedzie i wypełni ten głupi papier. Ale położnej sobie nie życzę. A jak on się zgodzi to niech sobie sam z nią gada.M&M -
Endzi, oj współczuję wam tych problemów brzuszkowych u nas na szczęście nie ma problemu z kupa, czasem się pręży i widać, że ciężej, ale jest ok, odpukać.
Snowflake, jesteś ogarnięta jak siemasz, naprawdę!
Dla mnie to KP zaczyna być teaumatycsne. No ona wisi na mnie cały dzień i nie spi 🙄 tak fajnie było jak jadla w 10 minut.. I spoko, jakby nie spala ale sobie leżała, albo położyć ja na macie, ale ona tylko przy cyxku i tylko szuka 🙊 wiem że to się musi unormowac ale ja prdl.. dramat.
Mamy potwierdzony termin chrzcin, 4 września o 13. Teraz musimy zaprosić ludzi:P ale nie będziemy jeździć z zaproszeniami, tylko zadzwonimy, ona jest za mała, żeby tak jeździć 🤷♀️ -
Napisałam wczoraj, że nie mamy problemów z kupka i chyba jednak mamy. Uświadomiłam sobie, że wczoraj była yylko rano, ogromną, ale tylko rano. Dziś się pręży, w nocy spać nie może tylko się budzi niespokojna, a tu kupy nie ma.. dałam espumisan, masuje, leży na mnie na brzuchu i xero prutkow ehhh... Obawiam sie, ze to wina mojego antybiotyku 😣 jeszcze 2 dni musze go brac eh
-
adu wrote:Napisałam wczoraj, że nie mamy problemów z kupka i chyba jednak mamy. Uświadomiłam sobie, że wczoraj była yylko rano, ogromną, ale tylko rano. Dziś się pręży, w nocy spać nie może tylko się budzi niespokojna, a tu kupy nie ma.. dałam espumisan, masuje, leży na mnie na brzuchu i xero prutkow ehhh... Obawiam sie, ze to wina mojego antybiotyku 😣 jeszcze 2 dni musze go brac ehM&M
-
Adu moja też dostała espumisan i masowałam brzuszek i leżała u mnie na klacie na brzuszku no i pomogło tylko minęło kilka godzin bo dopiero na wieczór poszło. A u niej to chyba po żelazie tak się zadziało bo neanatolog przepisała jej żelazo ale wczoraj już jej nie dałam aby sprawdzić czy dziś już będzie lepiej. No i na razie z każdym przewijaniem mamy kupę ale zobaczymy jak sytuacja dalej będzie wyglądać. Trzymam kciuki aby u Was było już też lepiej bo to nie przyjemna sytuacja dla dziecka i dla nas też. O to chrzciny już niedługo no ale faktycznie lepiej telefonicznie zaprosić.
Snowflake no ja jestem mięsożercą i lubię mieć w obiedzie mięsko. Ale udało mi się wczoraj zrobić gdy mała spała. Tyle że to nie tak że ja robię wszystko od zera. Kluski śląskie miałam kupne i sos do mięsa też kupny. Więc tyle co najwięcej zabawy z mięsem było i pokroić pomidora.
No kurcze ciekawe czemu ona ma taki odruch muszę położnej zapytać za tydzień. Oo i jak sesja wyszła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 11:04
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, próbowałam wszystkiego. Strasznie się prężyła, ale dzisiaj nawet spi. I teraz spi już prawie 3h, pierwsze dwie bardzo jęczała przez sen, a teraz podejrzałam i coś jest w pampku. 🙏
Jeny dziewczyny jak ja teraz rozumiem moje koleżanki z pracy, że kupka to największa radość...
Martoszka, na opakowaniu jest, że dla niemowlaków, więc niby po pierwszym miesiącu, ale lekarze pozwalają od początku.
Snowflake, ona dostaje dicoflor od niedzieli, od kiedy ja biorę antybiotyk. Ciekawa jestem tej waszej sesji bardzo! Ja wybrałam zdjęcia i teraz muszę czekać te około 2 miesiące ma obróbkę 🙊😂 ale poczekam cierpliwie.
Powiem wam, ze wvzodaj wisiala po 6h na cyxku to narzekałam, a dzis tak bardzo plakala i ja bolało że już bym mogła cały czas karmić 😅 to takie skomplikowane wszystko.. ale dzisiaj moja Królewna pięknie spi, prócz tego, że ja boli, to naprawdę zje szybciutko i potem zasypia. Na razie jej nie budze, niech odeśpi dziecko ten bol.. -
W ogóle ja dzisiaj pierwszy raz robilam coś w kuchni od 3 tygodni, tzn obiad dla męża. Ja mam dla siebie pudełka, a on do zeszłego tygodnia byl i gotował, ale od poniedziałku dopiero dziś udało mi się coś zrobić. I jestem z siebie dumna. liczę, że jak maz wróci to wyjdziemy na spacer, bo wcale mala na dworze nie była bo lało 🙄