Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitkaaa zazdroszczę, że już macie córeczkę. Ja dopiero kończę warsztaty i pewnie z rok przyjdzie jeszcze czekać, a ja już bym chciała... Boję się a zarazem nie mogę się doczekać :)
    Fajnie, że pokonaliscie trudności i jesteście już w komplecie. Super, że się odezwałaś, bo jesteś pierwszą mamą na tym wątku!!!!!! Czyż to nie brzmi dumnie?! :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 13:49

zem3df9hunlqvfmi.png
  • julitkaa Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie !!! Masz rację. Jestem bardzo dumna, a z drugiej strony cieszy mnie fakt, że nie muszę już myśleć o tym strasznym in vitro, stymulacjach, zastrzykach itd. Życzę Wam powodzenia i zobaczycie, że jak już zostaniecie mamami wszystko zmieni się o 360 stopni, a zwłaszcza priorytety życiowe. Pozdrawiam i życzę, żebyście wszystkie czuły się tak szczęsliwe jak ja :)

amygdala, Mag85, 83HOPE lubią tę wiadomość

julitkaa
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitkaa wrote:
    Dokładnie !!! Masz rację. Jestem bardzo dumna, a z drugiej strony cieszy mnie fakt, że nie muszę już myśleć o tym strasznym in vitro, stymulacjach, zastrzykach itd. Życzę Wam powodzenia i zobaczycie, że jak już zostaniecie mamami wszystko zmieni się o 360 stopni, a zwłaszcza priorytety życiowe. Pozdrawiam i życzę, żebyście wszystkie czuły się tak szczęsliwe jak ja :)

Prawdziwa Szczesciara z Ciebie - jeszcze raz gratuluję- zostań z nami i pisz na bieżąco, Twoje rady i wskazówki będą dla nas niezwykle cenne i pomocne.

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag powodzenia:)

Mag85, amygdala lubią tę wiadomość

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam właśnie do Wodzisławia- niestety u nich jest podobnie, pani potwierdziła, ze od 2016 roku wiele się zmieniło :( kurcze ... chcialam tam tez zlozyc dokumenty , ale w takim razie to bez sensu ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila ym ale ni chce z pracy ... Zadzwonie po pracy bo mnie korfi zeby sie juz umowic na spotkanie od razu

amygdala, zizia_a lubią tę wiadomość

• strawberry Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:56

amygdala, Mag85 lubią tę wiadomość

„Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.” Syr 1,23
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Dziewczyny dzwoniłam właśnie do Wodzisławia- niestety u nich jest podobnie, pani potwierdziła, ze od 2016 roku wiele się zmieniło :( kurcze ... chcialam tam tez zlozyc dokumenty , ale w takim razie to bez sensu ....

Ehhh szkoda :(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    No wlasnie tez pomyslalam zeby tam uderzyc dodatkowo. A co pani mowila? Warsztaty bylyby u nich kiedy?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo jestem ciekawa czy te 500+ faktycznie sklania matki do walki o dziecko bo maja za co je wyzywic, czy walcxa o kase na wodke...

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu jak mam tak dzwonic boli mnie brzuch z nerwow??

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Czemu jak mam tak dzwonic boli mnie brzuch z nerwow??

Opu ale czym Ty sie stresujesz? Przeciez spelniacie wszystkie warunki- to tylko formalnośc :)

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Bardzo jestem ciekawa czy te 500+ faktycznie sklania matki do walki o dziecko bo maja za co je wyzywic, czy walcxa o kase na wodke...

O wódkę, a raczej spirol lub jakieś dragi niestety :(

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    No wlasnie tez pomyslalam zeby tam uderzyc dodatkowo. A co pani mowila? Warsztaty bylyby u nich kiedy?

Zadzwoniłam i powiedziałam, ze zlozylam dokumenty w listopadzie w Scu, ale ze bardzo dlugo czeka się na szkolenie i ze dopiero niedawno dowiedziałam się, ze zacznę dopiero w przyszłym roku, a pani ns to, ze u nich jest podobnie, to ja powiedziałam, ze słyszałam ze w 2015 r czekało się krócej, ona potwierdziła i powiedziała, ze teraz wszędzie niestety tak jest :(
    Moja Mama ciągłe mi powtarza, żebym cierpliwie czekała, ze tak widocznie ma byc :( ale lata lecą , a ja już nie chcę żyć bez dziecka, przeżyć kolejnych świąt i wegetowac jak teraz:( bo tylko o tym myślę i to wypełnia każdy moj dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 15:22

• amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, wszystkie tak czujemy i wszystkie czekamy :( ale doczekamy się w końcu, zobaczycie!!! :)
    A podczas czekania nie planujesz swoich blastek transferować? Zobaczysz jak wtedy szybko ten czas zleci :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra :) Dzięki, że pchnęłyście mnie do tego telefonu :)) Więc pierwsze spotkanie 20 marca, ostatnie 11 kwietnia :)

amygdala, zizia_a, 83HOPE, Justine, Agi83 lubią tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu super :D A to już wszystkie spotkania macie zaplanowane? Świetnie je je je ;)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie :) Na ostatnim spotkaniu z pedagogiem, umawiamy sie na wizyte domowa

Warsztaty jesienia, albo wiosna nastepnego roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:28

amygdala lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No dobra :) Dzięki, że pchnęłyście mnie do tego telefonu :)) Więc pierwsze spotkanie 20 marca, ostatnie 11 kwietnia :)

No suuuper :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hope, wszystkie tak czujemy i wszystkie czekamy :( ale doczekamy się w końcu, zobaczycie!!! :)
    A podczas czekania nie planujesz swoich blastek transferować? Zobaczysz jak wtedy szybko ten czas zleci :)

No coś z tym transferem mi właśnie nie wychodzi .... od listopada podchodzę, a to endo nie uroslo, a to sie polip zrobił, a to w szpitalu mnie wystawili i nie zrobili zabiegu, a tym razem jestem chora - od pon lecze zapalenie krtani i tchawicy- przesunelam zabieg z piątku na pon - czyli dzisiaj, a potem ns tą środę- jdk nue będę zdrowa to mnie nie uśpia i znowu miesiąc stracony, bo powinno sie zabieg robić w 1 fazie cyklu. A to właśnie ciągle odsuwa moj transfer.... :( no kapa

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ