Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle, w którym labo teraz się opłaca robić proga? Jaki to koszt???
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Dziewczyny ja się z wami chciałam pożegnać. Dostałam skierowania do szpitala i potem nie będę mogła się jakiś czas starać. Powodzenia i gratuluję tym, co zobaczył 2 kreski.Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Juliet wrote:Martyna33 ma rację. Progesteron powinno się sprawdzić ok 7dpo. Ty zmierzyłaś go dzień po piku więc w prawdopodobnym dniu owulacji lub jeszcze kilka godzin przed nią. Musisz powtórzyć proga 7dpo i wtedy będziesz wiedziała. Bo progesteron zaczyna rosnąć wlasnie po owulce 😊
Swoją drogą też sobie zrobię proga w przyszłym cyklu. Zostały mi 2 paczki duphastonu po ciąży, może się jeszcze przydadzą 🤔
A co do progesteronu, może któraś z was wie- jeśli od owulacji do okresu odczuwam ból podbrzusza (tak, 13 dni bólu podbrzusza) to może to świadczyć ze mam za mało progesteronu?
Gdzieś czytałam ze jak się mam fazę luteinową od 10 dni w górę i była owulacja to nie ma opcji żeby był niedobór progesteronu.
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ewciia wrote:Dziewczyny ja się z wami chciałam pożegnać. Dostałam skierowania do szpitala i potem nie będę mogła się jakiś czas starać. Powodzenia i gratuluję tym, co zobaczył 2 kreski.
Życzę Ci siły, wytrwałości i zdrowia.
Wracaj do nas szybko!
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ewcia dużo siły. Mam nadzieje, że szybko wszystko się wyprostuje. Dużo zdrówka.
Juliet ja ostatnio za progesteron w diagnostyce płaciłam nie całe 30 zł.
Madżi88, dzięki że pytasz. Czuje się jak średnio na jeża. W pracy prawie zasypiam przed komputerem, odbija mi się okrutnie i zarzuca takim kwasem do gardła i bolą mnie strasznie piersi, czuje w nich takie mrowienie momentami i ból sutków. Tak od tygodnia i to mnie właśnie skłoniło do zrobienia testu i bety.
Podejrzewam, że będzie gorzej bo w pierwszej ciąży zaczęło się dokładnie tak samo a czym dalej w las to było tylko gorzej. Ale dam radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:54
-
Kredko, Sandrino, gratuluję!!! Beta bez dwóch zdań ładna, a krechy Sandriny kształtne i wyraźne!!!
i od razy bym was tu wywołała dziewczyny, do opisania nieco swoich objawów ciążowych Prooooszę próbowałam przebrnąć przez wątek objawów na tym forum, ale tam jest 80% pytań i domysłów tuż przed miesiączką, a samych sprawdzonych tylko niewiele...
dawajcie, jak się czujecie i czy coś było właśnie innego w tym szczęśliwym cyklu Miło tak poczytać, zawsze z wypiekami czytam takie sprawdzone relacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:55
-
Ewciia życzę Ci, żeby się wszystko jak najszybciej ułożyło.
Martyna co do bólu to niestety nie wiem, ale jednym z objawów niedoboru progesteronu są kilkudniowe plamienia przed 🐵
Ja proga robiłam w vitalabo za 30zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:58
-
Ewciia zdrówka ❤️ i szybkiego powrotu!
Kredka ja wiedziałam, że nie może być inaczej 😊 jeszcze raz bardzo Ci gratuluję!
Sandrina22, ten Bobo to chyba jest czułości 25 🤔 w takim razie piękne te Twoje kreseczki😍
Ja dalej czekam na wredną 🙈... Na dole pozamykana jestem na 4 spusty 😒 mam nawet wrażenie, że bardziej niż zawsze 😂
Dziewczyny do majonezu marsz 😂 -
Dziewczyny dziwna sprawa, pytanie do ekspertów. 11 dc, bóle w jajnikach ale rano test owu negatywny. Poszłam pobiegać bo zaczęłam trochę się ruszać, wracam a tu po sikaniu na papierze mnóstwo śluzu rozciągliwego, lepkiego jak białko jaja kurzego, rozciàgliwego na prawie 10cm. To znak ze zbliża się owulka czy już zaraz będzie? Czy może efekt wiesiołka ? A może to przez wysiłek fizyczny? Cykle 27-29dni. Pytam bo be wiem czy męczyć starego dzien po haha
Jak nie będziecie zgorszone to mogę wysłać zdj ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 15:36
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Hej Dziewczyny! Podczytuję Was sobie czasami i chciałam serdecznie pogratulować tym z pozytywnymi testami i rosnącymi betami. Az sie czlowiek usmiecha do telefonu! 😛😛
Powodzenia dla tych, ktore sa przed testowaniem, a tym z Was ktore nawiedzila wredna 🙊 powo w kolejnych cyklach.
Trzymajcie sie ciepło i zdrowo!!!Sylwia_i_Niki, Lolipop, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paula876 wrote:Cześć wszystkim, jeśli można to dołącze do Was. Staramy się o 2 dziecko 5 cykl, ale w tym tak na poważnie z monitoringiem. Właśnie jestem po usg i pęcherzyk pękł, bo jest dużo płynu. Cokolwiek to znaczy mam zbadać jutro progesteron ale nie jest to konieczne. Nie do końca się na tym znam, czy to bardzo istotne żeby ten progesteron sprawdzić?
Jesli wcześniej nie przyjdzie @ to będę testować 26. 11 o ile wytrzymam 🙈
Gratuluję wszystkich pozytywnych testów i ciąż ❤️
dobrze by było aby wiedzieć jaki ten progesteron jest po ale pamiętaj że wynik z niska wartościa nie musi oznaczać że naprawdę jest niski bo hormony skaczą dlatego . wtedy warto takie badanie powtórzyć tego samego dnia .zrobić je 3 razy
kredka GRAtulacje!!!! ale fajnie . dawaj mamtu swoje objawy od 1dpo hahaha 😘😘
Ewcia trzymaj się dzielnie !!!
mnie dziś rano zalali na rzadko .lekki ból pwulacyj to i ciągnięcia w krzyżu .Idzie Okres!
co do bolu od owulacji. brałam progesteron i tak samo mnie bolało . tutaj chyba inne hormony też mają znaczenie co do naszego odczuwania całej tej huśtawki hormonalnej bo są dziewczyny które przy suplementacji dodatkowej czują się naprawdę zle.🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 15:53
paula876 lubi tę wiadomość
-
Nunakala wrote:Dziewczyny dziwna sprawa, pytanie do ekspertów. 11 dc, bóle w jajnikach ale rano test owu negatywny. Poszłam pobiegać bo zaczęłam trochę się ruszać, wracam a tu po sikaniu na papierze mnóstwo śluzu rozciągliwego, lepkiego jak białko jaja kurzego, rozciàgliwego na prawie 10cm. To znak ze zbliża się owulka czy już zaraz będzie? Czy może efekt wiesiołka ? A może to przez wysiłek fizyczny? Cykle 27-29dni. Pytam bo be wiem czy męczyć starego dzien po haha
Jak nie będziecie zgorszone to mogę wysłać zdj ;p
myślę że atakować możesz jak najbardziej ale owu może być ciut późniejNunakala lubi tę wiadomość