Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Jagodzianka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubilam sie..
    Kazdy ma inne informacje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pogubioam. A znowusz dzwonilam jakos na poczatku miesiaca zapytac jak s listem to uslyszalam zeby sie nie nastawiac ze tak szybko go dostaniemy ..: tzn w koncu nie wiem czy list czy szkolenia. Ale dziewczyny wezmy pod uwage ze to wszytsko jest plynne... moze jakies pary wypadly i bedziemy na szkoleniach wiosna a nie w polowie roku. Ten list tez nie moze przyjsc za piec dwunasta bo musimy miec czas na zgromadzenie dokumentow ( niektorzy rowniez od specjalistow) wiec na bank dowtaniemy ze dwa trzy tygodnie na zebranie dokumentow. To jest dodatkowy prawie miesiac. Czyli wraz z listen niech to wszystko trwa cztery miech okolo, no to powoli powoli beda chyba sie zbierac do wysylki

szatynkowato lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny informacje mamy zbliżone mimo wszystko...a ja przypuszczam ze mężowi sie popitoliło z zebraniem dokumentów bo na to będzie ok 2-3 tygodni czasu, a nie o termin listu..eh Ci faceci ;) uszy do góry i nie panikujcie :) bedzie dobrze!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dwa trzy tygodnie na zebranie dokumentow :)

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie..wiec myślę ze temu mojemu chłopu sie po prostu pomyliło..dlatego ja w to nie wierze za bardzo, a szczególnie, że Ty Opu jeż trochę czekasz...ale sie doczekamy bo w sumie na tym etapie nie moga nas "odrzucic"- bo nie ma podstaw..

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam babeczka powiedziala, ze NAJBLIZSZE szkolenie ma byc w polowie roku wiec nie wiem skad nagle sie wzielo jakies styczniowe :0
    A list powiedziala ze przyjdzie duuuuzo wczesniej, zeby nie bylo problemu z wzieciem wolnego w pracy. Nawet kilka razy podkreslila to "duuuzo". Dodala tez ze jest duzo chetnych i cierpliwie mamy czekac na list..

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kobieta mówiła o warsztatach na wiosnę, czyli za pół roku więc ta informacja by się zgadzała :) no i co najważniejsze Opu zapisała sie miesiąc wcześniej i może jest na innych zasadach bo ona przeszła z innego ośrodka, wiec może dlatego załapie sie wcześniej :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszlam ... zmieniqlam osrodek tak, ale musze przejsc przez caaala procedure od nowa rowno z innymi. Ja poprostu sostalam zarejestrowana wczesniej bo na spotkanie umawialam sie wczesniej i tyle :) ale ide normalnie rowno ze wszystkimi przez kazdy etap :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakby poprzedni oa nie istnial. Musialam doslac tylko rezygnacje. I tym sie roznia nasze teczki i juz :)

Ja tam sie boje dzwonic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:40

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby bylo wczesniejsze szkolenie to mysle ze Pani by powiedziala ze takie jest tylko ze ma juz np komplet uczestnikow. A powiedziala ze najblizsze szkolenie przewiduje w okolicy polowy roku czyli przypuszczam ze gdzies ok maja i to by sie zgadzalo z informacja od zizi. Mozdze skad ten styczen i jedyne co mi przychodzi do glowy to to, ze w styczniu listy beda wysylac..
    Nic no, trzeba czekac :/

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to sorki Opu...myślałam że to Ci jakoś przyspieszyło cos ;)
    musimy czekać..dostaniemy swoje listy na pewno :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawialam telefonicsnie we wrzesniu dostalam info ze jak zlozymy papiery w pazdzierniku to zalapiemy sie na szkolenie w styczniu. Wiec zlozylismy w pazdzierniku i cisza...

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz no kwestia zebrania dokumentów to zapewne max do 2 tygodni..wiec jeszcze jest sporo czasu. Trzymam kciuki Opu zebyś sie dostała na szkolenie styczniowe :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu jesli bylyby warsztaty w styczniu to mysle ze najpozniej do konca listopada powinnas dostac list..
    Ja pierwszy raz dzwonilam w pazdzierniku, nie pamietam dokladnie ktorego ale pani powiedziala ze wlasnie rozpoczeli pierwszy dzien szkolen i ze kolejne beda dopiero w przyszlym roku ale sama nie wiedziala kiedy bo "to okresla pani kierownik".
    No dziewczynki nie ma innego wyjscia, trzeba czekac az ktoras z nas pierwsza dostanie list. Wtedy bedziemy mialy punkt odniesienia..

zizia_a lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia mysle ze list dostaniemy min miesiac wczesniej. Pani naprawde mocno podkreslala ze przyjdzie on duzo wczesniej.

zizia_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wczesniej. Jakis taki mam niepokoj

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu chyba wszystkie jestesmy podenerwowane sytuacja. Mnie by latwiej sie czekalo gdybym juz wiedziala kiedy rozpoczna sie warsztaty.. a tak.. czekam nie wiadomo na co..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka to norma w osrodkach. Tutaj i tak maja super przejrzyste procedury!

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i tu sie najkrocej czeka dlatego wybralam ten osrodek. Poki co Opu, wszystkie czekamy na Twoj list

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Wodzisławiu wygląda na to że oni działają szybko i własnie nie czeka sie za długo..Opu w Tobie cała nadzieje..jak Ty dostaniesz to my będziemy zaraz po Tobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:53

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ