X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi
    Moja starsza była od początku na kp i mm. I w okolicach 3 miesiąca odrzuciła całkowicie kp niestety. Próbowałam jeszcze, ale nie chciała. Do tego u mnie okres wrócił wtedy regularny po 28 dniach i przy okresie mleko było mniej.
    Teraz młodsza jest tylko kp i jest super.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake nie mamy jeszcze terminu dopiero na początku listopada będziemy ustalać. Mojemu staremu wspominałam o sesji ale jeszcze mu nie powiedziałam że już zarezerwowałam termin i wpłaciłam zadatek 😅🙈 Ale powiedziałam że chce taki prezent na urodziny żebyśmy sobie zrobili taką sesje i powiedział że okej zrobimy. No ale żebym sobie wybrała coś dla siebie co bym chciała dostać bo sesja to tak dla nas wszystkich w sumie. Dobrze że u Was już lepiej z tymi chorobami i masz rację że lepiej wyjechać do lasu niż żeby Wiercipięta poszła do przedszkola. Ona się lepiej wykuruje a Ty będziesz spokojniejsza że nic znowu nie złapie i nie przyniesie.
    Heh z tym coś mi jest ale nie wiem co to może tak być. Ale dzisiaj usnelysmy obie i to była dość długa drzemka w międzyczasie się obudziła i dałam jej cyca no i jadła grzecznie i poszłyśmy spać dalej. Jak wstała to też dostała z obu piersi i ładnie zjadła. Aczkolwiek wydaje mi się że nie do końca się najadla. Ale tak czy siak odciągnęłam przed spaniem mleko żeby jednak coś ruszyć.

Martoszka widzisz widocznie i u nas jest ten kryzys laktacyjny. Ale mam nadzieję że to przetrwamy i będzie jadła dalej. Teraz szkole mam dopiero 6.11 więc będę starała się jej dawać cyca jak najwięcej s butelkę tylko w wyjątkowych sytuacjach. Ale z tego co pamiętam to moja mama mówiła że ja jadłam cyca też tylko do 3 miesiąca 🤔 Więc to chyba taki beznadziejny okres jest🤨

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój na na na wszyscy się nudzą na na na na🤪🤪🤪

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Lady🙈 co tam, Sebulontko spać nie daje ?
    A tak serio, jak u was? Lepiej trochę?

Zaskoczę was dzisiaj ( taki żarcik)...u nas uwaga uwaga - znowu wszyscy chorzy...normalnie kolejka do nebulizatora się ustawia 🤦
    Mała w nocy mi tak charczała że szok. teraz mi ulżyło bo w końcu zjadła pełną butlę. Za to starszak przed chwilą przyszedł i mnie obrzygał.
    Tak pięknie być mamą 😂😂😂
    Oby nie rsv bo u nas w szpitalu brak miejsc i odsyłają do innych 😱

Endzi dobry prezent sobie wymyśliłaś. Sesja świąteczna super!

Snowflake dobrze, że Ci szybko bobasy wyzdrowiały.

Annamaria co u Ciebie?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:37

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas, jeste! Na raty będę pisać, ale jestem chwilunię :)
    sandrina22 wrote:

Dziewczyny w co ubieracie maluchy na spacery teraz? Niby jest zimno, ale w słońcu grzeje🤷
    Starszaka pamiętam woziłam do listopada w kombinezonie misiu, ale pogoda była lepsza.
    Ada się w misia już nie mieści i dziś ją w taki cienki kurteczkowy kombinezono-śpiworek ubrałam, no i za ciepło było.
    Z kolei wydaje mi się, że sama bluza misiowa i spodnie plus kocyk to jakoś za chłodno 🤷

sandrina, właśnie w ten zestaw bluza+ spodnie+skarpety wełniane na nogi i kocyk - to ja tak do tej pory woziłam. Tydzień temu kupiłam w lumpku mega ciepły kombinezon Lindex i jak jest chłodniej to ją w to wrzucam, taki brązowy w kwiatki. Zaraz znajdę fotę to ci pokażę :)

fef52da72e95.jpg

1a8cc965563a.jpg

A tu cienki polarowy kombinezonik, z którego mi już wyrasta właśnie plus kocyk

6bdadb1f9223.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 09:07

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Olipop5 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Cykle mam zazwyczaj 26-27 dni, ostatnia miesiączka była 12.09. Stosunek odbył się 27.09 następny termin miesiączki miałam 9.10 przyszła w terminie ale trwała krócej wykonałam beta hcg 12.10 oraz 15.10 wynik to <0,200 czy beta po takim czasie jest już wiarygodna?

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio jak jakoś jeszcze tak chodzimy na spacery... w chuście po prostu.. matko, jakie to wygodne..!
    Wczoraj tak właśnie poprawiałam sobie humor, półtorej godziny spaceru, tak zupełnie bez pośpiechu.. (a ja zazwyczaj wszędzie pędzę).. Szłam do pasmanterii po 4 guziki, po drodze do jednego lumpka..
    Bardzo mi było potrzeba takiego spokojnego wyjścia. A Lilka spala jak susełek cały czas :)

e57ed6c99d62.jpg

:)

tylko ubieranie do chusty i pod kurtkę (kupiłam kilka dni temu używaną kurtkę na Vinted do noszenia w chuście) to jeszcze dla mnie jeden wielki eksperyment. Ja miałam krótki rękawek pod kurtkę i było mi mega ciepło, i bobas niepotrzebnie w cienki dresowy kombinezonik ubrałam. Na drugi raz pod kurtkę pójdzie tylko bodziak, rajstopki, skarpety grube czapka i tyle. Chusta to dodatkowa warstwa, no i jeszcze moje ciepło i kurtka..

o macie moje ciepłe bobo zaraz po rozpakowaniu z chusty i po drzemce :)

366089ed2486.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 09:21

Endzi, Snowflake, Lady_Dior, Mama8latka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Chciałaś napisać "wszyscy się nudzą tylko nie Sebcio"? 🤪😆
    Taki żarcik. 😀

Snowflake, prawie się oplułam, jak to przeczytałam, ty masz dowcip noooo :) kocham twoje teksty!

Endzi wrote:
    Czy Wasze dzieci mają teraz też "uczulenie" na cycka? Moja to nie chce jeść zbytnio coś 🤔

Endzi, u nas bez zmian, jest ok. Może faktycznie butlę polubiła albo się przyzwyczaiła, jak ją karmił?

Sandrina, no nie mogę z tymi choróbskami u was... ale i placówki, i taki sezon się zaczął.. wokół faktycznie sporo tego RSV, aż zaczełam unikać placów zabaw, bo to wg mnie siedlisko i nikt tego nigdy nie myje przecież, sama nie wiem.. czy to już moja paranoja, czy coś może w tym być...?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam ultra długi post i kliknęłam to cholerne anuluj.. 🤯 Nie nadrobię drugi raz. 😔

W każdym razie cieszę się, że u was dobrze, u tych których gorzej trzymam kciuki, żeby nadeszły piekne dni!

Tak jak Endzi pisala, mi ta apka nke działała, okazało się, że coś mi telefon blokował. Ale ogarnęłam i postaran się być na bieżąco jjz. :)

Annamaria, cudna jest! Tez nosimy się w chuscie, na dworze mniej, ale po domu lubimy :)

A co u nas.. Nadiusia skończyła już 3 miesiące, a nawet 14 tygodni. I jest lepiej dziewczyny! Już jestem w stanie ja odłożyć, poleży kilka-kilkanascie minut sama. Nie je już dwóch godzin tylko 10-20 minut. Dla mnie to szok, naprawdę. W dzień roznie z jej spaniem, os 3 tygodni udaje nam się ze spacerami, jeśli uda mi się ją wyczuc i wyjść kiedy jest śpiąca, pokrzyczy z 20 minut na dołkach ale usnie, to spi nawet ponad 3h. Ale jak się obudzi yo biegiem do domu;) noe ma opcji wozek i noe spanie 🙈W domu raczej szybkie drzemki, częściej że mną niż beze mnie, ale staramy się. Noce są ok, mamy mniej więcej dwie pobudki :) Jedyny minus, że często ląduje u nas albo wieczory są długie bo się budzi wiele razy przy odkładaniu do dostawki.. Ale nie narzekam! Jest dobrze :)

Mamy lekka anemie i dostaje żelazo, więc różnie z brzuszkiem, ale też sobie jakoś radzimy. Ma wnm, ale ćwiczyłyśmy i dzień przed 3 miesiącem zavzela pjeknie składać rączki 😁 nie lubi nadal leżeć na brzuchu, ale dzielnie próbujemy. :P

A to moja panienka z wczoraj i przedwczoraj:)

[url=][img][/img][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 09:07

Endzi, Snowflake, Lady_Dior, Begonka lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, nie wiem, te duże oczy to chyba po listonoszu, bo ani ja ani maz nie mamy dużych 🤣

Kurde nie wiem już, czy pokazywałam wam zdjęcia z sesji? Noworodkowej i ciążowej? Bo dostaliśmy w końcu:)
    A 13.11 idziemy na świąteczna 😁

Zaliczyliśmy dzis 3h spaceru, princess spala pieknie. Potem pobawiła się 1.5h, maz wykąpał, trochę pojeczala, bo dziś bez 💩. Godzinę temu udało się odłożyć do dostawki I spi, szok. Zobaczymy czy to już na noc 🤣

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁
    Dostałam we wtorek jadłospis i od razu tego samego dnia zrobiłam zakupy więc od wczoraj już jestem na diecie. Ogólnie przepisy fajne podobają mi się. Mam nadzieję że dobrze mi pójdzie z gotowaniem. Obiady mam zazwyczaj na dwa dni i jak mam sałatkę na kolację to i na śniadanie dnia następnego aby się nic nie marnowało z produktów i żebym nie miała za dużo gotowania.
    Ze spacerami u nas w tym tygodniu marnie.
    W poniedziałek lało a we wtorek byłyśmy na echo serduszka no i jeszcze się pfo nie domknelo ale o połowę zmalało. A wczoraj byłyśmy na szczepieniu 5w1 i rota a później u mojej mamy w odwiedzinach.

Annamaria malutka jest taka podobna do Ciebie. Widać że córunia mamusi. W chuscie to jednak fajnie się ponosić bo nie trzeba targać tego wózka 🙈 Co do cyca to jest już lepiej. Wczoraj jak z mamą rozmawiałam to mówiła że ja też tak miałam że bawiłam się cycem i nie chciałam jeść i w końcu zrobiło się jej zapalenie i całkiem na butelkę przeszła ze mną. Ten 3-4 miesiąc jest chyba po prostu takim czasem gdy jest ten skok rozwojowy i maluchy głupieją 😅

Sandrina ściskam mocno i dużo cierpliwości życzę bo to juz żadne słowa nie pomogą.

Snowflake Zuźka to samo robi z tym wierzganiem się 🙈 tyle razy dzisiaj dostałam po twarzy w nocy że masakra. Dzisiaj po 3 wylądowała u nas w łóżku bo chciała już imprezę zaczynać 😅 ale udało się uśpić dziada 😁 Tak to ją w nocy nakarmię i ładnie śpi u siebie w łóżeczku ale dzisiaj to już parzyło chyba łóżeczko 😅

No i wczoraj miałyśmy bilans.
    5240g i 59cm Zuzanny już jest 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 11:35

adu, Snowflake, Lady_Dior, Annamaria lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie rozmiary noszą wasze pociechy teraz? W sensie po tych 3 msc pierwszych :)

Endzi lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi
    To wcale nie tak dużo tego człowieka 🙂

Moja będzie cięższa, a za tydzień mamy szczepienie. Nie jest fit laską jak siostra. Siostra ma na liczniku 14kg, a ta pewnie z 5,5kg już 🤦‍♀️

Martyna
    pierwsza córka w wieku 3 miesięcy miała 62 rozmiar. Druga nosi 68.

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Tez nosimy się w chuscie, na dworze mniej, ale po domu lubimy :)

adu, ja noszenie na dworzu w tę pogodę z kurtką lubię 500 razy bardziej od czasu tej kurtki.. a najbardziej to, że biorę ją tak ubraną, jak jest w domu i siup, do chusty, tylko czapeczka do tego i wychodzimy, bez tego całego procesu ubierania i znoszenia wózka.. coś mega ułatwiającego.

a pierwsze zdjecie, aaaaaa, jaka ona śliczna jest! I te oczyska ma niemożliwie urokliwe!!! :)

Endzi, no w końcu masz dietę, to teraz tylko oby było smaczne, żeby mieć tez trochę radosci z tego jedzenia! Kciuki! A co do echa serduszka , to chyba b dobra wiadomosc, ze o połowę się zmniejszyło, no nie :)

Snowflake wrote:
    Annamaria w czym tkwi sekret tak świeżej i promiennej buzi? 🙈

Yyyyy, w podkładzie do twarzy z drogerii Hebe chyba , hy hy i w dobrym humorze.. Dziś już zdjęcie spod żłobka było uhm, no nie bardzo.. widać było moje niewyspanie i stres..
    Lilka miała dziś szczepienie i kurcze, się denerwowałam trochę, nie mogłam spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:22

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi i za szybko się wysłało..

.. to mój bidulek po szczepieniu..

63b2c8c16f21.jpg

Pamiętacie, że ona taki okruszek była, urodzila się z wagą 3 kg, teraz ma miesiąc i 3 tygodnie i waży już równe 5 kg :)
    .. a ja się pytałam ich, czy nie spadła z wagi, bo długo śpi w nocy.. 🙈😂 Babeczki, jak ją zważyły to mnie obśmialy , że raczej w drugą stronę.. 😂

Ale żeby nie było tak różowo, ona ma coś takiego jak asymetria płodowa. Że niemowlę układa się w takiej pozycji, w jakiej było w brzuchu mamy. Podobno nawet po kształcie głowy widać, na jakiej stronie leżała u mnie w brzuszku 😳 szczerze, ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.. Napięcie mięśniowe ma ok, tylko mamy to mieć na uwadze i aktywizowac ją i pilnować, by spala z główką raz na jednym, raz na drugim boku. Tak w ogóle to ona nadal prawie całe dnie przesypia.. 🙈

No, teraz uciekam do marudki, bo ona nadal przeżywa te szczepienie i mniej się uśmiecha, taka płaczliwa jest.. Oby do jutra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:23

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, ja chyba też zapoluje na taką kurtkę kurcze. Tak to ja zakładam bluze, jej kombinezon dresowy/jqk bardzo wiało to misia i chusta. Ale slodka Lilka! 5 kg 🙈 to ładnie przybrała:D A o asymetrie słyszałam na fb, dużo dzieci to podobno ma :)

Nadia waży 5200 i ma 59 cm 🤣

Snowflake, tez kawał byczka! 😊

Endzi, wiesz, że ja trzymam kciuki, a jedzonko jest smakowicie wyglądające 🤤

Nie będę będę wstawiać wszystkich, tylko wrzucę na dysk z obu ciążowych i nowordodkowej: https://drive.google.com/folderview?id=13g3b1ZMm37NQG-uYLfwRQqmUQ9cznLJE

Ale mamy dzisiaj ciężki dzień, tylko jeczy 🙈 nie pośpi nornalniez tylko 2x20 minut i teraz od półtorej godziny w chusxie, ale na mnie i co chwilę musze się bujać, bo się budzi. Czekam na powrót męża, żeby ją przejal, bo już jestem przebodzcowna🤦‍♀️ pewnie dopiero od 19 będzie albo i później ehh bo takie korki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 17:38

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dziewczyny, a jakie rozmiary noszą wasze pociechy teraz? W sensie po tych 3 msc pierwszych :)
    U nas rozmiar 62 i z tego co widzę to jeszcze ponosi jakiś czas.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ