Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi
Moja starsza była od początku na kp i mm. I w okolicach 3 miesiąca odrzuciła całkowicie kp niestety. Próbowałam jeszcze, ale nie chciała. Do tego u mnie okres wrócił wtedy regularny po 28 dniach i przy okresie mleko było mniej.
Teraz młodsza jest tylko kp i jest super.
M&M -
Snowflake nie mamy jeszcze terminu dopiero na początku listopada będziemy ustalać. Mojemu staremu wspominałam o sesji ale jeszcze mu nie powiedziałam że już zarezerwowałam termin i wpłaciłam zadatek 😅🙈 Ale powiedziałam że chce taki prezent na urodziny żebyśmy sobie zrobili taką sesje i powiedział że okej zrobimy. No ale żebym sobie wybrała coś dla siebie co bym chciała dostać bo sesja to tak dla nas wszystkich w sumie. Dobrze że u Was już lepiej z tymi chorobami i masz rację że lepiej wyjechać do lasu niż żeby Wiercipięta poszła do przedszkola. Ona się lepiej wykuruje a Ty będziesz spokojniejsza że nic znowu nie złapie i nie przyniesie.
Heh z tym coś mi jest ale nie wiem co to może tak być. Ale dzisiaj usnelysmy obie i to była dość długa drzemka w międzyczasie się obudziła i dałam jej cyca no i jadła grzecznie i poszłyśmy spać dalej. Jak wstała to też dostała z obu piersi i ładnie zjadła. Aczkolwiek wydaje mi się że nie do końca się najadla. Ale tak czy siak odciągnęłam przed spaniem mleko żeby jednak coś ruszyć.
Martoszka widzisz widocznie i u nas jest ten kryzys laktacyjny. Ale mam nadzieję że to przetrwamy i będzie jadła dalej. Teraz szkole mam dopiero 6.11 więc będę starała się jej dawać cyca jak najwięcej s butelkę tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ale z tego co pamiętam to moja mama mówiła że ja jadłam cyca też tylko do 3 miesiąca 🤔 Więc to chyba taki beznadziejny okres jest🤨💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jaki tu spokój na na na wszyscy się nudzą na na na na🤪🤪🤪
Endzi lubi tę wiadomość
-
Oj tam Lady🙈 co tam, Sebulontko spać nie daje ?
A tak serio, jak u was? Lepiej trochę?
Zaskoczę was dzisiaj ( taki żarcik)...u nas uwaga uwaga - znowu wszyscy chorzy...normalnie kolejka do nebulizatora się ustawia 🤦
Mała w nocy mi tak charczała że szok. teraz mi ulżyło bo w końcu zjadła pełną butlę. Za to starszak przed chwilą przyszedł i mnie obrzygał.
Tak pięknie być mamą 😂😂😂
Oby nie rsv bo u nas w szpitalu brak miejsc i odsyłają do innych 😱
Endzi dobry prezent sobie wymyśliłaś. Sesja świąteczna super!
Snowflake dobrze, że Ci szybko bobasy wyzdrowiały.
Annamaria co u Ciebie?
-
Dżizas, jeste! Na raty będę pisać, ale jestem chwilunię
sandrina22 wrote:
Dziewczyny w co ubieracie maluchy na spacery teraz? Niby jest zimno, ale w słońcu grzeje🤷
Starszaka pamiętam woziłam do listopada w kombinezonie misiu, ale pogoda była lepsza.
Ada się w misia już nie mieści i dziś ją w taki cienki kurteczkowy kombinezono-śpiworek ubrałam, no i za ciepło było.
Z kolei wydaje mi się, że sama bluza misiowa i spodnie plus kocyk to jakoś za chłodno 🤷
sandrina, właśnie w ten zestaw bluza+ spodnie+skarpety wełniane na nogi i kocyk - to ja tak do tej pory woziłam. Tydzień temu kupiłam w lumpku mega ciepły kombinezon Lindex i jak jest chłodniej to ją w to wrzucam, taki brązowy w kwiatki. Zaraz znajdę fotę to ci pokażę
A tu cienki polarowy kombinezonik, z którego mi już wyrasta właśnie plus kocyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 09:07
Endzi lubi tę wiadomość
-
Hej,
Cykle mam zazwyczaj 26-27 dni, ostatnia miesiączka była 12.09. Stosunek odbył się 27.09 następny termin miesiączki miałam 9.10 przyszła w terminie ale trwała krócej wykonałam beta hcg 12.10 oraz 15.10 wynik to <0,200 czy beta po takim czasie jest już wiarygodna? -
A ostatnio jak jakoś jeszcze tak chodzimy na spacery... w chuście po prostu.. matko, jakie to wygodne..!
Wczoraj tak właśnie poprawiałam sobie humor, półtorej godziny spaceru, tak zupełnie bez pośpiechu.. (a ja zazwyczaj wszędzie pędzę).. Szłam do pasmanterii po 4 guziki, po drodze do jednego lumpka..
Bardzo mi było potrzeba takiego spokojnego wyjścia. A Lilka spala jak susełek cały czas
tylko ubieranie do chusty i pod kurtkę (kupiłam kilka dni temu używaną kurtkę na Vinted do noszenia w chuście) to jeszcze dla mnie jeden wielki eksperyment. Ja miałam krótki rękawek pod kurtkę i było mi mega ciepło, i bobas niepotrzebnie w cienki dresowy kombinezonik ubrałam. Na drugi raz pod kurtkę pójdzie tylko bodziak, rajstopki, skarpety grube czapka i tyle. Chusta to dodatkowa warstwa, no i jeszcze moje ciepło i kurtka..
o macie moje ciepłe bobo zaraz po rozpakowaniu z chusty i po drzemce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 09:21
Endzi, Snowflake, Lady_Dior, Mama8latka, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:Chciałaś napisać "wszyscy się nudzą tylko nie Sebcio"? 🤪😆
Taki żarcik. 😀
Snowflake, prawie się oplułam, jak to przeczytałam, ty masz dowcip noooo kocham twoje teksty!
Endzi wrote:Czy Wasze dzieci mają teraz też "uczulenie" na cycka? Moja to nie chce jeść zbytnio coś 🤔
Endzi, u nas bez zmian, jest ok. Może faktycznie butlę polubiła albo się przyzwyczaiła, jak ją karmił?
Sandrina, no nie mogę z tymi choróbskami u was... ale i placówki, i taki sezon się zaczął.. wokół faktycznie sporo tego RSV, aż zaczełam unikać placów zabaw, bo to wg mnie siedlisko i nikt tego nigdy nie myje przecież, sama nie wiem.. czy to już moja paranoja, czy coś może w tym być...? -
Napisałam ultra długi post i kliknęłam to cholerne anuluj.. 🤯 Nie nadrobię drugi raz. 😔
W każdym razie cieszę się, że u was dobrze, u tych których gorzej trzymam kciuki, żeby nadeszły piekne dni!
Tak jak Endzi pisala, mi ta apka nke działała, okazało się, że coś mi telefon blokował. Ale ogarnęłam i postaran się być na bieżąco jjz.
Annamaria, cudna jest! Tez nosimy się w chuscie, na dworze mniej, ale po domu lubimy
A co u nas.. Nadiusia skończyła już 3 miesiące, a nawet 14 tygodni. I jest lepiej dziewczyny! Już jestem w stanie ja odłożyć, poleży kilka-kilkanascie minut sama. Nie je już dwóch godzin tylko 10-20 minut. Dla mnie to szok, naprawdę. W dzień roznie z jej spaniem, os 3 tygodni udaje nam się ze spacerami, jeśli uda mi się ją wyczuc i wyjść kiedy jest śpiąca, pokrzyczy z 20 minut na dołkach ale usnie, to spi nawet ponad 3h. Ale jak się obudzi yo biegiem do domu;) noe ma opcji wozek i noe spanie 🙈W domu raczej szybkie drzemki, częściej że mną niż beze mnie, ale staramy się. Noce są ok, mamy mniej więcej dwie pobudki Jedyny minus, że często ląduje u nas albo wieczory są długie bo się budzi wiele razy przy odkładaniu do dostawki.. Ale nie narzekam! Jest dobrze
Mamy lekka anemie i dostaje żelazo, więc różnie z brzuszkiem, ale też sobie jakoś radzimy. Ma wnm, ale ćwiczyłyśmy i dzień przed 3 miesiącem zavzela pjeknie składać rączki 😁 nie lubi nadal leżeć na brzuchu, ale dzielnie próbujemy.
A to moja panienka z wczoraj i przedwczoraj:)
[url=][img][/img][/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 09:07
Endzi, Snowflake, Lady_Dior, Begonka lubią tę wiadomość
-
Snowflake, nie wiem, te duże oczy to chyba po listonoszu, bo ani ja ani maz nie mamy dużych 🤣
Kurde nie wiem już, czy pokazywałam wam zdjęcia z sesji? Noworodkowej i ciążowej? Bo dostaliśmy w końcu:)
A 13.11 idziemy na świąteczna 😁
Zaliczyliśmy dzis 3h spaceru, princess spala pieknie. Potem pobawiła się 1.5h, maz wykąpał, trochę pojeczala, bo dziś bez 💩. Godzinę temu udało się odłożyć do dostawki I spi, szok. Zobaczymy czy to już na noc 🤣
-
Hej dziewczyny 😁
Dostałam we wtorek jadłospis i od razu tego samego dnia zrobiłam zakupy więc od wczoraj już jestem na diecie. Ogólnie przepisy fajne podobają mi się. Mam nadzieję że dobrze mi pójdzie z gotowaniem. Obiady mam zazwyczaj na dwa dni i jak mam sałatkę na kolację to i na śniadanie dnia następnego aby się nic nie marnowało z produktów i żebym nie miała za dużo gotowania.
Ze spacerami u nas w tym tygodniu marnie.
W poniedziałek lało a we wtorek byłyśmy na echo serduszka no i jeszcze się pfo nie domknelo ale o połowę zmalało. A wczoraj byłyśmy na szczepieniu 5w1 i rota a później u mojej mamy w odwiedzinach.
Annamaria malutka jest taka podobna do Ciebie. Widać że córunia mamusi. W chuscie to jednak fajnie się ponosić bo nie trzeba targać tego wózka 🙈 Co do cyca to jest już lepiej. Wczoraj jak z mamą rozmawiałam to mówiła że ja też tak miałam że bawiłam się cycem i nie chciałam jeść i w końcu zrobiło się jej zapalenie i całkiem na butelkę przeszła ze mną. Ten 3-4 miesiąc jest chyba po prostu takim czasem gdy jest ten skok rozwojowy i maluchy głupieją 😅
Sandrina ściskam mocno i dużo cierpliwości życzę bo to juz żadne słowa nie pomogą.
Snowflake Zuźka to samo robi z tym wierzganiem się 🙈 tyle razy dzisiaj dostałam po twarzy w nocy że masakra. Dzisiaj po 3 wylądowała u nas w łóżku bo chciała już imprezę zaczynać 😅 ale udało się uśpić dziada 😁 Tak to ją w nocy nakarmię i ładnie śpi u siebie w łóżeczku ale dzisiaj to już parzyło chyba łóżeczko 😅
No i wczoraj miałyśmy bilans.
5240g i 59cm Zuzanny już jest 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 11:35
adu, Snowflake, Lady_Dior, Annamaria lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny, a jakie rozmiary noszą wasze pociechy teraz? W sensie po tych 3 msc pierwszych
Endzi lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Endzi
To wcale nie tak dużo tego człowieka 🙂
Moja będzie cięższa, a za tydzień mamy szczepienie. Nie jest fit laską jak siostra. Siostra ma na liczniku 14kg, a ta pewnie z 5,5kg już 🤦♀️
Martyna
pierwsza córka w wieku 3 miesięcy miała 62 rozmiar. Druga nosi 68.M&M -
adu wrote:Tez nosimy się w chuscie, na dworze mniej, ale po domu lubimy
adu, ja noszenie na dworzu w tę pogodę z kurtką lubię 500 razy bardziej od czasu tej kurtki.. a najbardziej to, że biorę ją tak ubraną, jak jest w domu i siup, do chusty, tylko czapeczka do tego i wychodzimy, bez tego całego procesu ubierania i znoszenia wózka.. coś mega ułatwiającego.
a pierwsze zdjecie, aaaaaa, jaka ona śliczna jest! I te oczyska ma niemożliwie urokliwe!!!
Endzi, no w końcu masz dietę, to teraz tylko oby było smaczne, żeby mieć tez trochę radosci z tego jedzenia! Kciuki! A co do echa serduszka , to chyba b dobra wiadomosc, ze o połowę się zmniejszyło, no nie
Snowflake wrote:Annamaria w czym tkwi sekret tak świeżej i promiennej buzi? 🙈
Yyyyy, w podkładzie do twarzy z drogerii Hebe chyba , hy hy i w dobrym humorze.. Dziś już zdjęcie spod żłobka było uhm, no nie bardzo.. widać było moje niewyspanie i stres..
Lilka miała dziś szczepienie i kurcze, się denerwowałam trochę, nie mogłam spać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:22
-
Ucięło mi i za szybko się wysłało..
.. to mój bidulek po szczepieniu..
Pamiętacie, że ona taki okruszek była, urodzila się z wagą 3 kg, teraz ma miesiąc i 3 tygodnie i waży już równe 5 kg
.. a ja się pytałam ich, czy nie spadła z wagi, bo długo śpi w nocy.. 🙈😂 Babeczki, jak ją zważyły to mnie obśmialy , że raczej w drugą stronę.. 😂
Ale żeby nie było tak różowo, ona ma coś takiego jak asymetria płodowa. Że niemowlę układa się w takiej pozycji, w jakiej było w brzuchu mamy. Podobno nawet po kształcie głowy widać, na jakiej stronie leżała u mnie w brzuszku 😳 szczerze, ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.. Napięcie mięśniowe ma ok, tylko mamy to mieć na uwadze i aktywizowac ją i pilnować, by spala z główką raz na jednym, raz na drugim boku. Tak w ogóle to ona nadal prawie całe dnie przesypia.. 🙈
No, teraz uciekam do marudki, bo ona nadal przeżywa te szczepienie i mniej się uśmiecha, taka płaczliwa jest.. Oby do jutra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:23
Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość
-
Annamaria, ja chyba też zapoluje na taką kurtkę kurcze. Tak to ja zakładam bluze, jej kombinezon dresowy/jqk bardzo wiało to misia i chusta. Ale slodka Lilka! 5 kg 🙈 to ładnie przybrała:D A o asymetrie słyszałam na fb, dużo dzieci to podobno ma
Nadia waży 5200 i ma 59 cm 🤣
Snowflake, tez kawał byczka! 😊
Endzi, wiesz, że ja trzymam kciuki, a jedzonko jest smakowicie wyglądające 🤤
Nie będę będę wstawiać wszystkich, tylko wrzucę na dysk z obu ciążowych i nowordodkowej: https://drive.google.com/folderview?id=13g3b1ZMm37NQG-uYLfwRQqmUQ9cznLJE
Ale mamy dzisiaj ciężki dzień, tylko jeczy 🙈 nie pośpi nornalniez tylko 2x20 minut i teraz od półtorej godziny w chusxie, ale na mnie i co chwilę musze się bujać, bo się budzi. Czekam na powrót męża, żeby ją przejal, bo już jestem przebodzcowna🤦♀️ pewnie dopiero od 19 będzie albo i później ehh bo takie korkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:38
Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość