X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka to gratuluję.. Faktycznie tempo ekspresowe

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:) daj znać kiedy sie umówiłaś na wizytę domową, bo ja tez sie teraz bede umawiała. Ps. o czym gadacie z psychologiem??

Obejrzałam te reportaże sen o mamie i tacie i dom bez mamy i taty..i jak Amygalda sobie myślę..ale jaja, nie uroniłam ani jedej łezki..jestem jakas dziwna..jakaś zimna sucz..a jak zaczęła mówic Emilka o swoim bracie to wyłam jak bóbr :). Na filmy później przyjdzie pora :)

Ja mam wizytę w czwartek, wtedy co Justine warsztaty:) może sie miniemy gdzieś na korytarzu :). ps. o której zaczynacie warsztaty?

Julita gratulacje! faktycznie ekspresowe tempo:)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 09:31

Mag85 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje

julitkaa
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się i mi posta urwalo

julitkaa
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze raz. U nas było tak: szkolenie zaczęliśmy pod koniec lutego 2016r. a 15 marca było już po szkoleniu. Spotkania odbywały się w grupie 10 par 2 razy w tygodniu po 5 godzin (od 13-18), normalnie to szkolenie robi się przez 6 tygodni, po jednym spotkaniu na tydzień, my mieliśmy przyspieszony kurs. Przedtem jeszcze były 2 spotkania indywidualne z psychologiem, 2 spotkania indywidualne z pedagogiem, no i testy psychologiczne i wizyta w domu. A więc kurs skończyliśmy 15 marca, a parę dni zaproszono nas na rozmowę, na której dowiedzieliśmy się, że uzyskaliśmy kwalifikację. Teraz zostało nam czekać na TEN telefon. Do nas zadzwonił 31 maja 2016 r. :)

gosia81 lubi tę wiadomość

julitkaa
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitkaaa a ten OA zawsze tak szybko działa, czy u Was tak po prostu się poszczęściło? Jeśli możesz to napisz w jakim wieku było Wasze dziecko gdy je poznaliscie i w ogóle jakie były Wasze pierwsze dni z dzieckiem? Ciężko było?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag kciuki za dzisiejszą wizytę, o której masz?

amygdala, Mag85 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • julitkaa Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to raczej zawsze to tak szybko się dzieje. My napisaliśmy, że chcemy dziecko od 0 - 3 lat. Dostaliśmy dziewczynkę niecałe 2 latka :) Ja właśnie korzystam z urlopu macierzyńskiego. Mała jest cudowna, śliczna, mądra i co najważniejsze zdrowa. Wszystkim polecam adopcje. Ja tez się trochę balam na początku, ale jak się zobaczy swoje dziecko pierwszy raz to wszystkie obawy znikają :-)

amygdala, gosia81 lubią tę wiadomość

julitkaa
  • julitkaa Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to raczej zawsze to tak szybko się dzieje. My napisaliśmy, że chcemy dziecko od 0 - 3 lat. Dostaliśmy dziewczynkę niecałe 2 latka :) Ja właśnie korzystam z urlopu macierzyńskiego. Mała jest cudowna, śliczna, mądra i co najważniejsze zdrowa. Wszystkim polecam adopcje. Ja tez się trochę balam na początku, ale jak się zobaczy swoje dziecko pierwszy raz to wszystkie obawy znikają :-)

Agi83 lubi tę wiadomość

julitkaa
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitkaaa super, niech Wam się wiedzie jak najlepiej! Napisz jeszcze jak mała się u Was zadomowiła? Pierwsze dni, akceptacja Was, nie tęskniła za poprzędnim miejscem?
    W ogóle to mam masę pytań, ale nie wiem czy wypada... :)

Ps. A tak z ciekawości to jak odnalazłaś nasz wątel na tym forum, bo po ilości wpisów to widać, że nowa tu jesteś.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie mega ekspres u Was. Wodzisław był u mnie na drugim miejscu, ale z racji ze mało osób o nim pisało wybrałam Sosnowiec. Ciekawe jak teraz odbywa sie Adopcja w Wodzisławiu. Jednak 500+ spowodowało opóźnienie w ośrodkach. tez marzy mi sie dziewczynka do 2 latek :):):)

Własnie Julitkaa mogłabyś opisać Wasze pierwsze dni razem? bo jestem ciekawa Waszej reakcji i reakcji Waszego dziecka :). Czy mała miała problemy z zadomowieniem sie u Was?

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mag kciuki za dzisiejszą wizytę, o której masz?
    O 16

7pqmag4.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jesteśmy po spotkaniu informacyjnym w ośrodku jeśli w miarę szybko skompletujemy dokumenty spotkania moglibyśmy zacząć w czerwcu mają miejsce dla 30 par a wniosków 27 na te chwile wiec szansę sa na ta chwile mamy prawie wszystko środa czwartek może się uda iść. Wtedy na jesień szkolenia i do konca roku było by po sprawie. Ogólnie pani ma czas oczekiwania na dziecko powiedziała wymijająco że od paru dni do paru lat wszystko zależy jacy jesteśmy elastyczni w kwestii wzięcia dziecka.

gosia81 lubi tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Hej jesteśmy po spotkaniu informacyjnym w ośrodku jeśli w miarę szybko skompletujemy dokumenty spotkania moglibyśmy zacząć w czerwcu mają miejsce dla 30 par a wniosków 27 na te chwile wiec szansę sa na ta chwile mamy prawie wszystko środa czwartek może się uda iść. Wtedy na jesień szkolenia i do konca roku było by po sprawie. Ogólnie pani ma czas oczekiwania na dziecko powiedziała wymijająco że od paru dni do paru lat wszystko zależy jacy jesteśmy elastyczni w kwestii wzięcia dziecka.

No to super, w miarę szybko z tym szkoleniem, podobnie było u mnie. Także śpieszcie się, żeby się wyrobić :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    No to super, w miarę szybko z tym szkoleniem, podobnie było u mnie. Także śpieszcie się, żeby się wyrobić :)
    Gwarancji nie ma oczywiście wystarczy że do ot przyniesie 3 pary dokumenty i dla nas nir ma miejsca czekamy aż albo ktoś sie wykruszy albo na kolejną turę. Mamy prawie wszystko jeszcze tylko wizyta u lekarza i życiorysy! Lecę do pracy 3majcie sie mocno zaciskam kciuki za resztę wizyt w dniu dzisiejszymm

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Zadzwonie w srode :P

Opu juz mozesz dzwonic :D

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Opu juz mozesz dzwonic :D

W sumie to racja! Nam od pierwszej wizyty w OA aż do teraz w kółko powtarzają, że oni lubią jak pary dzwonią i się dopytają bo to znaczy ze im zależy :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz już dobrze, ale na początku mała miała problemy ze snem. Budziła się często z płaczem, a jak chciałam ja przytulic to ona nie chciała i się wyrywala. Straszne to było, taka niemoc, nie było wiadomo jak jej pomóc. Ale z czasem wszystko się uspokoiło, stała się mniej nerwowa i placzliwa (bo na początku to bardzo często plakala) była jeszcze za mała i nie potrafiła powiedzieć czemu płacze, co się stało, ale to pewnie wszystko te emocje, w ten sposób się aklimatyziwala chyba. Na forum nie jestem nowa, tylko nie bylam zalogowana, bo nic nie pisałam. Ale też swoje przeszłam 5 inseminacja, w tym 4 nasieniem dawcy, 2 procedury imsi, w tym 3 transfery, beta zawsze zero

julitkaa
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka a jaki u Was byl problem, jesli moge zapytac?
    Dobrze, ze masz to juz za soba i mozesz sie teraz cieszyc macierzynstwem i coreczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 13:14

7pqmag4.png
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego M stwierdzono nieprawidłowy kariotyp, który był powodem malutkiej ilości plemników. Ostatni lekarz u jakiego byłam zapytał mnie wprost; Czy jesteśmy przygotowani na chore dziecko? Od tego momentu zaczęliśmy poważnie myśleć o adopcji.

julitkaa
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ