Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane czytam Was i widzę, że niektóre też macie przeboje z karmieniami i sleczeniem na cycu.
    U nas też kolejna nocka zarwana 🥴🤦 do 4 walczyliśmy to cyc, to odkładanie, i nadal marudził może faktycznie się nie najada do końca moja piersią ? Cholera go wie. Też czasami się poddajemy i mamy modyfikowane. jedna albo 2 butle wjadą na noc ale tak po 30-40 ml .
    Co do dupki i odparzeń to ostro smaruję bepanthen po każdym przebraniu. Przed 8 go przebraliśmy, nakarmiliśmy cycem i śpi 🤦🤦🤦 jemu się chyba pory dnia pomyliły :/ a ja jem w międzyczasie śniadanie.

Dziękuję Wam za słowa wsparcia 😘 mam nadzieję że ten zły nastrój już powoli będzie mi mijał i będzie tylko lepiej. Jak nie to poprosimy bliskich aby nam ktoś pomógł chociaż w weekend żebyśmy moglismy się chociaż przespać. 😰

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, u nas wszystko dobrze. Brzuszek się już zaokrągla, rośniemy ☺️ Kompletuje wyprawkę na całego, ile to radości ☺️
    Czytam sobie tutaj o waszej codzienności i psychicznie się nastawiam na taki tryb życia w następnym roku 🙃🙃 Lepiej wiedzieć co człowieka czeka 😂

Tak jak mówisz Monia, poproście kogoś o pomoc, jeśli tylko macie kogoś to warto 🙏🏼 Przynajmniej się wyśpicie troszkę..

Dziewczyny, a oprócz KP to jak ogólnie połóg? Faktycznie wszystko was boli i ciężko się poruszać? Czy tak było tylko przez pierwsze dni?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, przede wszystkim byłaś bardzo dzielna!! Gratulacje mamusiu! Piotruś jest sliczny! Na pewno robisz wszystko dobrze przy nim, a położna Ci powie dodatkowo co i jak 😊 myślałaś żeby porozmawiać z kimś, jeśli chodzi o baby blues? Twoja psychika jest bardzo ważna! Pamiętaj o tym, my też tu zawsze jesteśmy!

Endzi, no ja czasem ide z nią spać, jak się w nocy karmimy np 1.5 godziny i ona spi półtorej godziny 😂 o yo 120 mm to ładnie, moja najwięcej zjadla 90 i była wtedy nażarta jak nie wiem 😂 ale w sumie 120ml chyba od 3 tygodnia mogą już jesc.

Monika, a może spróbuj z mąka ziemniaczana na pupę? Ja smaruje linomagiem i to nie zawsze a jak się zaczerwienia to mąka i jest git. :)

Martyna, ja nie mogę narzekać na połóg. Bolało mnie przez tydzień po cc bardzo. Kreaiwenie od początku mialam małe, od dobrych dwóch tygodni to w zasadzie na wkładkach tylko jadę, bo czasem jakas plamka. Bardzo się pocę w nocy i to tyle. Także jest git. :)

Moje dziecko dzis spało od 22-3 i jadla do 5, a teraz nadal spi 😂 musze ja obudzić, bo ja już zjadłam, ogarnęłam się i chce iść z nią na spacer, a ciekawe ile teraz będzie jadla 😅

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake tak poszedł. Ja cała w nerwach, bo to po 3 tyg przerwy wakacyjnej. Oby nie płakał.

Martyna ja połóg (jak i poprzedni) przechodzę bezboleśnie. Na początku byłam osłabiona trochę, ale tak to luzik. Osobiście wolę połóg niż ciążę pod względem dolegliwości 🤷 A się tak kiedyś bałam, bo nasłuchałam się opowieści co to się niby w połogu nie dzieje. No jak widać nie każdemu 😁

Adu ja też się na spacer wyszykowalam, mleko w butli, a mała odsypia poranek 🤷 no więc siedzę i czekam.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę się źle wyraziłam z tym mlekiem. Owszem zrobiłam 120ml ale 1/3 wylądowała na pewno po za buzią bo jak ona je z butelki to część wypluwa i jest na pieluszce i jak ją tatuś karmi to i w większości na body i muszę ją później przebierać ;o No mi też się czasem zdarzy że zaleje jej bodziaka ale bardzo rzadko. No ale zjadła to mleko około 17 wczoraj i poszła spać jakoś po 18. Obudziła się koło 22 dałam jej trochę cyca bo dużo nie zjadła i poszła dalej spać i wstało po północy. Normalnie czułam się jakby mi podmienili dziecko tyle spała ;d A no i na opakowaniu było napisane że po miesiącu właśnie 120ml także tyle zrobiłam dlatego :)

Martoszka no na pewno jest lekko strawne ale kwestia też jest tego że ona po prostu nie najada się nim ;) Widocznie nie ma tyle tego mleka co powinno aby ona nie wisiała na cycku i się najadła. A już wole ją dokarmić i wiem że ma pełny najedzony brzuszek niż tak żeby wisiała cały dzień na cycku a ja nic nie mogłabym zrobić. Aczkolwiek jak już to wole ją dokarmiać na noc. No wczoraj był wyjątek bo mieliśmy gości no i jak ją tylko odstawiłam od cyca to była awantura i była strasznie nerwowa.

Snowflake Ty na pewno sobie świetnie radzisz ale domyślam się kochana że nie zawsze jest kolorowo bo tak na prawdę to nie da się aby tak zawsze było. No i łatwiej jest z tego względu że tak jak mówisz dzieci już miały rodzeństwo także jakoś się do tego przyzwyczaiły że będzie kolejny członek rodziny. No Piernik pewnie jeszcze do końca nie ogarniał o co chodzi no ale już miał siostrę więc nie był sam.

Martyna co do połogu to mnie zalewały poty szczególnie w nocy. Potrafiłam się budzić z wielką mokrą plamą na prześcieradle. Albo było mi tak zimno że się przykrywałam po samą głowę i przytulałam jeszcze do męża. Co do szwów to dopóki położna mi nie ściągnęła tych zewnętrznych na prawdę mi się ciężko chodziło i strasznie przeszkadzało. A później już było o wiele lepiej :) Co do krwawienia to bite 3 tygodnie trwało a później plamienia i teraz dopiero mleczny śluz się zaczął.

Cdn. Królewna wstała :D

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ja się okrutnie bałam połogu, bo też się nasluchalam jaki jest. A naprawde ok u mnie😊 na śpiochy jej nie bierzesz na spacer?

Endzi, nooo 120 już spokojnie może jesc :) u mnie Nadii tez bokiem z ciuka wypływa, czy to z butelki czy z cyca 😂

Udało nam się zaliczyć 1,5h spacer😁 dumna jestem z siebie jak nie wiem 😁 teraz je cycka, zje to pójdzie spać na balkon, niech korzysta jak dziś nie pada i cieplutko 😊

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia są rzeczy których nie przeskoczysz i czasem trzeba podać mm aby się dziecko najadlo. Tym bardziej że Ty potrzebujesz też trochę spokoju i odpoczynku. Także nie myśl sobie ze jak podasz mm to że jesteś złą mamą bo nie jesteś. A jeżeli dziecko się dzięki temu najada to chwała Tobie. Daj znać jak po wizycie położnej czy coś doradziła i wgl. Co do smarowania dupki to tak jak mówi Adu nie trzeba za każdym razem smarować. Może warto kupić jeszcze taki puder lub właśnie sypac mąką ziemniaczaną. Jeżeli dupka nie jest czerwona to nie ma co jej przyzwyczajać do maści.

Sandrina daj znać jak po żłobku mały czy zadowolony był że wrócił 🙂

Adu pewnie z pogody warto korzystać my też niedługo idziemy na spacer. Ale na razie jedzonko jest także jeszcze chwila. A o 17 ma położna przyjechać do nas 😉

To tak temat teraz pielęgnacji 😁
    Jako że u mnie zaraz połóg się kończy to mam zamiar zacząć się szczotkować na sucho. No i kwestia nawilżenia brzuszka po szczotkowaniu myślicie ze na początek ta oliwka babydream będzie dobra? Mam tego jeszcze trochę w zapasie. Aczkolwiek mam sporo rozstępów czy kupić jakiś specyfik specjalny na rozstępy?🤔
    No i drugie pytanie po jakim czasie dostałyście pierwsza @ przy KP?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ciekawe co wam powie położna 😊 U nas będzie za tydzień, a w środę wizyta patronazowa u pediatry. :) Ja mam chyba najbardziej usłany rozstępami brzuch na świecie 😖 Tez czekam, żeby zacząć je szczotkować. Oliwka chyba ok. W ogóle musze zobaczyć czy do brzucha powinna być inna szczotka niż do nóg, bo wiem, że do biustu inna. I ja bym chciała jupic, bo podobno szczotkowanie biustu wpływa na kaloryczność pokarmu. :)
    A z okresem przy kp to chyba nie ma zasady, jedne nie mają przez cały okres karmienia a inne dostają od razu po połogu 🤷‍♀️

Ok, Nadiusia spi na balkonie 😁 Mam nadzieje, ze to pozytywnie na nią wpłynie i będzie fajna noc 😂 w ogóle dzis dużo spi jak na nią, więc spoko.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu położna będzie jednak jutro bo dzwoniła ze dziś się nie wyrobi ale mi to nie przeszkadza. Skoro jej nie będzie to wydłużyłam sobie spacer. Mała śpi w wózku a ja zachacze o sklep bo nawet chleba w domu nie mam 🙈 Najgorsze jest to że założyłam sandały i zaczął mnie pasek opierać a to dopiero połowa drogi może.
    Fajnie ze udało Wam się wyjść we dwie. Z czasem będziemy wszystkie dobrze zorganizowane 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! ❤️

Wybaczcie, że chwilowo wypadłam ale zostałam pochłonięta przez życie, spacery, kupki, moich chłopaków, małą pyzie i ogólny życiowy zajazd. Urwałam się z dzieciakami z domu na tydzień i chilluje u mamy.

Właśnie bujam się na huśtawce w ogrodzie i zabieram się za czytanie co u Was bo normalnie się stęskniłam! 😁

Endzi, sandrina22, Lady_Dior, Annamaria, Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, a to spoko, przynjamniej skorzystaliście z dnia 😊 u mnie tez mala spi, znowu, i aż się boję dzisiejszej nocy 😂 położyłam ją tetaz w kokonie na brzuchu, nigdy jej tak do spania nke kładłam, a o dziwo spi już z godzinę 😊 Mama mi doradziła, żebym ja tak kładła do spania, że to dobrze na brzuszek. Bo takto yylko w ciągu dnia kładłam ja na sobie albo na macie na kilka minut.
    Oj z butami nie pomogę, bo ja mam stopy księżniczki i każde buty mnie obcierają, ogólnie cyrk na kołach..

Kredka, jak miło Cie widzieć! Odpoczywajcie sobie 🥰

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna

Mój połóg to brak połogu. Od razu po porodzie śmigałam. Jedynie żebra i plecy bolały dwa dni po porodzie, ale to normalne. Szwy po pęknięciu dawały znać przez kilka dni w domu.
    Choć wczoraj szwagierka stwierdziła, że wyglądam jak cień. Schudłam już 4kg od wagi sprzed ciąży, niestety skóra na udach wisi.

M&M
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka w końcu się odezwałaś 😊 Cieszę się, że wszystko w porządku - relaksuj się ile możesz 😀

Martyna33 ja już 4godziny po porodzie byłam w domu. Wszystko było dobrze,pipa trochę bolała ale to przez szwy, które strasznie mnie ciągnęły a miałam ich sporo. U mnie największym problemem było zrobienie 2jki.Przez pierwsze 2tyg.bylo to cholernie bolesne.

Co do okresu po porodzie, to dostałam 15 miesięcy po porodzie - jak zeszłam do 2 ściągań na dobę.

Miałam jeszcze coś pisać i co i nie pamiętam🤦🏼‍♀️

U mnie dziś brzuch cały dzień skała....

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi

Ja karmiłam mieszanie i okres dostałam 28 dni po porodzie.

M&M
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka o ja cie🙈 Ja przyznam, że mi brak okresu się bardzo spodobał 😂 no i zdążyłam mieć 2 czy 3 miesiączki i znowu spokój haha😁😁😁

Mój brzuch dalej twardy i ruchy takie dość wyczuwalne-czytałam, że na tym etapie wód płodowych jest o połowę mniej i pewnie dlatego te ruchy takie nieprzyjemne momentami... Nie mogę się doczekać, kiedy będę tulić syna w ramionach, choć nadal ciężko uwierzyć, że zostanę po raz drugi mamą😍

Sandrina22 Ty pisałaś o tym specjalnym kółku/daszku do kąpieli nie❓ Właśnie mam je i dziś pierwszy raz je wypróbowałam. Wiedziałam oczywiście, że w życiu nie da se założyć i będzie próbować zdjąć 😐 Będę jednak próbować tego używać - może zaczai, że to ma pomóc 🤷🏼‍♀️

Dziś moja córka była nawet grzeczna poza paroma, krótkimi incydentami 😊 Bazę z fotelikiem już sobie zamontowałam i teraz co wejdziemy do auta, to Zosia pokazuje na fotelik i mówi "dzidziuś tam" 😀 Może jutro już wózek rozłożę 😁😁😁
    W środę mam wizytę z położną - ciekawe co się dowiem nowego.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przyłączam się jeszcze do kwestii robienia dwójki na początku to była walka o przetrwanie 🙈 Ciekawa jestem właśnie jak u mnie będzie z tą @🤔Ehh współczuję boleści brzuszka.

Kredka witaj spowrotem 😉 brakowało nam Cię tu.

Adu moja mała właśnie wisi na cycku odkad wróciłyśmy ze spaceru to tak jakoś od 17:30 ale miałyśmy jeszcze przerwę na karmienie niedaleko domu na placu zabaw 🙈 No i jak już do domu dochodziliśmy to była awantura. Ale już szykuje butelkę i koniec tego 🥴 Sama bym coś zjadła 🤔A z tymi butami to współczuję że tak Cię obcierają mi na szczęście się to rzadko zdarza.

Martoszka stwierdzenie że się wygląda jak cień raczej do miłych nie należy. Ale skoro jesteś mojego wzrostu to te 4kg to chyba Ci powinny pasować? To dość wcześnie tą @ dostałaś 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde nie mogę Was opuszczać na dłużej niż 24h bo się potem nie mogę odkopać z czytaniem co tam u Was. 😅

Monika serdeczne gratulacje! ❤️❤️❤️ Byłaś mega dzielna 💪🏻 Poród z tego co piszesz naprawdę ciężki ale najważniejsze, że już po. Pytaj położnej śmiało o wszystko co Cię zastanawia, martwi i trapi. To nic złego nie wiedzieć co i jak. W końcu nie rodzimy się matkami tylko stajemy z nimi z czasem. My się z mężem śmiejemy, że pierwsze dziecko to taki króliczek doświadczalny, a już na pewno tak było w naszym przypadku. 😄 Teraz niby jest łatwiej ale też nie czuje się ekspertką i tego nie ukrywam. Jeśli tylko ktoś może Wam pomóc to warto z tej pomocy skorzystać. Jednak brak snu, hormony i wszystko inne potrafią zajechać i psychicznie i fizycznie i to tylko potęguje baby bluesa. Przytulam Cię mocno. ❤️

Pisałyście o połogu… u mnie początek był gówniany mega. Teraz czuje się lepiej od kilku dni i dopiero co przestałam krwawić. 🙄 zimne poty oblewają mnie co noc jak szczura z kanału i mam wrażenie, że mój pot śmierdzi jak pot starego styranego robotą w kamieniołomach chłopa. 🙄 No i niestety mam za sobą akcje z hemoroidem. Jednak cała ciąża z zaparciami i zatwardzeniami spotęgowanymi żelazem i wypychanie na świat prawie 4 kg pulpeta dało swoje efekty. 🤨 kuruje się proctoglyvenolem i już jest dużo lepiej bo miałam już do lekarza lecieć.

Moja Pyzia wytrąbiła właśnie 130 (!!!) mleka i poszła spać. Jest taka żarłoczna, że brak mi słów. Jak się dosadzi do butelki to ciągnie tak, że aż słyszę jak jej powietrze w brzuchu buzuje pomimo, że używamy butelek dr brownsa i czasami muszę jej przerywać i w trakcie jedzenia odbijać ze 2 razy bo by ją rozsadziło.

Wracam do spania. 😄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Zawsze okres regularny to i po porodzie też. Myślę, że mimo, że teraz tylko kp to i tak okres będzie o czasie niestety.

Endzi
    Ja mam masywne uda, a nawet one teraz najlepiej nie wyglądają. Twarz zapadnięta, obojczyki na wierzchu. Niby to tylko 4kg, a jest różnica. No ale 5 kg było na plusie, więc to było do przewidzenia, skoro z tego 3400 dziecko, łożysko 0,5-1kg, a jeszcze tym razem miałam dużo wód płodowych to i tak byłam sama na minusie.
    Zamówiłam sobie spódnice, z wyprzedaży, rozmiar jak zawsze L. Mimo, że jedna ma sznurek to i tak spada, druga ma gumkę, wcale nie lepsza. Gdybym schudła do wymarzonej wagi( 55) to bym musiała całą garderobę wymienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 03:16

M&M
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed zajściem w ciążę z córką ważyłam jakieś 53/54kg. przy wzroście 157/159 i czułam się świetnie z tą wagą. Uda nigdy nie były jak patyki ale brzuch płaski 😁 W ciąży przytyłam 12/13kg.i nigdy nie wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo miałam 58kg.i nie czułam się dobrze z tą wagą. Brzuch nie był już płaski a mówią, że kp odchudza tiaaaaa😜 żarłam jak głupia-taka głodna byłam ale i zestresowana, więc może to dlatego 🤷🏼‍♀️

Ooo idę się zważyć 😁 Aż jestem ciekawa 😁

Ehh mogłam nie wchodzić 🙈 Jedzenie słodyczy w 3cim trymestrze nie popłaca 😂 9,5kg na plusie aaaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 07:17

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, oj tam... ja mam na bank 10 jak nie 11 kg na plusie, i nie jest źle :) lubię bardzo swoje ciało i dobrze się czuję, więc cyferka w tą czy w tamtą nie jest w stanie wpłynąć na moje samopoczucie :) Poza tym u mnie zawsze te kg spadają, więc czym tu się przejmować?

kredko, jak dobrze cię widzieć!!! Zazdro chilloutu u mamy!!

Ja byłam mega zmęczona po weekendzie gości... Mimo najlepszych checi narobiłam się jak nie wiem.
    Wizyta bezdzietnej pary (mój braciak z dziewczyną postanowili sobie ot tak wpaść na moją końcówkę ciąży, grrrrrr ;) ), i nie chciałam żeby oceniali jakoś ten mój dzieciowy chaos, więc sporo ogarnęłam.
    Pewnie, miło mieć teraz taki porządek, choć mam bolesną świadomość, jak krótkotrwałe to jest.. ;)

Za mną dwa prawidłowe ktg, dziś wizyta u mojego gina, mam nadzieję, ze się jakoś dogadamy, bo on z tych którzy lubią kłaść na oddział do szpitala w okolicach terminu czy tuż po, ale od kilku wizyt staram się mu to wybić z głowy, bo nie ma podstaw.. Zobaczymy jak dziś będzie nam się rozmawiało :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ