Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake to powiem Ci ze Trzeci wystrzelił z wagą pięknie 🥰 Przebił moją z wagą już dawno ale chyba ważył więcej przy urodzeniu prawda? No to widzę że mały wybrał sobie poszczególne godziny na jedzenie 🙂. Ciekawe jak to sobie dzieci synchronizują taki czas wstawania. U nas to zależy o której panna pójdzie spać na noc już. Wczoraj poszła niby o 23 ale jeszcze się obudziła i zjadła cyca no i wstała po 2 a później przed 5 po 6,8 i 10 😁 Ale czasami mnie uraczy ze wstanie sobie tylko dwa razy w nocy także u nas noce różnie wyglądają. Trzymam kciuki za zdjęcia na pewno wyszły super ❤️ U tej samej Pani fotograf robiliście?
Adu powiem Ci ze wczoraj miałam to samo że nie wiedziałam iż tak kupka dziecka może cieszyć 🙈 Tylko jak ją tak przetrzymasz to żeby pupa jej się nie odparzyła. Na śpiocha nie idzie jej przewinąć? Jak obiad wyszedł? Mąż zadowolony? Ja wczoraj też zrobiłam ale wzięłam się na sposób. Bo brałam mała w wózek do kuchni i przy otwartym oknie tarasowym ją postawiłam i się udało ugotować i nawet zjeść później bo ona spała w tym czasie. Ale masz rację ciężko ugotować obiad musimy się nauczyć tych naszych maluchów ☺️ Wierzę że z czasem będzie nam łatwiej ogarnąć wszystko.
My siedzimy na dworze w altance. Jakoś dzisiaj nie chciało mi się nigdzie iść na spacer no i ta pogoda taka niepewna trochę więc w razie jakby zaczęło coś padać to mamy blisko do domu. Zrobiłam dzisiaj małej trochę zdjęć wyszły lepsze lub gorsze bo to nie było łatwe wyzwanie ale chciałam jej cyknąć kilka fotek na pamiątkę. No i miesiąc dzisiaj skończyła także chciałam to uwiecznić 😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake, kurde Rwoj Tezeci był mniejszy niż Nadia a ona ma teraz z 3,5kg 🤣
Endzi, zaraz wstała więc nic się zrobiło:) mąka sypiemy raz dziennie bo miała trochę czerwona wczoraj. Kupa była 2 razy więc kamień z serca i inne dziecko od razu 🥰 maz zachwycony że obiad ma 😅
Twoja mala juz miesiąc yo fotka konieczna 😁 my właśnie wróciliśmy że spaceru, 1.5 godziny byliśmy i nic nie spala tylko sobie patrzyła 😊
-
Jeny a my właśnie się zorientowaliśmy, że że zgłosiłam Nadii do ubezpieczenia w pracy 🙊 mam nadzieję, że uda się to zrobić i nie będzie problemu kurde
Snowflake, ja to drze o to jej przybieranie, ale może taka jej uroda, że przybiera mało, w dolnych granicach? Oby 🙊 bo aż się boję.. noo z jednej strony nie jest łatwiej łatwiej gada, ale wtedy przynjamniej w miarę wskaże co dolega kurcze. Niedługo wasz domek będzie gotowy! -
Witam się po totalnie nie przespanej nocy.
Ja nie wiem co się wydarzyło ale było karmienie, usypianie i kupa i od nowa. A jak już nie było kupy i odkładałam mała do łóżeczka to zaczynala się wiercić i jęczeć. Przez całą noc do jakieś 6 przespałam może godzinę czasu. Później jakimś cudem uskutecznilysmy dwie drzemki do jakieś 11:30🙈
Już nie wiem ile razy ją przewijałam ale za każdym razem był krzyk🥴 Teraz królewna je cycka i spi🤨
A ja zjadłabym coś ale muszę poczekać na swoją kolej 🙈
Snowflake a te siatki to mają jakieś znaczenie później? Tak na prawdę ja nigdy nie słyszałam aby się ktoś nimi posługiwał 🤔 Co do siedzenia w ogrodzie to powiem Ci ze ja raczej uskuteczniam spacery bardziej też ze względu na swój brzuch 😁 Więc hamak już w wyjątkowych sytuacjach lub po spacerku dopiero właśnie.
Adu już te nasze kluchy coraz mniej będą spać właśnie tak mi się wydaje. Najważniejsze że spacerek się podobał 🥰 Przy wypełnianiu papierów na macierzyński nie wspomniały Ci o ubezpieczeniu małej?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
U nas dziś wreszcie była położna.
Młoda, w moim wieku. Chyba cała obsada się zmieniła przez rok w tej przychodni (starsza chodzi tylko na szczepienia).
Nawet wagę miała co mnie mega ucieszyło. Młoda waży już 3,6kg.Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
M&M -
Hej dziewczyny, wpadam na szybko się przywitać.
Ledwo ogarniam Pączuszellę i Belzebubio. Jak oboje zaczną wyć, to mam ochotę sobie głowę odstrzelić. Postanowiłam, że do 6 tyg będę randkować z laktatorem, a potem zobaczymy.
Mała waży już 3700🤯 jest tłuściutka 🥰
Umówiliśmy się już na szczepienia i będziemy mieć niespodziewanie 6w1( bo 5w1 już w naszej przychodni nie robią), poszerzone pneumokoki ( mamy refundowane przez wadę serca) i rota.
A najgorsze, że mamy zalecenie izolować malutką od przeziębionych osób. Oby nie było potrzeby Belzebubio ze żłobka wypisać.
Chłopaki od poniedziałku wracają do pracy i żłobka, więc liczę że jakaś rutynę w końcu uda się nam wypracować....i chwilę oddechu na nadrobienie was😘
-
Snowflake, wyprawka od burmistrza, wow! Pierwsze słyszę o takich regionalnych prezentach dla dzieci fajna sprawa
Sandrina, no to oby nie złapała, ale z tego co słyszę, w żłobku nas zero chorób, jakoś obecnie wszystkie dzieci zdrowe, to może i u was się uda.
Mój M popłynął znów w rejs, i będzie dopiero w sobotę - dżizas, stresuje mnie to jak nie wiem...
Także dlatego mnie wsiąkło, mam co robic.. zakupy, dzieci, dziś KTG miałam, itd..
na poprawę dość kijowego humoru pokażę wam dzisiejsze łupy lumpkowe, wracając z KTG (wszystko ok) zahaczyłam i wypatrzyłam, już się piorą
Generalnie jakoś do kitu się czuję. Bardzo zmęczona, dziś wracając z dziećmi ze żłobka i przedszkola taksówką, bo na komunikację miejską nie miałam siły, dziecko tak wbijało mi się w miednicę, że miałam wrażenie, że już jest w samym dole kanału rodnego i to nie głową, ale nogami... bardzo nieprzyjemne te kopniaki były
I dopadła mnie panika, że jutro donoszona ciąża, a ja jestem sama.. mam 2, 3 osoby na telefon do opieki nad dziećmi w razie czego, ale wiecie, jakby w nocy się zaczęło, czy się dodzwonię... czy odbiorą w nocy i nie prześpią dzwonka... aaaaaa, milion obaw.
Niech ten mój M wraca i niech już będzie sobota.
I NAJLEPSZE. Mój brat, lekkoduch, podróżujący po świecie, miał rok ,żeby mnie odwiedzić tu, gdzie mieszkamy, nie odwiedził jeszcze, choć umawiałam się z nim ze 4 razy, a to głowa go bolała, a to wypadł mu wieczór kawalerski, a to impreza... I kiedy chce przyjechać w gości ze swoją dziewczyna?
W TEN WEEKEND. Kiedy ja bez sił , nawet z nimi nigdzie nie pójdę połazić pokazać miasta...
..naprawdę sobie wybrał moment, na samą końcówkę ciąży... no trzymajcie mnie...Lady_Dior, Snowflake, Endzi, Martoszka, kredka lubią tę wiadomość
-
Snowflake fajna sprawa z tą wyprawką u nas nie ma takich rzeczy 🤔 Ale to tak jak z becikowym dodatkowym w niektórych gminach jest a u nas nie ma czegoś takiego. Także fajna sprawa. Współczuję ciężkiej nocy 🙈 Mam nadzieję że dzisiejsza będzie dla nas lepsza.
Martoszka super że polozna się zmieniła i byłaś zadowolona z wizyty. Moja położna też ma swoją wagę i dodatkowo też takie uzadzonka do sprawdzania saturacji u malucha. Na pierwszej wizycie u nas sprawdzała bo moja mała w szpitalu miała bezdech. A ile całkowicie przybrała już Twoja mała?
Sandrina fajnie ze udało Wam się tą 6w1. U nas na pewno ta 5w1 się należy ale położna mówiła że może uda się te pneumokoki lepsze jeszcze ogarnąć ze względu na wrodzone zapalenie płuc ale faktycznie u nas jeszcze ta wada serduszka więc może i z tym coś się uda. Bo podobno mają jakieś tam swoje kryteria aby wydać tą lepszą szczepionkę. Tylko u Was jest ta wada trochę inna właśnie. Tak na prawdę nie da się odizolować dziecka całkowicie od chorych osób. Bo przecież to tak na prawdę dużo nie trzeba ale trzymam kciuki abyś nie musiała synka wypisywać ze żłobka. Domyślam się jak to jest z dwójką płaczących bobasów 🙈 Ja pamiętam czasy moich młodszych sióstr myślałam że je wtedy powybijam 😅
Annamaria no powiem Ci że nie dziwię się że masz obawy też bym pewnie miała i bałabym się być bez męża w domu. Łupy jak zwykle śliczne 🥰 To już końcówka ciąży więc masz prawo się źle czuć kochana. Najważniejsze że z dzidziem wszystko dobrze i że ktg prawidłowe. Co do brata no to co poradzisz chłopy to nie mają wyczucia sytuacji i czasu 🤷♀️
U nas trochę lepiej mała śpi już dłuższą drzemkę co prawda przytulona do tatusia i jak zaczyna kwękać to on ją tam głaszcze i śpi dalej no ale ważne że się regeneruje cukiereczek.
A jakby komuś się przydało to jutro i w sobotę będą złote dady w jumbo pąkach od 3 w zwyż. Trójki są od 4kg i wychodzi 36gr za pieluszkę także myślę że warto się zaopatrzyć na zapas. Ja jutro starego wyślę aby pojechał po pracy. To takie info ode mnie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 19:08
Annamaria lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, i jak nocka dziś u was, lepiej?
Ja do1, 2 w nocy nie mogłam spać.. Przewalałam się z boku na bok i wydawało mi się, że coś brzuch się spina, dziecko zawsze w nocy śpi, a wczoraj szaleństwo..
Myślałam, że to ta noc, kiedy się zacznie, ale uffff...
.. rano wstałam i mam mega wdzięczność, że jeszcze nieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 08:26
Endzi lubi tę wiadomość
-
Annamaria dziękuję że pytasz dzisiaj już nocka owiele lepsza. Mała poszła spać po 23 a później wstała po 2 i tak po 3 poszła spać no i wstała przed 7 także była dzisiaj dla mnie wyjątkowo dobra. Aczkolwiek koło 3 dałam już jej butle bo zaczęły się zabawy cyckiem i oczy jak 5 złoty. A jak dostała butelkę to usnęła.
Może dzidzia już Cię powoli przygotowywuje do tego wielkiego dnia.
Snowflake no ja po prostu Was uwielbiam🥰 Te zdjęcia są boskie na prawdę ☺️ Widać jaka od Was wszystkich miłość bije ❤️ Co do pampkow to ja mam zapas 2 jeszcze a 3 nie kupowałam ale że taka promka jest to podeślę starego. Tylko nie wiem czy kupić 2 czy 3 paczki 🤔 jest po 90 w opakowaniu. Co do szczepienia to na pewno 5w1. Proponowali nam jeszcze tą płatną na pneumokoki że jest lepsza od tej na fundusz. No ale położną powiedziała że postara się załatwić aby tą lepszą nam dali też na fundusz. No ale to wszystko od kryteriów zależy jakie ma sanepid.
U nas nocka dzisiaj lepsza także można powiedzieć że się wyspałam. Miałam iść na spacer ale znowu zaczęło lać 😡 Mam nadzieję że się trochę rozpogodzi i będziemy mogły wyjść na dwór.Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake
Ona by była wcześniej tylko te kretynki z rejestracji nie chciały mi zarejestrować dziecka bez jej nr pesel. Więc przyszła, gdy dziecko miało 15dni. No ale będzie jeszcze dwa razy i tyle.
Fajna dziewczyna, choć wiadomo, że mnie nie miała co uczyć. Ważne, że miała wagę i dziecko zważyła i nikt mi nie zarzuci, że dziecko głodzę.M&M -
Normalnie udało mi się cokolwiek zrobić heh
Wstawiłam pranie, ogarnęłam kuchnie, wstawiłam rosół i smażę naleśniki właśnie. Mała poszła spać także mam trochę czasu na ogarnięcie domowych rzeczy 😁
Chociaż jeszcze mam trochę prasowania i muszę wstawić pranie rzeczy małej no ale to może jutro bo dzisiaj już nie będę miała miejsca na suszarce.
Wgl wybrałabym się do pepco poszukać jakiegoś kosza na pranie niedużego dla małej bo tak to rzucam wszystko koło komody 🙈 Widziałyście może coś niedużego białego wartego uwagi? 🤔💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny mam nadzieję, że wszystko dobrze u tych, które długo się nie odzywały np. Kredka, Monika 😉
Annamaria wierzę, że nie zaciekawie jest jak mąż musi wybyć na choćby parę dni. Jesteś na końcówce ciąży plus całą chata do ogarnięcia - no nie jest łatwo. Ty jeszcze masz tyle dzieci, więc szacunku no.... Z tym bratem to nieźle se wybrał nieźle 🙄 Obyś nie czuła się najgorzej - daj mu szklankę wody, kromkę chleba i adios 😂😂😂
Snowflake piękne zdjęcia 😍 Ja już czekam 3tyg.na zdjęcia i to dopiero będę wybierać do obróbki. Niestety babka ma taki zapierdziel, że tak długo to trwa.
Adu, Endzi ja i perfekcjonistka😂😂😂 Chciałabym haha ale nie-matka miała z nami przerąbane pod tym względem ale tylko pod tym😂
Co do mojego samopoczucia, to naprawdę jestem wykończona. Ciężko mi się oddycha, mam Braxtony cały czas, spojenie nadal boli i tylko Bogu dziękować, że te bóle kręgosłupa były chwilowe-parę incydentów. Moje pakowanie do szpitala zajęło mi na razie 2m.😂 Koszula do porodu, bielizna, ciuchy na wyjście a no i klapki jeszcze i ciuchy dla dziecka - to będzie kolejne 2min.😂 Coś jeszcze jest potrzebne😂😂😂❓ Jedzenie, podpaski, czy podkłady to szpital daje a że warunki jak w 5* hotelu to martwić się o to nie muszę 🤪 No może ręcznik swój jeszcze wezmę 😂 aaa i szczotki do włosów i zębów 😂 To jednak trochę jeszcze tego spakować muszę 😜 Zmieści się w reklamówce🤭
Brzuch u mnie wygląda tak - 8kg na plusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 23:28
Snowflake, sandrina22, Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość
-
Lady to już aby dotknąć i zaraz rodzisz 🙈 Kurcze ale ten czas leci. A powiedz mi nie boisz się robić zastrzyków w brzuch? Ja już później robiłam sobie zastrzyki tylko w uda.. bałam się robić w brzuch żeby małej nie uszkodzić czy coś 🤣 A moja Pani dr mówiła że mogę robić w uda na spokojnie ale też trzeba było uważać żeby się w żyłę nie wbić przypadkiem. Co do sprzątania tak po prostu to trochę "zabrzmiało" z tego co napisałaś że trzeba po nim poprawiać. Aż tak źle na pewno nie sprząta 🙈
Snowflake współczuję wizyty w szpitalu ale najważniejsze że już wszystko jest dobrze i to nie było nic poważnego. Ale strachu na pewno się najedliscie 🙄 Co do pojemnika to nie musi być taki dedykowany na pranie bo to zazwyczaj takie wielkie są. Coś takiego mniejszego by mnie interesowało właśnie. No nic może się kiedyś wyrwę z domu i coś poszukam bo na razie brudne rzeczy ładują w kartonik po paczce powitalnej z dady 😅 Co do dady to wczoraj mąż zapas zrobil w biedrze. Kupił dwa opakowania 3 i jedne 4 a w domu mam zapas 2 jeszcze. Ciekawa jestem na ile tego starczy. 🤔
Chciałam pójść dzisiaj ogarnąć łazienkę ale jakaś przylepa się do mnie przykleiła no i ciężko się ruszyć 🙈
Heh wczoraj mała wisiała na cycku wieczorem no i już czułam że po prostu wyciągnęła tam większość mleka. Wziął ją mąż a ja poszłam zagrzać jej mleko co mi się udało odciągnąć w ciągu dnia. No i ona się rozdarła nie mógł jej uspokoić zbytnio. (wymuszacz mały się już robi) Zagrzało się mleko i ją nakarmił a później mu usnęła. A dzisiaj babcia przyszła i się pyta czego mała tak wczoraj płakała ze co się stało czy chora nie jest. Bo ona się tak wczoraj martwiła o nią 🙈😅 No ale babcia do nas o tak o nie przychodzi bo ostatnio pokłócili się z moim mężem i ona teraz przychodzi popatrzeć na małą tylko jak on w pracy jest 😅 Ale ma to swoje plusy powiem Wam 😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud