Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake ojj i jak z tymi kroplami❓ Daje syn se zakroplić oko w ogóle ❓ Dobrze, że nie uszkodził sobie tego oka jakoś poważnie - oby szybko przeszło. Mój jeździł do szpitala (tu specjaliści pracują tylko w szpitalach) przez rok, zanim go wyleczyli na dobre a Zosia tylko mu wsadziła palec w oko😂
Pytałaś wcześniej o wagę synka-ja miałam ost. usg w 34tyg.wtedy co miał 2200 jeśli mnie pamięć nie zawodzi. Teraz już bez usg😐 Liczę na te 3kg i 50cm🤪
Z Twoim mózgiem wszystko jest jak najbardziej w porządku - to z moim coś nie tak😂 W końcu skrót od minuty to min. a m. to faktycznie metr😂😂😂
Co do imienia to jest po prostu tragedia - przez sąsiadów mamy straszne wątpliwości i jest lipa naprawdę. Może będzie Wiktor
Endzi mój naprawdę ma dwie lewe ręce. Córka porysowała podłogę kredkami i on myjąc 2x tego nie zmył a wystarczyło się trochę wysilić. Mam specjalnie oddzielną gąbkę do mycia butelek i setki razy się na prosiłam, żeby jej nie używał do niczego innego-dziś patrzę a ten czyści nią gary🤬🤬🤬🤬 jak ja mam się nie WKU...... I to tylko jeden przykład z wielu. Możesz prosić, błagać ale on nic nie koduje🤦🏼♀️
Dziewczyny jak Wam fajnie, że już jesteście mamami😁 Bolało Was mocno krocze❓ Mam nadzieję, że tym razem nie pęknę tak mocno. Nie chciałabym dalej narzekać na ból, bo teraz to jakiś dramat....
Ciekawe, czy Monia już urodziła 🤔
Edit. Endzi co do zastrzyków, to nie boję się - właśnie w uda bym się bała😂 Od paru dziewczyn słyszałam, że to boli bardziej niż w brzuch i nawet nie spróbowałam - ani w poprzedniej ciąży ani teraz 😂 Ja się kłuję już bardziej po bokach i jest całkiem ok 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 15:29
-
Jak ja lubię taką pogodę jak jest teraz 😎 Jest odpowiednio nie za gorąco nie za zimno i komary nie latają. Byłam w końcu z małą na spacerze i według mojej mapy zrobiłyśmy 4,6km. Ale jeszcze siedzimy w altance i korzystamy z pogody 🥰
Lady co do zastrzyków to masz rację bardziej boli. Aczkolwiek zależy w jakie miejsce się wbijesz zresztą tak samo jak i na brzuchu. Ja jak na początku jakoś wbilam się w bok brzucha to myślałam że zejdę a siniaka miałam masakrycznego 🙈 Ale na razie to już za mną i do kolejnej ciąży mam spokój ☺️ Skoro mówisz że mąż tak po łepkach to wierzę czasami tak to jest niestety. A co do imienia to rozmawiałaś na ten temat z rodzicami? Ja myślę że to ich zdanie powinno się liczyć dla Ciebie najbardziej a nie sąsiadów.
Basia, Kredka, Monia wszystko u Was w porządku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 17:48
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake dobrze, że z okiem sytuacja opanowana.
Nasz Belzebubio z kolei tak się wywraca ostatnio, cud że siekacze na miejscu jeszcze🤦
Lady ja miałam pierdyliard szwów po porodzie i o dziwo nic mnie nie bolało. Także bądź dobrej myśli.
Brzuszek już masz zacny😍
Endzi wy z tą babcią to ciągle macie jakieś atrakcje😂
Macie jakiś sposób na suchy kaszel? Nie mogę sobie dać rady 🥴
Małej się tyłek odparzył. Krochmal, cynk, bepanthen i zasypka nie działają 🤬 coś czuję, że tym razem przejdę na mm z powodu czerwonej dupy🤦 Belzebubio ani razu nie miał odparzenia.
Ciekawe co u Moniki i Baśki, bo chyba też się dawno nie odzywała. Jagodowa mogłaby wpaść na chwilę 😭
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady
Ja tym razem pękłam o póki co bardzo się boję jak to wygląda. Czekam chyba do wizyty u gina i tam nie patrzę. Ogólnie dopiero w domu mnie szwy ciągnęły. Ale pęknięcie lepsze niż nacięcie. Po nacięciu niestety szwy się rozeszły i trochę się boję, że teraz też tak było. No ale najwyżej mój lekarz poprawi to szycie.M&M -
Hej! Kurcze ciężko się zorganizować żeby coś napisać 😅
Monia, czy Piotruś hest już z Tobą? Mam nadzieję, że wszystko z wami dobrze!
Lady, piękny brzuszek masz! Kurcze macie dylematy z tym imieniem
Sandrina, a może inne pampki?
Endzi, babcia wymiata 😂
Snowflake, to was nastraszył synek z okiem!
U nas mała nie ogarnia dnia i nocy i raz lepiej raz gorzej 😅 znowu mało przybiera 2iec postanowiłam jej dawać raz dziennie mm, bo już mnie piersi bola jak tak długo wisi a nie ma kiedy odciągnąć przez to wiszenie. Wczoraj to chyba nawet dwa razy dostala i super spala 😂 w środę mamy wizytę patronazowa u pediatry i chce żeby osiągnęła ro minimum a na samym cycu to raczej marna nadzieja 🙄 jakoś tak nieefektywnie je, mimo że pieluszki moczy, kupy są. Być może to przez moją IO cxytalam, xe to może wpływać na laktacje.
Ale ogólnie hest ok mam nadzieję że w tym tygodniu uda nam się wyjść samym na dwór a nie dopiero po pracy męża 😂
-
Adu a może to mm zacznij jej bardziej na noc podawać i wtedy może będzie Ci dłużej spała w nocy niż w dzień. 🤔 A jakie mm jej podajesz? Może ona lubi być nocnym markiem 🤣 Ale pewnie z czasem to wszystko się wyreguluje. Ja mam taką nadzieję. Moja już 3 dzień z kolei ma drzemkę w granicach godziny 11 co prawda coś tam skrzeczy przez sen no ale śpi 😁 A ja w tym czasie zazwyczaj ogarniam syf domowy 🙈 Nie chodzicie same na spacery? Mój mąż w niedzielę tylko z nami chodzi bo tak to koło domu coś robi wiecznie albo jest w pracy. No raz się zdarzyło że na tygodniu z nami poszedł jak nic nie robił koło domu 😅
Sandrina a może wietrzyć jej tylek trochę? Mojej w szpitalu tak wietrzyli leżała bez pieluchy na brzuszku. Aczkolwiek ja w domu bym się bała bo już ze 3 razy dostałam przy przewijaniu z kupy więc jakby tak leżała w domu to nie wiem jakby to mogło się skończyć 🤣💩
Co do kaszlu to może miód spróbuj? Chociaż nie wiem czy pomoże ale może jednak. Co do babci to co poradzić taki człowiek 😁
A mnie nogi bolą po tym wczorajszym spacerku. A dzisiaj znowu do dupy pogoda 🥴💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Cześć dziewczyny 😘
Dziękuję Wam za troskę Kochane. Urodziłam 3.08 zdrowego chłopca Piotrusia 💙 3850 gram 60 cm przez CC. 10/10.
Poród nastąpił samoistnie przez odesjcie wód w szpitalu o 3:30 w nocy. Mimo że rozwarcie było spore mały nie stawiał się w kanał ale podali mi oxy żeby podkręcić skurcze. Młody nadal główka mocno w górze czekano dalej piłka,.prysznic itp. nic nie dawało skutku. O 14 miałam już najmocniejsze możliwe skurcze i chyba 10 cm rozwarcia. Ja już nie mogłam dalej, maz.byl ze mną i i dawał mi tyle wsparcia ile mógł. Główka dalej wysoko. Podjęto decyzję o CC które ja już chcialam mieć. Niestety było dużo CC a sala tylko jedna. Czekałam w tych bólach na salę chyba z godzine była wyczerpana bo byłam.podpieta pod ktg i myślałam tylko o małym żeby mi się nie przydusił w tych skurczach i mocno oddychała ale sama już ledwo żyłam bo były to już bóle parte.
Wreszcie dostałam się na salę operacyjną tam już była wielka ulga. Mam traumatyczne przeżycia.
Na szczęście Piotruś zdrowy i dotelniony bo mocno pracowałam oddechem nie myśląc już o sobie.
Dziewczyny jesteśmy już w domku a ja mam mega baby bluesa,.mąż mnie wspiera i pomaga jak tylko może.a ja powoli dochodzę do siebie.
Pierwsza nieprzespana nic za nami, Karmie go piersią,.mleko mam więc chyba jest ok .uzcymysniw siebie choć ja w ogóle nic nie wiem o maluchach. Jutro ma przyjść do nas położna środowiskowa już się nieoge doczekać bo kompletnie nie wiem czy coś nie robię zle z maluchem. Czy dobrze go przewijam.karmie i czy mu coś nie dolega
Po moim mleku sporo czasem mu się ulewa a ja nie wiem czy to ok czy go dokarmić czy nie..marudzi momentami i wtedy go dokarmiam. Nie wiem ile siedzieć z nim przy cycu itp. mam mętlik w głowie itp.
A ponizej oto nasz miś ! Cześć Ciocie 😘
https://naforum.zapodaj.net/6219e80d155e.jpg.htmlMartyna33, sandrina22, Snowflake, Endzi, Lady_Dior, Annamaria, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Endzi, na noc jeszcze jej nie dawałam, tak wieczorem bardziej bo położna mowila i to się zgadza z jej zachowaniem, że 19-21 nasz organizm wydziela więcej któregoś hormonu i dziecko wtedy jest bardziej niespokojne przy piersi a nie w sumie wczoraj przed bica o 22 dopchała po cycku 60ml mm 😂 nan opti pro dostaje, takie w szpitalu było też. Co Ty, same jeszcze nie jesteśmy ogarnięte, bo ona non stop na mnie wisi a jak już zaśnie ro spie z nią 😂 u nas tez dzis brzydka pogoda już.
-
Monika, jesteś taka dzielna 🥺🥺🥺 Brak mi slow. Miałaś bardzo trudny poród, ale dałaś radę, teraz nic Ci nie straszne ! Gratuluje, Piotruś jest cudowny 😍
Monika87, Endzi lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
dziękuję Martynka 😘
Jak z Twoim skarbem w brzuszku ?
Mamy teraz chwilę bo w sumie Piotrusia karmie max co 3 h nie chce go przetrzymywać bo sporo spadł z wagi mi w szpitalu. Były też zacztki żółtaczki. Ale koniec końców wyszliśmy ze szpitala i w domu lepiej dochodzimy do siebie.
Ogólnie tylko jedna noc słaba a tak to przesypia nam 2-3 h. A jesteśmy od piątku po południa w domu.
Najgorsze te ulewanie po moim pokarmie. W ogóle to martwię się wszystkim może wreszcie jakoś dojdę do siebie po tym wszystkim..
Mój mąż jest mistrzem dla mnie. Ogarnia mnie na każdym kroku.
Po tym porodzie oboje trochę posiwielismy i to nie jest żart,.ja zauwazylam pierwsze siwe włosy u siebie a mąż ma ich jescze więcej. Takze tak to było.
Czytam powoli co u Was Kochane i jak z Waszymi maluszkami które są już na świecie i te które jeszcze z Was oczekuja 😘 -
Monika gratulacje!!
Miałaś mega trudny poród, ale najważniejsze że już razem się w domu wszyscy tulicie. I super, że mąż wspiera!
Ciesz się zdrowym bobasem i nie przejmuj się, że czegoś nie wiesz. Ja przy drugim nie czuję żeby mi wiedzy przybyło 😂 może z trzecim i więcej dzieckiem człowiek się bardziej ogarnięty robi- ale tu już by Snowflake czy Annamaria musiały się wypowiedzieć.
Jak będziesz miała fajną położną to ci pokaże jak pielęgnować maluszka. A od siebie polecam też wybrać się do fizjo z bobasem - fizjo fantastycznie pokazuje jak prawidłowo nosić/trzymać/odkładać bobasa. Jak się z tatą mało pewnie w tej kwestii czujecie, to pomyślcie o takiej wizycie.
Btw kawał ślicznego chłopaka 😍
kredka lubi tę wiadomość
-
Kurcze Adolfina to tylko je, śpi i defekuje w cyklach 2godzinnych🤔 plus wieczorne jojczenie.
Jakaś mało aktywna mi się wydaje.
Ja też czasami mm daję, jak nie zdążę odciągnąć.
Mamy Bebiko tym razem.
No i się zastanawiam czy ten tyłek to był po mleku ( że niby może alergia jak u starszaka) czy to Dady🤬🤬
Póki co kuracja krochmal, zasypka i pieluchy z Lidla przynosi efekt. Potem poszukam winowajcy😡😠
-
Monia kochana wielkie gratulacje🥰 Piękny ten Twój Piotruś jest❤️ No cudo chłopak po prostu.
Współczuję porodu na pewno już byłaś na resztkach sił. Cieszę się że mąż Cię tam wspiera i że pomaga to najważniejsze abyś teraz nie była sama z niczym. Kochana nie martw się czy coś źle robisz. Wszystko przyjdzie z czasem zobaczysz. My też nadal się siebie uczymy. Położna na pewno też posłuży radą i wszystko Ci wytłumaczy. Tak jak pisała Snowflake ważne żeby się dziecku odbiło. Aczkolwiek moja położna mówiła że po moim mleku nie trzeba ale my ją odbijamy bo też ulewa. A po mm to już całkiem więc dobrze aby się kruszynie porządnie odbiło po jedzeniu. Co do jedzenia to ja miałam w zaleceniach napisane karmić 8-12 razy na dobę a najlepiej na żądanie.
Sandrina my też kupiliśmy bebiko jak już to podaje jej na noc albo w środku nocy. Jednego dnia jak się obudziła to miała krostki na buzi ale musiało jej się w nocy ulać bo pieluszka co miała pod głową była w mleku. No nic trzeba przetestować przez jakiś czas i się zobaczy.
Adu hehe chyba że śpicie razem no to się nie dziwię że Ci się nie chce wychodzić samej. U nas w szpitalu miała bebilon ale my na razie kupiliśmy na spróbowanie bebiko. No ale to właśnie na ewentualne dokarmianie jej. Ja to wgl się zastanawialam czy nie kupić tego hipp combiotic 1 w razie jakby się bebiko nie sprawdziło. Moja też już zaczęła wisieć na cycku całymi dniami. No i właśnie stwierdziłam dziś że po prostu nie dojada. Daliśmy jej dzisiaj 120ml mm i śpi spokojnie nie budzi się co chwilę i widać że się najadla a na cycku to tak średnio.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi
Mleko z piersi jest lekkostrawne, więc w sumie to przelatuje przez dziecko, dlatego tak często dziecko chce jeść.
A z ilością mm zaszaleliście, choć wiem, że niektóre dzieci potrafią tyle zjeść. Moja starsza nadal męczy bebiko i je 150-180ml.M&M -
Monika87 gratuluję Wam z całego serca narodzin synka. Jest taki śliczny😍 Bardzo mi przykro, że Twój poród okazał się traumatyczny🥺 Nie tak sobie zamarzyłaś kochana ale najważniejsze, że Piotruś zdrowy i mąż tak dobrze Cię wspiera. Oby szybko minął ten baby blues😘 Fajnie, że masz mleko-mam nadzieję, że położna rozwieje jutro wszelkie Twoje wątpliwości. Dzieci często ulewają-trzeba patrzeć, czy przybiera. Wszystko będzie dobrze mamuśka-byle zdrowie jest 😘😘😘
Sandrina22 no moja Zosia też nigdy nie miała odparzeń. Może to po pieluszkach jednak🤔 Obyś szybko znalazła winowajcę. Moja też się często przewraca ale to przez onm🙄 W ogóle od około 2tyg.mam takie cyrki z nią, że boję się o jej psychikę wręcz 🙄 dlatego mam pytanie do mam 1-2l. jak wygląda u Was zmiana pampersa, bo u nas jest to koszmarne a od 2tyg.to już całkiem dramat. Tak wyje, zaciska uda, nie chce dać się wytrzeć a mi serce krwawi jak widzę jakie katusze przechodzi moje dziecko.Przy kąpieli również przezywamy gehennę ale zawsze było tak, że zaczynała płakać (a raczej drzeć wniebogłosy) gdy zaczynałam jej myć głowę a teraz już jest ryk jak przygotowuję kąpiel🤦🏼♀️ Jestem załamana, że wszystko tak się pogorszyło tuż przed porodem 🤦🏼♀️ Zastanawiam się ile to może trwać 😣
Martoszka no z tym imieniem, to ja też sama zdecyduję, bo mój wybrał dla córki, więc teraz ja chcę być w 100% usatysfakcjonowana😜 Z tym kroczem to mam nadzieję wielką, że aż tak nie popękam jak ostatnio ale też długo nie chciałam patrzeć, bo zwyczajnie się bałam. Mi opiekunka połogowa zrobiła parę fotek i odważyłam się spojrzeć 😂 Widok nieciekawy a to było z 4dni po porodzie brrrrrr. Potem długo nie patrzyłam🙈
Snowflake cieszę się, że widać poprawę z tym okiem i oby do przodu. Powiedz mi kochana, czy Trzeci fajnie pije z piersi, krótko ❓ Nie wisi długo na cycu❓ Pytam, bo się zastanawiam, jak sobie radzisz z kp mając jeszcze dwójkę małych dzieci 🙈
Martwię się, że kredka tak długo się nie odzywa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:25
-
LadyDior - Belzebubio głowy też myć nie lubi,bo woda w oczach - zasłaniamy reczniczkiem. Kąpiele uwielbia, bo to dużo atrakcji np sprawdzanie który z kosmetyków matki najlepiej się pieni🤦 Także może jakieś dodatkowe atrakcje jej zapewnij? Jakieś farbki/flamastry do malowania na płytkach, kaczuszki,stateczki, różne gąbki, przelewanie z kubeczków,kolorowa woda? Są też takie daszki na głowę do kąpiel, żeby woda się nie lała w oczy/uszy. A może sama będzie wolała sobie głowę umyć ( jakkolwiek to brzmi przy 2latku).
Co do pieluchy - to samo co z Zosią. Myślałam, że do odpieluchowania będziemy zmierzać, ale nie. On może z zawartością chodzić bez ograniczeń a najgorsze nie jest samo przebranie ( temu towarzyszą jęki piekielne i zawodzenia uciemiężonego bobasa) co złapanie gada i spacyfikowanie. Także jak na moje to z twoja córka wszystko w porządku 🤷 Wydaje mi się, że to minie jak ogarnie nocnik 😂
No kredka przepadła. Mam nadzieję, że to macierzyństwo ją pochłonęło jak Jagodową😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 00:09