Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ja przed zajściem w ciążę z córką ważyłam jakieś 53/54kg. przy wzroście 157/159 i czułam się świetnie z tą wagą. Uda nigdy nie były jak patyki ale brzuch płaski 😁 W ciąży przytyłam 12/13kg.i nigdy nie wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo miałam 58kg.i nie czułam się dobrze z tą wagą. Brzuch nie był już płaski a mówią, że kp odchudza tiaaaaa😜 żarłam jak głupia-taka głodna byłam ale i zestresowana, więc może to dlatego 🤷🏼‍♀️

Ooo idę się zważyć 😁 Aż jestem ciekawa 😁

Ehh mogłam nie wchodzić 🙈 Jedzenie słodyczy w 3cim trymestrze nie popłaca 😂 9,5kg na plusie aaaaaaa

Ja bym chciała te 55 przy 163cm mieć.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

To tak temat teraz pielęgnacji 😁
    Jako że u mnie zaraz połóg się kończy to mam zamiar zacząć się szczotkować na sucho. No i kwestia nawilżenia brzuszka po szczotkowaniu myślicie ze na początek ta oliwka babydream będzie dobra? Mam tego jeszcze trochę w zapasie. Aczkolwiek mam sporo rozstępów czy kupić jakiś specyfik specjalny na rozstępy?🤔

No i drugie pytanie po jakim czasie dostałyście pierwsza @ przy KP?

Endzi, u mnie miesiączki po porodach przychodziły jakoś najpierw 7, 8 miesięcy po porodzie, a potem coraz szybciej. Ostatnio chyba nawet 2 lub 3 miesiace po! Ależ byłam zła wtedy, liczyłam na więcej oddechu od podpasek ;)

A co do pielęgnacji brzuszka, ja bym szła w kosmetyki ujędrniające, sama oliwka w niczym nie pomoże, a takie kombo: szczotkowanie + coś o działaniu ujędrniającym może dać fajny efekt :) Mi się rewelacyjnie na cellulit i ujędrnianie sprawdzały kosmetyki z serii TOŁPA, no i masaż ostrą gąbką, taki codzienny, to jednak poprawiało ukrwienie.

Dziewczyny, już po wizycie :)

3030 gr zdrowego dziecka, łożysko i wody super, wsio ok :)
    Za tydzień kolejna wizyta. Gościu nadal napiera na skierowanie na oddział na choć obserwację lub wywoływanie jakieś po terminie porodu, no ale zobaczymy. Może urodzę wcześniej, a poza tym to tylko skierowanie, zawsze mogę iść na oddział nieco później ;)

Snowflake, Endzi, Martoszka, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:

Mój połóg to brak połogu. Od razu po porodzie śmigałam.

Martoszka, to też nie do końca tak jest. Dobrze, że czujesz się ok, ale zmiany w organizmie, zarówno fizyczne czy hormonalne następujące przez 9 miesięcy ciaży, nie ustępują w ciagu kilku dni.. Wiem, że myślisz zupełnie inaczej, ale ja jestem jednak team zwolnienia tempa i dania sobie czasu na połóg. Pisałaś wielokrotnie o braku zaangażowania twojego męża, u mnie z innych powodów jest nieco podobnie, bo mój M bardzo dużo pracuje poza domem i go fizycznie nie ma, ale nawet jak jestem sama z dziecmi, to też da się zwolnić w ten szczególny czas, odpuścić sobie wiele i dać sobie taką czułość i opiekę, taką samą jaką dajemy swoim małym noworodkom.. :)
    Teraz po przeczytaniu książki "Czwarty trymestr" i pogadankach położnych, tym bardziej się upewniłam, że jest to w sumie inwestycja w moje zdrowie na przyszłość, jeśli chodzi o nasze kobiece narządy i ich funkcjonowanie, a taki połóg na wysokich obrotach może wyjść w konsekwencji o wiele, wiele później, kiedy już nic z tym nie zrobisz..

Snowflake, Endzi, kredka lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:00

Annamaria, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria ja tak jak Snowflake już zaczęłam przypuszczać, że może na porodówce jesteś 🙈🙈🙈 Wierzę, że łatwo nie było wszystko ogarnąć ale widzisz dałaś radę - za co Cię podziwiam 😊 Ja chyba nie mam tyle zaparcia, mama nie przekazała nam chyba silnych wzorców ale czego miałam oczekiwać jak wychowała się od maleńkiego w domu dziecka... Teraz, żebym ja tego dzieciom nie przekazała😐😐😐😐

Snowflake ależ Trzeci poszedł w górę z tą wagą No no 😀 Mamine mleko służy a co 😁 Fajnie, że nie wisi godzinami-mam taką nadzieję, że będę mieć podobnie ale to już wiem, że bez cld od razu po porodzie się nie obędzie, więc nr. mam już w gotowości 😜

No i jedna z droższych rzeczy, która mi została do kupienia, to laktator.... Tak zastanawiam się nad czymś takim tym razem 😂🤪 żeby móc swobodnie się poruszać i mieć wolne ręce 😂

6a78c3399eee.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 14:06

Annamaria lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria
    Niestety, ale mam wiele spraw do ogarnięcia obecnie. Jeszcze nie muszę wyjść z domu, choć w następnym tygodniu to nastąpi już. Po prostu doceniam, że tym razem czuję się super, a nie jak poprzednio, wrak człowieka, zataczający się po krwotoku, z zawrotami głowy i wielką anemią.

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:23

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wasze słowa o połogu :) Wszystko czytam i wyciągam wnioski 🧡
    Pokażcie te swoje dzieciaki !

Annamaria, kredka lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:

Annamaria no hellooo! W sumie to myślałam sobie, że tak Ci goście dali do wiwatu, że pojechałaś rodzić 🙈 w zasadzie już byś nawet mogła, prawda? Starszaki kiedy wychodzili? No, ale to Córcia teraz więc w sumie jesteś jak pierworódka 🤪😄🙈

Wyszliśmy z domu przed 9, bo mieliśmy na 9:20 szczepienie Piernika i patronaż Trzeciego. Myślę, że babeczki w przychodni doceniły ciszę po naszym wyjściu 🙈

Trzeci uśnie to strzelę dzieciom jakiś makaron na obiad. I jak moje dzieci kocham nic więcej w domu nie zrobię 😂💃

Snowflake, jak ty coś napiszesz.... no kulam się!!! Myślę, że gdybyśmy się spotkały na kawie z Lady Dior jeszcze w komplecie, to moje wzorowe trzymanie moczu po tylu porodach poszłoby hen w las!!! :) Obie jesteście, mam wrażenie równie wesołe babki :)

U mnie dziś też będzie makaron, robię spaghetti ze szpinakiem, czosnkiem, jajkiem i śmietaną :) a dla dwójki dzieci naleśniki z jabłkami, bo ofkors dla niektórych szpinak jest BLE ;)

Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:23

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady
    Ja pierwszy miałam lansinoh na dwie piersi. Niby fajny, bo na dwie, ale nie był super, a kosztował 500.
    Teraz już na kp nie byłam nastawiona jak poprzednio i kupiłam za 140 na jedną i jestem zachwycona.

M&M
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, neno ma super laktatory w mega cenie. Zerknij na RTV euro AGD np. Ja kupiłam neno due (na dwie piersi) za 209 zł

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior też widziałam ten laktator bezprzewodowy. No ale już po ptakach, bo kupiłam zwykły zanim się o tym cudzie dowiedziałam.
    Mam podwójny z lionelo- jak cos nie polecam. Za to żałuję, że nie wpadłam wcześniej na pomysł kupić dwóch pojedynczych. Mam jeden z Canpol i jestem zachwycona. Dokupiła bym drugi i było by ssanie jak ta lala.
    O ten neno też dużo dziewczyn kpi poleca.

Pytałyście jak Belzebubio w żłobku. Zadowolony i niestety wraca do domu z nową energią 😂
    Dzisiaj małą po głowie lał jak się odwróciłam🤦

A mała dziś od 4 nie spała. Jadła i prężyła się na zmianę.Musiałam ją nosić . O 8 zrobiłam jej mm ( wczoraj wzgardziła), wyhlała o poszła spać w końcu.

O makaron ze szpinakiem to bym zjadła 🥰
    My dzisiaj chcieliśmy Belzebubio sushi uraczyć. Pluł dalej niż widział 😂

Annamaria a na kiedy masz termin,bo nie widzę suwaczka twojego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 17:50

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, niby na 26.08. Teraz mam 37 i parę dni. U mnie też mnóstwo energii po żłobku, dziś mówiłam mu rano, że idę do lekarza swojego, że mnie nie bedzie w domu itd.. i co, i radośnie rozgłosił wszystkim ciociom w żłobku, że mama poszła już do SZPITALA ;) hy hy.. :)

Co do sushi, u nas też jeszcze nie ma szału, za to 6 latek lubi bardzo! Niedawno byliśmy z najmłodszymi w jakiejś tajskiej kuchni na starówce, no to wciągneli tylko sajgonki z truskawkami polane jakimś sosem z palonego cukru, matko jakie to było dobre!!!!

Mój M pojechał zawieźć coś z pracy do Bydgoszczy i jest z najstarszym synem w IKEI!!!! Jak mogli beze mnie!
    Jak ja im zazdroszczę tego torciku Daim do kawusi, aaaa :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria
    Proszę, nie wspominaj o tym torciku!

Endzi inne, które dają espumisan
    Ile kropli dajecie na dobę?
    U nas chyba kolejna panienka wrażliwa na wit. D3. Starsza też miała wzdęcia przez nią.

Martyna
    Ja wzięłam neno uno i jest mega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 19:16

M&M
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria, „mama poszła już do szpitala” leżę normalnie 🤣🤣🤣🤣

• kredka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ma ktoś ze dwie ręce na zbyciu? Chętnie przygarnę. 🙈 Albo namiary na kogoś kto w trakcie karmienia ogoli mi nogi? 🙈😂

Mama poszła do pracy więc zabrałam ekipę na spacer. Mała ufajdała się po same cycuszki, młody mówi że chce kupę więc biegiem do do domu i jeszcze pies mi zaczął spierda**^. 🙈🤣
    Niebiosa dajcie mi sił! 🙋🏻‍♀️

Jagodowa Mama, sandrina22, Lady_Dior, Endzi, Annamaria, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Alicją ♥️♥️♥️

Na wstępie gratulacje dla Ciebie Monika! Poród podobny do mojego niestety... U mnie też po 14 godzinach skurczy okazało się że główka nie jest w kanale... No nie tak to miało być ale powiem Ci, że Synuś piękny, no ślicznota!! Wszystkiego dobrego dla Was 😘😘. I nie martw się, na pewno wszystko robisz dobrze, jesteś Mamusią po raz pierwszy, takie rozterki normalne są. Zanim będzie pięknie musi być trochę trudno ale Piotruś z pewnością Ci to wynagrodzi!

Dziewczyny, ja jestem zupełnie pochłonięta... Z prania i prasowania praktycznie nie wychodzę. Jest trudno. Bardzo nawet... Duuuużo trudniej niż z Jagodą, która przy Alicji wydaje mi się z perspektywy czasu wręcz bezobsługowa. Alisonek ma kolki, podaje Esputicon. Karmie piersią co godzinę... taki głodomorek. I płacze o wszystko - zmiana pieluchy płacz, kąpiel płacz, w nocy do 3 czy 4 nad ranem placz. Wczoraj pierwszy raz w życiu to JA płakałam ze zmęczenia. Sypiam 2 - 3 godziny na dobę. Czasem bywają lepsze dni i noce ale że będzie trudniej niż za pierwszym razem - tego się nie spodziewałam. Jagódka zazdrosna trochę ale kochana bardzo. Opiekuńcza i czuła. Jejku, już za chwilę minie miesiąc a ja nadal mam wrażenie, że nie ogarniam 🤦. A może inaczej - jest coraz mniej takich dni, jak na początku, że wszystko było zrobione i się kręciło jak trzeba. Czym dalej w las tym gorzej... Baby blues? Chyba nie, chociaż płacz Ali w nocy doprowadza mnie do szału, bo budzi Jagódke. No i co ja na to poradzę 😭. Musimy przetrwać, ale wkurzenie to nie jest to uczucie, o jakie mi chodzi... Kocham Alutke ale przez zmęczenie nie radzę sobie z frustracją i wyrzuty sumienia oczywiście potem też są, że co ze mnie za matka. Mąż pomaga ile może. Ja wiem, wiem - z każdym dniem będzie lepiej. I tylko to daje mi siły żeby przetrwać.

Dziękuję Wam za pamięć. Nie będę ściemniać, czytałam w pośpiechu tyle o ile, żeby chociaż wiedzieć która urodziła. Przepraszam mocno, bo to nie fair. Tęsknię za Wami, wiecie? Ale tak na serio... A kiedy będzie taki moment jak dziś, że mam dosłownie chwilę więc napisałam- to serio nie wiem...

Ściskam Was wszystkie.

Mamusie, karmcie miłością, a mleczkiem to już jakim chcecie 😘😘😘

Lady_Dior, kredka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, chociaż ostatnią stronę przeczytałam jak człowiek i kurde, wiecie co? Uśmiałam się po pachy! 😂😂😂 Kredka, Snowflake... zresztą wszystkie Was i wasze poczucie humoru uwielbiam bez wyjątku - no jak Wy coś napiszecie to klękajcie nagrody 😂😂.

Snowflake lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ❤️❤️❤️
    Oby lepsze dni nadeszły w miarę szybko.
    Ja tak często w Waszych wpisach odnajduje samą siebie i to mi zawsze uświadamia, że kurde no to takie normalne i ludzkie mieć dość, nie ogarniać i czuć że zaraz padnę na pysk i że nie powinno sie tego wstydzić i ukrywać bo chociaż bycie mamą jest cudowne to jednocześnie potrafi dać po tyłku na całego.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ