Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda a ta histeroskopia długo trwa? Leży sie w szpitalu?
Magda_Z lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Magda_Z wrote:Właśnie wróciłam od lekarza. W sumie nie wiem co myśleć, chyba nie jestem mądrzejsza po wizycie.
Owulacja potwierdzona z prawego jajnika. Ciałko żółte obecne, endometrium ok. Wyniki też dobre. Podejrzenie PCOS, ale ostatecznie wyniki morfologii tego nie potwierdzają, USG też ok więc policystycznych raczej nie mam. Sprawdził wykresy temperatur i powiedział że ten cykl jakiś dziwny ale poprzedni książkowy więc też jest ok. Raczej widzi czynnik męski z uwagi na mofmrfologię plemników 2% (powinno być 4%). Dostałam skierowanie ja histeroskopie diagnostyczną do szpitala, której się bardzo boję. Plus do zrobienia drożność jajowodów. Poleca rozważyć inseminacje z uwagi na parametry nasienia. Ogólnie powiedział że jeszcze krótko się staramy ale że warto zrobić powtórkę z tej histeroskopii żeby potwierdzić że nie ma zrostów po poprzedniej które mogłyby uniemożliwić ciążę.
Podsumowując 😞
Nie martw się. Myślę, że spokojnie dajcie sobie jeszcze trochę czasu.. minimum te 12 cykli, zanim zaczniesz poważniejsze zabiegi. Osobiście zaczelabym od HSG. Co do nasienia- czy powtarzaliscie badania? Jeśli nie, to warto powtórzyć bo parametry mogą być już zupełnie inne (sperma wymienia się co 3 mc). Możliwe, że ta morfologia to był jednorazowy wyskok. Głowa do góry! 🙂Magda_Z lubi tę wiadomość
-
Magda to dobrze, że lekarz ma plan działania. Ja osobiście uważam, że lepiej się od razu przebadać jeżeli są ku temu wskazania niż odwlekać i być może tracić czas na bezowocne cykle.
Zresztą, nie ma pewności, że październikowe testowanie nie będzie pozytywne 😘
-
abrakadabra wrote:My sie staralismy od konca @ czyli od 7 dc do 18, oprócz jednego dnia tak sie zastanawiam teraz czy nie za często.. Czy zdołały sie zregenerować
justa33 lubi tę wiadomość
-
PaulaSza wrote:Magda trzymam kciuki
okazało się, że mam wysoką prolaktynę 22 ng/ml czyli taka jak podejrzewałam, czy któraś z tu obecnych dziewczyn ma / miała taki problem? Jak długo trwa leczenie? nastawiam się, że szybko u mnie dzidzia się nie pojawi... -
abrakadabra wrote:Tak to właśnie jest, boimy sie ze to przegapimy.
Jak po wizycie? -
Hej dziewczyny. Proszę o wpisanie mnie na listę 27 października 🍀
Przepraszam, że się wtrącę w temat ale ja przy stsraniach o pierwsze dziecko uprawiałam seks codziennie, praktycznie od skończonej miesiączki. Udało się od razu. Przy staranisch o drugie seks był też codziennie w okolicy owu i też się udało. Myślę, że jeśli facet nie ma stwierdzonych problemów z nasieniem to nie ma przeciwskazań do codziennego uprawiania seksu. Tak przynajmniej ja myślę 🙈 -
guerretenshi
Usuń mnie proszę z testowania 27.10.2020
Wpisuję dwie kreseczki we wrześniu
https://zapodaj.net/4a642c191d60d.jpg.html
https://zapodaj.net/35a83c67fa735.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 07:58
guerretenshi, Chaos, sandrina22, kokoszka31, Batylda, Luusia, Ekta, Juliet, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Gratulacje 😋 powtarzasz bete?
Tak, idę na Betę w pt, żeby było 4 dni przerwy Pokazałam dziś test mężowi i stwierdził, że nie jestem w ciąży bo ta kreska jakaś slaba, a powinna być taka gruba, jak ta druga żeby była ciąża 😂 więc mam nie poruszać tego tematu do pt bo powiedzial, że dopiero, jak będzie wynik z krwi to może uwierzy, że coś jest na rzeczykredka, agusia_246 lubią tę wiadomość
-
Oczywiście miałam na myśli, że jeśli ktoś ma też ochotę na codzienne seksy i nie ma stwierdzonych żadnych problemów z nasieniem lub innych przeciwskazań to myślę, że nie ma żadnego problemuz tym by się kochać codziennie.
Wszystko ze zdrowym rozsądkiem