Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:23

Endzi, Annamaria lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Snowflake no padłam 🙈🤣 Mam nadzieję że smakował mu obiad 😁

Martoszka tam było napisane 5-10 kropli. Myślisz że to po Wit d3 mają problemy? A może po mm bardziej?

Kredka nie ma to jak kupkowe przygody 🤣 Ja dzisiaj dostałam trochę towaru na koszulkę znowu 🤷‍♀️💩 Chyba moje dziecko nie lubi tej koszulki po prostu bo cały czas na tą samą trafia 🤣

Jagodowa cieszę się że się odezwałaś. Wiadomo że nie jest lekko nie ma co się oszukiwać każdy ma lepsze i gorsze dni. Ale może tak jak pisze Snowflake z tym prasowaniem to daj sobie kobieto spokój 🙈 Co do płaczu przy przewijaniu u nas jest to samo i przy kąpielach tak samo. Ale wydaje mi się że mój dzieć lubi bardziej cieplejszą wodę niż ta zalecana bo ostatnio w takiej cieplutkiej był na początku płacz z szoku a później się uspokoiła i nawet jej chyba podpasowalo. Więc i może u Was cieplejsza woda pomoże? Zamiast prac i prasować niech mąż zabiera dzieci na spacer a Ty idź spać bo się wykończysz. Może ona trochę nie dojada i dlatego taka niespokojna jest?

Co do bezsilności to ostatnio jak moja wisiała na cycu od 17 do 21:30 a później dałam jej butelkę i dalej spać nie chciała to już normalnie byłam taka głodna że aż się popłakałam z głodu 🙈 Mąż z pracy wrócił i przejął małą a ja poszłam zjeść dopiero płatki z mlekiem 🙈 A wcześniej bylysmy ze dwie godziny na spacerze jeszcze i przed wyjściem też zjadłam płatki z mlekiem także słabe to jedzenie było. Teraz to się wydaje takie głupie ale czasami na prawdę brakuje tego czasu dla siebie aby cokolwiek zjeść albo pójść się za przeproszeniem wysrać😅💩
    Są takie momenty że jest na prawdę ciężko a Wy dziewczyny jak macie jeszcze więcej do ogarnięcia niż jednego bobasa to wielki szacunku dla Was jesteście świetnymi mamami ❤️

Snowflake lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c8c19c4d516cd.jpg.html
    Martyna przedstawiam moją kluskę😁
    Wczoraj była u nas położna i waży już 3820g.
    Tylko nie cytujcie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 15:24

Snowflake, sandrina22, Annamaria, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake pewnie istniałaby taka możliwość z kanapkami ale nie pomyślałam o tym nawet. Teraz mąż ma drugie zmiany to robi rano śniadania dla nas. Jakoś to sobie ogarnę pomału przecież wiecznie głodować nie będę. Wczoraj udało mi się obiad ugotować a później kolację też zrobić. Ale mała dostała rano mm bo ja pojechałam na zakupy a został z nią mąż. No i później w ciągu dnia jakby mi dziecko podmienili dawałam jej cyca i usypiala zaraz. Zauważyłam że po mm jest dużo spokojniejsza 🤷‍♀️ Nie wiem co to za zależność ale tak jest.
    A na zdjęciu to sobie już pewnie myślała haha szykuj matka pampersa bo zaraz torpeda pójdzie 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Hahah Snowflake no padłam 🙈🤣 Mam nadzieję że smakował mu obiad 😁

Martoszka tam było napisane 5-10 kropli. Myślisz że to po Wit d3 mają problemy? A może po mm bardziej?

Kredka nie ma to jak kupkowe przygody 🤣 Ja dzisiaj dostałam trochę towaru na koszulkę znowu 🤷‍♀️💩 Chyba moje dziecko nie lubi tej koszulki po prostu bo cały czas na tą samą trafia 🤣

Jagodowa cieszę się że się odezwałaś. Wiadomo że nie jest lekko nie ma co się oszukiwać każdy ma lepsze i gorsze dni. Ale może tak jak pisze Snowflake z tym prasowaniem to daj sobie kobieto spokój 🙈 Co do płaczu przy przewijaniu u nas jest to samo i przy kąpielach tak samo. Ale wydaje mi się że mój dzieć lubi bardziej cieplejszą wodę niż ta zalecana bo ostatnio w takiej cieplutkiej był na początku płacz z szoku a później się uspokoiła i nawet jej chyba podpasowalo. Więc i może u Was cieplejsza woda pomoże? Zamiast prac i prasować niech mąż zabiera dzieci na spacer a Ty idź spać bo się wykończysz. Może ona trochę nie dojada i dlatego taka niespokojna jest?

Co do bezsilności to ostatnio jak moja wisiała na cycu od 17 do 21:30 a później dałam jej butelkę i dalej spać nie chciała to już normalnie byłam taka głodna że aż się popłakałam z głodu 🙈 Mąż z pracy wrócił i przejął małą a ja poszłam zjeść dopiero płatki z mlekiem 🙈 A wcześniej bylysmy ze dwie godziny na spacerze jeszcze i przed wyjściem też zjadłam płatki z mlekiem także słabe to jedzenie było. Teraz to się wydaje takie głupie ale czasami na prawdę brakuje tego czasu dla siebie aby cokolwiek zjeść albo pójść się za przeproszeniem wysrać😅💩
    Są takie momenty że jest na prawdę ciężko a Wy dziewczyny jak macie jeszcze więcej do ogarnięcia niż jednego bobasa to wielki szacunku dla Was jesteście świetnymi mamami ❤️
    Endzi lekarz mi wtedy mówił, że przez D3, ale mm też może nie pasować.
    Młodsza jest tylko na piersi i dzień był wyjęty z życia. Wczoraj dostała kropelki i przeszło. A witaminę odstawiłam na kilka dni i będę podawać co 2-3dni.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Co tu taka cisza? 😀 Mam nadzieję, że relaksujecie się gdzieś, a nie szalejecie z mopem czy coś 🤪

Żartujesz chyba, mi akurat sił zaczyna brakować na sprzątanie ... :)
    U mnie wczoraj był lipny nastrój. Mój M ma znów maraton pracy, od piątku do końca niedzieli w sumie go nie ma znów. Ja jego.

Na pocieszenie udało mi się wbić wczoraj na pedicure :) odkryłam przemiłe miejsce blisko mnie, spacerkiem 10 minut i w końcu nie muszę się martwić o obciachowe nogi na fotelu porodowym w razie czego, hi hi :)

8a9240db0728.jpg

Endzi, ależ ona jest słodka!! :)

Snowflake, wiesz, że ja jeszcze waszych fot z Insta nie obczaiłam??!! Zaraz lecę szukać tej fotografki waszej :)

kredka, Endzi, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake jacy Wy jesteście cudowni! 😍😍😍
    Piękna ekipa! No cudoooooooi zdjęcia! 😍

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria paznokcie pierwsza klasa! 😅

Annamaria, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, jaka piękna rodzinka 😍😍😍 Tak przyjemnie się na was patrzy, bije od was ciepełko ☺️
    U mnie dobrze, dziękuje ze pytasz :) brzuszek rośnie, za niecałe 3 tygodnie połówkowe ✊🏻 mam nadzieje ze będzie dobrze.
    Moje dziecko nie lubi sera żółtego. Jadłam na śniadanie we wtorek - wymioty, dziś - wymioty. Za to pizza z serem wchodzi jak złoto 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤣 Marchewki z hummusem tez mu nie podchodzą 🙄

Snowflake, kredka lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, pizzusia, mhmmm! Zjadłabym :)

Kredka, dzięki, przyszłam ze swoimi lakierami i nawet rozpiską na kartce, tzn namalowaną stopą, na której pokolorowałam tymi lakierami paznokcie, żeby babeczka wiedziała w jakiej kolejności mi pomalować 🤣🙈😂

Snowflake, zobaczyłam, jejuś, jaka ty masz śliczna córeczkę i te loczki, no nie mogę, jakie sprężynki!!!! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 10:53

Endzi, Snowflake, kredka lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny jak nocka?
    My dzisiaj jedziemy do przychodni preluksacyjnej na kontrolę z bioderkami.
    Wasze dzieci przy codziennej toaletce też takie rozdarte są? Moja nie lubi jak się jej pysiaka myje 🙈 A jeszcze dzisiaj dodatkowo wymywalam jej brudy między palcami. Nie wiem skąd ona tam tyle tego gromadzi co chwilę 🥴
    U nas nocka taka sobie ale był tylko cyc przez cały dzień wczoraj i noc bez mm bo w miarę pospala w dzień także miało czas się na produkować jedzonko. Więc na cycu budziła się częściej no i jak co rano powtórka z rozrywki z jeczeniem bo brzuszek bolał. Z początku myślałam że to właśnie wina mm ale nawet jak jej go nie daje to jest to samo. Dzisiaj dałam jej kropelki więc zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać.

Martoszka no może faktycznie przez Wit d3 może jest jakaś ciężkostrawna no i co zrobić 🤷‍♀️ No ale podawać trzeba.

Tyle pisałam tego posta ze Wy już mnie dawno wyprzedzilyscie 🙈

Annamaria piękne stópki 🥰 Ja lubię takie kolorowe paznokcie 😁 Fajnie że masz niedaleko salon zawsze to jak już maluch będzie to na szybko będzie można podskoczyć. Mi też by się pedi przydał bo moje stopy wołają o pomstę do nieba 🙈

Martyna ale ten czas leci już chwilą i połówkowe będziesz miała 🥰 Zaraz tak zleci że będziesz nam tu rodzić 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 11:22

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ta witD ostatnio coś często szkodzi bobasom, na innym wątku dziewczyny miały brzuszkowe problemy, odstawiły i było o wiele lepiej. Podobno jest jakaś witD na receptę, może warto popróbować różne firmy. Może i u was ten brzuszek przez witD?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz tak z innej beczki 🙈
    U nas w firmie to po prostu mają jakieś zacofanie 😱
    Księgowe kazały mi wziąć na macierzyński zaświadczenie ze szpitala że urodziłam. Poszłam tam przy okazji odwiedzin u małej i lekarze powiedzieli ze juz czegoś takiego się nie wypisuje ponad 2 lata!! Żeby się księgowe douczyly. Tylko w jednym przypadku jest to potrzebne jeżeli bym urodziła po terminie i skończyłoby mi się zwolnienie to wtedy coś takiego mogą wypisać.

A druga sprawa to taka jak 2 dni urlopu na dziecko. Jako że ja jestem na macierzyńskim no to automatycznie chcieliśmy aby miał je mąż bo ja i tak siedzę w domu. To wczoraj kierownik mężowi powiedział że to mu się nie należy bo ja jestem z dzieckiem w domu i na macierzyńskim. Gdzie wszędzie w internetach piszą że się należy nieważne czy jestem na macierzyńskim czy wychowawczym. No i napisałam wczoraj do niego i dzisiaj po rozmowach z księgową i ogarnięciu przepisów doszli do wniosku że jednak się mężowi należy opieka na dziecko. No po prostu oni są wybitni.

Także dziewczyny nie dajcie sobie wmówić że się nie należy tatusiom.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Endzi, ta witD ostatnio coś często szkodzi bobasom, na innym wątku dziewczyny miały brzuszkowe problemy, odstawiły i było o wiele lepiej. Podobno jest jakaś witD na receptę, może warto popróbować różne firmy. Może i u was ten brzuszek przez witD?

Martyna my mamy właśnie Devikap na receptę. Ale mam jeszcze w domu z innej firmy może spróbuje jej tamtą dawać i może będzie poprawa.

Edit. My już po wizycie u ortopedy. Wszystko w porządku. Usg bioderek pan dr zrobił i jest okej. Kolejna wizyta za 2.5 miesiąca. Kazał kłaść dużo na brzuszku aby leżała na żabkę. Ale u nas dość często tak leży i śpi tak. Także wszystko spoczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 13:34

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    A teraz tak z innej beczki 🙈
    U nas w firmie to po prostu mają jakieś zacofanie 😱
    Księgowe kazały mi wziąć na macierzyński zaświadczenie ze szpitala że urodziłam. Poszłam tam przy okazji odwiedzin u małej i lekarze powiedzieli ze juz czegoś takiego się nie wypisuje ponad 2 lata!! Żeby się księgowe douczyly. Tylko w jednym przypadku jest to potrzebne jeżeli bym urodziła po terminie i skończyłoby mi się zwolnienie to wtedy coś takiego mogą wypisać.

A druga sprawa to taka jak 2 dni urlopu na dziecko. Jako że ja jestem na macierzyńskim no to automatycznie chcieliśmy aby miał je mąż bo ja i tak siedzę w domu. To wczoraj kierownik mężowi powiedział że to mu się nie należy bo ja jestem z dzieckiem w domu i na macierzyńskim. Gdzie wszędzie w internetach piszą że się należy nieważne czy jestem na macierzyńskim czy wychowawczym. No i napisałam wczoraj do niego i dzisiaj po rozmowach z księgową i ogarnięciu przepisów doszli do wniosku że jednak się mężowi należy opieka na dziecko. No po prostu oni są wybitni.

Także dziewczyny nie dajcie sobie wmówić że się nie należy tatusiom.
    Jak nie wypisują zaświadczenia, że urodziłaś?
    Ja normalnie dostałam od razu przy wypisie z kartą informacyjną, zarówno dwa lata temu, jak i teraz. To jest podstawa do macierzyńskiego, jak akt urodzenia.

Dwa dni urlopu okolicznościowego należą się ojcu. To gwarantuje prawo pracy. Jedynie istotne jest by nagle sobie o tym prawie nie przypomnieć za kilka miesięcy czy rok. To jest związane z urodzeniem dziecka, więc ważne by wziąć w niedalekim czasie po porodzie.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka tylko to nie chodzi o urlop okolicznościowy za urodzenie dziecka a o opiekę na zdrowe dziecko do lat 14. To są dwa dni w ciągu roku które nie przechodzą na kolejny rok. A ten okolicznościowy to już dawno wykorzystał jak tylko się mała urodziła. A zaświadczenia nie dostałam 🤷‍♀️ W szpitalu powiedzieli że już od jakiś dwóch lat tego się nie wypisuje. Do macierzyńskiego potrzebny jest mi teraz tylko wniosek i tyle. No i księgowe dostały jeszcze odemnie akt urodzenia i zaświadczenie z nr pesel dziecka i tyle. A pierwsza wypłatę już dostałam także chyba nie było to potrzebne skoro pieniądze na koncie są.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Martoszka tylko to nie chodzi o urlop okolicznościowy za urodzenie dziecka a o opiekę na zdrowe dziecko do lat 14. To są dwa dni w ciągu roku które nie przechodzą na kolejny rok. A ten okolicznościowy to już dawno wykorzystał jak tylko się mała urodziła. A zaświadczenia nie dostałam 🤷‍♀️ W szpitalu powiedzieli że już od jakiś dwóch lat tego się nie wypisuje. Do macierzyńskiego potrzebny jest mi teraz tylko wniosek i tyle. No i księgowe dostały jeszcze odemnie akt urodzenia i zaświadczenie z nr pesel dziecka i tyle. A pierwsza wypłatę już dostałam także chyba nie było to potrzebne skoro pieniądze na koncie są.
    No jak pracowałam w kadrach to bylo to niezbędne. Ale od ponad 3 lat już siedzę w domu.
    Nowa kadrowa też potrzebowała mojego zaświadczenia teraz. Nawet na początku się zdziwiłam, że o nim nie wspomniała.

M&M
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowlaflake, czy synuś to się okaże na połówkowych, bo ja teraz od prenatalnych nie miałam usg (2 msc jezuuuuu) 🙄 Także zobaczymy czy synuś, mam nadzieje ze już się nic nie zmieni bo jakoś tak się nastawiłam 🤣
    Dobrze ze mam detektor bo bym zwariowała przez ten czas bez usg

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ