Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, właśnie wróciłam z monitoringu i jest ogólnie dobrze jak to powiedział mój lekarz nie wiem co żeście żarli przez ten czas ale mąż duża poprawa, Prolaktyne zbijemy lekami u niego a ja.... 3 pęcherzyki dominujące wszystkie po 15 mm i Endometrium 12 mm :o pierwszy raz takie coś. W poniedziałek mam leciec na usg czy któryś peknal a jeśli nie to dostanę zastrzyk. Czy ktoras z was tak miała że miała więcej niż 1 lub 2 pęcherzyki? Boję się triche że nie pęknie żaden
-
Dastiny wrote:Hej, właśnie wróciłam z monitoringu i jest ogólnie dobrze jak to powiedział mój lekarz nie wiem co żeście żarli przez ten czas ale mąż duża poprawa, Prolaktyne zbijemy lekami u niego a ja.... 3 pęcherzyki dominujące wszystkie po 15 mm i Endometrium 12 mm :o pierwszy raz takie coś. W poniedziałek mam leciec na usg czy któryś peknal a jeśli nie to dostanę zastrzyk. Czy ktoras z was tak miała że miała więcej niż 1 lub 2 pęcherzyki? Boję się triche że nie pęknie żaden
-
justa33 wrote:To ogólnie lekarz chce sprawdzić każdą możliwą opcję. Ale póki co nic nie wskazuje na to, żeby coś było nie tak.
Moje zdrowe koleżanki zazwyczaj się staraly 7-18 miesięcy.
Mam nadzieję, że Ci się uda już teraz
Dziękuję za słowa wsparcia kochana
Majaaa wrote:Magda a ta histeroskopia długo trwa? Leży sie w szpitalu?
kokoszka31 wrote:Nie martw się. Myślę, że spokojnie dajcie sobie jeszcze trochę czasu.. minimum te 12 cykli, zanim zaczniesz poważniejsze zabiegi. Osobiście zaczelabym od HSG. Co do nasienia- czy powtarzaliscie badania? Jeśli nie, to warto powtórzyć bo parametry mogą być już zupełnie inne (sperma wymienia się co 3 mc). Możliwe, że ta morfologia to był jednorazowy wyskok. Głowa do góry! 🙂
HSG chyba boję się najbardziej, jak czytałam opinie dziewczyn o tym badaniu to brzmi strasznie Ja ogólnie jestem panikara, mdleję przy każdym pobieraniu krwi, a złożenie wenflonu to mój największy koszmar, muszą mnie zbierać z podłogi (dosłownie), pomijając to że jak go mam to cały czas go czuję i mnie boli ręka, później puchnie i boli do tygodnia po wyjęciu – miałam 3 razy zakładany i za każdym razem było to samo.
Jeśli chodzi o badania nasienia to, to było nasze pierwsze. Dopiero we wrześniu zdecydowaliśmy się na zaczęcie diagnostyki. Jutro mamy androloga i mam nadzieję że coś zaproponuje i da nadzieję na poprawę, bo po wczorajszej wizycie mam strasznego doła. Dobiło mnie jak lekarz od razu powiedział o inseminacji. Plan mam taki że poprawimy jeszcze bardziej dietę, wprowadzę wspomagacze dla męża, mam nadzieję że lekarz doda do tego jakieś leki/suplementy, wjedzie do diety więcej czarnuszki, orzechów, przetworów pomidorowych i powtórzymy badanie nasienia za 3 miesiące żeby zobaczyć na czym stoimy i czy coś się poprawia.
Mam cichą nadzieję, że pomimo tego co mówił mój dr że morfologia 2% to jednak nam się uda zajść naturalnie w ciążę z takimi wynikami bo w całym ejakulacie morfologię mamy powyżej normy.
kredka wrote:Magda_Z wiem, że może jesteś teraz trochę skołowana po tej wizycie ale wygląda na to, że lekarz ma już jakiś pomysł i wstępny plan a to naprawdę dużo.
Dziękuję za wsparcie kochana Chyba najbardziej dobija mnie to, że to co zaproponował jest dokładnie tym o czym myślałam (i czego się obawiałam). Miałam nadzieję, że znajdzie jakieś cudowne lekarstwo i powie mi – hej, widzę w czym jest problem, dam Ci magiczną tabletkę, która go rozwiąże i w następnym cyklu będziesz w ciąży! A tu dowiedziałam się, że na razie wszystko wygląda ok i w zasadzie nie wiadomo co jest nie tak (poza nasieniem). Niby podejrzewał PCOS ale stwierdził że wyniki z krwi i to że mam niestymulowaną niczym, naturalną owulację jednak wykluczają PCOS, chociaż USG nie jest tak zupełnie jednoznaczne.
sandrina22 wrote:Magda to dobrze, że lekarz ma plan działania. Ja osobiście uważam, że lepiej się od razu przebadać jeżeli są ku temu wskazania niż odwlekać i być może tracić czas na bezowocne cykle.
Zresztą, nie ma pewności, że październikowe testowanie nie będzie pozytywne 😘
Dziękuję Nie wiem czy liczę jeszcze na październik, na ten moment czuję się zmęczona tym wszystkim. Staraniami, badaniami, monitorowaniem wszystkiego… Liczę jeszcze na ten lubrykant, że może on jakoś pomoże plemnikom dotrzeć do celu skoro owulacja się odbyła. W zasadzie nie wiem tylko kiedy bo testy owu miałam pozytywne w niedzielę i poniedziałek, a we wtorek wieczorem miałam badanie i było już po. Tak dla pewności jeszcze powtórzyliśmy wczoraj wieczorem starania
justa33 wrote:guerretenshi
Usuń mnie proszę z testowania 27.10.2020
Wpisuję dwie kreseczki we wrześniu
https://zapodaj.net/4a642c191d60d.jpg.html
https://zapodaj.net/35a83c67fa735.jpg.html
Gratulacje kochana! Rośnijcie zdrowo i życzę żeby to było bardzo nudne i monotonne 9 miesięcy
Co do reakcji Twojego męża to może się zapatrzył na testy owulacyjne Mój już się w tym wyspecjalizował i też ocenia czy kreska jest taka sama albo mocniejsza, pamięta ile godzin po teście jest owulacja, ile żyje komórka jajowa po owulacji. Chyba muszę mniej o tym mówić w domu
abrakadabra wrote:Próbowaliśmy wcześniej i co drugi ale wtedy zupełnie nic nie zaskakiwało
A myśleliście o diagnostyce? Może warto zrobić podstawowe badania – ja robiłam pakiet hormonalny z diagnostyki plus morfologię, insulinę, glukozę. Mój mąż seminogram, testosteron, tsh, prolaktyna, FSH i LH, PSA, morfologia pełna. Tutaj jest pakiet ale my robiliśmy badania pojedynczo w diagnostyce https://badamysie.pl/produkt/pakiet-nieplodnosc-meska/
Z innej beczki – tak jak mówiłam jutro mamy wizytę u androloga i tak sobie pomyślałam, czy macie jakieś pytania które chciałybyście skonsultować? Mogę poprosić męża żeby zapytał na wizycie, na pewno zapytam o ten seks, jakie są zalecenia czy robić przerwy 2-3 dni, czy jednak w okolicy owulacji próbować codziennie i co z pozostałym czasem w cyklu, czy robić dłuższe przerwy żeby się chłopaki zregenerowali czy lepiej utrzymać tendencję co 2-gi dzień żeby się szybciej wymieniali. Ciekawa jestem co powie. Macie jakieś jeszcze pytania które można by z nim potwierdzić?starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
aliciaaa wrote:Hej dziewczyny. Proszę o wpisanie mnie na listę 27 października 🍀
Przepraszam, że się wtrącę w temat ale ja przy stsraniach o pierwsze dziecko uprawiałam seks codziennie, praktycznie od skończonej miesiączki. Udało się od razu. Przy staranisch o drugie seks był też codziennie w okolicy owu i też się udało. Myślę, że jeśli facet nie ma stwierdzonych problemów z nasieniem to nie ma przeciwskazań do codziennego uprawiania seksu. Tak przynajmniej ja myślę 🙈26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Na co bierzesz Fraxiparine?
Mam brać, jeśli uda się zajść w ciążę czyli od dwóch kresek właśnie. Ogólnie zapobiegawczo po poronieniu, ciąży biochemicznej gin zalecił mi 😉Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
Magda_Z trzymam kciuki, żeby naturalnie się szybko udało. Co do supli, to na pewno warto spróbować - ja mojego tak truję, że boję się o jego wątrobę🙈
Justa33 gratuluję 😁 Trzymam kciuki za nudną ciążę ☺️
Dastiny woow ale endometrium ☺️ Może pękną 3😉 Trzymam kciuki
Madżi88 to okres przyszedł szybciej niż się spodziewałaś❓ Wiem jakie to frustrujące ale nie poddawaj się i działaj dalej 💪
U mnie w końcu pozytywne testy-olaboga ile ja się naczekałam🤦🏼♀️ 17dc
Użyliśmy conceiv plus-ja mam ten w aplikatorach akurat. Jutro powtórka 😁
Ciekawe, czy temperatura wzrośnie już jutro. Zawsze miałam tak, że jak test owu wychodził pozytywny przed południem, to już rano na drugi dzień był skok a jeśli wychodził pozytywny późnym popołudniem, to skok był po 2dniach.Magda_Z, Batylda lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
U mnie jednak II kreseczki pojawiły się jeszcze we wrześniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i w czerwcu 2021 będzie skarbek
Życzę Wam dużo sił i szczęścia w październiku ! Trzymam kciuki mocno :*kokoszka31, justa33, Lady_Dior, Japoneczka z Porcelany, sandrina22, kredka, Żonkil, Magda_Z, Chaos, Ekta, Batylda, Carlina, Sylwia_i_Niki, Otter, Ewciia lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Justa33 hmm no trochę niskie jest to AMH 😐
Ja w wieku 34l miałam ponad 3...
Na pocieszenie jedynie mogę rzec, że znam pary, którym udało się zajść w ciążę z niskim AMH i drugie pocieszenie, że to badanie chyba nie jest do końca wiarygodne. Ja bym sprawdziła z ciekawości po paru miesiącach.
No ale Ty się martwić nie musisz i sprawdzać też nie, bo jesteś w ciąży 😂😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 12:03
justa33 lubi tę wiadomość
-
Nastkaa97 wrote:Hej kochane
U mnie jednak II kreseczki pojawiły się jeszcze we wrześniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i w czerwcu 2021 będzie skarbek
Życzę Wam dużo sił i szczęścia w październiku ! Trzymam kciuki mocno :*
Gratulacje jeszcze raz
Alicia powodzenia 🤞🏻🤞🏻
Lady_Dior to teraz chlopa zaciagnac do lozka trzeba
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
PaulaSza wrote:Magda trzymam kciuki
okazało się, że mam wysoką prolaktynę 22 ng/ml czyli taka jak podejrzewałam, czy któraś z tu obecnych dziewczyn ma / miała taki problem? Jak długo trwa leczenie? nastawiam się, że szybko u mnie dzidzia się nie pojawi...
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Japoneczka już leżę z pupcią w górze 🙈😂
Co do prolaktyny, to potrafi naprawdę dużo namieszać😐 Ja też zawsze miałam ponad normę i zachodziłam w ciążę tylko w cyklu, kiedy brałam bromka, dlatego obawiam się, że bez niego mogę nie zajść 😑 No ale korzystam skoro testy pozytywneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 12:11
Japoneczka z Porcelany, agusia_246 lubią tę wiadomość
-
Dastiny wrote:Hej, właśnie wróciłam z monitoringu i jest ogólnie dobrze jak to powiedział mój lekarz nie wiem co żeście żarli przez ten czas ale mąż duża poprawa, Prolaktyne zbijemy lekami u niego a ja.... 3 pęcherzyki dominujące wszystkie po 15 mm i Endometrium 12 mm :o pierwszy raz takie coś. W poniedziałek mam leciec na usg czy któryś peknal a jeśli nie to dostanę zastrzyk. Czy ktoras z was tak miała że miała więcej niż 1 lub 2 pęcherzyki? Boję się triche że nie pęknie żaden
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Japoneczka z Porcelany wrote:Ten jodid lekarz Ci zapisal? Jakie mialas wyniki tatczycowe?
Gratulacje jeszcze raz
Alicia powodzenia 🤞🏻🤞🏻
Lady_Dior to teraz chlopa zaciagnac do lozka trzeba
Tak dostałam go od endokrynologa Jedynie powiedział, że jak dostane suplementy dla kobiet w ciaży od ginekologa to mam się dowiedzieć ile w tym jest jodu i dostosować tak dawkę jodidu aby była równa 200.
TSH wynosiło 2,67 .. niby nie dużo, ale powinno być poniżej 2,5 więc biorę połowę euthyrox 25.
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
justa33 wrote:Dziewczyny, dziś mi przyszły wyniki AMH. W dolnym lewym rogu jest mój wynik. Mam 33 lata. Pytanie, czy lepszy jest wynik niższy, taki jak mi wyszedł, czy wyższy? Nie znam się na tym.
https://zapodaj.net/1df81451212fa.jpg.html
Wydaje mi się, że skoro zakres spada wraz z wiekiem to im wyższy wynik tym lepiej, ale to tylko moje gdybanie.justa33 lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Lady_Dior wrote:
Użyliśmy conceiv plus-ja mam ten w aplikatorach akurat. Jutro powtórka 😁
Ciekawe, czy temperatura wzrośnie już jutro. Zawsze miałam tak, że jak test owu wychodził pozytywny przed południem, to już rano na drugi dzień był skok a jeśli wychodził pozytywny późnym popołudniem, to skok był po 2dniach.
Jak Twoje wrażenia po tym żelu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 12:25
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪