Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    No coś z tym transferem mi właśnie nie wychodzi .... od listopada podchodzę, a to endo nie uroslo, a to sie polip zrobił, a to w szpitalu mnie wystawili i nie zrobili zabiegu, a tym razem jestem chora - od pon lecze zapalenie krtani i tchawicy- przesunelam zabieg z piątku na pon - czyli dzisiaj, a potem ns tą środę- jdk nue będę zdrowa to mnie nie uśpia i znowu miesiąc stracony, bo powinno sie zabieg robić w 1 fazie cyklu. A to właśnie ciągle odsuwa moj transfer.... :( no kapa

No tak, jak nie urok to ... :/
    Ale wiesz, lepiej się wykurować, żeby potem nie było jakiś komplikacji. Z transferem jeszcze zdążysz, przecież szkolenie prawie za rok dopiero ;)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, ale już taki ze mnie psychol mały i niecierpliwy w dodatku :) 3majcie kciuki - może jutro obudze się juz bez kataru :) bo z resztą juz dobrze :)

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Mag trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:) daj znać kiedy sie umówiłaś na wizytę domową, bo ja tez sie teraz bede umawiała. Ps. o czym gadacie z psychologiem??

Obejrzałam te reportaże sen o mamie i tacie i dom bez mamy i taty..i jak Amygalda sobie myślę..ale jaja, nie uroniłam ani jedej łezki..jestem jakas dziwna..jakaś zimna sucz..a jak zaczęła mówic Emilka o swoim bracie to wyłam jak bóbr :). Na filmy później przyjdzie pora :)

Ja mam wizytę w czwartek, wtedy co Justine warsztaty:) może sie miniemy gdzieś na korytarzu :). ps. o której zaczynacie warsztaty?

Julita gratulacje! faktycznie ekspresowe tempo:)

Miłego dnia!

He he Zizia- jaka zimna sucz - no coś Ty - ja na tych reportazach sie wyruszyłam , a płakałam na filmach. Poza tym nie łzy mówią o wrażliwości- czasami jest jakaś blokada, która nie pozwala uronic lzy - to jeszcze trudniejsze, bo płacz uwalnia te wszystkie skrywane emocje, a co jak co ale ich miałyśmy jak dotąd bardzo dużo...

zizia_a lubi tę wiadomość

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag jak tam po rozmowie? Umowiliście się na wizytację?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Mag jak tam po rozmowie? Umowiliście się na wizytację?
    Jestem wykonczona dzisiaj powiem Wam szczerze. Rozmowa mysle, ze ok. Bylo o dziecinstwie, relacjach z rodzicami. Odpowiadalismy kazdy osobno. Potem byl test 175 pytan. Wydaje mi sie, ze dosc podobny do tych co poprzednio. Na wizyte sie nie umowilismy, bo juz byla 19. Mam dzwonic jutro o 8. Mam nadzieje, ze bedzie na poczatku marca.

7pqmag4.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Jestem wykonczona dzisiaj powiem Wam szczerze. Rozmowa mysle, ze ok. Bylo o dziecinstwie, relacjach z rodzicami. Odpowiadalismy kazdy osobno. Potem byl test 175 pytan. Wydaje mi sie, ze dosc podobny do tych co poprzednio. Na wizyte sie nie umowilismy, bo juz byla 19. Mam dzwonic jutro o 8. Mam nadzieje, ze bedzie na poczatku marca.

To Was wymęczyli :) Najgorsze już za Wami :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

He he - nas też ye spotkania z psychologami tak psychicznie wykanczaly :) fajnie, zw już po - wizyta w domu to juz przyjemność

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w domu mnie przeraza bo zachndunemy pani hardkor bo prawdopodobnie bedziemy w seodku remontu a remoncik konkretnh - lazienki kuchnia salon klucie kafelek zakladanie podlogi nowej, szlifowanie i lakierowanie schodow podwieszenie sufifw - ciezka budowlanka jednym slowem ... A wy sie martwicie o pylki kurzu hehehe :P

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wizyte w domku dopiero 15 marca, to byl najblizszy termin popoludniowy niestety :( no ale nic jakos przeleci mysle. Mam przynajniej czas na wysprzatanie chaty i wychowanie psa, zeby sie zachowywal a nie szalal :)

Agi83 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze ze juz jestescie po testach i rozmowach boje sie tego :O

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje wyniku kwalifikacji

7pqmag4.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Mamy wizyte w domku dopiero 15 marca, to byl najblizszy termin popoludniowy niestety :( no ale nic jakos przeleci mysle. Mam przynajniej czas na wysprzatanie chaty i wychowanie psa, zeby sie zachowywal a nie szalal :)
    Hehe! Jak uda Ci sie wychować psa w tak ekspresowym tempie to ze swoim do Ciebie przyjadę :)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Hehe! Jak uda Ci sie wychować psa w tak ekspresowym tempie to ze swoim do Ciebie przyjadę :)
    Sprobuje, dam znac jak poszlo. Narazie jest tak, ze jak jtos przychodzi to w moje psa wstepuje demon tak sie cieszy, lata po calym mieszkaniu, skacze, piszczy. Potem caly czas chce sie z ta osoba bawic, musi byc glaskany idt. Takze....

Agi83 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonili do mnie ze maja dla nas zarodek 3 dniowy 8 komorkowy :)i beda trzymac dla nas przez 3 miesiace

Mag85, zizia_a, Justine, Agi83, gosia81 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wlasnie dzwonili do mnie ze maja dla nas zarodek 3 dniowy 8 komorkowy :)i beda trzymac dla nas przez 3 miesiace
    To kiedy transfer?

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem dokladnie, musze pogadac z dr Pasnikiem, poukladac sobie wszystko bo mam duzo na glowie, praca, kurs, staz itp

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine a przy 3 dniowym zarodku podaja klej i naciecie jest robione jak to zamrozone jest czy jak?

te 1000 zl to jest za co? za sam transfer? czy cos jeszcze wchodzi w cene?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:05

❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Justine a przy 3 dniowym zarodku podaja klej i naciecie jest robione jak to zamrozone jest czy jak?

te 1000 zl to jest za co? za sam transfer? czy cos jeszcze wchodzi w cene?

Przy 3dniowym nie ma nacięć. Nacinają tylko blastki. Możesz oczywiście sobie zażyczyć nacięcie chyba za 500pln. Klej też sobie możesz wziąć ;) Cena 300pln.

1000pln to jest koszt samego transferu. Nic więcej.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ? W Gyn decyzje o nacieciu podejmuje embriolog i jak otoczka gruba - nacinaja. Tam na zyczenie nie ma. Zawsze jest to do decyzji fachowca, moj trzydniowiec byl nacinany

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tak ? W Gyn decyzje o nacieciu podejmuje embriolog i jak otoczka gruba - nacinaja. Tam na zyczenie nie ma. Zawsze jest to do decyzji fachowca, moj trzydniowiec byl nacinany

Wiadomo, że jest to do konsultacji z embriologiem, ale maluchy nacinają na życzenie. W "cenie" jest tylko nacinanie blastki.
    Dopytam z resztą jutro ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ