Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Nie mam właśnie pojecia, miałam kilka pęcherzyków ale jeden byl dominujący. Może potrafi stwierdzić to z usg?
Umnie w 14 dc była plamka krwi z rana, wiec możliwe ze jednak pękł.
Ja teoretycznie owulację mam dzisiaj lub miałam wczoraj. Testy owu były pozytywne w niedzielę i poniedziałek do wieczora. Dzisiaj mam wizytę u lekarza - trochę mnie przestraszyłyście że może nie zrobić USG bo liczyłam właśnie na potwierdzenie owulacji, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że on przecież robi usg w pochwie a nie w macicy ani jajowodach więc to nie powinno mieć znaczenia?
Mocno liczę na to, że powie że zniosłam śliczne i dorodne jajo i biegiem do domu robić dzidziusia.Batylda lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Ja teoretycznie owulację mam dzisiaj lub miałam wczoraj. Testy owu były pozytywne w niedzielę i poniedziałek do wieczora. Dzisiaj mam wizytę u lekarza - trochę mnie przestraszyłyście że może nie zrobić USG bo liczyłam właśnie na potwierdzenie owulacji, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że on przecież robi usg w pochwie a nie w macicy ani jajowodach więc to nie powinno mieć znaczenia?
Mocno liczę na to, że powie że zniosłam śliczne i dorodne jajo i biegiem do domu robić dzidziusia.
Raczej zrobi. Takie USG na pewno nie jest w stanie zaszkodzić, nawet jeśli doszło do zapłodnienia bo przecież nawet implantacji nie było... Daj znać co Ci powie lekarz, co zobaczy na USG 🙂 -
Dziewczyny, a jak testy owulacyjny jest pozytywny, to owulacja może być jeszcze tego samego dnia? I drugie pytanie czy owulacja musi być w dzień szczytu śluzu, czy może np. jeszcze się utrzymywać przez dwa dni po taki plodny śluz? Mam takie zamieszanie, niby to wszystko rozumiem, ale jak przychodzi do interpretacji, to się robi z tego niemalże konstrukcja bomby atomowej...
-
Carlina wrote:Dziewczyny, a jak testy owulacyjny jest pozytywny, to owulacja może być jeszcze tego samego dnia? I drugie pytanie czy owulacja musi być w dzień szczytu śluzu, czy może np. jeszcze się utrzymywać przez dwa dni po taki plodny śluz? Mam takie zamieszanie, niby to wszystko rozumiem, ale jak przychodzi do interpretacji, to się robi z tego niemalże konstrukcja bomby atomowej...
Carlina lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Chodzisz prywatnie czy nfz? Jesli prywatnie to placisz i musi zrobic, albo po prostu powiedz mu o tym. Daj znac tez co i jak. A o ktorej wybierasz sie?
Prywatnie niestety (wolę nie liczyć ile już wydałam na badania). Mam o 17.20 wizytę, dam znać jak wrócę 🤞starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
abrakadabra wrote:My sie staralismy od konca @ czyli od 7 dc do 18, oprócz jednego dnia tak sie zastanawiam teraz czy nie za często.. Czy zdołały sie zregenerować
My z zeszłym cyklu przytulaliśmy się 2 razy dziennie i nic. Ginekolog mi powiedział, że plemniki są wtedy zbyt słabe. W tym cyklu mieliśmy taktykę co drugi dzień i to w dodatku przed samym spaniem, zebym już nie wstawala i zeby nic się nie wylało 🤣. W łóżku już miałam przygotowane majtki z podpaską, żeby spać z tymi 35 milionami dzieci do rana 🤣Olinka1329, abrakadabra, Sylwia_i_Niki, kredka, Magda_Z, Esperanza, Chaos lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda trzymam kciuki
okazało się, że mam wysoką prolaktynę 22 ng/ml czyli taka jak podejrzewałam, czy któraś z tu obecnych dziewczyn ma / miała taki problem? Jak długo trwa leczenie? nastawiam się, że szybko u mnie dzidzia się nie pojawi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:36
-
Wróciłam z pracy i czytam już pół h co dziś naprodukowałyscie 😁
Justa ja tam widzę ładny kawałek kreski, a nie cień także trzymam kciuki!
Magdaz_Z kciuki za wizytę!!
My w tym miesiącu od 7dc co drugi dzień się przytulamy, oby przyjemne z pożytecznym 👌 -
Carlina wrote:Dziewczyny, a jak testy owulacyjny jest pozytywny, to owulacja może być jeszcze tego samego dnia? I drugie pytanie czy owulacja musi być w dzień szczytu śluzu, czy może np. jeszcze się utrzymywać przez dwa dni po taki plodny śluz? Mam takie zamieszanie, niby to wszystko rozumiem, ale jak przychodzi do interpretacji, to się robi z tego niemalże konstrukcja bomby atomowej...
To chyba są cechy indywidualne. Chociaż wydaje mi się, że owulacja nie powinna być tego samego dnia co szczyt (wszędzie jest napisane, że od 24 h po). Co do śluzu to jest bardzo różnie. Niektóre kobiety mają bardzo skąpy śluz. Czasem na zewnątrz w ogóle go nie widać. Z biegiem czasu można już wyczuć co i jak
Ja z kolei mam problem z badaniem szyjki macicy powiem Wam, że albo mam długą pochwę albo krótkie palce, bo nigdy nie mogę jej dosięgnąć Może muszę się jakoś inaczej ustawiać?? -
justa33 wrote:My z zeszłym cyklu przytulaliśmy się 2 razy dziennie i nic. Ginekolog mi powiedział, że plemniki są wtedy zbyt słabe. W tym cyklu mieliśmy taktykę co drugi dzień i to w dodatku przed samym spaniem, zebym już nie wstawala i zeby nic się nie wylało 🤣. W łóżku już miałam przygotowane majtki z podpaską, żeby spać z tymi 35 milionami dzieci do rana 🤣
My tak samo przed snem, ale na podpaskę nie wpadłam 😂justa33 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Tak każdy lekarz mowi, ale w sumie co 2 dni jakby spróbować to czasami przecież owu można pominac, jak pęcherzyk peka to jest tylko 12 h, wiec jakim cudem ma się udac co 2 dni, tamte wcześniejsze tyle przeżyją?
Olinka - najlepiej to sobie kucnąć i środkowym palcem do konca, ja tak zawsze badam i zawsze wyczuwam
Plemniki żyją od 3-6 dni, jeżeli masz śluz płodny... My w tym miesiącu wspołżylismy co 2 dni i dziś jasna druga kreseczka na teście ciążowym. Jutro rano drugi test dla pewności
W zeszlym miesiącu się przytulaliśmy 2 razy dziennie i nic.kredka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Gratuluje i zazdroszcze 😋
My jak już to raz dziennie, nie więcej.
Myślę że więcej niz 24h przerwy było, ale zobaczymy za 10 dni czy poskutkowało
Trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 17:34
abrakadabra lubi tę wiadomość