Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Asia zazdroszcze optymizmu :) jednak my z zizia teoche juz potuebowane przez inne osrodki wiec sie martimy poprostu czy historia sie powtorzy bo to okropnie boli, okropnie...

Wiem Opu czytam Was i bardzo mi przykro, że tak zostałyście potraktowane. Kiedyś ktoś mi powiedział, że nigdy przez nikogo nie został tak sponiewierany jak przez OA :/ Mój optymizm jest pozorny jestem przerażona. Nasze starania mogą zakończyć się na zaświadczeniu od neurologa, niestety. Nie mam na to wpływu więc czekam na wizytę u lekarza i modlę się by panie w OA nie skreśliły nas na starcie.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja tez lecze sie u specjalisty i tez sie obawiam co na to osrodek

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stad tez potrzeba zadawajia glupich pytan typu czy mnie nie zostawisz jak odmowia nam adopcji ...

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Asia ja tez lecze sie u specjalisty i tez sie obawiam co na to osrodek

ja musialam dac zaswiadczenie od endokrynologa ze jest ok a maz od gastrologa i nie bylo problemu :)

asiastokrota lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja też mam takie rozmowy z mężem za sobą... ;( Jak nas odrzucą to będzie to tylko i wyłącznie moja wina. Jak sobie poradzić z takim obciążeniem.... już się wypłakałam na razie czekam na wyrok.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Jagodzianka89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziziu my mamy wizyte w czwartek. Zdam relacje, napisze swoje odczucia. Bardzo sie denerwuje, a maz za to prawie skacze z radosci. Mega pozytywnie jest nastawiony i tego sie trzymamy:)
    Mam nadzieje, ze u nas nie bedzie zadnych problemow..
    My jestesmy mlodsi od Was bo mamy 28 i 31lat, ale staramy sie juz od 6.. zaluje, ze tak dlugo zwlekalismy z klinika nieplodnosci. U nas jest problem meski, mielismy planowane in vitro ale zrezygnowalismy. To nie byla nasza droga..

Reasumujac- denerwuje sie paskudnie ale.. te nerwy sa zmieszane z ogromna radoscia. Moge byc waszym optymistycznym duszkiem i bede Was motywowac, abyscie dziewczyny dostrzegaly zdecydowanie wiecej kolorow w zaistnialej sytuacji.
    Moze w tamtych osrodkach sie nie udalo, bo Wasze dziecko jest w tych obecnych? Moze tam byscie czekaly nawet latami a tu bedzie to kwestia kilku miesiecy?
    Zobaczcie jakie wszystkie jestesmy odwazne i dzielne! To nie ciaza robi z kobiety matke, przeciez same o tym najlepiej wiemy. Zadna z nas nie trafila do osrodka z przypadku- to byly czesto przeplakane noce, dlugie rozmowy z partnerem, wahania. Jestescie niesamowicie silne, bez wyjatku.

asiastokrota, amygdala, zizia_a, gosia81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn a Ty w ktorym osrodku czekasz?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka89 wrote:
    Yoselyn a Ty w ktorym osrodku czekasz?

w sosnowcu

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie tez nad nim.. ale pozniej wygrzebalam kilka wpisow ze dziewczyny kupe czasu na same warsztaty czekaly i zrezygnowalam:/
    Mam nadzieje, ze jednak bedzie mi sie oplacac jezdzic tyle km do wodzislawia..
    Trzymam mocno kciuki zeby juz sie ruszylo u Ciebie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka ja dzwonilam do sosnowca i nie przyjeli nas bo jestesmy spoza wojewodztwa - Ty nie wiem jak tam ale taka ciekawostka, dlatego do Wodzislawia dzwonilam cala w strachu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zaczynapysmy dziewczyny w jednym czasie, wszystkie jestescie zaawansowane ten rok nie poszedl na marne a ja w czarnej dupie :( teoche mam dola z tego powodu, ja wiem ze to nie wyscigi, ale szkoda mi zmarnowanego czasu..:

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam troche na pograniczu opolskiego i slaskiego, wiec spokojnie do sosnowca moglabym pojsc.
    Opu, to nie byl zmarnowany czas. Jest takie powiedzenie, ze tyle siebie znamy ile nas sprawdzono. Owszem, moglam nie czekac 5 lat na pojscie do kliniki, tylko juz po roku sprawdzic sytuacje.. pewnie od kilku lat bylabym juz mama ALE przez te 6 lat poznalam swoje slabosci ale i Sile. Dostalam olbrzymi dowod milosci ze strony meza, ktory wspieral mnie gdy myslelismy ze problem lezy po mojej stronie. I zadne slowa, zadne obietnice czy zapewnienia z Jego strony nie znaczyly dla mnie tyle co slowa :"adoptujmy". To byl czas wielkiej pracy nad soba i nad zwiazkiem.
    Szkoda czasu spedzonego bez dziecka, ale absolutnie to nie byl STRACONY czas!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje :) niewiele par ma takie szczescie na poznanie sily swojej milosci :) nigdy tak na to nie patrzylam ale to jest niewatpliwie plus calej sytuacji i tez u nas pomysl adopcji wyszedl od meza. To ja oswajalam sie z tematwm, zaczelam czytac , duzo czytac a on czekal kiedy bede gotowa :) no i nadszedl czas tez na mnie zrozumialam ze nie chodzi o to zeby byc w ciazy dloa samego bycia w ciazy ale chodzi o stworzenie pelnej rodziny :)

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Kurcze zaczynapysmy dziewczyny w jednym czasie, wszystkie jestescie zaawansowane ten rok nie poszedl na marne a ja w czarnej dupie :( teoche mam dola z tego powodu, ja wiem ze to nie wyscigi, ale szkoda mi zmarnowanego czasu..:

Opu nie martw sie..jestem z Tobą w czarnej pupie ;)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze, bo ilez mozna czekac na warsztaty... juz dawno powinno byc po i tylko czekac na TEN telefon a tu nawet nie wiadomo kiedy beda te warsztaty...!!

Jeszcze bedzie tak ze nas dogonicie i bedziemy wszyskie na tym samym etapie :P

❤️❤️❤️

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, dokladnie! Zmieniaj swoje negatywne odczucia na pozytywne, a wtedy naprawde bedzie Wam lzej. Wam, bo jestem przekonana ze nawet jesli maz nic nie mowi, to Jemu tez sie udziela czarnowidztwo.
    U mnie pomysl wprawdzie wyszedl ode mnie,batdzo niesmialo przebaknelam co o niej mysli a on odpowiedzial, ze chcial mi ja zaproponowac ale ... nie wiedzial jak.. pozniej byl czas ciszy. Nie rozmawialismy o tym. Kazdy z nas przetrawil temat najpierw osobno, pozniej znow porozmawialismy, no i decyzja podjeta:)

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn gdzies czytalam ze w Sosnowcu dlugo sie czeka na warsztaty ale za to po nich juz krociutko na telefon

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia, a Ty wybralas termin rozmowy na 15tego czy Pani Wam taki zaproponowala?

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn oby Twoje słowa sie sprawdziły :)

Jagodzianka pytałam o pierwszy wolny termin z godzinami popołudniowymi..a w sumie wyszło ze jedziemy na rano ;P

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia, bylam ciekawa bo zapisywalas sie przede mna a wizyte masz po mnie;p no my tez mamy na rano wiec czeka mnie BARDZO wczesna pobudka. Nawet kury jeszcze beda spac:p

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ