Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zizia Ty też już Mamusia jesteś! Gratulacje ogromne!!!! Dlugo tu nie zaglądałam A tu tyle wspaniałych wiadomości!!! Dziewczyny rozkrecałyśmy to forum i znaczna część nas doczekała się już swoich dzieci! A kolejna część doczeka się zapewne niebawem. Wspaniale wiadomości. Szczęśliwe to forum jest po prostu!!! Zrobiłyście mi dziś dzień
zizia_a lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Mag dobrze widzę W stopce, że jesteś w ciąży? Wspaniała wiadomość, gratuluję z całego serca!!!!! Spokojnej ciąży :***
Dziekuje bardzo :* sama jeszcze nie wierze w to wszystko.opu, amygdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas nie wyklucza, ale pierwszeństwo mają pary bezdzietne A tych nadal oczekuje bardzo dużo. Z mojej grupy tylko 2 pięty dostały dzieci A reszta nadal czeka. W tym roku mija 2 lata od kwalifikacji. Dlatego cieszę się, że u Was tak szybko te propozycje padły, naprawdę to jest wielkie szczęście.
-
Cześć Dziewczyny, my już prawie 3 tygodnie razem. Adaś jest z nami od 22 stycznia. Szczerze to jest bardzo ciężko. Dwa tygodnie były okropne. Wyłam razem z Adasiem, z bezsilności i niewiedzy co mogę dla niego zrobić. Na kursie mówili nam że pierwsze tygodnie to miesiąc miodowy, oby nie. Adaś miał też zapalenie oskrzeli znowu, więc wszystko tak się jakoś źle układało. Teraz jest lepiej. Z każdym dniem uczymy się siebie . Mamy wypracowany rytm dnia, idzie nam raz lepiej raz gorzej. W tym tygodniu mamy wizyty u specjalistów więc będzie się działo. Adaś potrzebuje też rehabilitacji, jesteśmy zapisani, będziemy ćwiczyć. Oczywiście nie żałuję podjętej decyzji, i za nic w świecie bym go już nie oddała
gosia81 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
problemik wrote:Dziewczyny, czy podeślecie wzór wniosku do OA?
U nas we wniosku trzeba było napisać na początku najważniejsze, czyli że "zwracacie się z prośbą do OA o pomoc w przeprowadzeniu adopcji. Prosicie o zakwalifikowanie Was do wzięcia udziału w kursie adopcyjnym oraz przyznanie kwalifikacji do zostania rodziną adopcyjną". Dalej od kiedy sie znacie, jak sie poznaliście, że od razu zaiskrzyło. Kiedy zaczeliście myśleć o założeniu rodziny. Ile się staraliście i jak zaczeły się rozmowy o adopcji. My napisaliśmy o inseminacjach i in vitro, tak pokrótce. Potem tekst że jesteście trwałym silnym małżeństwem pełnym miłości i chcecie się nią podzielić. Potem że dacie dziecku dom, miłość, szczęście, opiekę. Zadbacie o jego zdrowie i rozwój. W jakim wieku chcecie dziecko. I tyle . U mnie wyszło 2 strony podaniowe, pisane odręcznie to bardzo ważne.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
problemik wrote:Opu - dinozaur jak ja, aż buzia się sama śmieje.
Dziewczyny, czy podeślecie wzór wniosku do OA?
U Nas trzeba złożyć oświadczenie i kartę zgłoszenia.
Link poniżej
http://www.oatpd.pl/?page_id=8
Zresztą my dostaliśmy całą rozpiskę z wymaganymi dokumentami. -
Asiastokrotka, nie poddawaj się. Czytaj dużo, korzystaj z pomocy specjalistów a wszystko uda się wyprostować. Dlugo Mały był w domu dziecka? Wiecie coś o jego rodzicach i ich życiu czy białąa plama? Powodzenia i trzymam kciuki za Was!!!!!
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Opu nie wykluczam adopcji. W naszym Oa niby nie mozna bylo majac dziecko biologiczne, teraz sie to podobno zmienilo, ale patrzac wlasnie na czas oczekiwania par z mojej i sasiedniej grupy to nie wiem czy to jest mozliwe,zebysmy nam z dzieckiem biologicznym udslo sie adoptowac. To jedno, a druga rzecz to najpierw musze urodzic, zobacze jak sie spelniam w roli mamy, i w ogole co nam zycie przyniesie. Na pewno na razie adopcja to odsuniety w czasie temat.
Amygdala jak Twoja coreczka? Juz taka duza 8 miesiecy, kiedy to zlecialo.