Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Jagodzianka89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko morfologia jest kiepska -1%. Reszta wynikow u mnie i u meza jest prawie ksiazkowa.. i od 6 lat nic..

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka89 wrote:
    U nas tylko morfologia jest kiepska -1%. Reszta wynikow u mnie i u meza jest prawie ksiazkowa.. i od 6 lat nic..
    A mieliscie Ivf?

7pqmag4.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdecydowalismy sie. Przez rok leczenia bylam stymulowana i ani jednego cyklu wiecej.. ostatni cykl na lekach spedzilam prawie nie wychodzac z lozka. Myslalam ze umieram.. w dodatku przytylam 15kg, wlosy garsciami wypadaly, mnostwo tradziku, krwawienia z dziasel.. tragedia. Teraz zostaly juz tylko zbedne kg, i problem z wlosami.
    U mnie w klinice jeszcze przed in vitro wymagaja laparoskopi diagnostycznej..

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym.. wiesz.. jesli zachodzi sie naturalnie w ciaze i rodzi chore dziecko to po prostu sie dzieje. Gdybym ja po in vitro urodzila chore malenstwo to chyba by mi serce peklo z poczucia winy.. to byla bardzo ciezka decyzja. Widocznie to nie byla nasza droga..

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie wkurza jak znajomi bez problemu zachodzacy w ciaze glupio gadali, ze najmilsze sa starania.. moze i byly przez pierwszy rok. Seks na zawolanie, z kalendarzem w reku jest straszny. Ryczec mi sie chce na samo wspomnienie..

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulowana do inseminacji?
    Z dzieckiem zawsze moze byc roznie, nie wiazalabym tego z ivf, ale rozumiem o co chodzi. Szanuje decyzje. Nie pytam czy probowaliscie poprawic wyniki, bo mysle ze przez 6 lat pewnie robiliscie wiele.

Ja teraz bede miala laparoskopie diagnostyczna. Zaluje, ze nie zrobilam tego wczesniej.

Tak starania daja w kosc. U nas wiadomo, ze nie bedzie naturalsa, wiec sex juz dawno jest oderwany od funkcji prokreacyjnej. Poprostu sex to sex, a ciaza ewentualnie w klinice. U Was na naturals jest szansa, takze na pewno probowac warto.

7pqmag4.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o in vitro. Inseminacje mielismy zaproponowana jedna bo "wiecej nie ma sensu z takim wynikiem". I inseminacja rowniez miala byc na cyklu stymulowana zeby bylo wiecej pecherzykow

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby szansa jest, 1% to wkoncu nie zero ale.. no kurcze.. 6 lat. Na co tu jeszcze czekac? U nas ciaza moze sie pojawic za miesiac, rok, 5 albo nigdy. Nie chce sobie kiedys pluc w brode. Jest tyle niechcianych dzieci, a ja mam w sobie tak wiele milosci...

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 6 lat probowalismy nawet tak glupich rzeczy ktore sie wyczytalo w necie, ze wstyd o tym komukolwiek mowic. Czlowiek jak bardzo czegos chce to nawet w najbardziej idiotyczne rzeczy jest sklonny uwierzyc..

asiastokrota lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka89 wrote:
    Niby szansa jest, 1% to wkoncu nie zero ale.. no kurcze.. 6 lat. Na co tu jeszcze czekac? U nas ciaza moze sie pojawic za miesiac, rok, 5 albo nigdy. Nie chce sobie kiedys pluc w brode. Jest tyle niechcianych dzieci, a ja mam w sobie tak wiele milosci...
    Oczywiscie. Bardzo dobra decyzja. Ciaza moze sie pojawic a moze i nie. Bardziej mialam namysli to, ze sa w ogole szanse na to.

Rozumiem, ze wczesniej mialas tyle stymulacji tabletkami? To faktycznie zle reagujesz. Ja w zasadzie nigdy nic nie mialam, poza 3 ivf. Mam szcescie bo stymulacje dobrze znosze, ale co z tego jak efektu brak.

7pqmag4.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.. u nas byl taki problem, ze trafilismy najpierw do fatalnego lekarza.. twierdzil, ze to ja jestem nieplodna i ladowal we mnie hormony. Dostalam nawet bromergon na obnizenie prolaktyny gdzie wynik wynosil..7! A potem sie dziwil, ze mdlalam. Mezowi tak zbadal nasienie ze morfologia wyszla 39%! Poszlismy do kliniki, owulacje okazaly sie ksiazkowe, leki odstawione. Lekarka jak zobaczyla morfologie to sie zlapala za glowe i powiedziala, ze nawet w ksiazkach sie z takim wynikiem nie spotkala. Powtorzylismy badanie w klinice i wynik wyszedl 1%. Pozniej jeszcze bylam stymulowana lametta- lekiem we wczesnym stadium nowotwora piersi dla kobiet po menopauzie. Jeden cykl. Z kolejnych zrezygnowalam. Moja mama zmarla na raka i nie moglam sie przemoc do tego leku.

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie powiedzenie, ze tyle siebie znamy ile nas sprawdzono. Dla mnie in vitro bylo "oczywista oczywistoscia" dopoki sie nie okazalo ze to praktycznie jedyna mozliwosc na dziecko. Kazda z nas jest inna, kazda z nas ma inne granice. Dla jednych adopcja bedzie ostatecznoscia, a dla mnie jest nia in vitro..

asiastokrota lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka89 wrote:
    Jest takie powiedzenie, ze tyle siebie znamy ile nas sprawdzono. Dla mnie in vitro bylo "oczywista oczywistoscia" dopoki sie nie okazalo ze to praktycznie jedyna mozliwosc na dziecko. Kazda z nas jest inna, kazda z nas ma inne granice. Dla jednych adopcja bedzie ostatecznoscia, a dla mnie jest nia in vitro..
    Najwazniejsze to znalezc swoja droge do szczescia :) super, ze sie zdecydowaliscie i mam nadzieje, ze szybko pojawi sie upragnione dzieciatko :)

7pqmag4.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taka nadzieje :)
    Kazdej z nas zycze dzieciatka, niezaleznie od drogi :)
    Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja odkad zdecydowalismy sie na adopcje, czuje sie wkoncu spokojna. Cale napiecie ze mnie zeszlo.. teraz tylko nerwy w oczekiwaniu na list :D

Mag85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mialqm za pierwszym razem, teraz jakies napiecie psychiczne dalej u mnie jest. Dlatego pewnie ze pierwsze oa sobie tak poczyniako z nami ...
    Teraz poki co na nic nie mamy wplywu wiec czekamy :)

W piatek bierzemu wolne i jedziemy do Kato na szoping :))))

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych lowow Opu^^
    Mnie tez czeka szoping, w styczniu idziemy na wesele;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My polujemy na telewizor, plus po drodze w gliwicach ( jesli w katowicach nie bedzie musze sprawdzic) chce wjechac po nowy stanik sportowy :)

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu a polujesz na jakas konkretna marke stanika? W esotiqu widzialam calkiem ladne sportowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak konkretny shock absorber trzyma dobrze na mur beton :)
    Ja mam czym oddychac a w esoic nie ma dla mnie stanika zwyklego nawet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 09:52

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to ja mam problem w druga strone. Teraz jak przytylam to juz mam taki dosyc standardowy rozmiar 65E- maly ale pelny. Przed przytyciem mialam 60D i mialam dwa nalesniki haha jedyna zaleta nadprogramowych kg:p

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ